3 måter å lage papirkjeder på

Innholdsfortegnelse:

3 måter å lage papirkjeder på
3 måter å lage papirkjeder på

Video: 3 måter å lage papirkjeder på

Video: 3 måter å lage papirkjeder på
Video: How To Make Paper Chains Easily || DIY Paper Decorations. 2024, Kan
Anonim

Papirkjeder er et enkelt og ryddig håndverk å lage. Du kan henge papirkjeder som festlige festdekorasjoner eller lage dem bare for moro skyld. Dette er et trygt og repeterbart håndverk for både barn og voksne. Les denne artikkelen for å lære hvordan du lager en enkel papirkjede!

Steg

Metode 1 av 3: Klippe papiret

Lag en papirkjede Trinn 1
Lag en papirkjede Trinn 1

Trinn 1. Velg en papirtype

Fargen og tykkelsen på papiret vil avhenge av grunnen til at du lager papirkjeden. Vurder å velge farget papir som matcher temaet for den kommende feiringen: rødt og grønt til jul; hvit og blå for vinteren; oransje, svart og lilla til Halloween; rosa, blå, gule og pastellfarger til påske. Du kan kjøpe farget papp eller farge det selv.

  • Hvis det ikke blir noen feiring i nær fremtid, kan du lage vanlige hvite papirkjeder - eller bruke en rekke naturlige farger. Lag et mønster av vekslende farger som utfyller eller kontrasterer.
  • Ikke bruk tykt papir som er vanskelig å bøye. Nesten hvilken som helst papp kan brukes, men ikke papp som er tykkere enn det. Husk: papiret er ikke bare bøyd, det må forbli bøyd!
  • Prøv å bruke spesielt sesongpapir. For eksempel, til jul, bruk gavepapir.
Image
Image

Trinn 2. Lag lange papirstrimler

Bruk en linjal og saks til å lage flere rektangulære papirstrimler. Hver papirstrimmel vil danne en kjedering, så ordne den ordentlig. Hvert nytt stykke papir må ha samme størrelse som det andre papiret. Hvis du kutter standardpapir for en datamaskinskriver, kan du prøve å gjøre det 2,5 cm bredt og 21 cm langt. På denne måten kan et papirark produsere 11 like kutt.

  • Prøv å bruke en roterende kutter for å få store stykker papir. Dette verktøyet kan brukes raskere enn saks.
  • Jo tykkere og smalere papirskåret, jo mindre feil. Når du er i tvil, må du kontrollere at papirstykket er tynnere og ikke bredere.
Image
Image

Trinn 3. Vurder å lage en “papirdukkjede”

Dette håndverket er i størrelse og modell lik en vanlig papirkjede. Imidlertid krever en dukkekjede en serie "dukker" i papir, hver dukke er forbundet for hånd. Du trenger de samme ingrediensene, og de bør ikke være lenger enn en vanlig papirkjede - så studer alternativene og bestem hva du leter etter.

Metode 2 av 3: Opprette en kjede

Image
Image

Trinn 1. Lag den første “ringen”

Materialene som trengs er gips, lim eller fest endene på hvert stykke papir med en stiftemaskin i en ring. Prøv å justere sidene slik at de blir jevne. Gips og stiftemaskin vil fremskynde prosessen, men limet vil ta lengre tid fordi det må tørke.

  • Hvis du bruker lim, holder du kantene på papiret til limet tørker. Sørg for at kantene på papiret ikke er skjevt.
  • Du trenger ikke å stifte den mer enn én gang eller lime mer enn én tape -tape for å lage en ring. Pass på at ringen er sterk og ikke revet.
Image
Image

Trinn 2. Legg til en ring til

Når en sterk ring opprettes, legger du inn et langt stykke papir i midten av ringen. Koble nå endene på det andre lange papiret med tape, stiftemaskin og så videre. Kantene på de to brede, flate ringene skal være parallelle, men ringene skal ha en 90 graders vinkel-som en kjede!

Image
Image

Trinn 3. Fortsett å legge til ringene

Fortsett i samme mønster til kjedet har ønsket lengde. I teorien er det ingen grense for lengden på papirkjeden du kan lage, så lenge du har nok papir, tape og tid. Hvis du vil henge kjedet et sted, måler du lengden på kjedet på det stedet nå og da for å sjekke om kjeden er lang nok.

Image
Image

Trinn 4. Koble til kjeden (valgfritt)

Du kan la kjeden være lang og rett med en ring i hver ende eller koble endene med et langt stykke papir. For å gjøre dette: vent til antall ringer i kjeden når et oddetall, koble deretter til og lim det siste lange papiret på de to ringene i endene av kjeden. Nå: Du har en stor kjede av papirringer.

Hvis du prøver å lime en kjede som har et jevnt antall ringer, vil ikke arrangementet av ringene balansere

Metode 3 av 3: Dekorer med papirkjeder

Lag en papirkjede Trinn 8
Lag en papirkjede Trinn 8

Trinn 1. Heng papirkjeden på veggen eller taket

Hvis kjeden får lov til å løsne seg, kan du montere den på det stedet for moro skyld. Heng kjedet litt løst slik at det henger i midten. Prøv å krysse en kjede over en annen, veksle fargene, eller til og med koble lange kjeder sammen til veldig store kjeder.

Hvis du skal ha en fest, kan du bruke midje- eller brysthøye papirkjeder til å dekke "private områder" som trapper, innganger eller bakgårder. Papir er kanskje ikke en sterk barriere, men det tjener som en mild avskrekkelse for slemme gjester

Lag en papirkjede Trinn 9
Lag en papirkjede Trinn 9

Trinn 2. Dekorer til feiringen

Du kan henge papirkjeder til bursdager, fester eller store feiringer. Match fargene på kjeden med temaet for festen eller med farger knyttet til feiring. Vær kreativ!

Lag en papirkjede Trinn 10
Lag en papirkjede Trinn 10

Trinn 3. Lag et “blomsterkjede

Hvis vinteren eller julen nærmer seg, kan du prøve å lage en fauxkrans med en eller flere papirkjeder. For en enkel design: bruk grønn papp, og koble deretter den siste kjeden til en stor sirkel. Du kan legge til konsentriske små grønne ringer for å fylle "blomsterhalsbåndet". For en ekstra effekt, lag et "sommerfuglbånd" av rødt papir eller snor og bind det foran på kjedet.

Heng kranser på dører, vegger, gjerder eller trær. Papirkranser skal være lette og lette å klebe med tape eller slips

Lag en papirkjede Trinn 11
Lag en papirkjede Trinn 11

Trinn 4. Bruk kjedet som et halskjede i papir

Fest en serie ringer (helst små) til en stor ring som passer rundt halsen din. For best resultat, gjør ringene ganske små: ikke mer enn 1,2 cm brede og ikke mer enn 5 cm lange. Her er en idé: koble en serie fargerike ringer til en "lei"-et tradisjonelt hawaiisk blomsterkjede. Prøv å koble en lang kjede bestående av en serie sterke gullfargede ringer til en "gullkjede"-kanskje til og med to kjeder!

Tips

  • Papirkjeder er laget for festlige barnebursdagsdekorasjoner. Bruk den med papirbånd og ballonger for å gjøre festen ekstra spesiell!
  • Bruk forskjellige fargede papirstrimler for å lage kjeder i forskjellige farger.
  • For festlig festlig dekorasjon, bruk mønstret eller glanset papir. Legg en papirkrans på et juletre som en ekstra aksent eller lag en hvit papirkjede som ser ut som snø!
  • Sørg for at de lange papirstrimlene har samme størrelse, med mindre du vil variere størrelsene for en kunstnerisk effekt.

Advarsel

  • Sørg for at papirkransen ikke starter en brann; ikke henge direkte over lamper, lys eller peiser.
  • Vær forsiktig når du bruker saks eller stiftemaskin, spesielt hvis du jobber med barn.

Anbefalt: