3 måter å forbedre din holdning til livet og deg selv

Innholdsfortegnelse:

3 måter å forbedre din holdning til livet og deg selv
3 måter å forbedre din holdning til livet og deg selv

Video: 3 måter å forbedre din holdning til livet og deg selv

Video: 3 måter å forbedre din holdning til livet og deg selv
Video: KÆRESTE VIDEO 2024, Kan
Anonim

Å ha en negativ holdning er farlig for deg og de rundt deg. Jo lenger du har et negativt syn på livet og deg selv, desto vanskeligere blir det å endre den holdningen. Men hvis du vil endre måten du ser verden og deg selv på, er det flere ting du kan gjøre. Du kan begynne å undersøke holdningen din til verden og deg selv på nytt, begynne å se på enkle måter å forbedre perspektivet ditt, og deretter jobbe med å fikse noen av de store problemene du har om verden og deg selv.

Steg

Metode 1 av 3: Observere holdningen din

Forbedre holdningen din mot livet og deg selv Trinn 1
Forbedre holdningen din mot livet og deg selv Trinn 1

Trinn 1. Revurder troen din nå

Hvis du tror at verden er et dårlig sted, kan du ha en tendens til å være negativ. Så hvis du kan jobbe med å endre din tro på verden, vil din holdning følge etter.

  • Husk også at tro har en tendens til å være mer subjektiv, og det er flere måter å se på det samme. Så prøv å se på de tilgjengelige bevisene som motsier troen i tankene dine.
  • For eksempel, hvis du tror at verden er et dårlig sted, kan du bruke to timer på å prøve å finne ut av ting, for eksempel hvordan mennesker hjelper hverandre med å dekke deres behov.
Forbedre holdningen din mot livet og deg selv Trinn 2
Forbedre holdningen din mot livet og deg selv Trinn 2

Trinn 2. Undersøk tankene dine om verden

Dine negative tanker om verden kan få deg til å handle på en slik måte, og dette kan avgjøre utfallet av forskjellige situasjoner. Dine negative tanker kan til og med begynne å ta form av en "spådom", og ditt negative syn blir sterkere hver gang en av dine spådommer går i oppfyllelse. Dette fenomenet er kjent som selvforutsigelse.

Et eksempel på selvforutsigelse er at hvis du tror at verden er kald, betyr det at stedet, deg selv og andre mennesker også er kalde. Etter hvert vil folk bli kalde og slemme mot deg. Du kan tolke handlingene deres i henhold til ditt syn på verden, noe som bekrefter din holdning

Forbedre holdningen din mot livet og deg selv Trinn 3
Forbedre holdningen din mot livet og deg selv Trinn 3

Trinn 3. Ta ansvar for din holdning

Du har full kontroll over hva du synes om verden. Prøv å huske dette prinsippet og bruk det til din fordel. Til slutt er du også ansvarlig for din holdning og kan ikke klandre andre for hva du synes om dem eller din situasjon.

Husk at selv om du kanskje ikke kan endre en situasjon, kan du likevel endre hvordan du reagerer på den ved å velge riktig holdning

Forbedre din holdning mot livet og deg selv Trinn 4
Forbedre din holdning mot livet og deg selv Trinn 4

Trinn 4. Omformuler fokuset ditt

På noen måter er mye av virkeligheten faktisk subjektiv, om du liker det du gjør eller ikke. Mye avhenger av tankene du legger vekt på og fokuserer på.

  • For eksempel, hvis du ikke liker jobben din, kan du tenke med en dårlig holdning: "Denne jobben suger og tjener ingen hensikt."
  • Imidlertid kan du også ta en positiv holdning til den samme situasjonen og tenke “Det er fantastisk at jeg fortsatt kan jobbe og tjene penger for å forsørge meg selv og familien min. Tenk deg å leve i en tid med sult og uten mat.”
Forbedre din holdning mot livet og deg selv Trinn 5
Forbedre din holdning mot livet og deg selv Trinn 5

Trinn 5. Forfalsk det til du gjør det av hele ditt hjerte

En del av din holdning dannes når du ser deg selv handle. Dette kalles selvoppfatningsteori, og det gjør det ved å trekke konklusjoner om holdninger ved å observere egen oppførsel.

  • For eksempel fant en studie at hvis du fikk folk til å fokusere på en religiøs aktivitet de tidligere hadde drevet med, var det mer sannsynlig at de rapporterte at de hadde en bedre holdning til religion.
  • Så hvis du vil forbedre din holdning til livet og deg selv, kan du lykkes ved å fortsette å oppføre deg som du vil. "Falske det til du gjør det av hele ditt hjerte" kan være en effektiv måte å forbedre din holdning på.

Metode 2 av 3: Gjør små endringer

Forbedre holdningen din mot livet og deg selv Trinn 6
Forbedre holdningen din mot livet og deg selv Trinn 6

Trinn 1. Sett et rimelig mål

Å sette mål som er vanskelig å nå kan forsterke negative holdninger til verden, nemlig at det er for vanskelig, det er ikke rettferdig, stormen er alltid på deg, etc. Å sette umulige mål kan også drepe motivasjonen din.

I stedet for å sette deg mål som "Jeg skal få A i alle fagene i dette semesteret", kan du prøve å sette deg mål som "Jeg skal gjøre mitt beste i klassen"; eller i stedet for å sette deg et mål om å bli en kjent musiker, kan du sette deg et mål om å øve regelmessig

Forbedre holdningen din mot livet og deg selv Steg 7
Forbedre holdningen din mot livet og deg selv Steg 7

Trinn 2. Se fiasko som en mulighet til å lære

Tanken om at dine talenter og evner ikke alltid er fikset og ikke kan endres, holder deg til å lære og vokse fra feilene dine. Du kan bruke kraften i den tankegangen til å bli dyktigere og finpusse talentene dine og bygge positive ting i livet ditt.

  • Ved å se fiasko som en mulighet til å lære og vokse, vil du bli mer optimistisk når du står overfor nederlag i livet.
  • For eksempel, hvis du ikke har det bra på skolen, i stedet for å berømme deg selv og kalle deg dum, kan du si noe sånt som: "Jeg gjorde det ikke så bra som jeg håpet, men jeg kan snakke med læreren min slik at jeg kan forbedre karakterene mine neste semester."
Forbedre din holdning mot livet og deg selv Trinn 8
Forbedre din holdning mot livet og deg selv Trinn 8

Trinn 3. Smil

Hvis du har problemer med å tilpasse deg en positiv holdning til livet og deg selv, kan du prøve å holde et smil om munnen. Tving deg selv til å smile litt hver dag mens du reflekterer over livet ditt og deg selv. Forskning viser at det er et gjensidig forhold mellom ansiktsmuskler og en persons følelsesmessige nivå: vanligvis er vi glade og smiler, men vi kan også smile først og deretter føle oss lykkelige.

Hvis du trenger smilende hjelp, kan du prøve å forme smilet ditt med to blyanter presset opp nær hvert hjørne av leppene dine; å holde en blyant mellom tennene får deg til å smile

Forbedre holdningen din mot livet og deg selv Trinn 9
Forbedre holdningen din mot livet og deg selv Trinn 9

Trinn 4. Se på menneskene rundt deg

Å se ting rundt oss vil få oss til å lære noe ekstraordinært. Så søk inspirasjon fra menneskene rundt deg, hva de gjør, biografiene deres eller livshistoriene til mennesker du møter. Prøv å finne unike og inspirerende kvaliteter hos alle du møter.

Når du finner ut at noen har en holdning til livet og til deg selv som imponerer deg, kan du prøve å etterligne aspektene ved den holdningen du liker best

Forbedre holdningen din mot livet og deg selv Trinn 10
Forbedre holdningen din mot livet og deg selv Trinn 10

Trinn 5. Ta vare på alt med riktig utsikt

Noen ganger kan de små hendelsene som skjer i livet sette deg i feil humør eller forsterke en negativ eller pessimistisk holdning hos deg selv. Prøv imidlertid å huske det store bildet, at disse små hendelsene bare er små deler.

For eksempel, hvis du ødela din favoritt-t-skjorte mens du vasket den, kan du spørre deg selv om du fortsatt vil være sint denne uken eller neste uke fra i dag. Sjansen er nei, for i det store bildet er det ingen stor sak

Forbedre holdningen din mot livet og deg selv Trinn 11
Forbedre holdningen din mot livet og deg selv Trinn 11

Trinn 6. Se opp og bli kvitt negativ selvsnakking

Å snakke negativt om deg selv er å følge de uuttalte ordene du tenker på. Noen ganger kan måten du snakker til deg selv være irrasjonell eller basert på mangel på korrekt informasjon. Prøv å ta hensyn til de negative og usanne selvsnakkingene, slik at du kan få dem ut av tankene.

  • For eksempel, hvis du fortsetter å forbanne deg selv at du er verdiløs fordi du burde ha tatt eksamen nå, kan du stille deg selv følgende spørsmål:
  • Hvorfor er det faktum at du ikke fullførte denne høyskoleutdannelsen da de fleste av vennene dine gjorde deg verdiløs? Hvorfor er høyskole likestilt med selvrespekt? Var ikke din erfaring på college en verdifull leksjon? Hjalp alt dette med å forme hvem du er i dag?
  • Bruk i stedet positivt språk for å sette sammen ting igjen. Prøv dette selv om du ikke har lyst til å være positiv. I stedet for å si "jeg vil aldri lykkes", må du tenke nytt i et mer positivt lys ved å si "jeg vil gjøre mitt beste" eller "jeg vil gi mitt beste."

Metode 3 av 3: Å håndtere store problemer

Forbedre holdningen din mot livet og deg selv Trinn 12
Forbedre holdningen din mot livet og deg selv Trinn 12

Trinn 1. Tilgi andres feil

Ingen er perfekte, og det vil være mennesker som vil motvirke deg fra tid til annen. For å forbedre din holdning til livet, prøv å praktisere tilgivelse. Ved å tilgi andre vil du slippe negative følelser; og det er også bra for din fysiske helse. Det er noen ting du må huske på for å kunne tilgi:

  • Alle gjør feil en gang i blant, inkludert deg selv. Prøv å huske sist du gjorde det den andre personen gjorde mot deg. Dette vil gjøre det lettere for deg å se personen som gjorde deg urett og gi dem tilgivelse.
  • Å gi tilgivelse er for ditt eget beste, og ikke en gave til personen. Dette er noe som kan gi deg fred og nytte.
  • Se etter skjulte fordeler bak eksisterende brudd. Så kontroversielt som det kan høres ut, prøv å finne fordelene, nemlig å finne fordelene bak såret du føler (for eksempel å gjøre deg mer motstandsdyktig i fremtiden). Dette kan være en effektiv måte å tilgi noen på.
  • Husk at tilgivelse tar tid; tilgivelse er ikke noe som er øyeblikkelig.
Forbedre holdningen din mot livet og deg selv Trinn 13
Forbedre holdningen din mot livet og deg selv Trinn 13

Trinn 2. Ikke dvel ved problemer i livet

Når du overtenker noe du ikke liker, mangler penger, føler deg for feit, for svak eller ikke verdsatt, er sjansen stor for at du vil bringe ulykke og ulykke inn i livet ditt. Alt dette kan skje på grunn av selvforutsigelse, hvor du tror du er negativ og slik vil det være, eller fordi du føler deg deprimert og tror at du ikke vil forandre deg, eller på grunn av drøvtygging fylt med negative følelser.

  • Prøv heller å fokusere på noe positivt i livet ditt eller endre til det bedre.
  • Du kan også bekjempe denne drøvtellingen ved å gi slipp på ting som du ikke har kontroll over, eller tenke på det verste scenariet og spørre deg selv om du fortsatt kan overleve situasjonen (svaret er sannsynligvis ja, og dette hjelper deg ikke å tenke for mye på det.).
  • Tenk deg for eksempel at du ikke liker noe du ikke kan endre på deg selv, som høyden din. Du kan frigjøre disse tankene ved å minne deg selv på: "Siden jeg ikke kan endre høyden min, er det ingen vits i å tenke på det, jeg burde heller fokusere på tingene jeg kan endre, som min selvtillit eller min sans for humor."
Forbedre holdningen din mot livet og deg selv Trinn 14
Forbedre holdningen din mot livet og deg selv Trinn 14

Trinn 3. Se på fremtiden

Unngå å bruke for mye tid på å tenke på fortiden fordi fortiden er fortid. Hvis du er sint over en tidligere handling eller hendelse, kan du spørre deg selv hvordan du kan bruke den opplevelsen til å forbedre den i fremtiden, uten å dvele ved fortiden. Prøv heller å skape fremtiden du ønsker.

  • Prøv å minne deg selv på at enhver flott mulighet du savnet tidligere ikke lenger er viktig fordi det er andre muligheter.
  • Husk også at fortiden er noe du ikke kan endre, men du kan endre fremtiden din. Er det ikke mye mer fornuftig å tenke på hva du kan endre enn hva du ikke kan?
Forbedre din holdning mot livet og deg selv Trinn 15
Forbedre din holdning mot livet og deg selv Trinn 15

Trinn 4. Dyrk takknemlighet

Denne takknemligheten inkluderer å være takknemlig for og erkjenne at det fortsatt er gode ting utenfor oss selv. Å praktisere takknemlighet har gode effekter på din fysiske og psykiske helse og kan forbedre forholdene dine. Alt dette kan hjelpe deg med å forbedre din holdning til livet. For å dyrke takknemlighet kan du:

  • før en dagbok og skriv ned noen ting du er takknemlig for hver dag,
  • skrive og sende takknemlighetsbrevet ditt til noen,
  • fokuserer på personens intensjoner, ikke resultatene man ser.
Forbedre holdningen din mot livet og deg selv 16
Forbedre holdningen din mot livet og deg selv 16

Trinn 5. Øv oppmerksomhet

Å være fullt bevisst betyr å holde bevisstheten om tankene, følelsene, sansene og situasjonene rundt deg i øyeblikket, og deretter akseptere dem uten dom. Forskning viser at øvelse av mindfulness kan føre til bedre fysiske og psykiske helsemessige forhold, og kan føre til at folk blir mer medfølende i samfunnet. Alt dette er viktig i et forsøk på å forbedre selvinnstillingen. For å øve mindfulness kan du:

  • vær oppmerksom på omgivelsene dine,
  • lytt til lyden av pusten din,
  • fokuser nøye på følelsene du får av synet, lukten, hørselen osv., så vel som det du opplever.
  • godta tankene og følelsene dine uten å dømme dem, det vil si ved å erkjenne at de er ekte, og deretter gå videre til andre tanker eller følelser.
Forbedre holdningen din mot livet og deg selv Trinn 17
Forbedre holdningen din mot livet og deg selv Trinn 17

Trinn 6. Frivillig og hjelp andre

Forskning viser at det å hjelpe andre, ved frivillig arbeid, kan bidra til å utvikle et positivt selvbilde. Dette kan skyldes at det å hjelpe andre gir deg en følelse av at du er verdig og vellykket.

Søk på nettet eller bla gjennom lokalavisen for å finne måter å engasjere deg i prosjekter i samfunnet ditt

Forbedre holdningen din mot livet og deg selv Trinn 18
Forbedre holdningen din mot livet og deg selv Trinn 18

Trinn 7. Godta kroppsformen din

Folk blir alltid bombardert av mediemeldinger om det ideelle kroppsbildet som ikke er ekte. Du vil finne det stadig vanskeligere å godta kroppsformen din. Å akseptere og elske deg selv er en viktig del av å forbedre din holdning til livet. For å akseptere kroppen din bedre, kan du:

  • Slutt å slanke deg og spis normalt. Med slanking forteller du deg selv gjennom atferden at noe er galt med deg og må fikses. I stedet for slanking, spis normalt, spis bare når du er sulten, spis et balansert kosthold og trene for å være sunn.
  • Fokuser på deg selv som helhet, ikke bare på utseendet ditt. Husk at du er et unikt individ som er mer enn bare kroppsformen din. Du har en unik personlighet, sinn, livshistorie og måte å se på verden på (dette er din holdning!).
  • Respekter andres utseende. Hvis du synes du dømmer andre negativt på grunn av hvordan de ser ut, dømmer du sannsynligvis også deg selv. Prøv å godta den andre personen som et unikt individ, og husk at utseende kan være selvevaluerende, men inntrykket ditt er kanskje ikke nødvendigvis sant for den andre personen.

Anbefalt: