Slik forhindrer du inngrodde føtter: 14 trinn

Innholdsfortegnelse:

Slik forhindrer du inngrodde føtter: 14 trinn
Slik forhindrer du inngrodde føtter: 14 trinn

Video: Slik forhindrer du inngrodde føtter: 14 trinn

Video: Slik forhindrer du inngrodde føtter: 14 trinn
Video: Sopp på 1-2-3: Etterbehandling 2024, Kan
Anonim

Inngrodde hår oppstår fordi vekstretningen går inn i huden, preget av røde humper som noen ganger er smertefulle. De fleste inngrodde hår er enkle å behandle (men irriterende og stygge), men noen kan forårsake problemer og til og med føre til infeksjon. Som andre hudpleietips er det vanskelig å bestemme det riktige handlingsforløpet for hver person uten å eksperimentere. Så du må søke og prøve hva som er den beste måten.

Steg

Del 1 av 3: Smartere barbering

Forhindre inngrodde hår på bena Trinn 1
Forhindre inngrodde hår på bena Trinn 1

Trinn 1. Bruk damp til å myke opp huden før barbering

Tørr og stram hud fremmer hårvekst innover. Så ta skritt for å myke opp og myke opp huden. Barber deg etter (eller under) en dusj for å dra nytte av dampens effekt på hud og hår på bena.

Eksfoliering kan være nyttig (fordi det fjerner døde hudceller) eller det kan være smertefullt (fordi du må skrubbe huden). Vær oppmerksom på hva som er best for deg

Forhindre inngrodde hår på bena Trinn 2
Forhindre inngrodde hår på bena Trinn 2

Trinn 2. Ikke barber deg for nær huden

Påfør bare lett trykk og ikke trekk huden stramt. Dette vil resultere i litt lengre barberingsrester og mindre sjanse for at skarpe, korte tips kommer inn i huden.

  • Den gjenværende lengre pelsen er mindre merkbar enn de rødlige støtene som er forårsaket av inngrodde hår.
  • Prøv en elektrisk barberhøvel hvis du har problemer med å sørge for at det fortsatt er litt hår igjen med en manuell barberhøvel.
  • Det er ingen bestemmelse som er bedre for å forhindre inngrodde hår, enkelt eller dobbeltkantet barberhøvel. Sørg imidlertid for at barberhøvelen du bruker alltid er ren og skarp.
Forhindre inngrodde hår på bena Trinn 3
Forhindre inngrodde hår på bena Trinn 3

Trinn 3. Barber deg i retning av hårvekst

Benfjær peker vanligvis nedover, selv om det også er fjær som er i rotete retning. Hvis du barberer deg i motsatt retning, vil det gjenværende håret bøye seg og krølle, noe som øker sjansene for å krølle innover. Barbering i retning av hårvekst vil redusere sjansen for irritasjon.

Hvis den ensrettede metoden ikke fungerer, kan du prøve å barbere deg mot hårvekstens retning. Denne metoden er generelt mindre effektiv, men noen ganger fungerer den for noen mennesker

Forhindre inngrodde hår på bena Trinn 4
Forhindre inngrodde hår på bena Trinn 4

Trinn 4. Vask bladet hvert eneste slag

Selv om det kan virke som et problem, vil en ren barberhøvel ikke bære smuss, død hud eller annet mikroskopisk rusk inn i (eller under) huden. Bank barberhøvelen hardt mot siden av karet eller vasken for å løsne hårene mellom dem.

Elektriske barberhøvler trenger ikke rengjøres så ofte. Sørg imidlertid for at du fjerner bladhodet og rengjør det grundig etter barbering

Forhindre inngrodde hår på bena Trinn 5
Forhindre inngrodde hår på bena Trinn 5

Trinn 5. Påfør en kald vaskeklut på føttene når du er ferdig

Lett, kjølig trykk vil redusere betennelse og også lukke porene. Ikke gni vaskeklutet, bare legg det på huden.

Forhindre inngrodde hår på bena Trinn 6
Forhindre inngrodde hår på bena Trinn 6

Trinn 6. Vent litt før du barberer deg igjen

Benhår som får vokse lenger vil forhindre innadvekst. Hvis du vil barbere deg jevnlig, gi deg selv nok pauser. Barbering for ofte vil bare gjøre det området av huden verre.

Del 2 av 3: Omsorg for føtter som er sårbare for inngrodde hår

Forhindre inngrodde hår på bena Trinn 7
Forhindre inngrodde hår på bena Trinn 7

Trinn 1. Velg løse klær

Lange sokker er en vanlig årsak til inngrodde hår for menn som ikke barberer seg fordi tette sokker hindrer håret i å vokse utover. Stramme jeans vil forverre problemer med ben og lår. Vurder ankellange sokker eller slanke jeans.

  • Hvis du har problemer med inngrodde hår på andre deler av kroppen din, kan du prøve løstsittende klær i disse områdene. Tett undertøy forårsaker problemer med kjønnshår som er naturlig grovere og krøllere. Prøv løsere undertøy for kvinner eller underbukser for menn.
  • Friksjon er også en årsaksfaktor. Velg klær som er behagelige og løse når du skal bevege deg mye for å la føttene puste. I stedet for trange bukser, velg shorts eller joggebukse.
Forhindre inngrodde hår på bena Trinn 8
Forhindre inngrodde hår på bena Trinn 8

Trinn 2. Ikke plukk håret med pinsett eller voks

Når håret trekkes fra follikelen, må spissen trenge inn i huden når det vokser tilbake. Hvis de ikke klarer å trenge inn i huden, vokser hårspissene innover eller krøller seg inn i huden. Risikoen er høyere hos personer som har grovt eller krøllete hår.

Selv om bruk av pinsett eller voksing er greit for noen mennesker, er det svært sannsynlig at disse metodene forårsaker inngrodde hår

Forhindre inngrodde hår på bena Trinn 9
Forhindre inngrodde hår på bena Trinn 9

Trinn 3. Unngå hudprodukter som inneholder alkohol

Alkohol kan gjøre huden stram og tørr, noe som gjør irritasjonen verre. På sin side forårsaker tilstanden inngrodde hår.

Forhindre inngrodde hår på bena Trinn 10
Forhindre inngrodde hår på bena Trinn 10

Trinn 4. Lindre smerter med kortisonkrem eller aloe vera

Påfør på huden for å lindre irritasjon og rødhet. Ikke prøv voksing, barbering eller andre metoder for hårfjerning i noen dager.

Forhindre inngrodde hår på bena Trinn 11
Forhindre inngrodde hår på bena Trinn 11

Trinn 5. Prøv en hårfjerningskrem i stedet for barbering

Hårfjerningskrem løfter håret på overflaten av huden. Barbering etterlater skarpe kanter, mens kremer ikke gjør det, slik at de kan redusere irritasjon. Fjær vil vokse tilbake fra røttene. Det vil si at kremen ikke gir permanente resultater.

Del 3 av 3: Håndtering av inngrodd hår

Forhindre inngrodde hår på bena Trinn 12
Forhindre inngrodde hår på bena Trinn 12

Trinn 1. Fjern med pinsett

Bløtlegg pinsetten i sprit for å gjøre dem sterile, og se etter hårene under huden. Ikke dra opp til røttene, bare endene. Rødhet og irritasjon vil definitivt redusere.

Ikke gå for dypt hvis du har problemer med å knipe børstene. La det vokse noen dager, og prøv igjen når det er lengre

Forhindre inngrodde hår på benene Trinn 13
Forhindre inngrodde hår på benene Trinn 13

Trinn 2. Overvinn med aktive ingredienser

Produkter som inneholder salisylsyre eller glykolsyre kan behandle inngrodde hår fordi de er eksfolierende midler. Begge syretypene finnes mye i akne medisiner. Vanligvis er det en tørkende bivirkning på huden. Så påfør fuktighetskrem etterpå.

  • Du kan se resultatene etter 3-4 dagers bruk.
  • Noen kjemikalier er følsomme for sollys. Så les instruksjonene nøye og bruk solkrem om nødvendig.
Forhindre inngrodde hår på benene Trinn 14
Forhindre inngrodde hår på benene Trinn 14

Trinn 3. Vurder laserbehandling

Som en kraftig løsning er laserhårfjerningsmetoden et alternativ for kroniske inngrodde hårproblemer. Denne behandlingen hemmer hårvekst. Så bestem bare om du vil bli kvitt beinhår for alltid.

  • Til tross for raske teknologiske fremskritt er laserbehandling mer effektiv for mennesker med lys hud og mørkt hår. Suksess på lyst hår (som blondt) eller mørk hud er kanskje ikke så bra.
  • Selv om du har lys hud, er det en annen vurdering, nemlig kostnad. Kostnaden som kreves for flere lasersessioner når millioner av rupiah.

Tips

Ikke klør huden med inngrodde hår, da dette kan føre til infeksjon

Anbefalt: