Hvordan skrive en skummel historie (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan skrive en skummel historie (med bilder)
Hvordan skrive en skummel historie (med bilder)

Video: Hvordan skrive en skummel historie (med bilder)

Video: Hvordan skrive en skummel historie (med bilder)
Video: Hvordan skriver man en novelle? 2024, Kan
Anonim

Liker du skumle historier som får håret til å stå på? Er du redd når du leser en spennende historie? Skremmende historier, i likhet med andre historier, følger et grunnleggende format som inkluderer å utvikle en forutsetning, setting og karakterer. Uhyggelige historier er imidlertid avhengige av spenning som bygger seg gjennom historien til den når en skummel eller grusom slutt.

Steg

Del 1 av 5: Utvikle premissen

Skriv en skremmende historie Trinn 1
Skriv en skremmende historie Trinn 1

Trinn 1. List opp din største frykt

Premisset i historien er den grunnleggende ideen som historien din er basert på. Forutsetningen er årsaken bak motivasjonen til karakterene, omgivelsene og handlingene som skjer i historien. En av de beste måtene å få en skremmende historie forutsetning er å forestille seg de tingene som skremmer deg mest. Omfavn frykten for å miste et familiemedlem, for å være alene og ensom, for vold, for klovner, demoner eller morderiske ekorn. Frykten din vil bli strømmet inn på hver side av historien. Din utforskning eller opplevelse av å håndtere denne frykten vil fascinere leseren. Fokuser på å lage historier som virkelig skremmer deg personlig.

Frykt for det ukjente er en av de sterkeste ideene du kan bruke for å lage en skummel historie. Folk er redde for det de ikke vet

Skriv en skremmende historie Trinn 2
Skriv en skremmende historie Trinn 2

Trinn 2. Legg til et betinget element i historien din

Tenk deg forskjellige scenarier som lar deg føle den frykten. Tenk deg også reaksjonen din hvis du er fanget eller tvunget til å møte frykten. Lag en ønskeliste.

For eksempel, hvis du er redd for å bli fanget i en heis, spør deg selv: "Hva ville skje hvis jeg ble fanget i en heis med en kropp?" Eller, "Hva ville skje hvis speilet i heisen var inngangsporten til en ond verden?"

Skriv en skremmende historie Trinn 3
Skriv en skremmende historie Trinn 3

Trinn 3. Gjør frykten din til setting for historien

Bruk innstillingen for å begrense eller fange karakterene i historien. Begrens bevegelsen til karakterene slik at de blir tvunget til å møte frykten og prøve å finne en vei ut. Tenk deg hva slags lukket plass som skremmer deg, enten det er en kjeller, en kiste eller en forlatt by. Hvor føler du deg mest redd hvis du blir sittende fast der?

Husk å tenke på historiens høydepunkt mens du utvikler omgivelsene

Skriv en skremmende historie Trinn 4
Skriv en skremmende historie Trinn 4

Trinn 4. Prøv å gjøre en dagligdags situasjon til en skummel situasjon

Tenk deg normale hverdagssituasjoner som å ta en tur i parken, forberede lunsj eller besøke venner. Deretter legger du til et skummelt eller rart element. Du kan finne ørestykker mens du går, eller du kan kutte frukt som blir til fingre eller tentakler.

Du kan også legge til overraskelser i kjente skrekksituasjoner, som en vampyr som liker kake i stedet for blod, eller en mann fanget i en søppelbøtte i stedet for en kiste

Skriv en skremmende historie Trinn 5
Skriv en skremmende historie Trinn 5

Trinn 5. Finn historier fra nyhetene

Les lokale nyheter fra avisen, eller surf på nettet og bla gjennom dagens artikler. Det kan være innbrudd i området der du bor som er relatert til innbrudd i andre områder av byen din. Bruk en historie fra avisen som et springbrett for å komme med historieideer.

En annen måte å generere historieideer på er å bruke en skriveoppfordring. Det er en rekke utløsere du kan bruke, alt fra en anspent historie under et stopp på et hellig hotell, en rotete fest eller en misunnelig venn som begynner å opptre merkelig mot deg. Bruk disse utløserne til å lage historieideer du liker

Del 2 av 5: Utvikle karakterer

Skriv en skremmende historie Trinn 6
Skriv en skremmende historie Trinn 6

Trinn 1. Utvikle hovedpersonene

For å lage en god skrekkhistorie trenger du noen karakterer som leseren kan forstå. Leseren må kunne føle med karakterene basert på karakterens ønsker eller indre uro. Jo mer empatisk leseren er med karakterene, jo større er leserens forbindelse med historien. Du trenger minst én hovedperson, og avhengig av historien, følgende tilleggskarakterer:

  • Forbryter
  • Andre støttefigurer (familiemedlemmer, beste venner, kjærester, etc.)
  • Tillegg (postbud, bensinstasjonvakt, etc.)
Skriv en skremmende historie Trinn 7
Skriv en skremmende historie Trinn 7

Trinn 2. Lag spesifikke detaljer for hvert tegn

Når du begynner å utvikle karakterer, må du forstå identiteten deres, jobbene og motivasjonene deres. Lag en unik karakter med en bestemt særegen oppførsel eller holdning. Det vil også holde deg i samsvar med andre detaljer gjennom historien. Lag en liste for hver hovedperson som inneholder følgende informasjon, og referer til den mens du skriver historien din:

  • Navn, alder, fysisk beskrivelse (inkludert høyde, vekt, øyefarge, hårfarge, etc.)
  • Personlighet
  • Kjærlighet og hat
  • Familie historie
  • Nære venner og svorne fiender
  • Fem ting tegn ikke kan forlate mens du er på farten
Skriv en skremmende historie Trinn 8
Skriv en skremmende historie Trinn 8

Trinn 3. Gjør innsatsen til karakterene klare og ekstreme

Innsatsen til karakterer i en historie er ting som karakterene må ofre når de tar en beslutning eller et valg i historien. Hvis leserne dine ikke vet hvilke innsatser karakterene gjør under en konflikt, vil de ikke kunne forstå følelsene til karakterene som er redde for å miste noe. En god skrekkhistorie er en som kan forårsake ekstreme følelser som frykt eller angst når du leser den.

Gjør det klart hva som vil skje hvis karakteren ikke får det han vil. Innsatsen i historien eller konsekvensene hvis karakterene ikke får det de vil ha, er det som driver historien fremover. Spill bygger også spenning og stress for leseren

Skriv en skremmende historie Trinn 9
Skriv en skremmende historie Trinn 9

Trinn 4. Lag en litt unaturlig skurk

Lag en rar skurk. I stedet for å lage en normal person eller skapning, kan du lage en litt rar karakter. Tenk deg for eksempel Dracula. Munnen hans inneholder ikke normale tenner. I stedet får leseren beskjed om at han har to skarpe, skarpe tenner.

  • Prøv å gi kriminelle spesifikke gester, for eksempel å knytte knyttneve eller rynke på nesen.
  • Gi dem stemmer som er dype og blomstrende, eller hese og harde, eller skingre som om de er på vett.
Skriv en skremmende historie Trinn 10
Skriv en skremmende historie Trinn 10

Trinn 5. Gjør tegnene vanskelige

De fleste skrekkhistorier handler om frykt og tragedie, og det er ukjent om karakterene overvinner frykten eller ikke. Historier som forteller gode ting skjer med gode mennesker, er rørende, men vil ikke skremme eller skremme leseren. Faktisk er tragedier og dårlige ting som skjer med gode mennesker ikke bare mer sympatiske, men også fulle av spenning og stress. Utfordre karakterene og få dårlige ting til å skje med dem.

Spenningen mellom leserens forskjellige ønsker om karakterene og de dårlige hendelsene eller tingene som kan skje med karakterene vil gjøre historien spennende. Det vil også holde leseren interessert i å fortsette å lese

Skriv en skremmende historie Trinn 11
Skriv en skremmende historie Trinn 11

Trinn 6. La karakterene gjøre feil eller ta dårlige beslutninger

La karakterene svare på situasjonen på feil måte mens du forsikrer dem om at de tar de riktige handlingene for å håndtere trusselen.

Men ikke gå for langt med karakterenes feil eller dårlige beslutninger. Handlingen deres må fortsatt være overbevisende og ikke fremstå som dum eller uklok. For eksempel, ikke la karakteren din, en vaktmester, svare på en maskert morder ved å løpe inn i den mørke og frodige villmarken

Del 3 av 5: Skrivehistorier

Skriv en skremmende historie Trinn 12
Skriv en skremmende historie Trinn 12

Trinn 1. Lag en plottoversikt

Når du har funnet den riktige forutsetningen, innstillingen og karakterene, kan du lage en grov oversikt over historien. Følg historiestrukturen som foreslått i Freytag -pyramiden for å skape en oversikt. Viktige elementer inkluderer:

  • Eksponering: Angi innstillingen og introdusere tegnene.
  • Utløserscene: Få noe til å skje tidlig i historien for å starte handlingen.
  • Økt handling: Fortsett historien, bygg interesse og spenning.
  • Climax: Inkluder det mest spente øyeblikket i historien.
  • Downhill action: Dette er scenen som oppstår etter klimaks.
  • Oppløsning: I denne delen løser karakteren hovedproblemet.
  • Slutt: Dette er slutten når karakteren fullfører de gjenværende spørsmålene.
Skriv en skremmende historie Trinn 13
Skriv en skremmende historie Trinn 13

Trinn 2. Vis, ikke fortell

De beste skrekkhistoriene bruker situasjonsforklaringer for å formidle følelsene til karakterene i historien til leseren. Det hjelper leseren til å føle at de er i hovedpersonens sko og føler med den karakteren. På den annen side, når du forteller en karakters følelser til leseren ved å forklare scenen ærlig og flatt, vil leseren føle seg mindre likegyldig til historien.

  • Tenk for eksempel på disse to måtene å beskrive en scene:

    • Jeg var for redd til å åpne øynene selv om jeg tydelig kunne høre skritt komme nærmere.
    • Jeg pakket meg inn i teppet strammere og utilsiktet stønnet jeg. Brystet strammer, magen vrir seg. Jeg vil ikke se det. Uansett hvor nær fotsporene hørtes, ville jeg ikke se dem. Jeg vil ikke, jeg … vil ikke …
  • Det andre eksemplet forteller leserens fysiske følelser om karakterene mer grundig.
Skriv en skremmende historie Trinn 14
Skriv en skremmende historie Trinn 14

Trinn 3. Bygg spenning etter hvert som historien skrider frem

La historien bli mer og mer spent etter hvert som tiden går. For å være en god spenningshistorie må leseren kunne føle og bekymre seg for karakterene, og du må presentere farene som truer karakterene og den økende spenningen.

  • Gi ledetråder til hvor historien er på vei og hvordan klimakset kan være ved å gi tips og små detaljer. Du kan kort nevne etiketten på flasken som hovedpersonen vil kunne bruke senere. Det kan også være lyden av gjenstander eller mennesker i rommet som senere vil være et tegn på tilstedeværelsen av overnaturlige vesener.
  • En annen effektiv måte å bygge spenning på er å bytte anspente og vanskelig stunder med rolige øyeblikk. La karakterene puste, roe seg og føle seg trygge. Deretter øker du spenningen ved å involvere karakterene i problemet. Denne gangen gjør konflikten mer alvorlig og truende.
Skriv en skremmende historie Trinn 15
Skriv en skremmende historie Trinn 15

Trinn 4. Prøv å bruke foreshadow

Når du vever ord for ord, kan du bruke forhåndsskygge for å gjøre historien enda mer interessant. Foreshadow er når du gir hint om fremtidige hendelser. Leseren skal kunne finne ledetråder til resultatene av visse handlinger, eller formålet med historien. Foreshadow gjør også leserne engstelige for å vente på konsekvensene som vil inntreffe før hovedpersonen lykkes.

Husk at denne metoden er mest effektiv når leserne og karakterene ikke forstår viktigheten av ledetråder før slutten av historien

Skriv en skremmende historie Trinn 16
Skriv en skremmende historie Trinn 16

Trinn 5. Unngå ord som er for åpenbare

Tving deg selv til å forklare hendelsen med ord som provoserer leserens følelser. Ikke stol på ord som forteller leseren hva de skal føle. Unngå for eksempel følgende ord i skrivingen din:

  • Redd
  • Skummelt
  • Tyskland
  • Redd
  • Skrekk
Skriv en skremmende historie Trinn 17
Skriv en skremmende historie Trinn 17

Trinn 6. Unngå klisjeer

Som andre sjangere har skrekkhistorier også stereotyper og klisjeer. Forfattere bør unngå det hvis de vil lage en interessant og unik skrekkhistorie. Kjente scener som en gal klovn på loftet eller en sitter alene hjemme om natten er eksempler på klisjeer som bør unngås. Det samme gjelder vanlige uttrykk som "Run!" eller "Ikke se deg tilbake!"

Skriv en skremmende historie Trinn 18
Skriv en skremmende historie Trinn 18

Trinn 7. Bruk blodige og voldelige scener der det er aktuelt

For mange scener med blod og vold kan dempe leserens bekymring. Hvis den samme blodpassen fortsetter å dukke opp gjennom historien, vil leseren føle seg lei. Selvfølgelig kan de riktige blodige og voldelige scenene være nyttige for å sette innstillingen, forklare karakterens identitet eller presentere handling. Bruk blodige og voldelige scener på passende steder i historien slik at de er innflytelsesrike og meningsfulle til leseren føler seg overrasket, snarere enn lei og likegyldig.

Del 4 av 5: Skrive en god slutt

Skriv en skremmende historie Trinn 19
Skriv en skremmende historie Trinn 19

Trinn 1. Bygg klimaks

Øk innsatsen til karakterene og gi problemer som kan overvelde karakterene. Masse problemer med småkamper, ganske trivielle tap og små seire. Spenningen vil bygge seg til et klimaks, og før leserne kan innse det, er karakterene allerede i fare.

Skriv en skremmende historie Trinn 20
Skriv en skremmende historie Trinn 20

Trinn 2. Gi karakterene en sjanse til å være klar over situasjonen

La karakterene finne en vei ut av problemet. Denne åpenbaringen bør være et resultat av en haug med detaljer i tidligere scener og ikke sjokkere eller føles plutselig for leseren.

Skriv en skremmende historie Trinn 21
Skriv en skremmende historie Trinn 21

Trinn 3. Skriv et klimaks

Climax er vendepunktet eller krisen i en historie. Høydepunktet i en skrekkhistorie kan være en fare eller trussel mot fysiske, psykologiske, følelsesmessige eller åndelige forhold.

I Poes novelle skjer historiens høydepunkt på slutten av historien. Poe legger mer press på fortelleren ved å få politiet til å komme til ham. Poe bruker fortellerens indre konflikt for å vise at fortelleren prøver å beholde roen, og ønsket om å komme seg ut av drapssiktelsen for å klimaksere. På slutten av historien hjørner fortellerens skyld ham, og fortelleren avdekker kroppen under gulvet

Skriv en skremmende historie Trinn 22
Skriv en skremmende historie Trinn 22

Trinn 4. Legg til en overraskende slutt

En god overraskelse i en skrekkhistorie kan gjøre historien enten bedre eller verre. Overraskelse er en handling som leseren ikke forventer, for eksempel en karakter som leseren trodde var en helt, viser seg å være en skurk.

Skriv en skremmende historie Trinn 23
Skriv en skremmende historie Trinn 23

Trinn 5. Bestem slutten på historien

Slutten på historien er tiden for å avslutte alle eksisterende tomter. Men skremmende historier slutter vanligvis ikke på alle tomter. Det er en effektiv måte fordi leseren blir nysgjerrig på noen ting. Ble forbryteren fanget? Finnes det virkelig spøkelser? Å holde leseren fascinert er en god litterær teknikk, så lenge leseren ikke blir forvirret når historien slutter.

  • Selv om du vil ha en tilfredsstillende avslutning for leseren, vil du heller ikke gjøre historien helt igjen og igjen. Leserne bør lese ferdig historien din med litt angst.
  • Tenk tilbake om slutten føles som en overraskelse eller et definitivt svar. Spenningspunktet er ikke å svare på dramatiske spørsmål for tidlig. Poes novelle ender i spenning fordi utfallet av fortellerens dilemma blir avslørt i siste linje i historien. Spenningen i historien opprettholdes til slutten.

Del 5 av 5: Ferdiggjøring av historien

Skriv en skremmende historie Trinn 24
Skriv en skremmende historie Trinn 24

Trinn 1. Fix historien

Etter å ha fullført det første utkastet, les historien din på nytt og les den høyt. Vær oppmerksom på delene som fremdeles føles trege eller lite interessante. Klipp ut scener som er for lange. Eller utvid visse scener hvis det kommer historien til gode fordi det bygger spenning.

Noen ganger kan leseren på forhånd vite svaret eller slutten på et dramatisk spørsmål. Imidlertid vil leserne fortsatt lese historien til slutten fordi scenene som fører til slutten er interessante og spente. Leseren bryr seg nok om karakterene og historien slik at de vil lese scenene mot klimaks

Skriv en skremmende historie Trinn 25
Skriv en skremmende historie Trinn 25

Trinn 2. Rett historien din

Før du gir historien din til noen å lese, må du rette den nøye. Se etter stave- og grammatiske feil. På den måten vil leserne kunne fokusere på historien, i stedet for å bli distrahert av feilstavinger eller feilplasserte kommaer.

Skriv ut historien og les den nøye

Skriv en skremmende historie Trinn 26
Skriv en skremmende historie Trinn 26

Trinn 3. Be om forslag

La andre lese historien din. Det kan gi deg en ganske god ide om hvordan andre mennesker vil reagere på det du skriver. Be om råd om spesifikke deler av historien, for eksempel:

  • Karakter: Er karakteren fornuftig? Er handlingene de møter fornuftige?
  • Kontinuitet: Er historien fornuftig? Er historien i orden?
  • Grammatikk og mekanikk: Er språket lett å fordøye? Er det hengende setninger, feilstavinger av ord, etc.?
  • Dialog: Er samtalen mellom karakterene fornuftig? Er dialogen tilstrekkelig eller til og med overflødig?
  • Plottehastighet: Flød historien fort nok? Er det en kjedelig del? Er det for mange deler som skjer for raskt?
  • Plot: Er handlingen fornuftig? Er karakterens hensikt fornuftig?
Skriv en skremmende historie Trinn 27
Skriv en skremmende historie Trinn 27

Trinn 4. Endre delene som virkelig må endres

Husk, dette er historien din. Historieinnholdet er din egen idé, og du trenger ikke direkte å innlemme andres forslag i historien din. Noen ganger kritiserer folk andres forfatterskap og prøver å innlemme sine egne egenskaper i historien. Hvis forslagene er gode, inkluder dem i historien din. Men hvis forslagene virker useriøse for historien din, kast dem ut.

Det er en god idé å ta litt tid før du prøver å revidere historien. Slutt å skrive historier i noen dager eller så, og les dem deretter på nytt med et nytt lys

Tips

  • Gjør deg kjent med skrekkhistoriens sjanger, som vanligvis er en skrekk- og spenningshistorie. Les eksempler på effektive og spennende skrekkhistorier, fra klassiske spøkelseshistorier til moderne skrekkhistorier. Noen eksempler på historier som er verdt å lese inkluderer:

    • "The Monkey's Paw", en historie fra 1700 -tallet av William Wymar Jacobs. Forteller historien om tre forferdelige ønsker gitt av den magiske apehånden.
    • "The Tell-Tale Heart", en rystende historie av skrekkforfatteren Edgar Allen Poe som forteller om spenning og drap.
    • Enhver skrekkhistorie av Stephen King. King har skrevet mer enn 200 noveller og bruker en rekke teknikker for å skremme leserne. Les “The Moving Finger” eller “The Children of the Corn” for Kings skrivestil.
    • Skrekkhistorien av den moderne forfatteren Joyce Carol Oates, "Hvor skal du, hvor har du vært?" Denne historien maksimerer bruken av psykologisk terror.
  • Lag en mystisk slutt. Det er en klisjé, men det appellerer alltid til leseren. Noe som "Gutten og hunden hans ble aldri sett igjen. Det sies at hver måned den dør i mai, blir varulvhylet hørt hele natten." Kom med en kreativ avslutning, men sørg for å holde den hengende, spesielt hvis historien din er kort.

Anbefalt: