3 måter å håndtere nysgjerrige naboer på

Innholdsfortegnelse:

3 måter å håndtere nysgjerrige naboer på
3 måter å håndtere nysgjerrige naboer på

Video: 3 måter å håndtere nysgjerrige naboer på

Video: 3 måter å håndtere nysgjerrige naboer på
Video: Ting alle jenter gjør 2024, Kan
Anonim

Mennesker er sosiale skapninger; vi lever i grupper. På et sted med høy befolkningstetthet kan vi imidlertid ikke alltid velge hvem vi vil leve med. Det spiller ingen rolle om du bor i en leilighet i sentrum eller i et stort hus i utkanten, det vil alltid være naboer som vil vite hva du gjør. Du må vite hvordan du skal håndtere denne situasjonen på en høflig og vennlig måte.

Steg

Metode 1 av 3: Vurdering av situasjonen

Behandle nysgjerrige naboer Trinn 1
Behandle nysgjerrige naboer Trinn 1

Trinn 1. Vær oppmerksom på problemet ditt

For at du skal håndtere dette problemet effektivt, må du først forstå hva du har å gjøre med. Svar på følgende spørsmål:

  • Hvor lenge har dette pågått?
  • Hvor mange av naboene dine er nysgjerrige?
  • Bor du virkelig i et nysgjerrig nabolag?
  • Hvor lenge vil du bli i dette området?
Behandle nysgjerrige naboer Trinn 2
Behandle nysgjerrige naboer Trinn 2

Trinn 2. Se etter visse mønstre i din nabos nysgjerrige holdning

Er de nysgjerrige til tider? Kanskje deres nysgjerrige holdning stammer fra noe i deres eget liv. Kanskje de er nysgjerrige på hva som skjer i livet ditt. Kanskje de er nysgjerrige på barna dine, gjestene dine eller hva du gjør i gården.

Behandle nysgjerrige naboer Trinn 3
Behandle nysgjerrige naboer Trinn 3

Trinn 3. Tenk på hvorfor naboene er nysgjerrige

Prøv å forstå motivene deres. Hvis du tror de er nysgjerrige og invaderer personvernet ditt på en eller annen måte, må det være en grunn til at de er så nysgjerrige på livet ditt og vaner. Kanskje naboene dine er virkelig nysgjerrige mennesker; eller kanskje de har andre grunner til å spionere på livet ditt.

  • Er de nye mennesker og prøver bare å forstå det nye miljøet rundt dem?
  • Ser de etter underholdning ved å titte på livet ditt?
  • Gjorde du noe fishy, morsomt eller interessant som de var interessert i?
Behandle nysgjerrige naboer Trinn 4
Behandle nysgjerrige naboer Trinn 4

Trinn 4. Snakk med den nysgjerrige naboen

Studer dem så mye du kan uten å bli for involvert. Dette vil hjelpe deg med å avgjøre om naboen har dårlige intensjoner, bare er en skøyer eller bare har flyttet inn og trenger en venn.

Behandle nysgjerrige naboer Trinn 5
Behandle nysgjerrige naboer Trinn 5

Trinn 5. Bestem deg for hvordan du vil håndtere denne situasjonen

Du kan konfrontere dem direkte, unngå dem eller bli venn med dem.

  • Hvis naboene dine virker ensomme og kjedelige og bare ser ut til å være nysgjerrige fordi de trenger venner, kan du prøve å snakke med dem, introdusere dem for andre naboer og foreslå morsomme ting de kan gjøre.
  • Hvis naboene er nysgjerrige, men du ikke vil konfrontere dem direkte, kan du finne måter å unngå irritasjon på. For eksempel, hvis de stadig titter på huset ditt, bygger et gjerde eller gjør aktivitetene dine innendørs; eller hvis de alltid spør deg om personlige ting, tenk på hvordan du kan unngå å snakke med dem.
  • Hvis naboene liker å snuse rundt i huset ditt for å gjøre ubehagelige ting, for eksempel å stjele ting eller rapportere ulovlige aktiviteter, kan det være lurt å øke sikkerheten din. Be dem slutte å være nysgjerrige. Hvis situasjonen blir usikker for familien og eiendommen din, må du rapportere det til de aktuelle myndighetene.

Metode 2 av 3: Unngå nysgjerrige naboer

Ta tak i nysgjerrige naboer Trinn 6
Ta tak i nysgjerrige naboer Trinn 6

Trinn 1. Vær en klok person

Du trenger ikke å senke deg til nivået. Bare fortsett virksomheten din uforsiktig og lykkelig. Du trenger ikke å være frekk eller truende. Hvis de ikke har annet å gjøre enn å kikke på deg, kaster de bort tid, ikke deg.

Ta tak i nysgjerrige naboer Trinn 7
Ta tak i nysgjerrige naboer Trinn 7

Trinn 2. late som du hører på musikk

Hvis du er opptatt og ikke har tid til å håndtere gnag, later som om du hører på musikk på telefonen eller iPod. Ta på deg hodetelefonene når du går gjennom fellesarealer som korridorer, heiser, parker eller steder som besøkes av naboer. På denne måten reduserer du unødvendige interaksjoner. Dine nysgjerrige naboer vil finne deg utilgjengelig for å snakke med, og de vil lete etter lettere mål.

  • Det vil være mer nyttig hvis hodetelefonene er av den typen som er godt synlige på avstand. Hvis noen kommer til deg før du ser at du bruker hodetelefoner, vil personen fortsatt si det de ville si.
  • Noen mennesker er mindre følsomme og vil fortsatt spørre hva de vil spørre, selv om du allerede har på deg hodetelefoner.
Ta tak i nysgjerrige naboer Trinn 8
Ta tak i nysgjerrige naboer Trinn 8

Trinn 3. late som du er på telefonen

Sørg for at telefonen er i stille modus og at vibrasjonsmodus også skal være slått av. Når de nærmer seg deg, legg telefonen til øret og late som du er på telefonen. Ikke glem å smile og nikke til dem på telefonen. Dette vil gi inntrykk av at du ikke prøver å unngå dem; Du er virkelig på jobb. Si ting som:

  • "Ja, ja, snart ferdig. Jeg sender den i morgen."
  • "Hvordan var rapporten? Jeg hørte at du var forvirret?"
  • "Det er en feil vi må fikse med en gang."
  • Eller du kan bruke utfyllingsfraser som "Ja, ja …" og "Hmm? Mhm" eller "OK" i den falske telefonsamtalen. Dette er det beste alternativet hvis du er usikker på evnen til å foreta falske anrop.
Ta tak i nysgjerrige naboer Trinn 9
Ta tak i nysgjerrige naboer Trinn 9

Trinn 4. Ikke "heng" foran naboene

Sitt på baksiden av huset eller velg et annet sted utenfor syne av dem. Du kan gjøre dette for flere aktiviteter: Å brenne mat eller leke med barnet ditt i bakgården er like enkelt som i forgården. Dette er imidlertid absolutt ikke en permanent løsning. Dette er en unnvikelsesteknikk.

  • Hvis naboene dine er veldig nysgjerrige, vil de fortsatt ha en måte å snuse på huset ditt selv om du prøver å unngå dem. Du kan kanskje gjemme deg en eller to ganger i bakgården, men i fremtiden kan naboene dine bli enda mer nysgjerrige.
  • Livet ditt vil bli styrt av naboene dine hvis du lever ved å alltid unngå dem. Hvis problemet er så alvorlig, må du kanskje ta det på hodet eller ignorere naboen. Selvfølgelig blir du sliten hvis du må fortsette å rømme fra andre mennesker.
Ta tak i nysgjerrige naboer Trinn 10
Ta tak i nysgjerrige naboer Trinn 10

Trinn 5. Oppfør deg som om du ikke gjør noe

Dermed er det ingen grunn for dem å se på livet ditt. Hvis naboene dine alltid spør hva du gjør og hvorfor du gjør det, er den beste løsningen å ikke gjøre noe. Prøv ditt beste for å få deg selv til å virke lite attraktiv. Fortsett aktivitetene dine etter at de har dratt.

Husk selvfølgelig at hvis du ser ut som om du ikke gjør noe, vil naboene tro at du snakker med dem. Når du er i tvil, er det bedre å unngå eller konfrontere naboene enn å vente på at de skal dra

Behandle nysgjerrige naboer Trinn 11
Behandle nysgjerrige naboer Trinn 11

Trinn 6. Øk hjemmesikkerheten

Dette kan være et klokt valg hvis du føler at naboene dine alltid snoker rundt huset ditt. Husets nøkkel. Når du skal på ferie, må du installere et sikkerhetssystem eller et overvåkningskamera. Be en annen nabo om å holde et øye med huset mens du er borte, i tilfelle den nysgjerrige naboen begynner å titte igjen. Om nødvendig, kjøp en vakthund.

  • Husk at denne tilnærmingen er nær paranoid, avhengig av din nabos situasjon. Kanskje naboen din brøt seg inn i huset ditt da du var borte; kanskje du bare har en dårlig følelse av dem.
  • Hvis du tror at naboen din kommer inn i hjemmet ditt uten tillatelse, konfronter dem og be dem slutte. Minn dem på at hvis de fortsetter å gjøre dette, vil du ikke nøle med å ringe myndighetene.
Ta tak i nysgjerrige naboer Trinn 12
Ta tak i nysgjerrige naboer Trinn 12

Trinn 7. Tilordne et nøkkelord til dem

For eksempel ordene "aktivitet" eller "edderkopp". Ved å gjøre det, vil du minne familien din om å oppføre seg som de har blitt fortalt: gå til bakgården, eller begynn å lage høye lyder.

Ta tak i nysgjerrige naboer Trinn 13
Ta tak i nysgjerrige naboer Trinn 13

Trinn 8. Bygg gjerdet

Hvis du vil at naboene dine skal slutte å snuse, bygg et gjerde mellom deg og naboens hus. Vurder først lovene om å bygge et gjerde i ditt område. Hvis dette gjerdet skal reises mellom huset ditt og en nabo, kan du trenge tillatelse fra den naboen. Pass på at du ikke bygger inn i jorda deres, ellers blir de enda mer irriterende.

  • Det er gode grunner til å bygge et gjerde rundt huset, for eksempel tilstedeværelse av hunder eller barn. Du kan si at du ikke vil at hunder skal løpe rundt.
  • Hvis du ikke liker konseptet med et gjerde, plant en busk eller en haug med trær. Husk imidlertid at det tar flere år å vokse disse plantene.
  • Vurder om du virkelig vil føle deg begrenset fordi naboen din er nysgjerrig. Kanskje problemet faktisk vil bli løst ved å bygge et gjerde, men naboene dine kan faktisk være mer kreative og nysgjerrige.
Ta tak i nysgjerrige naboer Trinn 14
Ta tak i nysgjerrige naboer Trinn 14

Trinn 9. Vær uforutsigbar

Når de går utenfor, går du inn i huset og kommer ut igjen om 5 minutter. Hilsen dem og spør: "Hei, hvordan har du det?" Be deretter om et glass sukker eller lån gressklipperen. Hvis du begynner å be om ting, begynner naboene dine å unngå deg.

Metode 3 av 3: Håndtere nysgjerrige naboer

Ta tak i nysgjerrige naboer Trinn 15
Ta tak i nysgjerrige naboer Trinn 15

Trinn 1. Slutt å stille spørsmål til dem

Hvis din nabo begynner å stille mange personlige spørsmål, bare si at du ikke liker dem. Når de spør igjen, svarer du bare med en gang: "Jeg vil ikke snakke om det med deg." Ta en grundig titt på dem, og sørg for at du virker seriøs. Så gå. De burde forstå og ikke spørre igjen.

  • Denne tilnærmingen er grov og direkte. Du kan fort komme med poenget ditt, men du kan også irritere naboenes følelser.
  • Husk at en nysgjerrig nabo ikke betyr at de mener å plage deg. Det kan være at de virkelig spør av nysgjerrighet. Det er mulig at de ikke har nok sosiale ferdigheter til å forstå hvilke spørsmål som er for personlige. Vær sympatisk, men unngå alt du synes er for distraherende.
  • Hvis du har bedt naboene dine om å slutte å stille spørsmål, men de fortsetter, bør du kanskje ta noe mer alvorlig.
Behandle nysgjerrige naboer Trinn 16
Behandle nysgjerrige naboer Trinn 16

Trinn 2. Se dem mens de titter

Hvis naboene liker å titte på deg, gå etter dem og si noe som vil gjøre dem flau. Fortell i hemmelighet alle du er sammen med, og fang dem. Si noe slikt: "Morning Fru, hva gjør du?" Se deretter at ansiktene deres blir røde. Hvis de nekter, bare ignorer det, hold kjeft og gå. Hvis snooper fortsetter, må du takle det alene og be ham slutte.

Spøk om oppførselen deres. Si for eksempel "Wow, ikke se!" og de kan finne ut at de er nysgjerrige. Dette kan stoppe oppførselen

Ta vare på nysgjerrige naboer Trinn 17
Ta vare på nysgjerrige naboer Trinn 17

Trinn 3. Gi dem litt informasjon, og spør om dem

Hvis de for eksempel spør "Hei Jon, hva gjør du?" hundre ganger om dagen svarer du bare med "Åh, det er greit" eller "Bare moro." Dette er ikke et hyggelig svar, og de kan ha vanskelig for å finne spørsmål for å fortsette samtalen. Så spør dem - "Du alene?" Dette vil stoppe de nysgjerrige menneskene som ikke liker å føle seg mobbet. Hvis de ikke er nysgjerrige og alt dette bare er i fantasien din, kan du begynne å chatte.

Behandle nysgjerrige naboer Trinn 18
Behandle nysgjerrige naboer Trinn 18

Trinn 4. Vær en plage også til de slutter å være nysgjerrige

Støy i bakgården. Spill sangen høyt. Slå på lysene utenfor. Hvis de fortsetter å være nysgjerrige, vil denne aktiviteten irritere dem og de kommer tilbake til rommet.

  • Vær forsiktig med det du gjør. Hvis du gjør situasjonen mer komplisert, kan det hende at de ikke stopper og fortsetter å bli verre. Tenk før du begynner og se om naboene dine er av typen som skal konkurrere. Husk at du må leve med disse menneskene.
  • Husk at hvis du begynner å plage naboene dine, kan de ringe myndighetene. Hvis det er politi, hvem "startet det" er ikke viktig.
Ta vare på nysgjerrige naboer Trinn 19
Ta vare på nysgjerrige naboer Trinn 19

Trinn 5. Vurder om du må rapportere til myndighetene

Hvis naboen din er for nysgjerrig, er kanskje ditt valg bare å rapportere det til politiet eller den lokale RT. Hvis denne naboen fortsetter å være nysgjerrig, kan du be om arrestasjon. Hvis naboene ofte titter inn på huset ditt, stjeler eiendelene dine eller prøver å gå inn i hjemmet ditt uten tillatelse, må du ringe myndighetene slik at du ikke trenger å møte situasjonen alene.

Anbefalt: