3 måter å fjerne flekker fra hardt vann

Innholdsfortegnelse:

3 måter å fjerne flekker fra hardt vann
3 måter å fjerne flekker fra hardt vann

Video: 3 måter å fjerne flekker fra hardt vann

Video: 3 måter å fjerne flekker fra hardt vann
Video: Lightning Mcqueen in the Backrooms (Found Footage) 2024, Kan
Anonim

Hardt vann er vann som inneholder høye nivåer av mineraler, for eksempel kalk, silika og kalsium. Når vannet tørker, henger mineralforekomsten og etterlater stygge flekker på glass eller keramiske overflater, spesielt på bad og kjøkken. Hvis du er lei av å se hvite eller brune flekker (skala) rundt deg, kan du bruke eddik, natron eller noe sterkere for å rengjøre dem. Sjekk ut trinn 1 nedenfor for å finne ut hvordan du kan lyse opp kjøkkenet og badet ditt på kort tid.

Steg

Metode 1 av 3: Rengjøring av lette flekker

Fjern hardtvannsflekker Trinn 1
Fjern hardtvannsflekker Trinn 1

Trinn 1. Lag en eddikløsning

Hvit eddik - som er billig og naturlig - er en kraftig ingrediens du kan bruke for å bekjempe hverdagens harde vannflekker som holder overflatene glitrende. Tilbered en 50/50 blanding av vann og eddik i en sprayflaske.

  • Hvis du bruker en sprayflaske som pleide å inneholde kjemikalier eller andre ingredienser, må du vaske den grundig før du heller eddik- og vannblandingen.
  • Sørg for å bruke vanlig hvit eddik. Å bruke eple cider eddik og andre typer eddik vil ikke gi de ønskede resultatene.
Fjern flekker med hardt vann Trinn 2
Fjern flekker med hardt vann Trinn 2

Trinn 2. Spray eddik på den flekkete (skorpe) overflaten

Enten overflaten er glassdøren, badekaret eller flisgulvet på badet ditt, kan du spraye flekkene med eddik. Eddik har en sterk lukt, men er helt trygg å bruke på andre overflater enn tre. Spray området grundig, og pass på at du ikke går glipp av en eneste flekk.

Fjern flekker med hardt vann Trinn 3
Fjern flekker med hardt vann Trinn 3

Trinn 3. Tørk av overflaten med et håndkle

Milde flekker i hardt vann vil forsvinne. Hvis du vil, kan du i stedet helle eddikløsningen i en bolle og suge en vaskeklut i løsningen, og deretter bruke den til å rengjøre overflaten.

Fjern flekker med hardt vann Trinn 4
Fjern flekker med hardt vann Trinn 4

Trinn 4. Skyll og rengjør området med en nal, som er et glassrenser laget av gummi

Gni den deretter tørr med en ren klut. Sørg for at overflaten er helt tørr-ellers vil vannet etterlate flere flekker!

Fjern flekker med hardt vann Trinn 5
Fjern flekker med hardt vann Trinn 5

Trinn 5. Rengjør kranen og dusjhodet

Fjern kranlufteren og dusjhodet med jevne mellomrom, og suge dem i eddik. Børsten hjelper til med å fjerne gjenstridige mineralforekomster.

Fjern hardtvannsflekker Trinn 6
Fjern hardtvannsflekker Trinn 6

Trinn 6. Rengjør også toalettet

Toaletter kan også beises med hardt vann. Eddik er også effektivt for å rengjøre disse flekkene. Hell 11/2 kopper eddik i toalettskålen, sammen med en kopp natron. Bruk en toalettbørste til å skrubbe flekken til den er borte. Skyll på toalettet for å fjerne spor av eddik og natron.

Metode 2 av 3: Bli kvitt gjenstridige skorpe

Fjern hardtvannsflekker Trinn 7
Fjern hardtvannsflekker Trinn 7

Trinn 1. Prøv å la eddiken suge den harde vannet

Hvis du lar eddiken trekke og suge flekken i noen minutter i stedet for å tørke den av med en gang, vil den få mer tid til å bryte ned mineralforekomsten som utgjør flekken. La eddiken trekke flekken i 5-10 minutter, før du prøver å tørke den av. Bruk en skrubbebørste for å fjerne tykkere mineralforekomster.

Du kan også dynke et håndkle i eddikløsningen og dekke den flekkete overflaten med håndkleet. Denne metoden er veldig vellykket for badegulv og badekar (badekar)

Fjern hardtvannsflekker Trinn 8
Fjern hardtvannsflekker Trinn 8

Trinn 2. Bruk et rengjøringsmiddel med saltsyre

Se etter et baderomsrens som er laget for å fjerne harde vannflekker og såpeskum. Dette materialet bør være en siste utvei, fordi saltsyre er et hardt kjemikalie. Sørg for at rommet ditt er godt ventilert - åpne vinduene og slå på viften - spray deretter det fargede området med et passende rengjøringsmiddel. Rengjør med en klut, og skyll deretter overflaten med vann og tørk.

Sørg for å bruke hansker når du håndterer saltsyre

Metode 3 av 3: Forhindre flekker i hardt vann

Fjern flekker med hardt vann Trinn 9
Fjern flekker med hardt vann Trinn 9

Trinn 1. Tørk overflaten av alle gjenstandene etter bruk

Etter at du har dusjet eller badet eller sprutet vann på kjøkkenet, må du tørke av alle overflatene med et tørt håndkle. Denne metoden vil rense mineralforekomstene før de tørker ut og etterlate merker eller flekker.

Fjern flekker med hardt vann Trinn 10
Fjern flekker med hardt vann Trinn 10

Trinn 2. Bruk et vannmyknende pulver eller væske

Du kan legge til en mykner i vaskemaskinen for å forhindre at det dannes kalsiumavleiringer. Vannmyknende pulver eller væsker er vanligvis tilgjengelig i maskinvarebutikker.

Fjern flekker med hardt vann Trinn 11
Fjern flekker med hardt vann Trinn 11

Trinn 3. Installer vannmykner -systemet

Hvis vannet ditt er veldig høyt i mineraler og du er lei av å håndtere flekkene det etterlater - de forårsaker skade på hår og hud, så vel som baderomsoverflater - bør du vurdere å installere et vannmykner som fjerner mineralforekomster fra vannet. Dette er et dyrt alternativ, men det kan være verdt prisen.

Tips

  • På et senere tidspunkt kan du prøve å få øye på vannflekker og fjerne dem så raskt som mulig, da de blir lettere å fjerne når de er ferske.
  • Prøv å bruke en bomullsrull til å vikle rundt kranen. Disse rullene med bomullsstrimler er vanlige (holdbare) og kan kjøpes i skjønnhetsbutikker. Vikle den rundt kranen og klipp deretter bomullen. Bløtlegg den i rengjøringsløsningen og pakk den rundt. Bomullsstrimlene rives ikke lett som silkepapir.
  • Rengjøring rundt kranen kan være litt vanskelig. Prøv å suge noen ark toalettpapir i rengjøringsblandingen, og stikk dem rundt kranen. La vevet ligge der i noen timer, fjern det og vask kranen grundig. En gammel tannbørste er også effektiv for rengjøring rundt denne kranen.
  • Bruk bilvoks i form av en pasta etter rengjøring av baderomsdører, vegger og kraner. Denne voksen er veldig nyttig for å forhindre dannelse av såpeskjell og flekker i hardt vann. Ikke påfør bilvoks på gulv og tepper.

Anbefalt: