3 måter å dekke arr på

Innholdsfortegnelse:

3 måter å dekke arr på
3 måter å dekke arr på

Video: 3 måter å dekke arr på

Video: 3 måter å dekke arr på
Video: Как стать Успешным Парикмахером! Как достичь Успеха в Любом бизнесе! Ева Лорман! 2024, April
Anonim

Arr på kroppen din kan være flaut. Det kan påvirke din selvtillit og til og med drive deg bort fra din sosiale krets. Heldigvis er det flere måter - fra minimal til permanent behandling - for å redusere utseendet på arr.

Steg

Metode 1 av 3: Endre frisyre og kjole

Dekk til arr Trinn 1
Dekk til arr Trinn 1

Trinn 1. Prøv forskjellige frisyrer

Hvis arret du prøver å dekke er på pannen eller rundt øret eller nakken, kan du prøve en frisyre som kan skjule det. Se etter en rekke frisyrer på blogger som beskriver mote, eller du kan konsultere en frisør for råd om riktig frisyre for å dekke arrene dine.

Dekk til arr Trinn 2
Dekk til arr Trinn 2

Trinn 2. Bruk forskjellige klær

Spesielt når arret er på armen eller beinet, kan du velge klær som kan få deg til å skjule arret.

Dekk til arr Trinn 3
Dekk til arr Trinn 3

Trinn 3. Sett på flere smykker

Når arret er mellom armen eller håndleddet, er den beste måten å skjule det å bruke smykker. Klokker, armbånd eller ringer kan lett skjule arr, og du vil gjerne ha en rekke slike smykker.

Metode 2 av 3: Bruke krem og sminke

Dekk til arr Trinn 4
Dekk til arr Trinn 4

Trinn 1. Bruk en krem som kan skjule arr

For nye og lette arr, bør du bruke en krem som kan redusere utseendet på arret. Denne typen krem er egnet for bruk på jevne arr som er mindre enn to år gamle.

  • Velg produkter som inneholder helbredende ingredienser som quercetin, petrolatum og vitamin C.
  • Reduser soleksponering for arr. Arrvev fra et arr reagerer ikke på samme måte som annet arrvev, så hvis arret blir utsatt for solen, vil eksponeringen gjøre arket ditt mørkere, noe som gjør det mer synlig.
Dekk til arr Trinn 5
Dekk til arr Trinn 5

Trinn 2. Bruk sminke til å skjule

Det finnes forskjellige typer sminke på markedet som kan skjule arr. Velg en farge som matcher hudtonen din og test sminke eller krem på huden din for å se om du trenger å blande den med annen sminke for å oppnå ønsket effekt.

  • Å matche sminke og hudfarge kan være vanskelig hvis noen ikke forstår prosessen. Prøv å spørre en konsulent på salgsstedet eller skjønnhetssenteret om råd.
  • Å bruke forkledd sminke krever også litt øvelse.
Dekk til arr Trinn 6
Dekk til arr Trinn 6

Trinn 3. Bruk arrmaskeringsverktøy

Du kan bruke en arrmaske som inneholder en blanding av selvklebende krem og pulver for dypere arr eller andre der du trenger et lengre deksel.

Disse elementene danner et lim som kan brukes til å skjule arr og vare lenger enn vanlig sminke. Du finner dem alle til salgs på skjønnhetssentre, apotek eller salonger

Dekk til arr Trinn 7
Dekk til arr Trinn 7

Trinn 4. Påfør maskeringsminke eller mikroporøst gips

Flere hudfarger og lyse plaster er tilgjengelige på markedet. Dette elementet kan brukes ved å kutte limet for å passe til formet på arret ditt, slik at det ser ut til å gli inn i huden din.

Metode 3 av 3: Gjør skjønnhetskirurgi

Dekk til arr Trinn 8
Dekk til arr Trinn 8

Trinn 1. Kontakt en hudlege eller kosmetisk kirurg

Enkelte gamle arr, spesielt hevede eller keloidale arr, kan kreve mer effektiv kosmetisk kirurgi for å redusere eller fjerne dem. Kosmetisk kirurg vil ha noen forslag under konsultasjonen.

Dekk til arr Trinn 9
Dekk til arr Trinn 9

Trinn 2. Vurder å få en tatovering for å skjule såret

Med tatoveringsteknologi de siste årene er tatoveringsmaskering en solid måte å redusere utseendet på arr. Denne prosessen ligner en vanlig tatovering, men kirurgen bruker et pigment for å matche tatoveringen til huden din, ofte med en usynlig tatovering.

  • Arr må være minst to år gamle før de tatoveres for å sikre at de er helt helbredet.
  • Hvis du foretrekker en konvensjonell tatovering, kan du skjule den med den. Rådfør deg med en tatoveringsprodusent om det beste designet for å dekke arret basert på størrelsen, plasseringen og fargen på arret ditt.
Dekk til arr Trinn 10
Dekk til arr Trinn 10

Trinn 3. Vurder å fjerne et arr

Fjerning av arr er en grunnleggende prosedyre der en kjemisk blanding helles på arrområdet som gjør at flere lag hudvev i arrområdet fjernes. Hudfjerning kan ta flere dager og regnes som en mindre prosedyre.

Dette er en spesielt effektiv metode for å redusere utseendet på kviser

Dekk til arr Trinn 11
Dekk til arr Trinn 11

Trinn 4. Vurder mikrodermabrasjon. Som med fjerning av hudvev, fjerner denne metoden det ytterste døde hudvevet fra arrområdet; Imidlertid bruker denne metoden ikke kjemiske blandinger, men bruker fine væsker som medisinske krystaller. Resultatene oppnådd fra denne metoden er ikke veldig signifikante, men er svært effektive for å redusere akne arr med den misfargede hyperpigmenteringsmetoden for andre arr.

Tips

  • Noen sminke har ikke en farge som matcher hudtonen din, så du må blande lys og mørk sminke for å finne den perfekte tonen.
  • Når du bruker sminke eller kremer, kan ting som bomullsdott, bomullspinner, kosmetiske børster og blåser hjelpe deg med å blande sminken din inn i huden din.
  • Mange av de skjulte sminke inneholder tykke, vanntette kremer som kan gi et godt midlertidig deksel.
  • Rengjør og tørk alltid arrområdet før du bruker sminke, kremer eller andre lim. Dette forhindrer enkel fjerning av sminke eller lim.
  • Estetiske kirurgiske sentre har brosjyrer om behandlingsalternativer som du kan studere for ytterligere informasjon. Ta kontakt med dem hvis du har spørsmål.

Advarsel

  • Ikke bruk forskjellige kosmetikk uten å prøve dem først for allergiske reaksjoner.
  • Ikke la håret eller klærne fjerne krem eller sminke. Dette kan redusere og skade effektene.

Anbefalt: