Hvordan heve en ulv: 13 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan heve en ulv: 13 trinn (med bilder)
Hvordan heve en ulv: 13 trinn (med bilder)

Video: Hvordan heve en ulv: 13 trinn (med bilder)

Video: Hvordan heve en ulv: 13 trinn (med bilder)
Video: Training Border Collies (The Basics) 2024, Kan
Anonim

Er du interessert i å oppdra ulv? Eller vil du beholde en ulvehund? Disse dyrene kan være tamme kjæledyr, men bare hvis du er villig til å jobbe hardt og lære mye kunnskap. Før du kjøper en ulv eller ulve rase, lære alt det er å vite og sørg for at du forstår alt om å beholde disse dyrene.

Steg

Del 1 av 2: Forbereder seg på å oppdra en ulv

Eie en Pet Wolf Trinn 1
Eie en Pet Wolf Trinn 1

Trinn 1. Vet hva en ulverase er

En ulvehund, også kjent som en ulvehund, er et eksotisk dyr og er et resultat av en blanding av tamme hunder og ville ulver. De fleste kaller en hund en ulverase hvis den er en etterkommer av en vill ulv. For å bekrefte at hunden var en ulverase, måtte eksistensen av slekten til denne ville ulven sees i fem generasjoner og oppover. Denne typen hund er ganske forferdelig, men kan trenes godt. Vurder imidlertid først hvorfor du vil beholde ville dyr i hjemmemiljøet ditt. En ulvehund er mer som en venn enn et kjæledyr.

  • Ulvehunder på lavt nivå (hybrid med lavt innhold) har bare 1-49% av blodet fra ville ulver fra deres generasjon ovenfor.
  • Hybride hunder med mellominnhold har 50-74% vilt ulveblod fra den øvre generasjonen.
  • En hybrid ulvehund med høyt innhold har minst 75% av blodet fra en vill ulv fra sin generasjon ovenfor. Ulvehunder av høy rase kan nesten ikke skilles fra rene ville ulver. Denne hunden kan bare ha 1-3 hundetrekk / trekk.
  • Selv om ulvrasen av lav rase ikke vil oppføre seg som en vanlig hund, er det fortsatt et bedre valg for folk som ikke er kjent med ulvehunder. Denne rasen er mer vennlig, lett å trene, selv om den fortsatt har en sta og uavhengig natur som en ulv.
Eie en Pet Wolf Trinn 2
Eie en Pet Wolf Trinn 2

Trinn 2. Kjenn gjeldende lokale forskrifter

Besittelse av en ulvehund er ikke alltid lovlig/tillatt på alle steder. For eksempel i USA er lovene om eierskap til ulv forskjellige fra stat til stat. Noen stater forby strengt privat eierskap til ville dyr, andre forbyr bare eierskap til visse typer eksotiske dyr, andre stater krever lisens, og andre har ikke engang noen forskrifter. Alt avhenger av gjeldende lover på ditt eget sted.

Noen stater i USA tillater eierskap av ulvehunder opptil 98%ulv, mens andre begrenser det til 75%, 25%, eller forby eierskap til førstegenerasjons ulveraser

Eie en Pet Wolf Trinn 3
Eie en Pet Wolf Trinn 3

Trinn 3. Vurder prisen

Ulv og ulveraser er ikke billige. I gjennomsnitt koster disse dyrene rundt Rp. 20.000.000-Rp. 25.000.000. Dette er dyrere enn prisen på vanlige renrasede hunder. Bestem deg for om du virkelig vil bruke så mye penger bare for å kjøpe et dyr.

  • Det er ingen måte vi kan bevise stamtavlen til dyret. Eksperter ved Wolfdog Rescue Resources, Inc., uttaler at mer enn halvparten av ulvehunder som holdes faktisk ikke har ulv -DNA i det hele tatt. Andre eksperter hevder at de fleste ulvehunder som selges faktisk bare er vanlige hunder.
  • Når du kjøper en ulv eller ulvehund, må du sørge for å få den sjekket ut av en ekspert, hvis det er mulig. Dette vil spare deg for penger hvis det viser seg at hunden er falsk.
Eie en Pet Wolf Trinn 4
Eie en Pet Wolf Trinn 4

Trinn 4. Husk at ulv ikke er kjæledyr

Hunder ble holdt for å være underdanige og for å hjelpe mennesker, så de ble avlet for å være kjæledyr. Denne prosessen har pågått i 10.000 år. Ulv har imidlertid tilbrakt 10 000 år i naturen. Selv om folk holder ulv som kjæledyr og fra barndommen, er ulver fortsatt dyr med ville instinkter, som ikke kan temmes helt.

Ikke ta ulv rett fra naturen. Hvis du er interessert i å oppdra en ulv, ikke ta den fra naturen. I stedet adopter det fra ulvehuset. Å ta ulv ut av naturen kan skade deg og kan føre til ulykker, til og med død

Trinn 5. Rådfør deg med en ekspert

Hvis du fortsatt er interessert i å eie en ulve- eller ulverase, kan du besøke et ulvereservat. Det er mange ulve- og ulvehunder som du kan observere. Snakk med en ekspert ved helligdommen før du holder noen av disse eksotiske dyrene. De kan hjelpe deg med å svare på spørsmålene dine, gi mer informasjon og hjelpe deg med å forstå ansvaret som følger med å oppdra en ulv eller ulvehund.

Eie en Pet Wolf Trinn 5
Eie en Pet Wolf Trinn 5

Trinn 6. Prøv frivillig arbeid på et dyrehelligdom, slik at du kan lære om hvordan ulv oppfører seg rundt mennesker

Det er mange dyrehelligdommer som tar vare på ulv fordi det er mennesker som tidligere trodde at disse dyrene kunne oppføre seg som hunder, men så ga opp etter at ulvene deres skadet biler, hus eller angrep og skadet andre mennesker. Ulv er dyr som er vanskelige å kontrollere selv for eksperter som har studert og oppdratt dem i årevis. Derfor vil det å ta deg tid til å rådføre deg med dem åpne øynene for hva som skal til for å oppdra ulv.

  • Prøv å finne eiere av ulv og ulvehunder i ditt område. Ta kontakt med disse eierne og avtal et møte. De kan være en nyttig informasjonskilde fordi de holder disse eksotiske dyrene.
  • Noen tilfluktsrom redder ulveraser og lar deg adoptere dem.

Del 2 av 2: Ta vare på en kjæledyrulv

Eie en Pet Wolf Trinn 6
Eie en Pet Wolf Trinn 6

Trinn 1. Tren kjæledyrulven din

Det viser seg at du ikke kan motstå å kjøpe en ulve- eller ulverase og håpe å finne en måte å gjøre det til et godt kjæledyr. Ulver er ikke hunder. Wolves trenger virkelig å bli trent for å være gode ledsagere, og dette krever mye tid og krefter fra eierens side.

  • Dette dyret er smart og veldig smart. Disse dyrene gir en større utfordring enn hunder. Noen ulveraser er fulle, mens andre forblir ville. Hvis du ikke har tålmodighet eller tid til å trene og oppdra ulv, ikke gjør dette.
  • Hvis du aldri har eid og trent en hund, ikke engang tenk på å skaffe en ulve- eller ulverase.
  • Mange eiere er ikke forberedt på å holde ulv eller ulvehunder og ende opp med å måtte sette kjæledyrene sine i tilfluktsrom (som viser seg å være fulle), eller ta dem med til tilfluktsrom der de vil gi dyrene dødelige injeksjoner. Å slippe en opplært/avlet ulvehund ut i naturen vil nesten helt sikkert drepe ham. Å adoptere en ulv og slippe den er det samme som å sette ulven i fare. Siden ulv har en tendens til å leve i grupper, kan det å være atskilt fra deres habitat og gruppe føre til at ulvene blir rastløse og til og med syke.
Eie en Pet Wolf Trinn 7
Eie en Pet Wolf Trinn 7

Trinn 2. Innse at mennesker kan være ute av stand til å skille kjærlighet fra ulveangrep

Måten ulv viser kjærlighet på er forskjellig fra hunder. Noen ganger kan ulver ikke vise forskjellen mellom kjærlighet og angrep. Ulvene hilste kjærlig på hverandre, men fordi de ikke klemte, brukte ulvene munnen. Ulver vil bite / tygge på ansiktene til gruppekameratene når de ønsker velkommen eller viser kjærlighet.

  • Ulver kan gjøre dette mot mennesker også. Ofte vil ulven nærme seg deg, røre nesen til din og deretter slikke tennene. Men hvis du er redd og tilbaketrukket, vil ulven slå på ansiktet ditt med tennene for å trekke oppmerksomheten tilbake, slik at den kan ønske velkommen og vise deg kjærlighet.
  • Ulver liker små barn, men kan virke for spente, eller hoppe på barnet og prøve å plukke barnet med tennene ved å bite på hodet eller føttene til barnet. Dette kan forårsake skade på barnet, selv om ulven bare vil vise kjærlighet.
  • Denne måten å vise kjærlighet på kan lett tolkes som en aggresjon.
Eie en Pet Wolf Trinn 8
Eie en Pet Wolf Trinn 8

Trinn 3. Lag de riktige levekårene

Ulver elsker å streife omkring og hopper gjerder, bryter kjeder og graver i bakken for å vandre fritt. Disse tingene kan være farlige fordi ulven din kan misforstås. Folk tror kanskje at dyret er en vill ulv eller coyote, og de vil skyte det. Eller omvendt, kanskje en ulv som kom ut angrep og drepte naboens husdyr eller kjæledyr. Ikke la ulven streife omkring.

  • Ulver av lav og middels rase kan holde seg bak gjerder uten å prøve å rømme. Imidlertid kan ulvehunder av mellomras også prøve å gjøre dette, og dette er også vanlig for ulvehunder med høy avl. Ulvehunder må stå bak et sterkt gjerde på 1,8–2,5 meter høyt. Gjerdet må ikke ha fotstøtter slik at ulv ikke kan klatre over det, fordi ulv kan klatre og hoppe over et låst gjerde.
  • Du må også plassere en ulv eller ulvehund på en overflate som ikke kan graves.
  • Noen av ulvene av lavere rase klarte å rømme, og noen av ulvene av den høyere rase ville forbli bak gjerdet. Det hele avhenger av hvor mye ulven ønsker å være fri, hvor lei han er og hvor attraktive ting utenfor gjerdet er for ham.
  • Et stort, lukket gjerde er et ideelt valg. Ulv og ulvehunder trenger mye plass til å løpe og leke.
Eie en Pet Wolf Trinn 9
Eie en Pet Wolf Trinn 9

Trinn 4. Gi sosiale muligheter for ulvehunden din

Ulv er sosiale dyr og har en tendens til å leve i grupper, så ulv trenger hundekammerater. Dette er like viktig som å få ulven eller ulvehunden din til å sosialisere med mennesker og deres nye habitat fra en veldig ung alder. Dette er den perfekte alderen for å trene en ulv eller ulvehund til å være rundt mennesker og å være innendørs.

  • Ulvehunder må tas fra moren sin fra 2 ukers alder og mates på flaske. Denne typen hunder må sosialiseres direkte med både menn og kvinner, slik at de er vant til mennesker resten av livet.
  • Ulvehunden trenger en ledsagerhund for å følge og tilfredsstille sine følelsesmessige behov. Du må gi ulvehunden en annen hundeledsager, som er en annen hund av motsatt kjønn og en balansert kroppsstørrelse. Dette vil sikre at ulven eller ulvehunden ikke er ensom.
Eie en Pet Wolf Trinn 10
Eie en Pet Wolf Trinn 10

Trinn 5. Vær alfa -figuren for ulvehunden

Du må være alfafiguren, lederen for ulven din. Fra den tid ulven eller ulvehunden er liten, begynn å trene den for å sende deg med kommandoer. Dette betyr ikke at som voksen vil dette dyret automatisk bli underdanig (fordi ulv naturlig er veldig uavhengige og selvsikre dyr), men at ulve- eller ulvehunden vil vite at du er en alfafigur, en leder i kontroll av seg selv.

Når du trener en ulveunge, må du ikke slå, bite, skrike eller stikke eller riste ulven. Ulveherrer straffer ikke sine "barn" bare for å bite eller tygge noe, de er tolerante "foreldre" -figurer. Prøv å avstå fra å fysisk dominere ulven, da dette vil skade forholdet ditt til ham

Eie en Pet Wolf Trinn 11
Eie en Pet Wolf Trinn 11

Trinn 6. Gi riktig mat

Ulver er kjøttspisere. Renrasede ulver og ulvehunder av høy rase kan ikke leve av vanlig hundemat. Mange ulver og ulveraser spiser 1-2 kg kjøtt daglig.

Vilt er veldig bra for ulv. Du kan mate ulvene med den døde hjorten i veikanten, men for å gjøre dette må du først få offisiell tillatelse

Eie en Pet Wolf Trinn 12
Eie en Pet Wolf Trinn 12

Trinn 7. Gi underholdning til ulven din

Ulver kan gå lei, så de vil være fri fra lukkede steder for å finne interessante ting. Ordne interessante former (for eksempel en scene) med gjenstander i rommet, slik at ulven blir utfordret til å holde seg aktiv. Ulver må stimuleres mentalt regelmessig.

  • Sørg for at det er trær rundt der ulven er, og bruk tømmerstokker for å skjule mat bak dem.
  • Noen andre gode ideer er å tilby et badeområde, for eksempel et basseng, basseng, bekk eller dam, for at ulvene skal legge seg ned og grave seg ned.
  • Sandkasser eller smussbunker er også attraktive for ulv å grave i.
  • Tren ulven din til å bruke bånd som en valp, slik at du kan ta ham med ut i båndet. Du bør bruke to stropper når du går med ham, den ene på en krage eller hodelag, og den andre et spesielt tau som vikles rundt halsen og tjener til å hemme bevegelsen. Du bør ta ham på tur hver dag.
Eie en Pet Wolf Trinn 13
Eie en Pet Wolf Trinn 13

Trinn 8. Sørg for at det er en lokal veterinærklinikk tilgjengelig

De fleste veterinærer vet ikke hvordan de skal håndtere ulv eller ulvehunder. Mange av dem er til og med forvirret når det gjelder håndtering eller medisinsk behandling for denne typen dyr. Sørg for at du har en veterinær som vet hvordan du skal håndtere ulv før du kjøper en ulv eller en ulvehund.

Tips

  • Ulvehunder kan ikke holdes i byen. Disse dyrene bør holdes i utkanten av byen. Ulvehunder trenger store lukkede rom, og ulveraser av høy rase kan bli nervøse og redde i overfylte miljøer.
  • Forstå at ulv og hunder er veldig forskjellige. Enkelte typer hunderaser, for eksempel Husky og schäfer (gjeter), ligner mer på ulv enn andre, men er fortsatt helt andre typer dyr. Ikke behold en ulv hvis du har en vanlig hund, og ikke forveksle de to.
  • Lær mer om ulv enn bare hvordan å oppdra ulv. Du må vite fakta om hvordan ulv oppfører seg, lever og overlever i naturen.
  • Disiplinopplæring er viktig. Ulvehunder bør læres å følge deg, ikke følge sine egne instinkter. Dette kan være vanskelig, så bare erfarne hundeeiere kan beholde en ulv.
  • Sørg for at ulven har god plass til å streife omkring. Ulver kan bli stresset hvis de er begrenset i et lite rom.
  • Uansett hvor vellykket du er med å oppdra ulv, vil disse dyrene ikke bli helt temmet. Dette skjer også med ulveraser, og avhenger av prosentandelen av ulverasenivået i hvert dyr, fordi ulveblod er et vilt instinkt.

Anbefalt: