Hvordan gi håndsoneterapi (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan gi håndsoneterapi (med bilder)
Hvordan gi håndsoneterapi (med bilder)

Video: Hvordan gi håndsoneterapi (med bilder)

Video: Hvordan gi håndsoneterapi (med bilder)
Video: Fasting And Kidney Disease: A guide to improving kidney function with intermittent fasting 2024, Kan
Anonim

Soneterapeuter tror at det er et "kart" over menneskekroppen på våre hender. Hver del av kroppen, inkludert de indre organene, er koblet til et tilsvarende reflekspunkt på hånden din. Trykk på et reflekspunkt på hånden din vil stimulere nerveimpulser som beveger seg til den tilsvarende kroppsdelen. Disse impulsene gir en muskelavslappende respons. Når muskler slapper av, åpner blodårene seg, og øker blodsirkulasjonen, noe som øker mengden oksygen og næringsstoffer som kommer inn i cellene i den delen av kroppen. Selv om det vitenskapelige beviset for refleksologi er svært begrenset, synes noen det er gunstig. Før du prøver å praktisere refleksologi, må du lære en rekke vanlige teknikker, så vel som stedene knyttet til forskjellige deler av kroppen.

Steg

Del 1 av 2: Lær stedene knyttet til hendene dine

Påfør refleksologi på hendene Trinn 1
Påfør refleksologi på hendene Trinn 1

Trinn 1. Se på refleksologi -tabellen

Selv om denne delen vil beskrive en rekke punkter på hånden som refleksologi -eksperter sier er relatert til forskjellige deler av kroppen, kan noen punkter lettere visualiseres med et ekte håndrefleksologi -bord.

Påfør refleksologi på hendene Trinn 2
Påfør refleksologi på hendene Trinn 2

Trinn 2. Trykk på fingertoppene for å behandle hode-, hjerne- og bihuleproblemer

Fra spissen av hver finger - inkludert tommelen din - til det første leddet representerer fingrene hodet, hjernen og bihulene.

Sentrum av tommelen din representerer spesifikt hypofysen, pineal- og hypothalamuskjertlene i midten av hjernen, noe som kan være nyttig for behandling av søvnløshet og andre søvnforstyrrelser

Påfør refleksologi på hendene Trinn 3
Påfør refleksologi på hendene Trinn 3

Trinn 3. Trykk på den første og andre fingeren på fingrene for å behandle nakkeirritasjon

Den delen av de fire fingrene og tommelen, som ligger mellom den første og andre knokelen på fingeren, kobles til nakken. I tillegg er området som representerer halsen ved tommelbunnen, parallelt med tommelfoten.

Påfør refleksologi på hendene Trinn 4
Påfør refleksologi på hendene Trinn 4

Trinn 4. Påfør andre og tredje knokler på hver finger for å behandle øye- og øreirritasjon

Den delen av fingeren din, som er mellom den andre og den tredje knoken, representerer øyet eller øret, avhengig av fingeren. Pekefingeren og langfingrene er knyttet til øynene dine, mens ringen og småfingrene er knyttet til ørene dine.

Påfør refleksologi på hendene Trinn 5
Påfør refleksologi på hendene Trinn 5

Trinn 5. Trykk på toppen av håndflatene for å lindre irritasjon i det øvre brystet

Brystet, brystene, lungene og luftrøret (bronkus) er plassert like under knokene på de fire fingrene på håndflaten på begge hender.

Påfør refleksologi på hendene Trinn 6
Påfør refleksologi på hendene Trinn 6

Trinn 6. Tegn en linje fra langfingeren og ned til midten av håndflaten

Rett under det øvre brystområdet nevnt ovenfor, forestill deg fire områder som synker nedover, på linje med langfingeren. Hvert av de fire områdene er på størrelse med en mynt, og spissen av det fjerde er nederst på håndflaten. I synkende rekkefølge representerer disse områdene kroppsdeler:

  • epigastrium
  • binyrene
  • Nyre
  • Tarm
Påfør refleksologi på hendene Trinn 7
Påfør refleksologi på hendene Trinn 7

Trinn 7. Trykk på utsiden av håndflaten (peker mot tommelen)

Starter du ved tommelen din (halsområdet beskrevet ovenfor), og deretter jobber du deg ned til bunnen av håndflaten på siden nærmest tommelen din, finner du raskt fire smale områder under. I synkende rekkefølge tilsvarer disse områdene:

  • Skjoldbruskkjertelen
  • Bukspyttkjertelen
  • Blære
  • livmor/prostata
  • Husk at toppen utenfor i samme område representerer ryggraden og ryggraden. Seksjonene for ryggraden er plassert på høyre og venstre side av tommelen, helt ned til håndleddet. Cervical ryggraden er nærmest tommelen, etterfulgt av thorax, lumbale og sakrale deler.
Påfør refleksologi på hendene Trinn 8
Påfør refleksologi på hendene Trinn 8

Trinn 8. Trykk på innsiden av håndflaten

Tenk deg en linje som løper ned på innsiden av håndflaten, fra lillefingeren og ned til håndleddet. Det er ytterligere tre regioner i denne delen, hver på størrelse med en mynt. Toppene på de to hendene tilsvarer armene og skuldrene på hver side av kroppen, og bunnen av de tre seksjonene i hver hånd kobles til de respektive sidene av hofter og lår. Den midtre delen på venstre hånd tilsvarer leveren og milten, mens den midtre delen på høyre hånd representerer leveren og galleblæren fordi disse organene selv er plassert på visse sider av kroppen din.

Påfør refleksologi på hendene Trinn 9
Påfør refleksologi på hendene Trinn 9

Trinn 9. Påfør press på håndleddet

Like under håndflaten på håndleddet finner du tre områder til. Lymfesystemet ligger på linje med langfingeren, der håndflaten hviler på håndleddet. Rett ved siden av dette området (parallelt med pinky), finner du området som representerer testiklene/eggstokkene. Til slutt, på bunnen av disse to områdene, en lang tynn linje, finner du stedet som tilsvarer isjiasnerven.

Del 2 av 2: Påføring av refleksologi -teknikker på håndområdet

Påfør refleksologi på hendene Trinn 10
Påfør refleksologi på hendene Trinn 10

Trinn 1. Finn den riktige og relevante delen

Bruk refleksologi -tabellen eller del ett for å finne området som tilsvarer kroppsdelen du vil behandle. Eller du kan bare massere hendene som en helhet, som refleksologi -eksperter tror kan bidra til å forbedre den generelle helsen.

  • For eksempel, hvis du har sinus hodepine, masserer du tipsene og først knokene fordi disse områdene representerer hode og bihuler. Denne delen kan også bidra til å lindre symptomer på bihulebetennelse, selv om det ikke er bevis.
  • Som et annet eksempel, hvis du er forstoppet, må du bruke teknikken på området knyttet til tarmene, som er plassert i bunnen av håndflaten, rett ned fra langfingeren.
Påfør refleksologi på hendene Trinn 11
Påfør refleksologi på hendene Trinn 11

Trinn 2. Bruk tommelfingerteknikken

Plasser tommelen på lengden på området du vil fokusere på. Skyv tommelen forsiktig tilbake mens du strekker de første tommelfingrene opp. Sakte og jevnt beveger du tommelknokene opp og ned, og kjører dem over refleksjonspunktet.

Påfør refleksologi på hendene Trinn 12
Påfør refleksologi på hendene Trinn 12

Trinn 3. Bruk en sirkulær bevegelse

Plasser tommelen på området du vil jobbe med. Oppretthold en jevn berøring og roter tommelen i en sirkulær bevegelse over området mens du langsomt påfører mer trykk.

Påfør refleksologi på hendene Trinn 13
Påfør refleksologi på hendene Trinn 13

Trinn 4. Påfør trykk etter å ha snudd den

Etter at du har utført sirkelbevegelsen, holder du tommelen på reflekspunktet med moderat trykk, og fremmer avslapning. Hold på tellingen av tre.

Påfør refleksologi på hendene Trinn 14
Påfør refleksologi på hendene Trinn 14

Trinn 5. Bruk en rekke teknikker

Hvis du for eksempel har tetthet i brystet, må du fokusere på det riktige området på hver hånd (toppen av håndflaten er like under de siste knokene på fingrene). Deretter kan du bruke tommelteknikken til å gå langs området. Til slutt bruker du en vridningsteknikk på de mindre delene i området ved å holde dem på seksjonen før du går videre til neste seksjon.

Påfør refleksologi på hendene Trinn 15
Påfør refleksologi på hendene Trinn 15

Trinn 6. Trykk fast uten å forårsake smerte

Mens du øker trykket på hånden din, må du legge så mye press du kan (eller personen du jobber med ved bruk av refleksologi) uten å forårsake smerte. Fast trykk vil sørge for at du utløser refleksen, men ikke la det gjøre vondt eller få deg til å føle deg ubehagelig.

Påfør refleksologi på hendene Trinn 16
Påfør refleksologi på hendene Trinn 16

Trinn 7. Gi stimulering til området i begge hender

Soneterapeuter mener at det er viktig å stimulere kontaktområdene på begge hender når du bruker teknikken. For eksempel, ikke massér fingertuppene (i forhold til hodet) bare på venstre hånd. Arbeid heller fingertuppene på begge hender.

Husk at dette ikke gjelder for soner som for eksempel bare representeres av et håndhjerte

Påfør refleksologi på hendene Trinn 17
Påfør refleksologi på hendene Trinn 17

Trinn 8. Slapp av og drikk rikelig med vann etter at økten er over

På samme måte som en vanlig massasje, anbefaler zoneterapeuter at du drikker rikelig med vann etter en håndterapi for å hjelpe kroppen din med å bli kvitt melkesyren som bygger seg opp under økten. Når kroppen din blir kvitt melkesyren (24 til 48 timer etter økten), er økt urin og avføring, samt svette og endringer i søvnmønster normalt.

  • Melkesyresekresjon er også årsaken til en brennende eller kriblende følelse i muskler som har blitt stimulert (som ved massasje).
  • Du kan også drikke sportsdrikker som inneholder elektrolytter for å få nok vann.

Tips

  • Mens et mørkt, stille rom er et ideelt sted for en refleksologi -økt, kan du gjøre refleksologi for hånd mens du sitter på et fly eller ved skrivebordet ditt på kontoret.
  • Når du gir en refleksologi -økt til en venn, kan du be ham om å legge hendene på bordet foran deg og legge et håndkle under hendene og håndleddene for å holde hendene halte.
  • Soneterapeuter anbefaler å massere reflekspunktene på begge hender, slik at du ikke mister balansen.
  • Hvis du har leddgikt og det gjør vondt for deg å bruke tommelen og fingrene, kan du bruke andre gjenstander for å legge press på reflekspunktene. Selv om du kan kjøpe refleksologiutstyr, er de dessverre ganske dyre. Du kan få det samme resultatet ved å bruke vanlige husholdningsartikler for å legge press på reflekspunkter. Prøv å klemme eller snurre en golfball eller en liten, rund gjenstand i hånden din, for eksempel en hårkrøller. Hvis klemmen gjør for vondt, plasserer du objektet på en flat overflate og roterer objektet under hånden din, trykker det så hardt du kan, men føler deg komfortabel.

Advarsel

  • Soneterapi er en komplementær behandling. Ikke prøv å diagnostisere og behandle noen alvorlig sykdom eller tilstand for deg selv. Søk råd fra en profesjonell lege i tillegg til å gjennomgå refleksologi -behandlinger.
  • Ikke gjør håndrefleksologi hvis det er en skade på hånden. Bruk i stedet andre former for refleksologi, for eksempel fot- eller øre -refleksologi, til hendene dine gror.
  • Vær forsiktig så du ikke bruker for mye press, da dette kan forårsake nerve- eller muskuloskeletale skader.

Anbefalt: