3 måter å lage pudding på

Innholdsfortegnelse:

3 måter å lage pudding på
3 måter å lage pudding på

Video: 3 måter å lage pudding på

Video: 3 måter å lage pudding på
Video: ВСЯ НОЧЬ С ПОЛТЕРГЕЙСТОМ В ЖИЛОМ ДОМЕ, я заснял жуткую активность. 2024, Kan
Anonim

Tradisjonen med å lage pudding til dessert har en lang historie som går århundrer tilbake. Pudding er vanligvis en solid dessert, ofte varm, men noen typer er også kalde. Faktisk refererer begrepet pudding til forskjellige ting, avhengig av hvor du bor. I Storbritannia kan begrepet pudding brukes ganske bredt, utover julefruktpudding, for å referere til hvilken som helst type dessert, mens i USA pleier begrepet pudding å referere til desserter som er egg eller fløte og melkebaserte som også kalles vaniljesaus, blancmange eller mousse. Tradisjonelle puddinger dampes og pleier å nytes om vinteren, spesielt for ferier som jul eller Thanksgiving. Uansett hva du forstår av pudding, fokuserer denne artikkelen på to enkle typer pudding for å komme i gang, og kobler deretter til mange flere oppskrifter.

Ingredienser

Amerikansk pudding:

(for 6 porsjoner)

  • 100 g sukker
  • ts (0,5 ml; klype) salt
  • 720 ml fullmelk
  • 1 ts (5 ml) vaniljeekstrakt
  • 170 g sjokoladeflis eller halvsøte eller bittersøte sjokoladeflis (valgfritt)
  • velg en: 30 g maisstivelse (selges som maisstivelse utenfor USA)

    eller 2 store eggeplommer

Engelsk sommerpudding:

(for 8 porsjoner)

  • 1¼ kg diverse bær (eksempel: bjørnebær, bringebær, jordbær og røde rips)
  • 175 g rørsukker (eller superfin sukker hvis gullsukker ikke er tilgjengelig)
  • 3 ss (45 ml) vann
  • 60 ml likør (likør) solbær (crème de cassis) (valgfritt)

Steg

Metode 1 av 3: Lag amerikansk pudding

Lag pudding trinn 1
Lag pudding trinn 1

Trinn 1. Bruk denne metoden til å lage kald amerikansk pudding

Pudding konsumeres fortsatt i forskjellige former i hele Samveldet, men folk i USA har forenklet betydningen av pudding til en kald vaniljesauslignende dessert. Denne oppskriften holdes så enkel som mulig uten å ofre deiligheten, men det er dusinvis av alternative metoder der ute hvis du bestemmer deg for å prøve en rekke teksturer eller smaker.

  • Denne oppskriften kan lages med eller uten smeltet sjokolade. Hvis du bestemmer deg for ikke å bruke sjokolade, kan det være lurt å øke vaniljeekstraktet til 2 ts (10 ml) for en sterkere smak.
  • Denne puddingen vil ta minst en time å avkjøle og stivne. Det anbefales å vente minst fire timer hvis du planlegger å servere den som en dessert, ettersom individuelle variasjoner kan føre til at noen puddinger tar lengre tid å stivne.
Lag pudding trinn 2
Lag pudding trinn 2

Trinn 2. Bestem om du vil bruke maisstivelse eller eggeplomme

Du trenger bare en av disse to ingrediensene for å tykke puddingen. Maisstivelse er enkel å bruke og er et flott alternativ for nybegynner kokker eller de med begrenset tid. Eggeplommen er litt seig og kan ødelegge puddingen hvis den er kokt for lenge, men vil gi den en rikere tekstur. Begge metodene er beskrevet i denne delen.

Lag pudding trinn 3
Lag pudding trinn 3

Trinn 3. Bland sukker, salt og maisstivelse

Bruk en gryte, men ikke legg den på ovnen foreløpig. Kombiner 100 g sukker og ts (liten klype) salt. Hvis du bruker maisstivelse, tilsett også 30 g. Bruk en shaker hvis du har en, da den vil komme godt med i neste trinn.

Selv om maisstivelse selges som "maismel" utenfor USA, må du ikke forveksle det med ekte mel laget av mais! Du leter etter en ren, nesten smakløs hvit pulverformet stivelse

Lag pudding trinn 4
Lag pudding trinn 4

Trinn 4. Hell langsomt i melken mens du fortsetter å slå

Hell ca 60 ml melk i en tynn stråle for å unngå at det dannes klumper, visp til det er godt blandet med tørre ingredienser. Når det ikke er flere klumper i deigen, hell i de resterende 660 ml melk og pisk til den er jevn.

Hvis du har en kjøkkenmaskin, kan du bruke den til å blande deigen til den er jevn

Lag pudding trinn 5
Lag pudding trinn 5

Trinn 5. Pisk eggeplommene i en egen bolle

Hvis du bruker to eggeplommer, skilles eggeplommene fra eggehvitene og piskes i 30-60 sekunder i en egen stor bolle.

Husk at det ikke er nødvendig å bruke eggeplommer hvis du har brukt maisstivelse

Lag pudding trinn 6
Lag pudding trinn 6

Trinn 6. Varm forsiktig opp til en simmer, og tilsett deretter sjokoladen

Varm blandingen på ovnen over middels lav varme. Rør og skrap sidene av og til, for å unngå huddannelse eller brennende melk. Etter omtrent ti minutter skal blandingen være tykk nok til å belegge baksiden av mikseskeen. Hvis du vil tilsette 170 g sjokolade, gjør du det og fortsetter å varme og røre til det er jevnt. Hvis ikke, bare gå videre til neste trinn.

Lag pudding trinn 7
Lag pudding trinn 7

Trinn 7. Fortsett å varme, avhengig av oppskriften

Dette trinnet varierer avhengig av hvilket fortykningsmiddel du bruker:

  • Hvis du bruker maisstivelse, fortsett å varme og røre til det koker. Reduser varmen og la det småkoke i to eller tre minutter eller til det er litt tykkere, og fjern det deretter fra varmen.
  • Hvis du bruker eggeplomme, fjern melken fra varmen når den har tyknet, hell den deretter i en veldig lett strøm inn i eggeblandingen, visp hele tiden. Hvis du tilsetter for mye varm deig, eller slutter å slå, blir eggene overkokte - og ingen vil ha sammenpiskede egg i desserten. Når alle ingrediensene er godt blandet, helles det tilbake i kjelen og varmes til det er tykt, men ikke kokende.
Lag pudding trinn 8
Lag pudding trinn 8

Trinn 8. Fjern fra varmen og tilsett vanilje

1 ts (5 ml) vaniljeekstrakt gir god smak, enten du bruker sjokolade eller ikke. Hell i vaniljen mens du fortsetter å røre, da omrøring også forhindrer at huden dannes mens blandingen fortsatt er varm.

Lag pudding trinn 9
Lag pudding trinn 9

Trinn 9. Sett i kjøleskap til den er klar til å spise

Skje puddingen i en stor bolle eller individuelle vaniljesausekaker, eller la dem bli i sauspannen. Chill i kjøleskapet i en til tre timer før du spiser, eller til den er fast. Oppbevares i kjøleskapet til det er klart å spise.

Du kan eventuelt spre plastfolie over overflaten for å forhindre at huden dannes

Metode 2 av 3: Making English Summer Pudding

Lag pudding trinn 10
Lag pudding trinn 10

Trinn 1. Bruk denne metoden til å lage en enkel fruktdessert

De britiske øyer er verdens senter for puddingoppskrifter, og hundrevis av dem har blitt populære retter i hele den tidligere britiske kolonien. Mens delen om andre puddingoppskrifter har mye å gjøre med denne oppskriften, forklarer denne metoden hvordan du lager en enkel klassisk dessert: sommerpudding.

Denne puddingen er best når den er nedkjølt i minst fire til seks timer, selv om den også kan spises tidligere

Lag pudding trinn 11
Lag pudding trinn 11

Trinn 2. Skjær brødskivene i en viss form

Dette brødet vil bli brukt til å lage kuppelformen til puddingen. Skjær brødskivene i en "vinklet rektangel" -form med den ene enden bredere enn den andre for å gjøre prosessen enklere. Noen trekantede former med samme lengde som rektangelet vil også være nyttige.

Du kan også kutte brødet i store sirkler for å danne grunnlaget for vaniljesauspudding, men du kan også bruke rester

Lag pudding trinn 12
Lag pudding trinn 12

Trinn 3. Stek ferskt brød for å tørke det ut

Du vil ha et litt gammelt brød for denne oppskriften, da det vil absorbere fruktjuicer raskere. Hvis du har en eske full av ferskt brød, stek i ovnen ved 175ºC i 15-20 minutter eller til den er tørr og lett brunet.

Lag pudding trinn 13
Lag pudding trinn 13

Trinn 4. Forbered bærene, varm deretter sukker og vann

Vask og tørk bærene, og tine frosne bær før bruk. Når bærene er klare, tilsett 175 g gyllent strøsukker og 3 ss (45 ml) vann i kjelen. Varm opp over svak varme, rør av og til, til sukkeret smelter og koker i ca 60 sekunder.

Gullsukker er ideelt for denne oppskriften, men er ikke allment tilgjengelig utenfor Storbritannia og noen Commonwealth -land. Superraffinert sukker er den beste erstatningen

Lag pudding trinn 14
Lag pudding trinn 14

Trinn 5. Tilsett bærene

Tilsett 1¼ kg bær i kjelen. Oppvarming av bærene vil føre til at frukten slipper ut vann, som brødet vil absorbere. Du trenger bare å koke dette i ytterligere to eller tre minutter, mens du rører av og til. Fjern fra komfyren.

  • Hvis du bruker jordbær, som et alternativ, kan du lagre dem ved romtemperatur og legge dem til senere for å holde teksturen fast.
  • Fjern stilkene fra rips før bruk.
Lag pudding trinn 15
Lag pudding trinn 15

Trinn 6. Tilsett likør (ikke obligatorisk)

Solbærlikøren gir en rik smak, hvis du ikke har noe imot å lage en alkoholholdig pudding. Hell i så mye som 60 ml for en sterk smak, eller mindre hvis du foretrekker en subtil smak, og bland godt.

Lag pudding trinn 16
Lag pudding trinn 16

Steg 7. Dypp brødet i juicen og legg det i en stor plastforet bolle

Dekk til en stor 1,75 L bolle med sterk plastfolie for å gjøre det lettere å snu puddingen senere. Dypp hver brødskive i saftblandingen i noen sekunder, og arranger deretter rundt bollen. Bytt rektangulære og trekantede biter etter behov for å lage en relativt tett "bolle" brød, uten hull.

Skjær brødskiver i nye former om nødvendig for å fylle hullene

Lag pudding trinn 17
Lag pudding trinn 17

Trinn 8. Hell i frukten og dekk med brød

Skje all gjenværende juice og frukt i en brødskål. Avslutt med å dekke det med et brød eller et lag med brødskiver, forhåndsfukte med juice som før.

Lag pudding trinn 18
Lag pudding trinn 18

Trinn 9. Avkjøl og vend før servering

Smakene blandes best hvis de er i kjøleskap i noen timer, eller til og med over natten. Oppbevares i kjøleskapet med en tallerken på toppen av puddingen, og legg tunge gjenstander på tallerkenen. Før servering, snu puddingen forsiktig over på en serveringsfat, og hold i kantene på plastfolien for å forhindre at puddingen faller fra hverandre. Fjern plasten, kutt av eventuelle dinglende kanter som forstyrrer puddingens utseende, og server som den er eller med krem.

Metode 3 av 3: Prøv andre puddingoppskrifter

Lag pudding trinn 19
Lag pudding trinn 19

Trinn 1. Velg bakt pudding hvis du vil ha en rask og mettende pudding

Vanligvis bør denne typen pudding serveres så snart som mulig etter baking, med mindre oppskriften sier noe annet. Mange selvdryppende puddinger faller i kategorien bakt pudding; Denne puddingen danner en søt saus på "toppen" når den vendes ut av puddingskålen.

  • Deilig sitronpudding er en sitruspudding med en bedre saus enn andre puddinger.
  • Sjokolade og andre brødpuddinger er enkle å lage, og kan serveres varme eller kalde.
  • Variasjoner av amerikansk pudding inkluderer New England Indian pudding og Thanksgiving bakt gresskarpudding.
  • Det er mange varianter av fruktpudding. Følgende epleoppskrifter kan tilpasses til bruk av pærer eller annen frukt: eplepudding, eple rosinbrødpudding, eple sprø pudding og mandel- og eplepudding.
Lag pudding trinn 20
Lag pudding trinn 20

Trinn 2. Velg dampet pudding hvis du vil ha en fuktig og fyldig pudding

Dampet pudding krever litt mer innsats enn de fleste puddinger, men det sikrer også at denne typen pudding varer lenger, noe som gjør den perfekt som en julepudding. Tørket fruktbaserte puddinger blir oftest dampet, men grønnsaks- eller fruktbaserte puddinger kan også dampes. Andre kjente dampede puddinger inkluderer ingefærpudding, sjokoladepudding, dadelpudding og høyskolepudding.

  • Hvis du ikke er kjent med julepudding, kan du prøve denne søte tørkede fruktpuddingen. Drypp resultatet med konjakksmør før du spiser.
  • Sticky figenpudding, klebrig daddelpudding og klebrig ingefær dadelpudding er deilige og elskede fruktpuddinger.
Lag pudding trinn 21
Lag pudding trinn 21

Trinn 3. Velg kald pudding til sommermåltider

Denne typen pudding kan serveres til ettermiddagste eller som dessert etter hovedretten. Mange krem- og melkebaserte puddingoppskrifter er kalde puddinger. Generelt har kalde puddinger en fordel av å bruke former og må lages i god tid før serveringstiden.

  • I tillegg til sommerpuddingoppskriftene som er inkludert på denne siden, inneholder kalde puddinger mousse, vaniljesaus, rispudding eller klassisk pensum.
  • Vaniljesaus og annen kjølt vaniljesaus kan brukes til å lage bagateller eller engelske lagretter.
Lag pudding trinn 22
Lag pudding trinn 22

Trinn 4. Lag amerikansk sjokoladepudding

I USA brukes ordet "pudding" vanligvis for å referere til en kald, vaniljesauslignende mat. Hele oppskriften er inkludert på denne siden, men det er også noen få varianter du kan prøve:

  • Prøv denne enkle mørke sjokoladepuddingoppskriften som presses med kremost i stedet for pisket.
  • Vegansk sjokoladepudding kan lages uten meieri eller egg.
Lag pudding trinn 23
Lag pudding trinn 23

Trinn 5. Lag den velsmakende puddingen

Introduser pudding som hovedrett samt dessert. Velsmakende puddinger spenner fra variasjoner av dampede desserter, for eksempel salte grønnsakspudding, til unike kreasjoner som Yorkshire pudding, som er laget av deig og kjøttfett.

Tips

  • Bakt eller dampet pudding utvider seg mens den koker. Derfor må du ikke fylle beholderen mer enn to tredjedeler for å gi plass til å ekspandere.
  • Vær oppmerksom på at mange tradisjonelle puddingoppskrifter ikke angir hvor mange porsjoner du skal lage. I fortidens vanskelige tider er det bare å håpe at puddingen skal vare så lenge som mulig!
  • Med mindre annet er oppgitt, lagre alle ingrediensene og beholderne ved romtemperatur.
  • Vær oppmerksom på at jo tykkere puddingblandingen er, desto vanskeligere blir det å blande ingrediensene. Dette er spesielt viktig hvis du bruker eggehviter; hvis puddingblandingen er tett, anbefales det å piske eggehvitene med litt sukker før du blander dem i puddingblandingen; Eggehvite er smuldrende og tilsetning av sukker vil bidra til å stivne dem litt. Bland alltid eggehvitene i puddingblandingen del for del i stedet for alt på en gang.
  • Server den kalde puddingen på en varm tallerken. Dette vil holde varmen i puddingen jevnt fordelt.
  • Dampet pudding som er igjen kan varmes opp igjen i mikrobølgeovnen eller dampes raskt på nytt ved hjelp av en liten grønnsaksdamper.

Anbefalt: