3 måter å bruke en vaffelform på

Innholdsfortegnelse:

3 måter å bruke en vaffelform på
3 måter å bruke en vaffelform på

Video: 3 måter å bruke en vaffelform på

Video: 3 måter å bruke en vaffelform på
Video: Med denne metoden renner fettet raskt av 2024, Kan
Anonim

Elsker du å servere vafler som frokostmeny om morgenen? Selv om store supermarkeder tilbyr et stort utvalg av spiseklare, er det virkelig ikke noe bedre enn varme, luftige vafler laget av ditt eget hjemmekjøkken, ikke sant? For å lage en deilig vaffeltallerken trenger du en vaffelform. Ikke bekymre deg, det er ikke noe vanskelig med å bruke en vaffelform! Tross alt kan vaffelformer også brukes til å lage forskjellige andre retter, vet du. Vil du vite mer detaljert informasjon? Les videre for denne artikkelen!

Steg

Metode 1 av 3: Koke vafler

Bruk en vaffelmaskin Trinn 1
Bruk en vaffelmaskin Trinn 1

Trinn 1. Forbered din favoritt vaffelrøre

I utgangspunktet kan du bruke ferdig deig som du kan kjøpe på supermarkedet eller lage din egen. Husk, ikke eltek deigen fordi jo mer gluten som bygger seg opp, jo tøffere blir vaffelen din. Hvis det er litt deig som ser ut som om det fortsatt er klumpete, la det være i fred; En slik deig vil gi en myk og luftig vaffel med tekstur.

  • Tilsett litt olje eller smeltet smør i røren for å forhindre at vaffelrøren fester seg til skiven.
  • For å berike smaken av vafler, tilsett kanel, vanilje eller mandelekstrakt i vaffelblandingen. For de av dere som liker krydret smak, prøv å tilsette chilipulver til vaffelblandingen.
Bruk en vaffelmaskin Trinn 2
Bruk en vaffelmaskin Trinn 2

Trinn 2. Forvarm vaffelformen

Legg vaffelformen på en flat, varmebestandig overflate før du slår den på. Hvis vaffelformen har varierende temperaturinnstillinger (eksempel: lav, middels, høy), velg temperaturen som passer best til dine preferanser.

Noen typer former har et indikatorlys som slås av automatisk når vaffelformen er varm nok og klar til bruk

Image
Image

Trinn 3. Smør eventuelt formplaten med olje eller smør

Du må gjøre dette trinnet slik at deigen ikke fester seg til formen og er vanskelig å rengjøre senere. Hvis du bruker en nonstick -vaffelform, er det ikke nødvendig å tilsette olje eller smør for å unngå at vaffelen blir fuktig og fuktig.

Image
Image

Trinn 4. Hell deigen i en sirkelbevegelse

Forbered 180 ml vaffelrøre og hell røren i en sirkulær bevegelse fra kanten av skiven. Hvis vaffelformen har et indikatorlys, må du vente på at fargen på lyset endres eller til lampen slukker (avhengig av formmodellen du bruker) før du åpner den.

Ikke få panikk hvis det oser av deigen; neste gang må du redusere mengden slik at ingen deig går til spill

Image
Image

Trinn 5. Lukk formen og stek deigen til den er ferdig

Sørg for at vaffelformen ikke lenger damper før du sjekker om den er klar. Faktisk er tiden det tar å lage vafler avhengig av formen og innstillingen til vaffelformen du bruker; Imidlertid tar det vanligvis ca. 5 minutter å lage vafler. Vær forsiktig, å åpne formen for tidlig kan ødelegge vaffelens tekstur!

  • Hvis vaffelformen har en indikatorlampe, må du vente på at lyset skal slukke eller skifte farge før du åpner den.
  • Hvis vaffelformen ikke har en indikatorlampe, kan du prøve å sjekke vaffelen for å gjøre den klar mellom platene. Teksturen til den kokte vaffelen blir som en kake.
Image
Image

Trinn 6. Fjern vaffelen med en skje/slikkepott av plast, gummi eller silikon

Ikke bruk metallredskaper, da dette kan skade belegget på formplaten.

Image
Image

Trinn 7. Lukk vaffelformen og overfør de kokte vaflene til en serveringsfat

Hvis du vil, kan du smøre litt smør eller helle sirup over vaffeloverflaten før du spiser den. Resten av vaffeldeigen kan tilberedes på nytt eller lagres i en lukket beholder og settes i kjøleskap til neste dag.

Image
Image

Trinn 8. Kontroller at vaffelens temperatur er helt kald før du rengjør den

Vaffelplater kan rengjøres med en myk, fuktig klut eller vanlig kjøkkenpapir; Du kan rengjøre de resterende vaffelsmulene først med en myk børste. Hvis det er igjen tørr deig i bunnen av skiven, bruk en gummispatel for å fjerne den. For områder som er veldig vanskelige å rengjøre, kan du prøve å belegge området med matolje; la stå i 5 minutter, og rengjør deretter med en myk klut.

  • Ikke skrubb platene med oppvaskskum.
  • Ikke bruk såpe med mindre instruksjonene sier at du skal gjøre det.
  • Hvis den støpte platen er flyttbar, kan du prøve å fjerne platen og senke den i vann. Husk, ikke vask platene med såpe med mindre du blir bedt om det!
Image
Image

Trinn 9. Tørk vaffelformene før du legger dem tilbake i kjøkkenskapene

Hvis det fortsatt er deig igjen, rengjør det først med en fuktig klut.

Metode 2 av 3: Tilberedning av en annen deig i vaffelformen

Bruk en vaffelmaskin Trinn 10
Bruk en vaffelmaskin Trinn 10

Trinn 1. Prøv å bruke en vaffelform til å tilberede en rekke forskjellige typer deig (for eksempel browniesmør)

Forbered favorittdeigen din, og hell den i former som tidligere er smurt med olje eller smør. Dekk til vaffelformen og stek deigen til det ikke kommer mer damp ut; For et sprøere resultat, la deigen hvile i noen sekunder, selv om det ikke kommer ut damp.

  • For å unngå at kjøkkenbordet blir skittent og rotete, kan du prøve å legge et stykke pergamentpapir under vaffelformen, slik at deigen ikke drypper direkte på benken din.
  • Du kan bruke denne teknikken til å lage en rekke deilige snacks som brownies, bananbrød, gulrotkaker, smultringer eller til og med muffins!
  • Forbedre smaken av hjemmelagde smultringer ved å legge et lag med glasur eller sjokoladeganache på toppen; sørg for at du gjør dette etter at smultringene er avkjølt helt for å forhindre at glasuren eller ganachen smelter.
Bruk en vaffelmaskin Trinn 11
Bruk en vaffelmaskin Trinn 11

Trinn 2. Ha en skje med kakedeig i en vaffelform for en deilig og mettende matbit

Legg din favorittkakedeig i kjøleskapet og la den hvile i 30 minutter til teksturen stivner. Etter det, legg en skje deig i hver plate av formen, lukk formen tett og stek kakene i 4-5 minutter.

Du kan bruke samme metode for å lage kanelruller. Vanligvis vil det ta 2-4 minutter før brøddeigen er fullstendig tilberedt

Image
Image

Trinn 3. Kok en omelett eller frittata ved hjelp av en vaffelform

Pisk to egg og bland med 2 ss. flytende melk; Hell røren i vaffelformen og kok til eggene stivner.

For å berike smaken kan du tilsette hakket løk, chili eller sopp i eggeblandingen

Image
Image

Trinn 4. Stek hasjbrune poteter med revet potet

Rist først potetene til de er veldig finstrukturert ved hjelp av et rivjern eller en kjøkkenmaskin. Hell deretter potetblandingen i en vaffelform som tidligere har blitt smurt med smeltet smør. Dekk til vaffelformen og kok potetene i 15 minutter.

  • Hvis du vil, kan du erstatte potetene med andre rotgrønnsaker som søtpoteter eller syltetøy (søte poteter).
  • Du kan til og med lage fritter av revet agurk med en vaffelform! Ikke bekymre deg, deilig stekt mat kan serveres foran deg på bare 3 minutter.
Bruk en vaffelmaskin Trinn 14
Bruk en vaffelmaskin Trinn 14

Trinn 5. Kok falafel med en vaffelform i stedet for en skillet

Lag først og fremst falafeldeigen som vanlig. Etter det, påfør eller spray oljen på formplaten, hell deretter falafelblandingen i den. Dekk til vaffelformen og kok falafel i 6-10 minutter eller til falafel er gjennomstekt og overflaten er gyllenbrun.

Hvis falafel blir servert med pitabrød, er det best å bruke en rund vaffelform for å forbedre det endelige utseendet

Metode 3 av 3: Tilberedning av andre matvarer i vaffelformen

Image
Image

Trinn 1. Stek ostesmørbrødet med vaffelformen

Spray eller påfør olje på skiven, legg deretter et stykke hvitt brød på toppen. Dryss toppen av brødet med ost og dekk til med en annen brødskive. Etter det lukker du formen og baker brødet til osten er helt smeltet.

For at brødets tekstur skal bli mer sprø og smaken mer deilig, smør overflaten på brødet med majones før du baker det

Bruk en vaffelmaskin Trinn 16
Bruk en vaffelmaskin Trinn 16

Trinn 2. Lag en quesadilla ved hjelp av en vaffelform

Fordel eller spray oljen på bakeplaten, og legg deretter tortillaplaten på toppen. Dryss revet ost og forskjellige favorittpålegg på overflaten av tortillaen, og dekk deretter til med et annet tortilla -ark. Dekk deretter formen og kok tortillaene til osten er helt smeltet (ca. 2-3 minutter).

Image
Image

Trinn 3. Stek frukten ved hjelp av en vaffelform i stedet for en vanlig grill

Skjær stor frukt som ananas eller eple i middels tykkelse. I mellomtiden bør frukt med frø som aprikoser eller nektariner deles i to og frøes først. Andre frukttyper som kan bearbeides på denne måten er pærer, fiken og bananer av banan-type.

De fleste frukttyper modnes innen 4 minutter

Image
Image

Trinn 4. Kok grønnsakene i en vaffelform for å tjene som en matbit

Skjær grønnsakene i 0,5-1 cm tykkelse; Smak til grønnsaksbitene med olivenolje og salt etter smak. Etter det legger du grønnsaksbitene i vaffelformen og steker i 3-5 minutter.

  • Grønnsaker som vokser vertikalt som aubergine, gresskar og agurk er perfekte valg for denne matlagingsmetoden.
  • Portobelo -sopp er det perfekte valget for de som ønsker å lage en vegetarisk versjon av sin hamburger.
Bruk en vaffelmaskin Trinn 19
Bruk en vaffelmaskin Trinn 19

Trinn 5. Lag pizza med vaffelformer

Hell pizzadeigen i vaffelformen, lukk formen tett, og stek pizzaen i 2-3 minutter. Etter 2-3 minutter, snu pizzaen og bake i 2-3 minutter til. Ikke glem å legge til pizzasaus, ost og det du vil ha pålegg på dette tidspunktet; pass på at du ikke lukker formen før osten er helt smeltet.

Tips

  • Hvis du tilbereder mange vafler samtidig, må du ha de ferdigkokte vaflene i den varme ovnen til de er klare til servering. Sett ovnen til den laveste temperaturen for riktig temperatur.
  • Frys resten av vaflene. Du kan fryse ned resten av vaffelen som ikke er ferdig spist i fryseren og varme den når du vil spise den. De samme tipsene gjelder resten av deigen; i stedet for å kaste dem kan du lage flere vafler for å spare koketid senere. Hvis du skal stable vafler i fryseren, må du sørge for at du kler hver bunke med bakepapir eller vokspapir slik at vaflene ikke henger sammen når de blir varme.
  • Ikke fyll formen for full. Det er best å bare fylle eller av formen, da vaffelen vil utvide seg når den koker.
  • Hvis vaffelformen brukes til å bake tradisjonelle snacks som kaker eller brownies, må du ikke åpne formen for tidlig for å la kaken steke til perfeksjon.

Advarsel

  • Ikke rør den metalliske overflaten på utsiden av vaffelformen.
  • Ikke rør den varme formplaten.
  • Ikke dypp hele formen i vann. Hvis formplaten er avtagbar, må du først fjerne den før du vasker den.
  • Ikke legg metall eller lignende gjenstander i vaffelformen for å forhindre skade på materialet som forer formen.

Anbefalt: