Hvordan skrive et unnskyldningsbrev: 15 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan skrive et unnskyldningsbrev: 15 trinn (med bilder)
Hvordan skrive et unnskyldningsbrev: 15 trinn (med bilder)

Video: Hvordan skrive et unnskyldningsbrev: 15 trinn (med bilder)

Video: Hvordan skrive et unnskyldningsbrev: 15 trinn (med bilder)
Video: Tappe ser på nrksuper.no [EDUCATIONAL] 2024, Kan
Anonim

Når du har en god intensjon om å be om unnskyldning for at du har gjort noe galt, er å skrive et unnskyldningsbrev en fin måte å gjøre opp for seg, gjenopprette et forhold eller få noen til å føle seg bedre, selv om du gjorde denne feilen ved en feiltakelse. Følg noen av unnskyldningsskriftinstruksjonene i denne artikkelen, slik at du kan skrive et brev som virkelig treffer stedet og ikke gjør ting verre. Begynn å lese det første trinnet slik at unnskyldningen din kan formidles riktig.

Steg

Del 1 av 3: Utarbeidelse av en unnskyldning

Innløs deg selv Trinn 13
Innløs deg selv Trinn 13

Trinn 1. Forklar hva du mener med å skrive brevet

Start med å fortelle dem at brevet ditt er et unnskyldningsbrev. På denne måten kan personen du ber om unnskyldning overfor, ordentlig kondisjonere sine følelser før du fortsetter å lese brevet. Selvfølgelig vil du ikke få noen til å lure på hva som skjer eller hva du skriver for.

Du kan si: "Jeg skriver dette brevet for å beklage"

Fortell din beste venn at du er deprimert Trinn 3
Fortell din beste venn at du er deprimert Trinn 3

Trinn 2. Beskriv feilen din

Etter å ha innrømmet at du vil be om unnskyldning, si hva du gjorde feil og hvorfor du føler deg skyldig. Forklar riktig og detaljert. Hvis du forteller ham alt på forhånd, vet han at du virkelig forstår hva du gjør.

Du kan si: «Det jeg gjorde forrige helg var veldig upassende, uærlig og veldig egoistisk. Bryllupsfesten din skal bare være for lykke og for å feire kjærligheten til dere begge. Ved å foreslå Jessica gjorde jeg meg selv til sentrum av oppmerksomheten ved å stjele viktige øyeblikk i bryllupet ditt, og jeg innså at det jeg gjorde var en stor feil.”

Overbevis deg selv om at du er glad i å være alene Trinn 1
Overbevis deg selv om at du er glad i å være alene Trinn 1

Trinn 3. Innrøm at du har såret noen

Innrøm at du har skadet den andre personen, og du forstår hvor vondt han er. I denne delen kan du også formidle at du aldri hadde tenkt å skade henne.

Du kan si: “Jacob fortalte meg at ikke bare ødela jeg bryllupet ditt, men jeg ødela også skjønnheten i bryllupsreisen din, så det var ikke veldig hyggelig. Egentlig hadde jeg aldri tenkt slik. Jeg vil at du skal kunne forestille deg bryllupet ditt igjen og bare huske de lykkelige øyeblikkene på den tiden, men jeg var så egoistisk at jeg ødela alt ved å stjele dine glade minner. Selv om jeg egentlig ikke vet hvordan du har det på grunn av denne hendelsen, vet jeg med sikkerhet at det jeg gjorde den gangen var det verste jeg noen gang har gjort mot deg.”

Start en takknemlighetsjournal Trinn 1
Start en takknemlighetsjournal Trinn 1

Trinn 4. Uttrykk takknemlighet

Hvis du vil, selv om du ikke trenger det, kan du også dele alt hardt arbeid og gode ting han har gjort for deg. Dette vil vise at du setter pris på det og kan hjelpe deg med å uttrykke skyld for det du har gjort.

Du kan si, “Det jeg gjorde var skandaløst når jeg tenker tilbake på hvor hjertelig familien din tok imot meg. Ikke bare har du vist dyp og oppriktig kjærlighet til broren min, men du har også gitt meg så mye støtte og vennlighet. Jeg sårer hjertet ditt slik som om jeg ikke kan sette pris på all din vennlighet, og jeg hater meg selv for denne feilen."

Skriv en bokrapport Trinn 6
Skriv en bokrapport Trinn 6

Trinn 5. Vær ansvarlig

Dette er den viktigste delen av en unnskyldning, men det kan være den vanskeligste å si. Selv om personen du vil be om unnskyldning for har gjort en feil, ikke nevne dette i brevet ditt. Det du må gjøre er å ta ansvar for feilene dine ærlig uten tildekking. Det kan være gode grunner for handlingene dine, men du bør fortsatt si at handlingene dine skader den andre personens følelser.

  • Du kan si, “Jeg vil forklare hva jeg gjorde, men dette er ingen unnskyldning. Mine intensjoner, selv om de er gode, er ikke viktige fordi alt dette skjedde på grunn av en feil beslutning. Jeg tar fullt ansvar for mine egoistiske handlinger og den dype tristheten du føler på grunn av min feil.”
  • Ikke gi grunner for handlingene dine, men du kan forklare dem veldig nøye. Hvis du føler at denne begrunnelsen virkelig er nødvendig eller kan gjøre situasjonen bedre, kan du forklare hvorfor du tok den beslutningen. Du kan bare gjøre dette hvis du vet at personen du prøver å be om unnskyldning for, vil føle seg mer komfortabel når de forstår begrunnelsen din.
Sett meningsfylte mål Trinn 2
Sett meningsfylte mål Trinn 2

Trinn 6. Tilbyr en løsning som kan forbedre situasjonen

Det er slett ikke nok å bare si at du beklager. Det som virkelig gjør en unnskyldning nyttig, er å finne en løsning på problemet. Denne metoden er enda bedre enn å bare si at dette problemet ikke vil skje igjen. Ved å foreslå en endringsplan og hvordan du skal gjøre det, viser du en ekte intensjon om å forbedre situasjonen.

Du kan si: “Men det er ikke nok hvis jeg bare beklager fordi du fortjener bedre. Når du kommer hjem, skal Jessica og jeg forberede en fest for å ønske deg velkommen som en hyllest. Denne festen blir veldig festlig og bare for å feire din enorme kjærlighet til søsteren min. Hvis du ikke er enig, er det greit. Jeg vil bare foreslå en måte som kan bringe de veldig vakre, gode minnene tilbake som jeg har tatt fra deg.”

Godta feil og lær av dem Trinn 18
Godta feil og lær av dem Trinn 18

Trinn 7. Gi uttrykk for at du ønsker å kunne samhandle bedre i fremtiden

Ikke bare unnskyld. Hvis du har gjort noen andre urett, må du sende denne forespørselen enten du vil eller ikke. Det er en god idé å uttrykke det du virkelig vil, som er slik at dere to kan samhandle bedre i fremtiden.

Du kan si: “Jeg kan ikke forvente at du skal tilgi meg, selv om jeg absolutt vil bli tilgitt. Jeg kan bare si at jeg virkelig vil at ting skal bli bra igjen mellom oss. Jeg vil også at du skal føle deg bra og glad neste gang vi møtes. Jeg vil gjenopprette forholdet vårt slik at vi kan komme tilbake til å være nære som før. Forhåpentligvis kan vi i fremtiden finne en måte å glemme denne hendelsen og ha flere morsomme tider sammen.”

Del 2 av 3: Beklager den riktige måten

Spot Fake News -sider Trinn 8
Spot Fake News -sider Trinn 8

Trinn 1. Ikke lov å endre med mindre du er helt sikker på at du kan levere det

Dette er en veldig viktig ting. Ikke gi løfter om at du vil endre deg hvis du gjør en feil som sannsynligvis vil skje igjen, eller hvis denne feilen er forårsaket av et personlighets- eller utsiktsproblem. Hvis det er tilfellet, tar du feil igjen og beklager igjen, noe som er helt meningsløst.

Løft selvfølelsen Trinn 9
Løft selvfølelsen Trinn 9

Trinn 2. Vær oppmerksom på setningene du bruker

Det er visse ferdigheter som kreves for å formidle en unnskyldning. Av natur hater vi unnskyldninger og er ofte imot det. Det er derfor du må være forsiktig med setningene dine hvis du vil be om unnskyldning på den riktige måten. Det er setninger og ord som høres ut som unnskyldninger, men som faktisk gjør situasjonen verre fordi de ikke viser at du ikke er lei deg. Vær forsiktig når du skriver bokstaver fordi disse ordene kan vises ved et uhell. For eksempel:

  • "Feil gjort …".
  • Ordet "hvis" (eller "hvis" og lignende ord med lignende betydning) som i "Jeg beklager hvis følelsene dine gjør vondt" eller "Hvis du ikke er glad fordi …".
  • "Jeg beklager hvis det viser seg at du føler det slik."
Gjør deg søvnig Trinn 4
Gjør deg søvnig Trinn 4

Trinn 3. Vær oppriktig og ærlig

Du må tilby en oppriktig og ærlig unnskyldning. Hvis du ikke er klar, er det bedre å vente til du virkelig beklager før du beklager. Ikke bruk vanlige setninger og klisjeer i bokstavene dine, eller bare kopier bokstaver som finnes på internett. Du bør be om unnskyldning i henhold til situasjonen, slik at denne personen vet at du virkelig forstår hva som skjedde og hvorfor det var ille.

Få et fullt stipend Trinn 13
Få et fullt stipend Trinn 13

Trinn 4. Ikke skriv om ønsker og forutsetninger

Brevet ditt skal ikke være krevende, frekt eller nedlatende. Ikke prøv eller synes å prøve å skylde på noen i brevet ditt. Ikke gjør antagelser om hvordan den andre personen føler seg eller hvorfor han eller hun er opprørt, for det vil høres ut som om du ikke egentlig forstår hva som skjedde. Det er bedre å bruke setninger som viser ydmykhet og gir en følelse av komfort. Med slike setninger vil denne personen lettere tilgi deg.

Forbered deg på et jobbintervju Trinn 13
Forbered deg på et jobbintervju Trinn 13

Trinn 5. Forsink sending av brevet en dag eller to

Hvis du kan, kan du vente en dag eller to før du sender brevet. På den måten kan du lese den igjen når følelsene dine ikke blir revet med av det du skrev.

Del 3 av 3: Bestemmelse av brevets format

Skriv et brev for bevis på inntekt Trinn 11
Skriv et brev for bevis på inntekt Trinn 11

Trinn 1. Velg den beste måten å starte brevet på

I et unnskyldningsbrev kan du starte med ordene "Mr./frs./Min kjære venn ….." Det er best å ikke bruke blomsterrike setninger i begynnelsen av brevet og bruke de enkleste hilsenene.

Sitere Koranen Trinn 8
Sitere Koranen Trinn 8

Trinn 2. Avslutt brevet med en takk

Bruk en standard avsluttende hilsen som "Med vennlig hilsen" eller "Hilsen" eller "Hilsen" hvis du ikke er vant til å bruke andre metoder. Men du kan også være litt kreativ, slik at brevet ditt ikke virker for formelt. Prøv å bruke uttrykket "Jeg er veldig takknemlig for at du lyttet til forklaringen min" eller "Igjen, jeg beklager oppriktig for handlingene mine som har forårsaket problemer, og jeg vil prøve å rette opp denne feilen".

Skriv et brev for bevis på inntekt Trinn 12
Skriv et brev for bevis på inntekt Trinn 12

Trinn 3. Gjør en formell unnskyldning

Hvis du vil skrive et mer profesjonelt eller formelt brev, bør du bruke et formelt brevformat. I tillegg til å bli skrevet pent, må du også inkludere datoen, navnet ditt, navnet på organisasjonen din, signaturen din og andre forhold knyttet til formatet på det offisielle brevet.

Velg de riktige ordene for å få brevet til å virke mer formelt og mer passende for den nåværende situasjonen

Tips

  • Si at dette er din feil, og ikke prøv å klandre noen eller noe annet. Dette er en måte å vise ditt ansvar og modenhet på.
  • Gjør brevet kort, lett å lese, greit og fullt av ansvar.
  • Ikke gjør brevet for kort. En bokstav med bare to eller tre setninger vil ikke gjøre noe godt, men ikke start bokstaven med vandrende ord heller!
  • Hvis du har problemer med å sette sammen ordene for brevet ditt, kan du be en venn eller et familiemedlem om hjelp. De kan forstå hva du vil, og vil gjerne hjelpe deg.
  • Du må kaste din stolthet når du beklager. I dette tilfellet vil selvrespekt ikke gjøre noe, men gode relasjoner er vanligvis mye mer verdifulle.
  • Forklar hvorfor du gjør dette, slik at han kan forstå problemet fra ditt synspunkt.
  • Forklar hva du mener, og lev opp til det du sa ved å prøve å sørge for at feilen din ikke blir gjentatt og hold løftet ditt.

Anbefalt: