Hvordan hjelpe en kjæledyrhund til å klare en annen hunds død

Innholdsfortegnelse:

Hvordan hjelpe en kjæledyrhund til å klare en annen hunds død
Hvordan hjelpe en kjæledyrhund til å klare en annen hunds død

Video: Hvordan hjelpe en kjæledyrhund til å klare en annen hunds død

Video: Hvordan hjelpe en kjæledyrhund til å klare en annen hunds død
Video: Автомобильный кемпинг на морозе с собакой - палатка на крыше 2024, Kan
Anonim

Visste du at hvert menneske gjennomgår sorg gjennom fem faser: fornektelse, sinne, tilbud, depresjon og til slutt aksept. Så hva med dyrene rundt deg, for eksempel hunder? Faktisk kan hunder også sørge etter tapet av flokken, selv om formen på deres sorg er forskjellig fra menneskers. Spesielt deres følelsesmessige uro utløses av tap av sikkerhet på grunn av endret rutine, og denne situasjonen har potensial til å utløse en stresslidelse. Tross alt er hunder individuelle dyr, og det vil vise depresjonen sin på forskjellige måter. Vil du vite hvordan du kan hjelpe din kjære hund med å takle flokken hans? Les videre for denne artikkelen, OK!

Steg

Del 1 av 2: Hjelpe hunden til å lindre sorgen

Hjelp hunden din med å håndtere en annen hunds død Trinn 1
Hjelp hunden din med å håndtere en annen hunds død Trinn 1

Trinn 1. Vurder å vise ham liket av en død hund

Mange tror at denne metoden kan hjelpe overlevende hunder med å godta flokken sin. I teorien vil hunden utvikle en forståelse for at flokken er død og derfor vil kunne godta denne virkeligheten bedre. Siden det imidlertid ikke er noen vitenskapelig metode for å sikkerhetskopiere denne teorien, er det fortsatt best å gjøre det som er best for deg og din kjæledyrhund.

  • Faktisk er det ikke like enkelt å bevise effekten av denne metoden på en hunds reaksjon på flokken hans, som å snu håndflaten. Selv om de positive effektene er vanskelige å bevise, er det nesten sikkert at de negative effektene er minimale. Derfor kan du gjerne gjøre det hvis du tror at denne metoden kan bidra til å gjenopprette hundens følelser.
  • Vanligvis er følelsene av depresjon eller sorg som hunder utviser forårsaket av en endring i "pakken" som får deres rutine og trygghet til å forsvinne eller avta.
Hjelp hunden din med å håndtere en annen hunds død Trinn 2
Hjelp hunden din med å håndtere en annen hunds død Trinn 2

Trinn 2. Oppretthold hundens rutine slik at han kan tilpasse seg endringene

Fordi hunder har et veldig høyt overlevelsesinstinkt, vil de vanligvis ikke tilbringe for mye tid alene sammen. Det vil si at de har en tendens til å beholde jakt- og selvrensende mønstre. Å holde en rutine er også i stand til å lindre stressnivåer, som han absolutt ikke vil føle etter å ha opplevd tapet av flokken sin.

Derfor, uansett hvor vanskelig situasjonen er for deg, fortsett å prøve å holde deg til den samme rutinen, for eksempel å gi mat samtidig, ta hunden en tur samtidig og ta ham med til steder som dere begge vanligvis gå. Hvis du gjør det, vil hunden din innse at uansett problem vil livet hans fortsette som det skal være. Som et resultat var han i stand til å svare bedre på tapssituasjonen

Hjelp hunden din med å håndtere en annen hunds død Trinn 3
Hjelp hunden din med å håndtere en annen hunds død Trinn 3

Trinn 3. Ikke skjem bort hunden

Å roe en sørgende kjæledyrhund er menneskelig natur, og dessverre er det ikke den beste metoden du kan bruke for å håndtere tapet. For eksempel, hvis hunden din nekter å spise fra beholderen, er din naturlige reaksjon som eier å legge maten ut av hånden din og rose den for å ha spist den. Som et resultat mottok han komplimentet fordi han ønsket å spise mat fra hendene dine, ikke fra matbeholderen. I fremtiden er det fryktet at han vil utvikle usunne vaner, det vil si å bare spise det som er i hånden din, i stedet for det du har tilberedt i en bolle. Selvfølgelig kan du ikke alltid gjøre denne oppførselen, ikke sant?

Prøv derfor å opptre så normalt som mulig når det er på tide å spise. Ved å gjøre det ser det ut til at du vil vise at selv om vennen hans er borte for alltid, vil livet hans fortsatt være fint. Fortsett derfor å gi mat til samme tid hver dag. Hvis han ikke vil spise det, kast det etter ti minutter og ikke tilby noe før neste måltid. Så ille som det høres ut, forstå at på hundespråk er denne oppførselen faktisk en kraftig måte å forsterke rutinen på og gi ham den tryggheten han trenger sårt når han sørger

Hjelp hunden din med å håndtere en annen hunds død Trinn 4
Hjelp hunden din med å håndtere en annen hunds død Trinn 4

Trinn 4. Gi ham tid til å finne sitt "sted"

I utgangspunktet må hunder vite hvor de er i flokken for å føle seg trygge, og hvis ett medlem av flokken dør, er det naturlig at de gjenværende hundene føler seg engstelige eller forvirret. En av nøklene for å håndtere dette problemet er å gi hunder, både hode- og pakkemedlemmer, plass og tid til å justere. Med andre ord, sørg for at du opprettholder en normal lek og øvelsesrutine.

  • Hvis den døde hunden er hodet på flokken, er det sannsynlig at de overlevende hundene vil føle seg usikre, spesielt på grunn av en endring i forståelsen av lederskap. Som et resultat vil hunden vanligvis bjeffe på flokken konstant, som om han vil hevde sin nyvunne frihet, eller bare fordi han føler seg truet og prøver å advare andre hunder om ikke å nærme seg.
  • Hvis den døde hunden er medlem av flokken, er det sannsynlig at den overlevende hunden vil føle seg tapt fordi veiledning og hjelp ikke lenger er nødvendig. Som et resultat vil han se rastløs ut og gå målløst, uten at medlemmene følger trinnene hans.
Hjelp hunden din med å håndtere en annen hunds død Trinn 5
Hjelp hunden din med å håndtere en annen hunds død Trinn 5

Trinn 5. Fyll ut tiden med interaktive spill

Sjansen er stor for at to hunder som bor sammen, stadig vil samhandle på måter som kanskje ikke er synlige. Hvis en av dem ikke lenger er i live, vil stimuleringen for den andre hunden definitivt avta. Som et resultat vil også han oppleve kjedsomhet som er vanskelig å ignorere. For å hjelpe hunden din med å tilpasse seg nye situasjoner, prøv å fylle ut hullene med forskjellige metoder for mental stimulering, for eksempel å leke med ham, ta ham på flere turer eller til og med lære ham noen nye triks.

Denne typen personlig interaksjon er i stand til å distrahere ham fra sorgen som oppstår, det vil også styrke forholdet som eksisterer med deg som eier. Faktisk kan denne metoden også lindre sorgen din

Hjelp hunden din med å håndtere en annen hunds død Trinn 6
Hjelp hunden din med å håndtere en annen hunds død Trinn 6

Trinn 6. Vurder å skaffe deg en ny hund

I utgangspunktet er den beste tiden å skaffe seg en ny hund når "du" føler deg klar. Derfor ikke gjør det hvis din eneste motivasjon er å bli kvitt den andre hundens sorg. Husk at hunder er veldig individuelle dyr. Som et resultat, hvis han har et veldig sterkt bånd til en død hund, er sjansen stor for at selv din beslutning om å ta inn en ny hund ikke vil kunne "erstatte" den gamle venns plass i hjertet hans.

I tillegg kan beslutningen også gjøre ting verre og gjøre hunden enda mer stresset fordi han føler at landet hans blir "krenket" av andre hunder. Derfor, ta en ny hund inn i huset bare når hele festen er fullt forberedt på å gjøre det

Hjelp hunden din med å håndtere en annen hunds død Trinn 7
Hjelp hunden din med å håndtere en annen hunds død Trinn 7

Trinn 7. Prøv å ta med en venns hund hjem for å sjekke kjæledyrets reaksjon

Hvis du tror at ankomsten av en ny hund vil fjerne sorgen, kan du prøve å ta med en venns hund hjem og la dem leke sammen. Følg hundens reaksjon etterpå. Hvis reaksjonen hans er positiv, er sjansen stor for at han er klar til å godta den nye hunden. Hvis ikke, er det best å være tålmodig og vente.

Hvis du virkelig vil ha en ny hund, men kjæledyret ditt ikke reagerer positivt på tilstedeværelsen av en annen hund, kan du prøve å kjøpe eller adoptere en hund av et annet kjønn eller en annen kroppsstørrelse. Sjansen er stor for at hunden din er mer mottakelig for en hund som virker mer skremmende eller omvendt, og har en annen disposisjon

Del 2 av 2: Håndtering av depresjon hos hunder

Hjelp hunden din med å håndtere en annen hunds død Trinn 8
Hjelp hunden din med å håndtere en annen hunds død Trinn 8

Trinn 1. Forstå depressive lidelser hos hunder

Vanligvis vil hunder vise depresjon gjennom kroppsspråk. Selv om det ser bekymringsfullt ut, må du forstå at det er veldig naturlig å vise en depressiv reaksjon når du opplever sorg. Imidlertid, hvis reaksjonen vedvarer i mer enn en måned, eller hvis din elskede hund fortsetter å utvise merkelig oppførsel i løpet av denne tiden, kan du prøve å oppsøke lege for passende behandlingsanbefalinger. Noen av de vanlige symptomene på depresjon som hundene viser:

  • Nekter mat
  • Nekter å gjøre aktiviteter som han pleide å like
  • Viser endringer i søvnmønstre, for eksempel å sove oftere eller ha problemer med å sovne
  • Indikerer en endring i rutinen. For eksempel hilser han deg ikke lenger på døren når du kommer hjem
Hjelp hunden din med å håndtere en annen hunds død Trinn 9
Hjelp hunden din med å håndtere en annen hunds død Trinn 9

Trinn 2. Se muligheten for å gi hunden din et beroligende feromon

Sorg er en veldig naturlig prosess og må bestås for å oppnå maksimal helbredelse. Det er derfor at følelsesløse følelser ved hjelp av medisiner ikke anbefales, med mindre symptomene på depresjon ikke avtar i flere uker. Hvis du har prøvd alt du kan, men hunden din er deprimert i mer enn tre eller fire uker, kan du prøve å ta ham med til veterinæren. Et alternativ som leger generelt vil anbefale for å lindre depresjon hos hunder, er å administrere et beroligende feromon.

Et av varemerket beroligende feromoner som du finner på markedet er Adaptil. Spesielt er Adaptil pakket i form av en diffusor som er i stand til å slippe feromoner ut i luften, eller i form av en krage som kan vikles rundt en hunds hals. Adaptil inneholder syntetiske analoger av feromoner eller kjemikalier som frigjøres av hundemødre når de ammer for å få valpene sine til å føle seg trygge og komfortable. Når du inhalerer disse syntetiske feromoner, vil hunden din føle seg trygg og frisk. Som et resultat kan stressnivået synke. Selv om fordelene ikke er umiddelbare, kan denne metoden i det minste hjelpe hunden din til å komme seg sakte og gjøre ham mer vant til endringene

Hjelp hunden din med å håndtere en annen hunds død Trinn 10
Hjelp hunden din med å håndtere en annen hunds død Trinn 10

Trinn 3. Spør legen din om en antidepressiv resept

Et annet alternativ legen din kan anbefale er å foreskrive et antidepressivt middel, som vanligvis bare gjøres hvis alle andre metoder ikke har virket, og hvis hundens depressive symptomer har vedvaret i mer enn en måned. Et antidepressivt legemiddel spesielt beregnet på hunder er klomipramin, som faktisk er et trisyklisk antidepressivt middel. Denne typen antidepressiva virker ved å hemme reabsorpsjonen av noen nevrotransmittere, for eksempel serotonin og noradrenalin, i hjernen, og kan lindre angstlidelser hos hunder.

  • Vanligvis er den passende antidepressiva dosen 1-2 mg for hver 1 kg hund, noe som betyr at en Labrador-hund som veier omtrent 30 kg bør ta en tablett med 80 mg antidepressivum, to ganger om dagen.
  • Vær oppmerksom på at de fleste antidepressiva har bivirkninger å passe på, for eksempel forstoppelse og munntørrhet. I tillegg kan det å ta antidepressiva også øke plasmanivået i noen antiepileptika. Derfor må bruken virkelig gjøres med forsiktighet.

Anbefalt: