4 måter å underholde venner på

Innholdsfortegnelse:

4 måter å underholde venner på
4 måter å underholde venner på

Video: 4 måter å underholde venner på

Video: 4 måter å underholde venner på
Video: Tappe ser på nrksuper.no [EDUCATIONAL] 2024, Kan
Anonim

Hvis en venn har det vanskelig, kan du også være bekymret. Vennen din kan sørge over døden til et familiemedlem eller en du er glad i, en sykdom, et brudd eller til og med dårlige karakterer på skolen. Selv om du ikke alltid kan muntre opp vennen din, er det ting du kan gjøre for å sikre at de vet at du alltid er der og for å distrahere dem fra å føle seg triste.

Steg

Metode 1 av 4: Vis at du alltid er der for ham

Gled opp en venn Trinn 1
Gled opp en venn Trinn 1

Trinn 1. Lytt

Å lytte er det viktigste du kan gjøre for noen som sørger. Ved å være en aktiv lytter viser du at du bryr deg og at han eller hun blir lyttet til. Vanligvis betyr virkelig å lytte mer enn noe annet kroppsspråk.

  • Mens du lytter, må du passe på at du ikke blir distrahert av noe annet. Dette betyr at du ikke sjekker telefonen din og ikke prøver å snakke med andre mennesker.
  • Prøv å få øyekontakt med ham når han snakker. Du trenger ikke å stirre, øyekontakt er nok til å vise at du er oppmerksom og fullt engasjert. Øyekontakt forhindrer også at oppmerksomheten din blir distrahert av andre ting.
  • Fortell ham at han kan ringe deg når som helst på dagen eller natten. Noen ganger støtter vennene dine deg, og noen ganger støtter du deg på dem. Å være en venn betyr alltid å være der, selv i de verste tider.
Gled opp en venn Trinn 2
Gled opp en venn Trinn 2

Trinn 2. Still åpne spørsmål

I stedet for å uttrykke dine følelser, oppfatninger og erfaringer direkte, spør om situasjonen. Når han for eksempel snakker om sitt forhold som nylig ble avsluttet, kan du spørre hvordan han føler det og hva han trenger av deg.

I stedet for å spørre: "Er du trist?", Kan du prøve å spørre: "Hvordan føler du deg?" og "Hva kan jeg gjøre for deg?"

Gled opp en venn Trinn 3
Gled opp en venn Trinn 3

Trinn 3. Tilbring tid med ham

Når det er trist, vil noen ganger folk bare holde kjeft og være alene. Men mennesker fungerer bedre når deres sosiale behov er dekket. For mye selvisolasjon kan føre til fysiske og psykiske tilbakeslag. Tenk på en morsom aktivitet dere kan gjøre sammen. Følg ham fysisk og gjør morsomme aktiviteter som vil holde ham underholdt.

Tilby å komme bort og prate, se på en film eller ta en matbit sammen. Uansett hvilken måte du velger å tilbringe kvalitetstid med ham, vil det være verdt det

Gled opp en venn Trinn 4
Gled opp en venn Trinn 4

Trinn 4. Gi fysisk komfort

Berøring er et språk som snakker for seg selv og kan brukes til å formidle at du er der for ham, at han er trygg med deg. Det er en god idé å sørge for at han er ok med fysisk berøring fordi ikke alle liker berøring.

  • Klem er veldig viktige og kan gjenopprette. Hvis vennen din er trist, spesielt når hun føler seg veldig emosjonell, kan en klem eller et trykk på armen sende et signal om at du er der for henne og at hun er trygg.
  • Hvis vennen din er ubehagelig ved berøring, ta med hunden din eller oppmuntre vennen din til å kose katten. Kjæledyr kan være veldig underholdende, og mange mennesker føler seg trygge etter å ha koset med en hund eller katt.
Gled opp en venn Trinn 5
Gled opp en venn Trinn 5

Trinn 5. Lær å empatisere, ikke sympatisere

Sympati er mer tilbøyelig til medlidenhet, ikke til å dele i din venns smerte. Du må prøve å føle det han føler og la ham få vite at det ikke bare er hans sorg.

La oss si at vennen din Mira nettopp mistet mannen sin. Sympati vil si: "Stakkars deg Mira. Jeg beklager deg. " På den annen side vil empati si: "Åh Mira, jeg kan føle tristheten din og jeg vet at du er veldig glad i henne."

Gled opp en venn Trinn 6
Gled opp en venn Trinn 6

Trinn 6. Gjør livet lettere

Når en person opplever noe som sårer ham dypt, kan det være vanskelig for ham å utføre selv de mest grunnleggende aktivitetene. Vis at du er der for å hjelpe ved å gjøre noe for ham og gjøre livet lettere.

  • Du kan tilby å lage mat eller rengjøre huset. Lekser som vanligvis har en tendens til å bli lagt til side når noen er triste.
  • Du kan tilby å shoppe eller ta henne med til legen.
  • Tenk på en tjeneste som vil være til stor nytte for ham og muntre ham opp litt.
  • Spør alltid hvordan du kan hjelpe i stedet for å anta at noe du gjør får henne til å føle seg bedre. Ikke gjør forutsetninger når du vil hjelpe.
Gled opp en venn Trinn 7
Gled opp en venn Trinn 7

Trinn 7. Send gaver

Hvem føler seg ikke litt trøstet når han får en gave? Gaver kan hjelpe deg med å minne vennen din på at menneskene rundt dem fortsatt bryr seg. Du kan ikke alltid være fysisk sammen med ham, men du kan sørge for at han ikke føler seg alene.

  • Lag hennes favorittkake og send den hjem til henne med en lapp som sier at du virkelig bryr deg om henne.
  • Kjøp noe som minner deg om ham og send det med et gratulasjonskort.
  • Send ham små ting for å få ham til å le, som et morsomt kort, en morsom historie om noe du så, eller et gammelt bilde av dere to som gjorde noe dumt. Velg noe lett og tenk på hva som får henne til å smile.

Metode 2 av 4: Distrahering His Mind

Gled opp en venn Trinn 8
Gled opp en venn Trinn 8

Trinn 1. Ta henne en tur

Noen ganger kan en endring i humør hjelpe til med å ta vennen din av det som plager dem. Ta en sti i ditt område og legg merke til noe spennende eller uvanlig, eller et morsomt syn.

Nyt atmosfæren. I stedet for å snakke om problemer mens du går, er det bedre å se på fargen på himmelen eller diskutere hvilken merkelig lukt du lukter der. Se på dyrene og engasjer deg i miljøet

Gled opp en venn Trinn 9
Gled opp en venn Trinn 9

Trinn 2. Ta ham med på en film

Filmer og TV -programmer kan virkelig hjelpe deg med å fjerne vennen din fra sine problemer, i det minste midlertidig.

Unngå triste filmer. For eksempel, hvis faren nylig døde av kreft, unngå filmer med historier om foreldre som dør eller kreft. På samme måte, hvis han nettopp har blitt dumpet av kjæresten, er ikke en film om kjærlighet et godt valg. Velg filmer som er lette og morsomme

Gled opp en venn Trinn 10
Gled opp en venn Trinn 10

Trinn 3. Gjør dumme ting sammen

Dårskap er en morsom måte å ta tankene av tristhet og fremkalle smil og latter. "Latter er den beste medisinen", heter det i ordtaket. Latter har også helsemessige fordeler og forbedrer flere kroppsfunksjoner.

  • Gjenopplev barndommens moro. Bygg et sandslott eller slå et telt opp av laken, snakk med en uvanlig stemme, eller hopp når du må gå.
  • Lag dum kunst, som å male et ansikt eller skrive et dumt dikt.
Gled opp en venn Trinn 11
Gled opp en venn Trinn 11

Trinn 4. Gjør noe nytt sammen

Nye og uvanlige aktiviteter er store distraksjoner og kan øke din lykke. Dette betyr at du må tenke på noe nytt i stedet for å fokusere på det som gjør vennen din trist.

  • Prøv en ny treningstime på treningsstudioet, lag håndverk, hagearbeid eller maling.
  • Ikke be vennene dine om å gjøre noe nytt uten å spørre først. Disse aktivitetene kan overvelde og gjøre ham opprørt, og det strider mot målene dine.
Gled opp en venn Trinn 12
Gled opp en venn Trinn 12

Trinn 5. Be ham om å hjelpe andre

Å hjelpe andre kan redusere stress, øke medfølelsen og øke evnen til å heve seg over problemer. Folk som går gjennom tøffe tider trenger alle disse tingene.

  • Gjør frivillig arbeid. Frivillig arbeid er en fin måte å utvikle samfunnet på, hjelpe andre å leve og delta i noe viktig. Tilby deg å hjelpe til i suppekjøkken eller ta vare på ingenmanns dyr på ly. Vær en lesekamerat for barna eller gi deg tid til å hjelpe et sykehjem.
  • Trøst andre venner som også sørger. Noen ganger kan det også være trøstende å jobbe sammen for å hjelpe andre som går gjennom et problem fordi fokuset vårt blir avledet fra vanskelighetene i livet.
  • Gjør noe søtt for noen andre. Du kan både lage mat eller lage kort til andre venner.
Gled opp en venn Trinn 13
Gled opp en venn Trinn 13

Trinn 6. Ta en tur et sted

Noen ganger er en fin måte å ta vennen din tankene fra sin sorg å reise. Reise vil bringe nye severdigheter og steder og holde vennen din unna grepet av tristheten han står overfor.

  • Du kan velge en lang ferie, for eksempel å reise rundt i Europa, klatre på de høyeste fjellene i Indonesia, eller kjøre fra Sumatra til Lombok.
  • Du kan også velge en liten ferie, for eksempel en helg på stranden, et to-dagers opphold i fjellet eller å kjøre til en naboby for å fange et band du begge liker.

Metode 3 av 4: Unngå vanlige feil

Gled opp en venn Trinn 14
Gled opp en venn Trinn 14

Trinn 1. La vennen din sørge

Ikke si ting som "muntre opp". Dette er de verste tingene du kan si til en sørgende person, spesielt hvis de er deprimerte eller engstelige. Når du sier dette, forteller du ham at han ikke skal være trist. Å fortelle noen å "ha det gøy" retter faktisk fokuset mot deg, ikke på vennen din. Det ser ut til at du sier at ubehaget ditt om tristheten hans er viktigere enn hans sorg. Og det er noe en venn ikke bør gjøre. Følelser må føles, selv om de ikke er hyggelige.

Ikke fortell ham hvordan han skal føle det. Alle har rett til å føle og uttrykke følelser

Gled opp en venn Trinn 15
Gled opp en venn Trinn 15

Trinn 2. Ikke unngå det

Kanskje du ikke vet hva du skal si til en venn som lider. Ikke vekk unna fordi du føler det er vanskelig å snakke om problemet. Fokuser i stedet på støtteord du kan tilby. Vanligvis trenger du ikke si noe annet enn: "Beklager. Jeg er her hvis du trenger noe."

Gled opp en venn Trinn 16
Gled opp en venn Trinn 16

Trinn 3. Fokuser på vennene dine

Ikke knytt hans sorg til deg. Dette er en feil som folk ofte gjør. Du tror kanskje at en slik holdning indikerer at du har opplevd det samme problemet, men det fremhever deg selv.

  • Du kan vise at du forstår problemet, men sørg for at du ikke utdyper historien om hvordan du møtte det samme problemet og at det er bra nå.
  • For eksempel, ikke si: "Jeg vet hvordan det er å bli forlatt av en kjæreste. Husker du da Johan dumpet meg foran alle? Jeg led mye den gangen, men jeg kom også gjennom det. Nå tar jeg det rolig med et samlivsbrudd."
  • Tenk heller på ord som: “Jeg vet at du må være virkelig såret akkurat nå. Jeg kan love at du vil føle deg bedre senere, men nå kommer du til å bli så trist. Jeg er her for deg, uansett hva du trenger."
Gled opp en venn Trinn 17
Gled opp en venn Trinn 17

Trinn 4. Ikke gi en løsning med mindre du blir spurt

Ofte vil folk ikke ha en løsning fra deg, spesielt når de tømmer ut følelsene sine. Det de fleste ønsker er følelsen av at de blir hørt og at noen vet hva de går gjennom.

  • For eksempel, ikke si “Jeg vet at katten din nettopp døde. Kanskje du bør gå til et dyrehjem og hente en ny katt. Det er mange katter i denne verden som trenger et hjem.” Disse ordene høres ikke ut som å anerkjenne følelsene venninnen din føler for hennes døde katt.
  • Si i stedet: "Jeg beklager katten din. Jeg vet at du er veldig glad i ham. Bare si ifra hvis du trenger noe jeg kan hjelpe deg med."

Metode 4 av 4: Å kjenne dine grenser

Gled opp en venn Trinn 18
Gled opp en venn Trinn 18

Trinn 1. Se på deg selv

Hvis du føler deg overveldet av vennens følelser og problemer, må du kanskje ta en pause. Å fylle rollen som konstant følelsesmessig støtte for en annen person kan til tider være utmattende. Sørg for at du ikke er den eneste støttespilleren. Det er en forskjell mellom å støtte og bry seg. Kjenn forskjellen, og vær forberedt på å sette grenser.

  • Hvis han alltid er i telefonen og vil ha din hjelp, vær forberedt på å si nei. Du kan si at du også har andre ansvar. Si: “Jeg vet at du har et problem og ønsker selskap. Jeg bryr meg om deg og vil hjelpe. Jeg vil også at du skal respektere tiden min, og i kveld kan jeg ikke. La oss finne litt tid i helgen."
  • Ikke la livet ditt bli glemt. Fortsett å henge med andre venner, trene på treningsstudioet og gjøre andre vanlige aktiviteter. Ikke la vennene dine ta opp all din tid.
Gled opp en venn Trinn 19
Gled opp en venn Trinn 19

Trinn 2. Vet når det er et godt tidspunkt å oppmuntre vennen din til å søke profesjonell hjelp

Noen ganger kan vi ikke håndtere våre følelser og omstendigheter på egen hånd. I dette tilfellet, som en venn, må du kanskje råde ham eller henne til å søke profesjonell hjelp. Det er ikke noe galt i å søke hjelp, spesielt når det gjelder å håndtere problemer som skilsmisse, en kjæres død og sykdom.

  • Se etter tegn på depresjon, for eksempel konsentrasjonsvansker eller huske detaljer, manglende evne til å ta avgjørelser, lav energi, søvnløshet eller overdreven søvn, engstelige eller deprimerte tanker, smerter og fysiske problemer som ikke forsvinner etter behandling, tenker eller diskuterer selvmord, føler seg verdiløs eller maktesløs.
  • Når du diskuterer ideen om å søke profesjonell hjelp, ikke si at hun er syk og trenger behandling. Si i stedet: “Jeg vet at du lider, og jeg synes det er en god idé å snakke med noen som faktisk kan hjelpe. Husk at jeg alltid er der for deg."
Gled opp en venn Trinn 20
Gled opp en venn Trinn 20

Trinn 3. Ring ekstern hjelp hvis vennen din er i fare

Hvis hun opplever vold, eller hvis hun truer med å drepe seg selv, er det beste tiltaket som venn å ringe nødetater. Dette er en situasjon du ikke kan håndtere på egen hånd, og bør overlates til ekspertene. Som venn må du prioritere sikkerhet. Sørg for at vennen din er trygg og at livet hans ikke er i fare.

  • Hvis du mistenker at hun har opplevd vold, kan du kontakte advokatbyrået for vold i hjemmet (LBH), nærmeste Polres kvinne- og barneserviceenhet, eller ved å ringe politiets alarmnummer 110.
  • Hvis du tror at vennen din tenker på å begå selvmord, kan du kontakte selvmordsforebyggende hjelp på telefonnummer (021) 7256526 eller rådgivning om psykiske problemer ved direktoratet for psykiske helsetjenester i helsedepartementet i Indonesia på hotline 500 -454

Anbefalt: