Slik svarer du på kondolanser: 8 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Slik svarer du på kondolanser: 8 trinn (med bilder)
Slik svarer du på kondolanser: 8 trinn (med bilder)

Video: Slik svarer du på kondolanser: 8 trinn (med bilder)

Video: Slik svarer du på kondolanser: 8 trinn (med bilder)
Video: Hvordan reagerer børn, når man fortæller, at der ikke er råd til at holde jul? 2024, Kan
Anonim

Når du mister en du er glad i, kan det ta lang tid å komme seg. Dine venner og familie kan gi støtte gjennom kondolansekort, brev, elektroniske meldinger og blomster. Husk at folk gir kondolanser fordi de bryr seg og elsker deg. Å vite hvordan du svarer på disse meldingene og gode intensjoner når du er klar, kan være nyttig.

Steg

Metode 1 av 2: Finn ut hva du skal si

Svar på kondolanser Trinn 1
Svar på kondolanser Trinn 1

Trinn 1. Svar på kondolansen direkte ved å si en oppriktig "takk"

Folk vil forstå at du føler deg følelsesmessig eller såret. Ved å si "Jeg beklager tapet ditt", vil de bare at du skal vite at de har ryggen din, og de forventer ikke å ha mye lenger tid i samtalen. Et "takk" svar er nok.

  • En annen kort setning du kan si er: "Jeg setter pris på bekymringen din" eller "Du er veldig snill."
  • Hvis personen du snakker med kjenner personen som døde og sørger også, kan du vise at du vet dette ved å svare: "Dette må ha vært vanskelig for deg også."
Svar på kondolanser Trinn 2
Svar på kondolanser Trinn 2

Trinn 2. Skriv en enkel, oppriktig melding til folk som sender kort eller gaver

Hvis du svarer på en online melding eller skriver et kort, trenger ikke hilsenen være lang. Takk mottakeren for deres sympati eller støtte. Du kan nevne spesifikke detaljer, for eksempel blomster sendt eller når de deltok i en begravelse.

  • Her er et eksempel på takkemelding: “Takk for at du uttrykker din sympati i denne vanskelige tiden for familien vår. Jeg setter stor pris på de vakre blomstene du sendte. Din kjærlighet og støtte betyr mye for meg.”
  • Hvis du svarer på en bokstav, velger du et ord som avslutter talen din basert på ditt forhold til mottakeren. Hvis han eller hun er et nært familiemedlem eller en venn, kan du skrive “kjærlighet” eller “nydelig”. Hvis det er noen du ikke kjenner godt, for eksempel en venn eller medarbeider til personen som døde, kan du skrive "varme hilsener" eller "med respekt".
Svar på kondolanser Trinn 3
Svar på kondolanser Trinn 3

Trinn 3. Avstå fra å svare på meldinger til du er klar

Noen mennesker sender kondolanser i løpet av få uker for å hjelpe dem til å føle seg bedre raskt. Hvis du ikke føler deg klar til å gjengjelde ennå, kan du bruke mer tid på å sørge. Prøv å skrive noen svar etter 2 til 3 måneder. Hvis det fortsatt er vanskelig, kan du be en venn om å hjelpe deg.

Metode 2 av 2: Svar på brev og meldinger

Svar på kondolanser Trinn 4
Svar på kondolanser Trinn 4

Trinn 1. Send meldinger eller håndskrevne kort til folk som sender deg hilsener i et lignende skjema

Du kan motta alle slags kondolansekort og meldinger. Hvis du mottar et håndskrevet brev som er skrevet helhjertet, ta deg tid til å svare med en håndskrevet melding også.

Hvis du mottar et typisk kondolansekort som bare er signert med navnet hans, trenger du vanligvis ikke svare

Svar på kondolanser Trinn 5
Svar på kondolanser Trinn 5

Trinn 2. Svar med et kort skrevet ut av begravelsesbyråpersonalet som en enkel løsning

Hvis du ikke kan skrive et svar personlig, kan du bruke takkekortene som begravelsestjenester ofte gir. Disse kortene har vanligvis en melding som takker ham for å ha uttrykt kondolanser.

Hvis du vil fortsette takkekortet med et lengre brev, må du inkludere en melding på kortet som sier at du ville skrive en mer personlig melding hvis du kunne

Svar på kondolanser Trinn 6
Svar på kondolanser Trinn 6

Trinn 3. Legg ut svar på begravelsesbyråets nettsted for å svare på folk som har lagt ut meldinger

Mange begravelsesbyråer tilbyr online nekrologtjenester, der folk kan sende kondolanser for offentlig kommentar. Du kan svare på alle disse meldingene via begravelsesbyråets nettsted og takke dem for kondolansen.

Her er et eksempel på en melding du kan legge ut som svar: Takk for bekymringen og bønnene. Vi setter pris på all den vennligheten som ble gitt i denne vanskelige tiden.”

Svar på kondolanser Trinn 7
Svar på kondolanser Trinn 7

Trinn 4. Legg ut meldinger på sosiale medier for å takke dem som sendte kondolanser på nettet

Å uttrykke kondolanser på nettet er nå mer vanlig. Hvis du for eksempel mottar en rekke meldinger eller kommentarer på et nettsted som Facebook, kan du skrive en melding for å takke folkene som har sendt hilsenene deres for støtten.

Hvis visse Facebook -venner av deg fortsetter med dem med et kort eller en telefon, ta deg tid til å svare med et takkekort

Svar på kondolanser Trinn 8
Svar på kondolanser Trinn 8

Trinn 5. Si takk til noen via e -post hvis det er din vanlige måte å kommunisere på

Å sende e -post kan betraktes som upersonlig. Men hvis en venn eller en du er glad i sender kondolanser via e -post, og det er slik du vanligvis kommuniserer, er det greit å svare ved å sende en e -post også.

Anbefalt: