Hvordan forhindre barbering: 14 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan forhindre barbering: 14 trinn (med bilder)
Hvordan forhindre barbering: 14 trinn (med bilder)

Video: Hvordan forhindre barbering: 14 trinn (med bilder)

Video: Hvordan forhindre barbering: 14 trinn (med bilder)
Video: Лайфхак! Замена Рикотты, которая в 2 раза дешевле! ПП рецепты ДЛЯ ПОХУДЕНИЯ! 2024, Kan
Anonim

Det er ingenting så frustrerende som å rengjøre med en barberhøvel, noe som kan føre til barberingsutslett, som er hudirritasjoner som oppstår etter barbering. Barberingsutslett kan vises hvor som helst på kroppen din, fra ansiktet, underarmene og til bikinilinjen. Men det er "forskjellige" måter å bekjempe denne stygge og ubehagelige tilstanden på. Ved å følge trinnene nedenfor kan du minimere effekten av barberingsutslett og hudirritasjoner.

Steg

Metode 1 av 2: Endre vanene dine

Forhindre Razor Burn Trinn 1
Forhindre Razor Burn Trinn 1

Trinn 1. Bruk en ny barberhøvel

Barberblader som har blitt brukt flere ganger vil bli kjedelige og inneholde bakterier - som begge er problemer som vesentlig forverrer barberingsutslett. Bruk en ny barberhøvel annenhver uke eller fem ganger, og rengjør barberhøvelen grundig etter hver bruk.

Forhindre Razor Burn Trinn 2
Forhindre Razor Burn Trinn 2

Trinn 2. Barbering i riktig retning

Barber deg i henhold til hårvekstens retning og vær forsiktig. Barbering "mot" hårvekstens retning vil øke risikoen for hårvekst innover, irritasjon og betennelse i huden. Lange slag legger ofte for mye press på huden, øker kontakten med barberhøvelen og brenner barberhøvelen.

Forhindre Razor Burn Trinn 3
Forhindre Razor Burn Trinn 3

Trinn 3. Barber om natten

Barbering av håret om morgenen starter vanligvis med påføring av forskjellige produkter - for eksempel deodorant etter barbering av armhulene. I tillegg vil du gjennom dagen ha en tendens til å svette og komme i kontakt med bakterier og giftstoffer fra luften. Kombinasjonen av alt dette med det nybarberte ansiktet ditt er en økt sjanse for å få et barberingsutslett. Forhindre dette ved bare å barbere deg om natten før du legger deg, det er mindre sannsynlig at du skitner på området.

Forhindre Razor Burn Trinn 4
Forhindre Razor Burn Trinn 4

Trinn 4. Barber deg i dusjen

Selv når du våter huden din før du barberer deg, har håret ikke nok tid til å bli mykt og lettere å barbere. Ta en varm dusj og barber deg etter noen minutter; Varmen og fuktigheten vil myke opp håret og gjøre det lettere å barbere seg. Ikke ta det for lenge heller, ettersom du venter ti minutter eller mer, får huden til å hovne opp og etterlater deg med korte hår når du er kjølig og tørr.

Forhindre Razor Burn Trinn 5
Forhindre Razor Burn Trinn 5

Trinn 5. Rengjør barberhøvelen regelmessig

Hvis du barberer deg uten å skylle bladene, øker du risikoen for barbering av utslett. Oppbyggingen av hår og produkt i barberhøvelen tvinger deg til å trykke hardere med neste barbering, noe som gjør det mer sannsynlig at du vil irritere eller kutte huden. Skyll barberhøvelen umiddelbart etter hver barbering på huden for å fjerne alt hår og ansamling mellom bladene.

Forhindre Razor Burn Trinn 6
Forhindre Razor Burn Trinn 6

Trinn 6. Sprut kaldt vann

Etter barbering, sprut kaldt vann på huden din for å lukke porene. Dette kan stramme huden og bidra til å lukke små kutt eller forhindre inngrodde hår.

Forhindre Razor Burn Trinn 7
Forhindre Razor Burn Trinn 7

Trinn 7. Dypp barberhøvelen i alkohol etter den siste skyllingen

Kniver holder lenger enn de fleste tror. Stumpe blader skyldes dannelsen av mikroskopiske "tenner" i kantene, bestående av mineralkrystaller fra vann. Dette presser mot huden, noe som får bladet til å kutte og forårsake kutt og flere barberingsutslett. Alkoholen vil erstatte vannet og mineralene i den og fordampe uten å etterlate rester. Oppbevar barberhøvler med kanten av bladet opp

Metode 2 av 2: Behandling av barberutslett med forskjellige produkter

Forhindre Razor Burn Trinn 8
Forhindre Razor Burn Trinn 8

Trinn 1. Bruk ansiktsrensende såpe

Selv om du ikke barberer deg, bruk en ansiktsvask som inneholder salisylsyre, som vil hjelpe til med å drepe bakterier og redusere sjansene for barbering. Skrubbe området du skal barbere deg med en mild ansiktsrens før barbering.

Forhindre Razor Burn Trinn 9
Forhindre Razor Burn Trinn 9

Trinn 2. Bruk en barberingsgel

Ikke barber deg med bare vann, og unngå å bruke barberkrem, som kan tette porene. Påfør i stedet et strøk barbergel over området du skal barbere deg, og skyll barberhøvelen etter hver barbering. Gelen vil bidra til å beskytte huden din mot barberhøvler uten å tette porene.

Forhindre Razor Burn Trinn 10
Forhindre Razor Burn Trinn 10

Trinn 3. Bruk aloe vera

Etter at du er ferdig med barberingen, påfør en liten mengde aloe vera gel på området. Dette vil bidra til å lindre hudirritasjon og forhindre at det dannes barberhud. La det virke i 5-10 minutter før du vasker det av med kaldt vann og tørker det med et rent, tørt håndkle.

Trinn 4. Bruk en havregrynmaske

Havregryn har blitt brukt i flere tiår for å behandle hudirritasjon. Havregryn er også vellykket i behandling av barberingsutslett. Hvis du vet at du har en tilbøyelighet til å barbere utslett eller får milde utslett, bland havregryn med litt melk og påfør det på huden din. La den stå på i 5-10 minutter før du vasker den av med varmt vann. [Bilde: Forhindre barberhøvel, trinn 11-j.webp

Forhindre Razor Burn Trinn 12
Forhindre Razor Burn Trinn 12

Trinn 5. Bruk rømme

Selv om det kan høres rart eller ekkelt ut, inneholder rømme næringsstoffer som er gode for å kurere barbering. I tillegg føles den kalde kremen godt på irritert hud. Påfør en liten mengde rømme på området du har barbert deg, og vask det av etter omtrent 10 minutter.

Forhindre Razor Burn Trinn 13
Forhindre Razor Burn Trinn 13

Trinn 6. Påfør en antibiotisk salve

Etter at du er ferdig med barberingen, påfør en antibiotisk krem på huden din. Denne kremen vil drepe bakteriene som tetter porene og forårsake skjemmende barberingsutslett. Gjør dette i noen dager til barberingsutslettet er redusert eller helt borte.

Forhindre Razor Burn Trinn 14
Forhindre Razor Burn Trinn 14

Trinn 7. Se etter allergener

Observer alle produktene du bruker på huden din for å finne ut hvilke ingredienser de er laget av. Disse produktene kan inneholde ingredienser som er allergiske mot deg og reagerer ved å forårsake utslett. Reduser bruken av disse produktene i noen dager etter barbering, og bruk dem gradvis for å finne ut hvilket produkt som forårsaker allergien.

Tips

  • For sensitiv hud, bør du vurdere å bruke en fuktighetskrem eller sorbolen når du barberer deg. Denne kremen kan hjelpe til med å smøre og beskytte huden under barberingsprosessen, og er mindre sannsynlig å forårsake irritasjon.
  • Hvis ansiktet ditt er veldig følsomt, kan du bruke en salve eller krem etter barbering for å berolige huden din og redusere effekten av et barberingsutslett.
  • En rask måte å kvitte seg med barberingsutslett på er å påføre peroksid på problemområdet med en bomullsdott og la det tørke; legg deretter til en lotion uten parfyme. Min mann bruker det på ansiktet og har nesten ikke noe problem. De inngrodde hårene som oppstår når du barberer resten av håret går tilbake i huden. Noen ganger vil det se ut som et barberingsutslett. Ofte vil inngrodde hår forsvinne av seg selv.
  • Barbering i dusjen med kakaosmør er bedre enn å bruke barberkrem.

Advarsel

  • Ikke del barberhøvler
  • Ikke bruk en barberhøvel eller rusten barberhøvel.
  • Vær forsiktig når du bruker en barberhøvel. Ikke test det med fingertuppene. Hvis du er skadet, må du rengjøre og behandle såret riktig.

Anbefalt: