4 måter å fjerne permanent blekk

Innholdsfortegnelse:

4 måter å fjerne permanent blekk
4 måter å fjerne permanent blekk

Video: 4 måter å fjerne permanent blekk

Video: 4 måter å fjerne permanent blekk
Video: 4 Ways to Remove Permanent Marker From the Whiteboard 2024, April
Anonim

Permanent markørblekk er designet for å være vanskelig å fjerne, for som navnet tilsier, skal det være permanent. Hvis du har møbler, stoff eller lær som har permanent tusj på, er det noen måter å fjerne det på. Resultatene er ikke nødvendigvis tilfredsstillende, men sammenlignet med permanente markørklatter som holder seg fast og ser stygge ut, er disse metodene verdt å prøve.

Steg

Metode 1 av 4: Fjerne permanent markørblekk fra harde, ikke-porøse overflater

Fjern Permanent Marker Trinn 1
Fjern Permanent Marker Trinn 1

Trinn 1. Bruk alkohol

Ta alkoholholdige drikker. Bourbon vil fungere godt, spesielt en som inneholder 50,5% alkohol. Enhver drink med et alkoholinnhold på mer enn 40% volum/volum kan brukes, men medisinsk alkohol vil fungere mye bedre. Fukt et rent håndkle med sprit og tørk av det våte stedet på det permanente blekkpatronen.

Image
Image

Trinn 2. Bruk tannkrem blandet med natron

Bland en del natron med en del tannkrem i en liten bolle. Påfør denne blandingen direkte på permanent tusj og la den sitte en stund. Ta en fuktig klut og bruk den for å gni blandingen i en sirkulær bevegelse. Dette kan være litt kjedelig, men tusjene vil forsvinne.

Image
Image

Trinn 3. Bruk magisk viskelær

Den magiske viskelæret er et spesielt rengjøringsverktøy designet for å fjerne flekker fra forskjellige overflater. Alt du trenger å gjøre er å fukte det magiske viskelæret litt, deretter gni det for å fjerne det permanente markørblekket fra overflaten av objektet.

Image
Image

Trinn 4. Bruk WD-40

WD-40 er et allsidig husholdningsrengjøringsprodukt. Bare spray en liten mengde WD-40 på den permanente blekkflekken, og gni den deretter med en ren klut for å fjerne den.

Image
Image

Trinn 5. Bruk en tavlemarkør

Tavlemarkører kan brukes til å fjerne flekker på en rekke overflater, og fungerer utmerket på tavler. Dette er fordi tavlemarkører inneholder et upolært fortynningsmiddel. Alt du trenger å gjøre er å skrive en tavlemarkør over den permanente markøren og deretter slette.

Image
Image

Trinn 6. Bruk en blyantviskelær

Under visse forhold kan en blyantgummi brukes til å fjerne permanent tusj, ved å gni blyantgummiet over blekkflekken.

Image
Image

Trinn 7. Bruk solkrem

Noen mennesker hevder at solkrem kan brukes til å fjerne flekker fra ikke-porøse overflater. Bare påfør en liten mengde solkrem på permanent tusj og gni en ren klut for å fjerne den.

Image
Image

Trinn 8. Bruk en neglelakkfjerner

Fukt en ren klut med acetonbasert neglerengjøringsmiddel, og bruk den til å skrubbe bort permanent tusj.

Metode 2 av 4: Fjerne permanent tusj fra stoff

Image
Image

Trinn 1. Bruk blekemiddel for å fjerne permanent tusj fra hvite stoffer

Løs opp en liten mengde blekemiddel i vann og dypp den delen av stoffet som har permanent tusj. Blekket forsvinner umiddelbart, men det er tider når kluten må gjennomvåt.

  • Hvis du må suge stoffet, må du passe på at ikke blekemiddelet skader stoffet.
  • Når blekket er borte, vasker du kluten som vanlig.
Image
Image

Trinn 2. Bruk en blanding av eddik, melk, boraks og sitronsaft til satengstoffet

En blanding laget av 1 ss melk, 1 ss hvit eddik, 1 ts borax og 1 ts sitronsaft fungerer godt på satinstoffer.

  • Bland ingrediensene ovenfor i en liten bolle, og påfør den deretter på det blekkberørte området og la den sitte i 10 minutter.
  • Ta en fuktig svamp og påfør den på kluten for å absorbere markørblekket til den ikke sitter igjen.
Image
Image

Trinn 3. Påfør medisinsk alkohol eller aceton på en sterk klut

Permanent markørblekk som fester seg til kraftigere stoffer som håndklær eller sengetøy kan fjernes med en liten mengde aceton eller medisinsk alkohol. Fukt en bomullsdott med medisinsk alkohol eller aceton og påfør den for å absorbere tusj til den forsvinner. Etter det, vask kluten umiddelbart.

Image
Image

Trinn 4. Bruk fruktjuicen fra appelsinlunden til daglig bruk

Fruktjuice fra sitrusfamilien, for eksempel sitroner eller lime, kan brukes til å fjerne permanent tusj fra de fleste typer klær, uten å bekymre deg for å lage nye flekker eller falme dem. Dryss litt av fruktjuicen på området der markøren har blekk, og trykk den ned med en bomullsdott eller en ren klut til den er borte.

For mer skjøre stoffer, fortynn først fruktjuice med rent vann til halvparten. Vask klær umiddelbart etter det.

Image
Image

Trinn 5. Bruk medisinsk alkohol eller hårspray for å fjerne permanent markør fra teppet

Hell medisinsk alkohol på et stykke tøy. Trykk på og påfør kluten på det berørte området på teppet. Som med andre teppeflekker, ikke gni, da vil blekket spre seg og svekke stofffibrene. Hold på kluten til blekket er borte.

  • Alternativt kan du spraye litt hårspray på tusj og bruke et rent håndkle for å absorbere blekket.
  • Når markørblekket er fjernet på noen måte ovenfor, demper du teppet med litt vann og bruker et rent håndkle for å tørke det.

Metode 3 av 4: Fjerne permanent tusj fra hjemmemøbler

Image
Image

Trinn 1. Bruk aerosol hårspray til skinnmøbler

Spray en liten mengde aerosol hårspray på en ren klut og bruk den for å gni av tusj. Det kan hende du må spraye mer hårspray eller bytte til en annen ren del av kluten før markørblekket fjernes helt.

Etter at markøren er fjernet, tørk av hårsprayen med en ren, fuktig klut, og bruk en spesiell balsam for å behandle skinnmøbler

Image
Image

Trinn 2. Bruk hydrogenperoksid og medisinsk alkohol for mikrofibermøbler

For å fjerne markørblekk fra overflaten av en mikrofiberklut, hell en liten mengde hydrogenperoksid på et rent håndkle og bruk det for å gni markørblekket i 10-15 minutter.

  • Etter det, hell medisinsk alkohol på et annet håndkle og bruk det igjen for å gni tusj i 10-15 minutter.
  • Bruk et tredje håndkle som er fuktet med vann for å fjerne eventuelt resterende tusj. Tørk med et tørt håndkle.
Image
Image

Trinn 3. Bruk Windex, medisinsk alkohol eller neglelakkfjerner for andre møbler

Andre baserte møbler kan vanligvis rengjøres med Windex, medisinsk alkohol eller neglelakkfjerner. Alle rengjøres på samme måte som følger:

  • Hell en liten mengde rengjøringsvæske du ønsker på et rent, tørt håndkle, og trykk deretter på og påfør det på blekket til det er rent. Noen som har prøvd har uttalt at det er best å bruke håndklær som har samme farge som møblene som skal rengjøres.
  • Du må kanskje gjenta trinnene ovenfor flere ganger med en annen del av det rene håndkleet før markørblekket kan fjernes helt, det viktige er ikke å få møblene for våte med rengjøringsvæsken, da dette vil etterlate nye flekker.
  • Når markørblekket er fjernet, fjerner du eventuell gjenværende fuktighet med et rent, tørt håndkle. Flytt møblene utendørs hvis det er mulig, slik at de kan tørke helt.

Metode 4 av 4: Fjerne permanent markørblekk fra kroppshuden

Fjern Permanent Marker Trinn 17
Fjern Permanent Marker Trinn 17

Trinn 1. Bruk alkohol

Prøv det med medisinsk alkohol, eller drikker med 40% og 50,5% alkoholinnhold.

Image
Image

Trinn 2. Hell litt sprit på en svamp eller et håndkle

Gni den på huden med markørblekket ganske kraftig. Noen ganger vil det være litt markørblekk igjen, men dette forsvinner av seg selv etter en dusj eller to.

Tips

  • Prøv også å bruke 99% isopropylalkohol, 95% naturlig etanol, acetonbasert malingstynner eller vegetabilsk olje hvis det ikke er annet rengjøringsmiddel tilgjengelig.
  • Hvis du har moderne overflater eller benkeplater på kjøkkenet eller badet, absorberer disse typer møbler vanligvis ikke væske, slik at tusj eller rengjøringsmidler ikke trekker inn. Dette gjelder ikke møbler som er eldre, eller for eksempel laget av ekte tre. Prøv derfor alltid rengjøringsmetoden på et lite område først, før du begynner å rengjøre alle permanente tusjstreker.

Anbefalt: