Hvordan bli kvitt og forhindre melmidd: 14 trinn

Innholdsfortegnelse:

Hvordan bli kvitt og forhindre melmidd: 14 trinn
Hvordan bli kvitt og forhindre melmidd: 14 trinn

Video: Hvordan bli kvitt og forhindre melmidd: 14 trinn

Video: Hvordan bli kvitt og forhindre melmidd: 14 trinn
Video: Slik skreller du en potet på 3 sekunder 2024, Kan
Anonim

Melmidd er små skadedyr som hekker i tørre næringsmidler, for eksempel frokostblandinger, pannekakemel, ost, mais, tørkede grønnsaker og tørket frukt. Melmidd kan til og med trives i de reneste kjøkkenene hvis miljøforholdene er riktige. Fuktige, mørke og varme skap er perfekte grobunn for melmidd, som vanligvis kommer inn på kjøkkenet fordi de allerede er i matvarer eller gjemmer seg i emballasje. Les denne artikkelen for å lære å identifisere, utrydde og forhindre melmidd.

Steg

Del 1 av 3: Påvisning av melmidd

Bli kvitt og forhindre melmidd Trinn 1
Bli kvitt og forhindre melmidd Trinn 1

Trinn 1. Se etter brune “støvmidd” på overflaten av maten

Melmiddens kropp er hvit og så liten at den er nesten usynlig når den sees med det blotte øye. Derfor er melmidd svært vanskelig å oppdage hvis de ikke har trivdes. Imidlertid er føttene til melmidd brun i fargen, så en samling av levende og døde midd og deres avføring vil se ut som et brunt belegg/fargetone-eller litt som sand.

Bli kvitt og forhindre melmidd Trinn 2
Bli kvitt og forhindre melmidd Trinn 2

Trinn 2. Tørk av en liten mengde støvmidd eller mistenkelig mel mellom 2 fingre og pass på myktduften

Når de er knust, avgir støvmidd en særegen myteaktig aroma. Mat kan også ha en ekkelt søt smak eller lukt, selv før middene oppdages.

Bli kvitt og forhindre melmidd Trinn 3
Bli kvitt og forhindre melmidd Trinn 3

Trinn 3. Fordel melet på benken og kontroller etter at det har stått i 15 minutter

Pass på at melet er så glatt og jevnt som mulig før du lar det sitte. Hvis det er midd, vil overflaten på melet være ujevn på grunn av at middene beveger seg.

Bli kvitt og forhindre melmidd Trinn 4
Bli kvitt og forhindre melmidd Trinn 4

Trinn 4. Fest et stykke tape på matemballasjen eller kjøkkenskapet og se om det er midd

Hvis det er tilstede, vil middene feste seg til tapen og kan sees med en luppe. Sjekk også limet på toppen av esken eller melbeholderen. Midd kan ikke komme inn, men de er på beholderens leppe og kommer inn når beholderen åpnes.

Bli kvitt og forhindre melmidd Trinn 5
Bli kvitt og forhindre melmidd Trinn 5

Trinn 5. Vær oppmerksom på om du føler deg kløende etter håndtering av mel eller korn

Selv om melmidd ikke biter, kan noen mennesker være allergiske mot allergenene som er tilstede i midd eller deres avføring. Denne allergiske reaksjonen er også kjent som "dagligvare kløe".

Del 2 av 3: Bli kvitt melmidd

Bli kvitt og forhindre melmidd Trinn 6
Bli kvitt og forhindre melmidd Trinn 6

Trinn 1. Ha matinfiserte matvarer i en søppelsekk av plast og kast dem i søppelet utenfor huset

Melmidd lever av bakterier og sopp i mel. Utseendet til midd er en indikasjon på at næringsmaterialet har blitt skadet. I tillegg kan melmidd også bære muggsporer til andre næringsmidler hvis middene flytter til en annen beholder. Ikke bekymre deg hvis du tror du har spist melmidd-de er ufarlige for de fleste.

  • I sjeldne tilfeller skyldes en allergisk reaksjon, kalt oral midd anafylaksi eller pannekakesyndrom, inntak av melmidd. Allergiske reaksjoner, som urtikaria, kortpustethet, hovent hals, kvalme, svakhet og/eller besvimelse, oppstår vanligvis i løpet av minutter etter å ha spist mat som er forurenset med midd.
  • Ring legen din umiddelbart hvis disse symptomene oppstår.
Bli kvitt og forhindre melmidd Trinn 7
Bli kvitt og forhindre melmidd Trinn 7

Trinn 2. Frys alle tørre matvarer som kan ha midd for å drepe midd

Hvis det ikke er noen eller bare små tegn på midd i maten, oppbevares ved -18 ° C i 4-7 dager for å drepe midd, egg eller larver.

Når middene har dødd, sikt du gjennom maten eller kast deler som er kjent for å ha midd eller inneholder døde midd

Bli kvitt og forhindre melmidd Trinn 8
Bli kvitt og forhindre melmidd Trinn 8

Trinn 3. Rengjør esker, flasker eller beholdere der matmidd har blitt lagret

Fjern matrester som fremdeles er festet til beholderen, slik at de levende middene ikke får spise. Vask beholderen og lokket med kokende vann og sørg for at de er helt tørre før du bruker den igjen.

Bli kvitt og forhindre melmidd Trinn 9
Bli kvitt og forhindre melmidd Trinn 9

Trinn 4. Rengjør skapene der tørre matvarer er lagret grundig

Bruk en støvsuger til å rengjøre hyller, vegger og skapsprekker. Hvis du ikke har en støvsuger, bruk en ren, tørr børste for å rengjøre skapene. Kast støvsugerposen i søpla utenfor huset så snart du er ferdig.

  • Rengjør alle overflater. Imidlertid må du ikke bruke kjemiske plantevernmidler i nærheten av mat eller matlagringsområder.
  • Prøv å bruke en eddik-vann-løsning (1 del eddik og 2 deler vann) eller naturlige insektmiddel og sikre plantevernmidler som neemolje eller sitrusolje (1 del olje og 10 deler vann) for å rengjøre skap.
  • Tørk garderoben med en hårføner. Melmidd liker fuktige steder.

Del 3 av 3: Forebygging av melmidd

Bli kvitt og forhindre melmidd Trinn 10
Bli kvitt og forhindre melmidd Trinn 10

Trinn 1. Hold matlagringsområdet tørt og kjølig

Melmidd kan ikke avle i miljøer med lav luftfuktighet (under 65%), og det vil ikke være midd hvis lagringsområdet er godt ventilert. Vær oppmerksom på plasseringen av vannkoker, kokekar, tørketrommel og kokeplater; sørg for at det ikke oppstår fuktoppbygging i matlagringsområder.

Plasser en vifte i kjøkkenskapene for å avkjøle luften og tappe fuktigheten

Bli kvitt og forhindre melmidd Trinn 11
Bli kvitt og forhindre melmidd Trinn 11

Trinn 2. Oppbevar mel, korn, frokostblandinger og annen mat som er utsatt for midd i en ren, lufttett beholder

Slike beholdere holder maten fersk og tørr og forhindrer at midd kommer inn. Hvis noen midd fortsatt lever etter rengjøringsprosessen, vil fjerning av middens matkilde sulte middene slik at de ikke legger egg.

  • Klemmer i plastposer kan bare brukes i en kort periode. Midd kan slå hull i plastposer og nå maten inni. Oppbevar maten i beholdere av glass eller tykk plast.
  • Livssyklusen til melmidd er 1 måned. Så hvis du kan holde alle beholdere rene og tett lukket i løpet av denne perioden, vil alle gjenværende midd sikkert dø.
  • Ikke bland nye og gamle matvarer i en beholder. Vent til det gamle melet er brukt opp, og rengjør beholderen slik at det ikke er rester av mel som fortsatt er festet. Etter det kan beholderen brukes igjen til å lagre nytt mel.
Bli kvitt og forhindre melmidd Trinn 12
Bli kvitt og forhindre melmidd Trinn 12

Trinn 3. Kjøp tørre dagligvarer i små mengder

Selv om det kan være litt dyrere enn å kjøpe i bulk, vil mindre mengder dagligvarer sannsynligvis gå tom for raskere og vil ikke vare veldig lenge. Hvis de oppbevares i et fuktig miljø for lenge, kan matvarer bli fuktige og begynne å vokse mugg og få midd til å dukke opp.

Kontroller all tørrmatemballasje før du tar dem med hjem. Sørg for at dagligvarer som selges i butikkene ikke er på fuktige/våte hyller, og at det ikke er fuktig eller skadet emballasje

Bli kvitt og forhindre melmidd Trinn 13
Bli kvitt og forhindre melmidd Trinn 13

Trinn 4. Stikk laurbærbladet i beholderen eller skapet der maten er lagret

Det antas at melmidd, kakerlakker, møll, rotter, fjær og forskjellige andre skadedyr ikke liker lukten av laurbærblad, så de holder seg borte fra beholderen der bladene er festet. Laurbærblad kan festes på lokket på beholderen eller innsiden av matskapet eller settes i en beholder. Ikke bekymre deg, laurbærblad som brukes på denne måten vil ikke endre smaken på maten.

Det er en debatt om det er bedre å bruke tørket eller friskt laurbærblad. Imidlertid er begge rapportert å være effektive. Så, kjøp et løvblad som er lett tilgjengelig og bevis på effektiviteten

Bli kvitt og forhindre melmidd Trinn 14
Bli kvitt og forhindre melmidd Trinn 14

Trinn 5. Oppbevar dyrefôr et sted borte fra andre tørre matvarer

Reglene for emballasje av kjæledyr er ikke like strenge som våre, så det er mer sannsynlig at dyrefôr inneholder skadedyr. Oppbevar dyrefôr i lufttette beholdere et sted borte fra maten.

Anbefalt: