4 måter å rengjøre nikkelbelegg på

Innholdsfortegnelse:

4 måter å rengjøre nikkelbelegg på
4 måter å rengjøre nikkelbelegg på

Video: 4 måter å rengjøre nikkelbelegg på

Video: 4 måter å rengjøre nikkelbelegg på
Video: Hvordan fjerne leppestift fra glass? 2024, April
Anonim

Nikkelbelegg brukes for å beskytte metallgjenstander. Dette belegget er mye brukt i industrien, men kan også finnes i husholdningsapparater som griller, dørhengsler eller vannkraner. Når det vises en fettflekk på nikkelbelegget eller fargen begynner å falme, bør du rengjøre den. Ved først å vaske det i varmt vann, bruke et metallrenser for sta flekker og deretter polere det, vil nikkelbelegget komme tilbake sterkt og skinnende i lang tid.

Steg

Metode 1 av 4: Rengjøring med vann

Rengjør nikkelbelegg Trinn 1
Rengjør nikkelbelegg Trinn 1

Trinn 1. Tørk av nikkelbelegget med en myk klut

Før du prøver andre metoder, må du først tørke smusset av overflaten på nikkel. Fett, flekker og smuss kan ofte fjernes med en fille og litt varmt vann. Bruk en myk, ikke-slipende klut og gni den over den nikkelbelagte overflaten mens du trykker godt på det skitne området. Tørk av filten i en sirkel for å fjerne flekken.

Rengjør nikkelbelegg Trinn 2
Rengjør nikkelbelegg Trinn 2

Trinn 2. Klargjør en såpeløsning

Rengjøring med såpe og vann er et mildere alternativ enn syre, så det er best å prøve det først. Velg en mild oppvaskmiddel. Fyll beholderen med varmt vann til den er full, og tilsett vaskesåpe til den begynner å skumme. Vær oppmerksom på at varmt vann, kaldt vann og slipende såper kan skade nikkelbelegget.

Rengjør nikkelbelegg Trinn 3
Rengjør nikkelbelegg Trinn 3

Trinn 3. Vask nikkelbelegget

Du kan selv bestemme hvordan du vasker nikkelbelegget i henhold til såpeoppløsningen du har. Små ting kan vaskes i eller i nærheten av såpevannbeholderen. I mellomtiden kan du dempe en myk klut med vann og deretter tørke den for å fjerne flekken for større gjenstander som for eksempel forniklede ovner eller ikke-bevegelige gjenstander som dusjhoder.

Unngå så mye som mulig bruk av slipende slipemidler fordi de kan skade nikkelbelegget

Rengjør fornikling Trinn 4
Rengjør fornikling Trinn 4

Trinn 4. Vask av såpeløsningen

Plasser objektet du rengjør under en strøm av varmt vann. For varer som er større og ikke kan flyttes, tilberede du mer rent vann. Hell vann over elementet eller bruk en myk klut fuktet i vann for å vaske av såpe som er igjen.

Prøv å gjøre denne behandlingen en gang i året, slik at flekker og stress på nikkelbelegget minimeres

Rengjør nikkelbelegg Trinn 5
Rengjør nikkelbelegg Trinn 5

Trinn 5. Tørk

Ta en ren, myk klut. Påfør på den våte delen. Sørg for å tømme alt gjenværende vann slik at det ikke siver inn i nikkelbelegget. I dette trinnet kan du også sørge for at det ikke er mer såpe igjen. Fortsett å tørke nikkelbelegget for å tørke.

Metode 2 av 4: Bruk av rengjøringsprodukter

Rengjør fornikling Trinn 6
Rengjør fornikling Trinn 6

Trinn 1. Påfør metallpolering

Hvis nikkelbelegget ikke er så skittent at det må rengjøres med et sterkere produkt, kan du prøve å bruke et ikke-slipende metallpoleringsprodukt. Kromlakk er egnet for bruk på nikkelbelegg. Hell en liten mengde polermiddel på nikkelbelegget, og gni det deretter i en sirkulær bevegelse som om du skulle rengjøre det.

Alternativt kan du prøve å gjøre dette trinnet etter å ha prøvd andre rengjøringsteknikker for å opprettholde glansen av nikkelbelegget

Rengjør fornikling Trinn 7
Rengjør fornikling Trinn 7

Trinn 2. Bruk metallrens på den misfargede delen

Se etter ikke-slipende metallrensende produkter i en butikk. Rengjøringsprodukter for krom er egnet for bruk på nikkelbelegg. Hell dette produktet direkte på det beisede området, spesielt de grønne områdene som lett dannes på nikkelbelegget. La det stå i noen minutter.

  • WD40, som kan sive inn i oljen, kan også brukes.
  • Rengjøringsprodukter for ovner er et annet nyttig alternativ for å fjerne fett.
  • Det kan være lurt å prøve denne teknikken på en liten skjult nikkelplaster. Hvis nikkelbelegget på objektet er veldig tynt, vil bruk av stålfibre eller slipemidler forårsake skade.
Rengjør nikkelbelegg Trinn 8
Rengjør nikkelbelegg Trinn 8

Trinn 3. Skrap av nikkelbelegget

Etter at du har hellet rengjøringsproduktet på, kan du prøve å tørke filten på den nikkelbelagte overflaten først. Du kan også bruke stålfiber eller en vaskesvamp for å fjerne gjenstridige flekker og flekker. Gni så forsiktig som mulig, slik at nikkelbelegget ikke riper.

Metode 3 av 4: Rengjøring med eddik

Rengjør nikkelbelegg Trinn 9
Rengjør nikkelbelegg Trinn 9

Trinn 1. Fukt en fille med eddik

Eddik er en sterk svak syre for å fjerne flekker. Hell litt eddik i en bolle. Bløtlegg en ren, myk klut i eddiken, og klem deretter ut overflødig væske.

Rengjør nikkelbelegg Trinn 10
Rengjør nikkelbelegg Trinn 10

Trinn 2. Skrub det skitne området

Fest en klut som er fuktet med eddik og tørk forsiktig for å fjerne flekken. Beveg filten forsiktig i en sirkulær bevegelse slik at nikkellaget ikke blir for stresset. Fukt filten igjen om nødvendig.

Rengjør fornikling Trinn 11
Rengjør fornikling Trinn 11

Trinn 3. Lag en løsning av eddik og vann

For å rengjøre vanskelige flekker kan du dynke nikkelbelegget. Bland 4 deler vann med 1 del eddik i en beholder som kan inneholde gjenstanden eller volumet av løsningen som kan suge flekken.

  • Ikke bruk konsentrert eddik da den ofte er for slipende hvis den er i kontakt med nikkelbelegget i lang tid.
  • Nikkelbelegg blir lett skadet av syrer. Så bruk av eddik bør bare brukes til sta flekker.
  • Du kan varme eddikløsningen for å forbedre effekten hvis du vil. Varm opp eddikløsningen bare hvis objektet som skal rengjøres ikke blir gjennomvåt i den.
Rengjør fornikling Trinn 12
Rengjør fornikling Trinn 12

Trinn 4. Bløtlegg nikkelobjektet i eddikløsningen

Bløtlegg nikkelbelagte objekter i denne løsningen i flere timer. Flekken begynner å løfte. Alternativt kan du helle eddikløsningen over overflaten og la den sitte i 30 minutter. Gjenta etter behov.

Rengjør nikkelbelegg Trinn 13
Rengjør nikkelbelegg Trinn 13

Trinn 5. Vask av nikkelbelegget

Bruk varmt rennende vann eller tørk av med en fuktig, myk klut. Pass på at det ikke er eddik igjen. Eddikrester på nikkelbelegget vil fortsette å skade det. Tørk av en annen fille om nødvendig for å sikre at all eddik er fjernet.

Metode 4 av 4: Bruk av ammoniakk

Rengjør fornikling Trinn 14
Rengjør fornikling Trinn 14

Trinn 1. Fukt en fille med ammoniakk

På samme måte som eddik, er ammoniakk også effektivt for å fjerne flekker. Hell en liten mengde husholdnings ammoniakk i en bolle. Fukt en vaskeklut eller svamp med ammoniakk.

Rengjør nikkelbelegg Trinn 15
Rengjør nikkelbelegg Trinn 15

Trinn 2. Gni inn i det skitne området

Fest fille eller svamp til nikkelobjektet. Gni kraftig på tunge flekker. Denne teknikken brukes best på rene nikkelbelegg for å minimere slitasje fra svamper og rengjøringsprodukter.

Rengjør nikkelbelegg Trinn 16
Rengjør nikkelbelegg Trinn 16

Trinn 3. Lag en løsning av ammoniakk og vann

For å lage en sterkere rengjøringsløsning, bland 1 del ammoniakk med 3 deler vann. Senk aldri et nikkellag i ren ammoniakk, for etter 30 minutter begynner det å sprekke og skrelle.

Rengjør nikkelbelegg Trinn 17
Rengjør nikkelbelegg Trinn 17

Trinn 4. Fordyp objektet i løsningen

Plasser objektet i beholderen. Du kan også helle ammoniakkløsningen over objektet. La objektet trekke i ammoniakkoppløsningen i opptil 30 minutter.

Rengjør nikkelbelegg Trinn 18
Rengjør nikkelbelegg Trinn 18

Trinn 5. Skyll av nikkelbelegget

Vask av eventuelt gjenværende ammoniakk med varmt rennende vann. Et annet alternativ er å bruke en ren, myk klut fuktet i varmt vann. Hell vann eller tørk filten over nikkelobjektet for å fjerne eventuell gjenværende ammoniakk.

Advarsel

  • Vær forsiktig når du bruker kjemikalier som ammoniakk. Bruk gummihansker og en munn og nese beskyttelsesmaske. Arbeid utendørs eller i et godt ventilert rom.
  • Ikke bland kjemikalier. Mange kombinasjoner av kjemikalier kan gi skadelige effekter.

Anbefalt: