Hvordan beregne kubikk tomme: 9 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan beregne kubikk tomme: 9 trinn (med bilder)
Hvordan beregne kubikk tomme: 9 trinn (med bilder)

Video: Hvordan beregne kubikk tomme: 9 trinn (med bilder)

Video: Hvordan beregne kubikk tomme: 9 trinn (med bilder)
Video: Top 10 Greatest Mathematicians to Ever Live! 2024, Kan
Anonim

En kubikk tomme er en måling av volum som tilsvarer å måle en kube på 2,5 cm på hver side. Dermed er volumet til et objekt i kubikk inches det samme som beregningen av disse kubene. Det er mange måter å beregne volumet på et objekt i kubikkcentimeter, men i det enkleste tilfellet, med et tredimensjonalt rektangulært prisme (boks), er volumet ganske enkelt lengde × bredde × høyde med alle mål i tommer.

Steg

Metode 1 av 2: Beregning av volumet til en firkant i kubikk tomme

Beregn kubikkmeter trinn 1
Beregn kubikkmeter trinn 1

Trinn 1. Mål lengden, bredden og høyden på objektet i tommer

For å beregne volumet til en firkant, er alt du trenger å vite lengden på dimensjonene i tommer. Du må kanskje måle objekter manuelt eller konvertere dem til tommer fra andre enheter.

For eksempel, hvis vi vil finne volumet i et kjøleskap, må vi finne lengden, bredden og høyden i tommer. Anta at kjøleskapet vårt har lengde 50 tommer (127,0 cm), bred 25 tommer (63,5 cm), og høyt 20 tommer (50,8 cm).

Beregn kubikk tomme trinn 2
Beregn kubikk tomme trinn 2

Trinn 2. Skriv ned lengden på objektet

Det første trinnet for å beregne volum med denne prosessen er å skrive ned en av dimensjonene dine. Du kan multiplisere disse dimensjonene i hvilken som helst rekkefølge - for vårt formål, la oss skrive ned lengden først.

I vårt eksempel skriver vi først 50, fordi kjøleskapets lengde er 127,0 cm.

Beregn kubikkmeter trinn 3
Beregn kubikkmeter trinn 3

Trinn 3. Multipliser lengden med objektets bredde

Deretter multipliserer du den første dimensjonen med den andre dimensjonen. Igjen kan du multiplisere dimensjonene dine i hvilken som helst rekkefølge, men for vårt formål, la oss multiplisere lengden med bredden.

I vårt eksempel vil vi multiplisere 50 × 25 - bredden. 50 × 25 = 1250.

Beregn kubikkmeter trinn 4
Beregn kubikkmeter trinn 4

Trinn 4. Multipliser svaret ditt med høyden på objektet

Til slutt multipliserer du svaret du får ved å multiplisere objektets to dimensjoner med de gjenværende dimensjonene. I vårt eksempel betyr det å multiplisere produktet av objektets lengde og bredde med dets høyde.

I vårt eksempel vil vi multiplisere 1250 × 20 - høyden. 1250 × 20 = 25.000.

Beregn kubikk tomme Trinn 5
Beregn kubikk tomme Trinn 5

Trinn 5. Gi svarenhetene dine i kubikkcentimeter

Du vet kanskje at det endelige svaret indikerer volum i kubikkcentimeter, men andre kan ikke gjøre det. Sørg for å bruke riktige enheter for svaret ditt, og angi at volumet er i kubikkcentimeter.

  • Enheter som kan brukes inkluderer:

    • "Kubikk tommer"
    • "Kubikk tommer"
    • "Cu. In."
    • "Inch3"

Metode 2 av 2: Beregning av volumet av andre objekter

Beregn kubikk tomme trinn 6
Beregn kubikk tomme trinn 6

Trinn 1. Beregn volumet på terningen med P3.

En terning er et rektangulært prisme (kvadrat) der hver side er like lang. Dermed kan volumet til en kube skrives som lengde × bredde × høyde = lengde × lengde × lengde = lengde3. For å få svaret ditt i kubikkcentimeter, må du kontrollere at lengdemålingen er i tommer.

Beregn kubikk tomme trinn 7
Beregn kubikk tomme trinn 7

Trinn 2. Beregn volumet til sylinderen med v = tπr2.

En sylinder er et objekt hvis sider ikke er vinklet med to flater av samme sirkel. Formelen v = tπr2 hvor v = volum, t = høyde og r = sylinderens radius (avstand fra midten av en hvilken som helst overflate av sirkelen til enden), noe som gir sylinderens volum. Sørg for at t- og r -målingene er i tommer.

Beregn kubikkmeter trinn 8
Beregn kubikkmeter trinn 8

Trinn 3. Beregn volumet på kjeglen med v = (1/3) tπr2.

En kjegle er et objekt hvis sider ikke er vinklet med en sirkulær base som avsmalner til et punkt. Formelen v = tπr2/3 hvor v = volum, t = høyde og r = radius for sirkelens base, gir volumet på kjeglen. Som ovenfor må du kontrollere at t- og r -målingene er i tommer.

Beregn kubikk tomme trinn 9
Beregn kubikk tomme trinn 9

Trinn 4. Beregn volumet til sfæren med v = 4/3πr3.

En kule er et 3D -objekt som er helt sfærisk. Ligning v = 4/3πr3 hvor v = volum og r = sfærens radius (avstand fra sentrum til spissen), og gir volumet til sfæren. Som før, sørg for at r -målingene dine er i tommer.

Tips

  • Hvis du vet (og er villig til å innrømme) at matematikken din ikke er veldig bra, sjekk svarene dine med en kalkulator eller noen andre. Sørg imidlertid for at du ber noen som vet dette om hjelp og at du trykker på riktig knapp.
  • Kubikk inches måler volum, hvor mye "noe" kan passe innvendig.
  • Sørg for å bruke en linjal eller målebånd for å måle nøyaktigheten, spesielt hvis du gjør noe viktig, for eksempel å lage noe.

Anbefalt: