Slik rengjør du kroppspiercing: 11 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Slik rengjør du kroppspiercing: 11 trinn (med bilder)
Slik rengjør du kroppspiercing: 11 trinn (med bilder)

Video: Slik rengjør du kroppspiercing: 11 trinn (med bilder)

Video: Slik rengjør du kroppspiercing: 11 trinn (med bilder)
Video: Konsentrasjonsmusikk, Studiemusikk, Avslappende musikk for studering, Alfabølger, ☯170 2024, April
Anonim

Body piercing er en veldig populær trend de siste årene. Imidlertid får de fleste piercingene sine uten å vite hvordan de skal rengjøre eller ta vare på det. Følgende tips hjelper deg med å ta godt vare på piercing.

Steg

Rengjør en piercing Trinn 1
Rengjør en piercing Trinn 1

Trinn 1. Unngå å berøre piercing eller området rundt den, i minst 24 timer etter piercing

Selv om det har gått mer enn 24 timer, bør du alltid rengjøre hendene før du berører piercing. Fremmedlegemer som olje på hendene og smuss kan forstyrre helingsprosessen for piercing og forårsake infeksjon. Ta aldri på piercingen din, bortsett fra å rengjøre den.

Rengjør en piercing Trinn 2
Rengjør en piercing Trinn 2

Trinn 2. Du bør kjenne tegnene på normal helbredelse

Selv om du fortsatt bør være ekstra årvåken, vil det å kjenne tegn på normal piercingheling lettere på tankene om infeksjonen og forhindre at du rengjør den for mye. Her er noen symptomer på normal piercing healing:

  • Det hullede hudområdet blir sensitivt, hovent, blør og blåmerker. Den nylig gjennomboret delen er nødt til å blø og hovne opp. Det får også ofte huden til å bli sensitiv og forslått. De fire symptomene ovenfor er normale hvis de oppstår i moderat intensitet. Imidlertid bør du kontakte piercer som piercet deg hvis symptomene er overdrevne, eller hvis blødningen og blåmerker ikke forsvinner i mer enn en uke etter at du har tatt piercing (du bør vite at genital piercing kan forårsake blødninger fritt i flere dager). først).
  • Misfarging og kløe. Kløe er et vanlig symptom på helbredelsesprosessen, delvis på grunn av ny hudvekst. Ofte skyldes denne misfargingen at en hvitaktig gul væske (lymfe) kommer ut av piercing, og du trenger ikke å bekymre deg for det. Imidlertid bør du kontakte piercer umiddelbart hvis du begynner å legge merke til pus rundt hullet.
Rengjør en piercing Trinn 3
Rengjør en piercing Trinn 3

Trinn 3. Velg behandlingsvaner som må utføres etter piercing, med en godkjent metode

De fleste profesjonelle piercere anbefaler å bruke en havsaltløsning for å suge piercing 1-2 ganger om dagen i noen uker etter piercing. Hvis metoden du bruker begynner å irritere huden rundt piercing, spør piercer om å bruke en annen metode.

  • Saltoppløsninger (salt) er lettere å bruke med visse typer piercinger. For piercing i øreflippen er alt du trenger å gjøre å dyppe piercing i en kopp varmt saltvann. For piercing i navlen, snu en liten kopp saltvannsløsning raskt over den for å skape et vakuum slik at piercingen kan trekke seg. For de fleste andre typer piercing er en effektiv metode å suge gasbind eller rengjøre tørkepapir i en saltløsning og bruke den på piercing.
  • Du må sørge for at løsningen går helt inn i piercing, ikke bare rundt piercing. Selv om det er best å ikke vri øredobben på piercing, bør du spre saltoppløsningen nær nok til øredobben for å sikre at løsningen kommer inn i hullet. Ellers er det fare for infeksjon i hullet.
  • Bruk en saltvannsløsning som kommer i en sprayflaske. Du kan bruke denne sprayen som en erstatning eller tilleggsbehandling med et saltvannsbad. Spør piercer fordelene med hver metode. Det er flere saltvannssprayer på markedet som du kan kjøpe på ethvert apotek.
  • Det er også noen mennesker som velger å rengjøre piercing med varmt vann og mild såpe. Hvis du velger å gjøre denne metoden, må du rengjøre piercing ikke mer enn 1-2 ganger om dagen. Den beste måten å gjøre dette på er å rengjøre piercing når du dusjer: hell i en dråpe mild flytende såpe og rengjør piercingen forsiktig. Skyll av såpen etter 15-30 sekunder.
  • Unngå å bruke farlige produkter og metoder. Det er flere måter å rengjøre piercing på, som du bør unngå selv om de virker effektive.

    • Overdreven rengjøring. Dette er svært sannsynlig. Begrens piercing til to ganger om dagen for å forhindre tørrhet og irritasjon.
    • Bruk sterke såper og antibakterielle produkter som Betadine og hydrogenperoksid. Disse produktene kan skade celler som gjenoppretter og tørke ut piercingområdet, noe som får hudflak til å bygge seg opp. Av denne grunn bør du også unngå å bruke ren alkohol som er allment tilgjengelig på apotek.
    • Salve. Salve blokkerer den nødvendige luftstrømmen og vil bremse helingsprosessen for piercing.
Rengjør en Body Piercing Trinn 4
Rengjør en Body Piercing Trinn 4

Trinn 4. Fjern oppbyggingen av skalaen

Klar, gulaktig væske vil vanligvis komme ut av piercing som en del av helbredelsesprosessen. Men hvis du ikke rengjør det hver dag, vil denne væsken stivne rundt piercing, noe som får hullet til å stivne. Sørg for å rengjøre denne væsken regelmessig og gradvis. Du kan fukte et håndkle eller en bomullspinne med en saltoppløsning og deretter gni det over området. ALDRI avkalking hardt.

Hvis du bruker bomullsknopper, må du sørge for at spissen er helt nedsenket i saltoppløsningen, og at det ikke er noen lo som stikker ut. Dette er viktig for å forhindre at fibrene blir fanget i piercing. Hvis fiberen setter seg fast, fjern fiberen umiddelbart for å forhindre irritasjon. Bruk aldri bomull. Ikke avkalk rundt piercing med fingrene - denne typen berøring kan føre til infeksjon

Rengjør en piercing Trinn 5
Rengjør en piercing Trinn 5

Trinn 5. Ta en dusj under dusjen for å rengjøre piercing - en vannstrøm som rettes direkte mot piercing kan fjerne smuss/avkalke piercing

Vær forsiktig i området rundt piercing og snakk med piercer om hvilke typer sjampo og såper du kan bruke i dusjen.

Ikke ta bad de første ukene etter at piercing er plassert. Badekar har en tendens til å være en grobunn for bakterier som kan komme inn og bli fanget i piercing og forårsake infeksjon. Hvis du må gjøre dette, må du rengjøre badekaret godt før du senker deg i vannet. Skyll og rengjør piercing neste gang du kommer ut av karet

Rengjør en piercing Trinn 6
Rengjør en piercing Trinn 6

Trinn 6. Behandle traumer til piercingområdet umiddelbart

Aldri berør eller lek med piercing, med mindre du trenger å rengjøre den. Ikke gni eller håndter piercing grovt og la den komme i kontakt med andres munn eller kroppsvæsker. Hvis du har piercing i kroppen, må du bruke løstsittende klær til piercingen er helbredet. Hvis du har ørepiercing, bind håret på en slik måte at trådene ikke blir fanget i piercing.

Rengjør en piercing Trinn 7
Rengjør en piercing Trinn 7

Trinn 7. Hold deg borte fra skitne vannkilder, for eksempel svømmebassenger, innsjøer, boblebad og andre vannkilder som kan være farlige til piercing heler

Akkurat som badekaret er steder som dette en grobunn for bakterier som kan forårsake infeksjon i piercing. Hvis du må svømme, bruk en vanntett tape.

Rengjør en Body Piercing Trinn 8
Rengjør en Body Piercing Trinn 8

Trinn 8. Vær tålmodig

Husk at helbredelsesprosessen for piercing starter fra utsiden og inn. På grunn av dette kan din piercing se ut som den er helbredet, selv om den ikke er det. Hvis du endrer eller fjerner piercing, kan hullet rives, og du blir tvunget til å starte helingsprosessen på nytt.

Aldri flytte en piercing med makt. Hvis du ikke rengjør piercing sjelden, kan det lukkes luktende sekreter inne i hullet, noe som gjør det vanskelig for deg å flytte øredobben. I stedet for å tvinge øredobben til å gli og rive gjennom den helbredte huden, er det bedre å fortsette å rengjøre piercing til den begynner å løsne lett

Rengjør en piercing Trinn 9
Rengjør en piercing Trinn 9

Trinn 9. Sov på rene laken

Skift flittig sengetøy og putetrekk. Bruk alltid rene, kule klær til sengs. God luftstrøm kan hjelpe sirkulere oksygen i piercing, slik at såret kan gro bedre og raskere.

Rengjør en piercing Trinn 10
Rengjør en piercing Trinn 10

Trinn 10. Ta vare på helsen din

Som med andre typer sår, kan helbredelsesprosessen skje raskere hvis kroppen ikke jobber mot infeksjoner og andre helseproblemer. Så å opprettholde helse og lykke i kropp og sinn har også en god effekt på helbredelse av piercinger.

  • Trening. Du kan trene mens piercing er helbredende (med noen få unntak). Sørg for å vaske bort svette som kan ha samlet seg på piercing, og vær oppmerksom på kroppens behov.
  • Unngå å bruke skadelige kjemikalier for moro skyld, inkludert alkohol, koffein og nikotin.
  • Unngå stress, stressnivåer som er for høye i livet vil også påvirke kroppen og bremse helbredelsesprosessen.
Rengjør en piercing Trinn 11
Rengjør en piercing Trinn 11

Trinn 11. Se nøye etter tegn på en infisert piercing

En piercing som helbreder skikkelig burde ikke være et problem, med mindre piercing blir presset, trukket eller på annen måte opplevd. Hvis piercing er smertefull, hovent eller lekker væske, ring pierceren. Ellers risikerer du å miste piercing eller skade kroppen din.

Tips

  • Ikke rengjør piercing for mye og irritere huden. Å rengjøre piercing 3 ganger om dagen er mer enn nok for de fleste.
  • Hvis du har ørepiercing eller andre piercing i ansiktet, kan du bruke et trøye for å holde puten ren. Dekk puten med en ren, stor t-skjorte og bytt side hver kveld. Det er viktig at en ren børste har en overflate å sove på.
  • Lag din egen saltvannsløsning hvis du ikke har råd. Bløtlegg piercing i varmt vann blandet med ikke-jodisert havsalt (ikke-jodisert havsalt brukes vanligvis som et supplement. Piercer vil gi deg dette saltet, men hvis ikke, kan du kjøpe det i matbutikken). Ikke tilsett mer enn en klype salt for 237 ml vann, ellers kan løsningen tørke ut piercing.
  • Behandle piercinger som er plassert på navlen. Bruk løstsittende klær. I tillegg til å være mindre smertefullt enn tettsittende klær, kan løstsittende klær også redusere traumer i piercingområdet og gi god ventilasjon.

    Du kan vurdere å bruke øyelapp. Hvis du må bruke tette klær, se etter en tøff øyelapp på apoteket. Du kan bruke dem under nylonstrømper. Eller du kan også bruke tape for å beskytte piercing mot å gni mot klær

  • Aldri vri og vri piercing. Noe av huden kan holde seg til øredobben som brukes til piercing, noe som er normalt. Men hvis det roteres, kan piercingområdet rive og skilles med makt fra øredobben, forårsake traumer og bremse sårhelingsprosessen.
  • Ikke bruk skjønnhets- og pleieprodukter som lotioner, sprayer, kosmetikk osv.
  • Når en ny piercing er laget, kan det være smertefullt. Forbered en kompress med en gasbind eller et papirhåndkle dynket i kaldt saltvann for å lindre smerten.
  • Hvis du er bekymret for piercing, kan du snakke med piercer igjen. Han kan hjelpe deg.
  • Behandle munnpiercing. Denne typen piercing krever spesifikke hygienebehandlinger som er litt annerledes enn piercingbehandlinger andre steder. Det er noen viktige ting å huske:

    • Ikke røyk, ettersom røyking irriterer huden og forårsaker opphopning i og rundt piercing, noe som øker potensialet for infeksjon.
    • Bruk en alkoholfri munnvann 2-3 ganger om dagen, spesielt etter å ha spist (og røyking, hvis du ikke kan slutte å røyke). For en ekstra skylling, bruk vann og havsalt eller puss tennene.
    • Unngå å drikke alkohol og øl, fordi disse drikkene kan forårsake bakterielle infeksjoner og irritasjon i munnen. Du bør ikke ha noen problemer med å drikke alkohol etter 2 uker, men du bør fortsette å avstå fra øl til piercing heler.
  • Unngå å feste kleshengere til piercingen til piercing heler.
  • Hvis du finner en, se etter en saltvannsspray.

Advarsel

  • Hvis infeksjonen i piercing blir verre, IKKE fjern den. Ta kontakt med piercer så snart som mulig. Fjerne piercing vil blokkere den eneste veien ut av infeksjonen.
  • Du bør sørge for at du vet riktig pleie for piercing. Behandling etter piercing og hvor lang tid det tar å helbrede varierer, avhengig av type piercing. Imidlertid er det noen generelle prinsipper som gjelder for alle typer piercinger.
  • Ikke bruk hydrogenperoksid eller alkohol for å rengjøre piercing. Disse ingrediensene vil tørke ut huden rundt piercing.
  • Hvis det er en stor hevelse og du føler smerte, begynner hullet å ose grå/grønn pus eller annen stinkende utslipp, besøk piercer så snart som mulig.

Anbefalt: