5 måter å fjerne permanente markeringsflekker fra plastoverflater

Innholdsfortegnelse:

5 måter å fjerne permanente markeringsflekker fra plastoverflater
5 måter å fjerne permanente markeringsflekker fra plastoverflater

Video: 5 måter å fjerne permanente markeringsflekker fra plastoverflater

Video: 5 måter å fjerne permanente markeringsflekker fra plastoverflater
Video: Slik fjerner du bilrusten selv 2024, Kan
Anonim

Det er enkelt å fjerne permanent tusj fra plastoverflater, men du må også være forsiktig. Noen av de mer effektive rengjøringsproduktene, for eksempel aceton, kan faktisk skade plastoverflater, spesielt hvis produktet blir stående for lenge. Denne artikkelen viser deg noen måter du kan følge for å fjerne permanente markeringsflekker eller blekk fra plastoverflater. Vær imidlertid oppmerksom på at noen ganger er flekkene som allerede er festet for sterke og umulige å fjerne helt.

Steg

Metode 1 av 5: Fjerne flekker ved hjelp av en ikke-permanent markør

Fjern Permanent Marker fra plast Trinn 1
Fjern Permanent Marker fra plast Trinn 1

Trinn 1. Finn en ikke-permanent markør

Du kan bruke hvilken som helst fargemarkør, selv om mørke farger anbefales. Denne metoden fungerer effektivt, spesielt på tavler, og er trygg for bruk på glatte plastoverflater. Imidlertid fungerer denne metoden ikke veldig effektivt på teksturerte plastoverflater. Prøv derfor å bruke Removing_Stains_Using_Alcohol_sub alkohol eller en blanding av natron og tannkrem for en strukturert overflate.

Image
Image

Trinn 2. Overskrive den eksisterende permanente markørflekken eller skriften med en ikke-permanent markør

Ikke-permanente markører inneholder løsemidler som kan løse opp permanent markørblekk.

Image
Image

Trinn 3. Gni plastoverflaten med en myk klut

Etter å ha blitt overskrevet av ikke-permanent markørblekk, kan permanente markeringsflekker enkelt tørkes av og fjernes med en klut.

Image
Image

Trinn 4. Bruk et glassrenseprodukt hvis den ikke-permanente markøren ikke kan fjerne den permanente markøren

Hvis det ikke-permanente markørblekket tørker og ikke kan fjerne det permanente merket, kan du prøve å spraye et glassrenser på treoverflaten. Tørk deretter av overflaten med et papirhåndkle.

Metode 2 av 5: Fjerne flekker ved hjelp av Magic Eraser

Fjern Permanent Marker fra plast Trinn 5
Fjern Permanent Marker fra plast Trinn 5

Trinn 1. Kjøp et "magisk" svampprodukt som Magic Eraser

Produkter som dette finnes i de fleste supermarkeder, i delen for rengjøringsmateriell. Denne svampen er formet som en murstein og har en hvit farge. Sørg for å kjøpe et produkt som ikke har noen tilsetningsstoffer, for eksempel blekemiddel.

Image
Image

Trinn 2. Skjær svampen i små biter

Dette er gjort for å gjøre det lettere å jobbe med fordi selv en liten svamp kan brukes til å rengjøre store områder.

Image
Image

Trinn 3. Dypp svampen i vannet

Hvis flekken er ganske sterk eller sta, kan du prøve å dyppe en svamp i sprit.

Image
Image

Trinn 4. Gni fast flekken ved hjelp av svampen i en sirkulær bevegelse til flekken er fjernet

Trykk imidlertid ikke svampen for hardt på overflaten. Du må kanskje skrubbe den i fem til ti minutter for å se resultatene.

Metode 3 av 5: Fjerne flekker ved bruk av alkohol

Fjern Permanent Marker fra plast Trinn 9
Fjern Permanent Marker fra plast Trinn 9

Trinn 1. Forbered alkohol (som vanligvis brukes til å rengjøre sår), håndsprit eller aceton

Disse tre produktene kan oppløse kjemikaliene i permanent markørblekk slik at blekket lett løses opp (og fjernes). Hvert produkt har sine egne fordeler og ulemper. Som et eksempel:

  • Alkohol er det sikreste produktet å bruke. Imidlertid er alkohol kanskje ikke like effektivt, og du må bruke det flere ganger før flekken kan løfte seg. Jo høyere prosentandel alkohol som brukes, desto mer effektiv blir rengjøringen. Prøv derfor å bruke alkohol med en konsentrasjon på 90% (eller høyere).
  • Produkter som hånddesinfiseringsgeler fungerer godt for rengjøring av bulker av plastflater fordi de fester seg godt til overflater og ikke drypper eller søler lett. Dens effektivitet for å fjerne flekker er omtrent den samme som for alkohol.
  • Aceton er det sterkeste produktet og mest effektivt for å fjerne flekker. Dette produktet kan imidlertid løfte maling og smelte visse overflater, så det anbefales ikke å bruke det på malte eller glattere plastoverflater. Hvis du vil bruke det, kan du prøve å teste produktet på en mindre åpen overflate. Dypp en bomullspinne i acetonen og trykk bomullen mot plastoverflaten i noen sekunder før du tørker den av. Hvis plasten ser skadet ut eller malingen på overflaten ser falmet ut, må du ikke bruke aceton til å rengjøre overflaten. Det er bedre og tryggere å bruke alkohol eller hånddesinfeksjonsmiddel.
Image
Image

Trinn 2. Bløtlegg en bomullspinne i sprit for å fjerne bulker eller mindre flekker

Hvis du bruker et hånddesinfeksjonsmiddel, legg en liten mengde av produktet på flekken og glatt det ut med fingrene for å dekke alle flekkene med produktet.

Image
Image

Trinn 3. Gni flekken med en bomullspinne til den er ren

Denne metoden kan følges for rengjøring av buede plastoverflater, inkludert tastaturer og mobiltelefoner. Hvis flekken vedvarer, suge en bomullspinne i sprit og trykk bomullen mot flekken i noen minutter før du skrubber den av. Imidlertid ikke bruk denne metoden med aceton, da aceton kan smelte plasten hvis den blir stående for lenge.

Image
Image

Trinn 4. For en flat overflate og en ganske stor flekk, hell litt alkohol over flekken

Glatt med fingrene til alle flekkene er dekket med alkohol.

Image
Image

Trinn 5. Skrubbe flekken med et papirhåndkle til den er ren

For sta flekker, la alkoholen sitte i noen minutter. Igjen, ikke la acetonen ligge på plastoverflaten i mer enn noen få sekunder for å forhindre skade på overflaten.

Image
Image

Trinn 6. Fortsett å gni overflaten med en bomullspinne som er dyppet i alkohol til flekken er helt borte

Vanligvis kan flekken løftes og forsvinne ved første rengjøring. Imidlertid kan det fortsatt være noen flekker igjen. Husk at jo lenger flekken eller permanent tusj forblir på plastoverflaten, desto vanskeligere blir det å fjerne flekken eller blekket. Noen ganger har blekk eller flekker på plastoverflaten satt seg fast og siver for dypt. Hvis dette er tilfelle, kan du fortsatt se "spor" av flekken.

Metode 4 av 5: Fjerne flekker ved hjelp av natron og tannkrem

Fjern Permanent Marker fra plast Trinn 15
Fjern Permanent Marker fra plast Trinn 15

Trinn 1. Samle de nødvendige materialene

Du trenger natron og tannkrem i forholdet 1: 1. Mengden materiale som trengs vil avhenge av størrelsen på flekken festet til plastoverflaten. Sørg for å bruke en hvit (eller lysegrønn) tannkrem og ikke en tannkrem med gel, ettersom hvit tannkrem er mer slipende enn gel -tannkrem (og derfor mer effektiv). Siden denne metoden bruker slipematerialer, anbefales det ikke å rengjøre malte plastoverflater ved hjelp av denne metoden, ettersom vedheftende maling kan flå av. Det er en god idé å gjøre en test først ved å påføre blandingen på en upåfallende del.

  • For veldig små flekker trenger du bare en liten mengde tannkrem (omtrent på størrelse med en grønn ert) og litt natron. For større flekker, bruk natron og tannkrem, en spiseskje hver.
  • Du trenger også en beholder for å blande ingrediensene i, for eksempel en liten bolle, liten tallerken eller kopp.
Image
Image

Trinn 2. Bland natron og tannkrem til det blir en tykk pasta

Hell natron og tannkrem i beholderen. Pass på at du bruker samme mengde av begge, og bland dem deretter sammen med en gaffel eller skje. Du kan også bruke tannpirkere eller iskrem.

Image
Image

Trinn 3. Påfør pastaen på flekken

Ikke påfør pastaen for tynt, og ikke påfør den for tykt heller. Hvis flekken fremdeles viser seg gjennom limlaget, kan du prøve å bruke mer pasta på flekken.

Image
Image

Trinn 4. Skrubbe flekken i ett minutt

Hvis plastoverflaten har en tekstur, bruk en tannbørste for å skrubbe flekken. Børsten på en tannbørste kan rense små deler som en fille ikke kan nå. Hvis overflaten er flat og veldig glatt, kan du gni flekken med et håndkle eller fingre. Ikke gni det for hardt, slik at du ikke riper på plastoverflaten.

Image
Image

Trinn 5. Skyll overflaten grundig

En blanding av natron og tannkrem vil vanligvis fjerne nesten hvilken som helst flekk. Du kan imidlertid gjøre ytterligere rengjøring ved å fjerne Remove_Stain_Using_Alcohol_sub alkohol for å fjerne eventuelle gjenværende flekker.

Metode 5 av 5: Fjerne flekker ved bruk av andre produkter

Image
Image

Trinn 1. Prøv å bruke tea tree olje

Oljen vil oppløse permanente markørflekker, noe som gjør dem lettere å fjerne. I tillegg er aromaen også mer must enn alkohol eller aceton. Fukt en bomullspinne med tea tree olje og gni bomullen på flekken til flekken forsvinner. For små områder kan du bruke ørepropper. Når du er ferdig, tørk området rent med et papirhåndkle.

Hvis det er noe olje som sitter fast, fukter du en bomullspinne med sprit og tørker av overflødig olje

Image
Image

Trinn 2. Fjern flekken med et viskelær

Sørg for at du bruker et viskelær av god kvalitet. Denne metoden er mest effektiv for å fjerne lette flekker på glatte overflater. Du trenger bare å gni viskelæret på flekken til flekken er borte.

Image
Image

Trinn 3. Prøv å bruke solkrem

Solkrem inneholder oljer som kan løse opp kjemikaliene i permanente markørflekker. Vær imidlertid oppmerksom på at oljeinnholdet i solkrem også kan etterlate flekker på visse overflater, så det er lurt å teste det først på deler eller områder som ikke er tydelig synlige.

Image
Image

Trinn 4. Prøv å bruke natron og eddik

Dryss natron over den fargede overflaten, og spray eddik over den. La blandingen skumme i noen minutter, og tørk den deretter av med et håndkle.

Image
Image

Trinn 5. Prøv å bruke hydrogenperoksid

Sørg for at du bruker hydrogenperoksid pakket i en mørk flaske fra førstehjelpsutstyrsdelen på apoteket. Fukt en bomullspinne med hydrogenperoksid og gni den over flekken. For større flekker, hell produktet over flekken og tørk med et papirhåndkle.

Image
Image

Trinn 6. Prøv å spraye hårspray

Kjemikaliene i hårspray kan løse opp flekken, noe som gjør det lettere å fjerne. Spray den flekkete overflaten og tørk av med et papirhåndkle. Vær imidlertid oppmerksom på at kjemikaliene i noen produkter kan skade visse typer plast. Prøv derfor å teste den på områder eller deler som ikke er godt synlige før rengjøring.

Image
Image

Trinn 7. Bruk oljebaserte husholdningsrengjøringsprodukter med forsiktighet

Produkter som Goo-Gone eller Mr. Muskler kan fjerne klebrig flekker og rester, inkludert permanente markør flekker. Kjemikaliene i produktet kan imidlertid skade visse overflater, spesielt blanke overflater. Derfor må du lese instruksjonene for bruk av produktet og teste produktet først på deler eller områder som ikke er tydelig synlige. Etter rengjøring kan det være gjenværende olje som fester seg til overflaten. Du trenger bare å tørke den av med en bomullspinne som er fuktet med alkohol.

Tips

Du må kanskje rengjøre flere ganger, avhengig av hvor lang og hvor sterk markøren er

Anbefalt: