3 måter å forhindre lopper hos hunder

Innholdsfortegnelse:

3 måter å forhindre lopper hos hunder
3 måter å forhindre lopper hos hunder

Video: 3 måter å forhindre lopper hos hunder

Video: 3 måter å forhindre lopper hos hunder
Video: Ting alle jenter gjør 2024, Kan
Anonim

Hundelopper eller flått er parasitter som lever i kratt og trær. Disse loppene kan komme mellom pelsen og gjemme seg på overflaten av hundens hud, og deretter suge blodet. Disse loppebittene vil ikke bare irritere hunden, men kan også overføre farlige sykdommer. Disse loppene kan feste seg til huden, pelsen eller stoffet hunden din bruker når han kommer i kontakt med planter. Du er kanskje ikke engang klar over tilstedeværelsen av lopper før disse parasittene har suget hundens blod. Den beste måten å forhindre hundelopper er å unngå deres habitat, eller bruke et loppeavvisende produkt for å forhindre at de kommer i nærheten av hunden din.

Steg

Metode 1 av 3: Unngå habitater for hunde lopper

Forhindre flått på hunder Trinn 1
Forhindre flått på hunder Trinn 1

Trinn 1. Hold hunden utenfor loppens habitat

  • Hundelopper lever på steder som er overgrodd med tette trær-busker med råtnende blader spredt rundt.
  • Flått gjemmer seg og venter på verten. Flått vil klatre i busker og lavt gress opp til 45-60 cm over bakken, og deretter vente på at et dyr (for eksempel hunden din) skal passere og lande på kroppen. Vær forsiktig når du krysser steder der gresset er tykt og lavt.
  • Lopper har varmesensorer som kan oppdage hundens kroppsvarme. Når hunden går forbi, vil flåtten feste poten til hundens pels. Uten å innse det har loppene beveget seg til hundens kropp, omtrent som en liten blodtørstig pil som skyter gjennom hundens hud. Etter det vil loppene begynne å suge hundens blod for å befrukte eggene.
  • Gå i henhold til stiene som er gitt når du går med hunden din, og sørg for at hunden din alltid er i nærheten. Hold deg unna områder med høye trær og gress, som er lopper til hunde lopper. Hvis hunden din er utenfor turstien (som han sannsynligvis gjør ofte), må du sjekke ham for lopper når han kommer hjem.
Forhindre flått på hunder Trinn 2
Forhindre flått på hunder Trinn 2

Trinn 2. Vær oppmerksom på tilstedeværelsen av loppebiotop i gården

Hunden din er utsatt for lopper hvis han bruker mye tid på å leke i gården.

  • Lopper bor vanligvis ikke i åpne områder-som midten av gården. Men det vil samles i kantene, for eksempel grensen til gården med trær, der det er prydplanter og tykt gress, og alle deler som er skyggelagt med råtnende blader og høy luftfuktighet.
  • Fjern råtnende blader, klipp av gjengrodde busker, og prøv å unngå at hunden snuser på treområdet. Trim plenen din slik at den ikke går over anklene, så den ikke blir et habitat for lopper.
  • Lukk søppeldunken, fjern hauger med stein og hårete gjenstander. Dette vil bidra til å holde alle gnagere som kan bære lopper unna.
Forhindre flått på hunder Trinn 3
Forhindre flått på hunder Trinn 3

Trinn 3. Sjekk hunden din for lopper hver dag, spesielt etter å ha vært ute

Sjekk nøye. Hunder har en tendens til å være mer utsatt for lopper enn mennesker.

  • Gre hunden etter en tur i skogen. Bruk en fintannet kam for å fjerne lopper på hundens pels. Del hundens hår med hendene og sjekk hudoverflaten for å sikre at det ikke har lagt seg lopper der. Føl overflaten av hundens hud for eventuelle uvanlige klumper.
  • Husk å sjekke mellom hundens tær, inni og bak ørene, underarmene og magen, og rundt halen og hodet.
  • Bli kvitt loppene som er funnet på hunder umiddelbart. Bruk en tang eller en loppeskje forsiktig. Bruk tang for å få hodet på flåtten så nær huden som mulig. Trekk forsiktig opp til flåtten slipper grepet. Ikke ta, ta eller vri loppen, ellers vil hodet og munnen løsne, og loppehodet vil feste seg til hundens hud som et resultat. Ikke trykk på flåtten før den går i oppløsning, eller du risikerer å overføre sykdommen den bærer.
  • Under rutinemessige kontroller, be veterinæren din om å sjekke hunden din for lopper. Denne metoden er veldig nyttig for å sikre at ingen flått blir savnet fra undersøkelsen. Vær nøye med og lær hvordan veterinæren din ser etter lopper på hunden din, slik at du kan gjøre det bedre.
Forhindre flått på hunder Trinn 4
Forhindre flått på hunder Trinn 4

Trinn 4. Se etter lopper i hjemmet ditt

Lopper båret på hundens kropp suger kanskje ikke blodet umiddelbart, men spres over hele huset. Så vær på utkikk etter små åttebeinte dyr som ser ut som edderkopper eller midd hjemme hos deg.

  • Vær oppmerksom på at det kan ta lang tid før flåtten kommer gjennom pelsen og når hundens hud. Hvis hunden din kommer inn i huset før loppene er på hundens hud, er det en god sjanse for at loppene hopper på deg og på familiemedlemmene dine.
  • Lopper som gjenstander i huset som ligner på deres naturlige habitat, for eksempel tepper eller tunge stoffer, eller et hvilket som helst sted de kan gjemme seg. Hvis du mistenker et loppeangrep i hjemmet ditt, bør du vurdere å rengjøre hele huset med en støvsuger. Se opp for lopper i hjemmet ditt.
  • Vurder å strø kiselgur, natron eller boraks på teppet for å drepe lopper og flått. Kiselgur er giftig for lopper, men ikke for mennesker eller hunder, men du bør bare bruke natron og boraks sparsomt.

Metode 2 av 3: Bruk av topiske insektmidler

Forhindre flått på hunder Trinn 5
Forhindre flått på hunder Trinn 5

Trinn 1. Gjør hunden din lite attraktiv for lopper

Selvfølgelig er den sikreste måten å holde hunden din borte fra trær og loppeområder, men hvis du vil ta hunden din med på en fjelltur, gjør den mindre attraktiv for disse blodsugende dyrene.

  • Prøv å bruke et aktuelt insektmiddel direkte på hundens hud for å beskytte det i det lange løp. Dette alternativet er sannsynligvis det enkleste. En enkelt dose av et aktuelt insektmiddel vil beskytte hunden din mot lopper i 30 til 90 dager.
  • Prøv å feste et loppeavvisende halsbånd til hunden din. Loppeavvisende halsbånd bør skiftes hver tredje til fjerde måned, men de er relativt ufarlige for hunder og kan drepe eventuelle angripende lopper. Mange loppeavvisende krager inneholder et plantevernmiddel som er trygt for hunder (acaricide). Dette plantevernmidlet er i stand til å drepe lopper uten å forgifte hunder. Noen acaricider vil drepe lopper direkte, mens andre vil bli absorbert i hundens blodomløp og over tid vil drepe lopper som fester seg til og suger blod.
  • Prøv å bruke en loppespray. Loppebestandige sprayer er laget for engangsbruk, og effekten har en tendens til å forsvinne raskere enn andre alternativer. Loppespray er ofte laget av naturlige ingredienser. På den annen side er andre loppeavvisende midler laget av plantevernmidler og insektmidler.
  • Ikke bland loppemedisiner. Rådfør deg med veterinæren din før du bruker nye produkter mot loppe, spesielt plantevernmidler.
Forhindre flått på hunder Trinn 6
Forhindre flått på hunder Trinn 6

Trinn 2. Bruk et aktuelt insektmiddel

Påfør denne medisinen på et lite område av hundens rygg, mellom skuldrene. Dette produktet er sannsynligvis det enkleste alternativet å bruke, og generelt varer effektene lengst.

  • Disse medisinene må brukes på nytt hver måned, selv om effekten av noen produkter kan vare opptil 90 dager. Ikke rør hundens rygg i flere timer etter påføring av produktet før det er absorbert i huden.
  • Noen produkter kan drepe lopper og flått, mens andre bare dreper lopper, så les etiketter nøye. De aktive ingrediensene som kan inneholde produktet inkluderer permetrin, pyretrin eller fipronil. Ikke bruk produkter som inneholder permetrin på katter, da dette kan være dødelig.
  • Besøk en dyrebutikkbutikk eller veterinær og vurder de forskjellige produktene som er tilgjengelige.
Forhindre flått på hunder Trinn 7
Forhindre flått på hunder Trinn 7

Trinn 3. Bruk et loppeavvisende halskjede

Dette halskjedet kan brukes i stedet for eller sammen med en aktuell medisin mot lus. I tillegg passer størrelsen på disse båndene til de fleste vanlige bånd.

  • Sjekk pakken med loppeavvisende krage for å finne ut hvor lenge det vil vare for hunden din. Mange loppeavvisende halskjeder bør byttes ut hver 3. til 4. måned for optimal beskyttelse.
  • Vær oppmerksom på at mange loppeavvisende halskjeder er mindre effektive når de er våte. Så hvis hunden din bruker mye tid på å leke i vannet, er dette alternativet kanskje ikke noe for deg.
  • For en behagelig passform bør du fortsatt ha to fingre mellom kragen og hundens hals. Sørg for å kutte av eventuelle resterende halsbånd slik at hunden din ikke biter dem.
Forhindre flått på hunder Trinn 8
Forhindre flått på hunder Trinn 8

Trinn 4. Bad hunden din med loppe- og kryssjampo

Dette produktet er spesielt designet for å kvitte seg med lopper fra hundens kropp, selv om noen sjampoer også har en anti-loppeffekt etter bruk.

  • Du kan kjøpe loppesjampo i en lokal nærbutikk eller dyrebutikk.
  • Sørg for å spre sjampoen over hunden din og la den sitte i 10 minutter før du skyller for optimal effekt. Denne metoden kan brukes med nesten hvilken som helst anti-lus sjampo.
  • Husk å beskytte hundens øyne og ører.
  • Vurder å legge et hvitt håndkle under hunden mens du bader. Lopper kan falle på overflaten av håndkleet fra hundens kropp, noe som gjør det lettere å finne og drepe.
Forhindre flått på hunder Trinn 9
Forhindre flått på hunder Trinn 9

Trinn 5. Bruk en loppespray

Hvis du sjelden har problemer med loppeangrep, men ønsker å ta hunden med deg en tur til et potensielt loppebiotop, kan dette alternativet være noe for deg.

  • Selv om de kan brukes når det trengs, varer effekten av loppesprayer vanligvis ikke lenge. Følg veterinærens anbefalinger og instruksjonene på produktemballasjen angående bruksfrekvens, og bruk den i et rom med jevn luft. Disse sprayene inneholder ofte permetrin eller pyretrin.
  • Mange loppesprayer er laget av naturlige ingredienser. Du kan bruke dette alternativet hvis du er bekymret for eksponering av plantevernmidler for hunden din. De fleste andre loppeavvisende midler er laget av insektmidler eller plantevernmidler.
  • Loppe- og flåttavvisende spray er tilgjengelig i både aerosol- og sprayflasker. Du trenger bare å sørge for å spraye produktet jevnt utover hundens kropp uten å bli våt. Spray en liten mengde av produktet på en bomullsdott for å påføres rundt hundens øyne og ører. Ikke la dette produktet komme i hundens øyne.

Metode 3 av 3: Bruk av naturlige hunde loppemidler

Forhindre flått på hunder Trinn 10
Forhindre flått på hunder Trinn 10

Trinn 1. Vurder å bruke et plantevernmiddelfritt produkt

Bruken av plantevernmidler på dyr, spesielt permetrin, som er giftig for katter og kjent for å drepe alle insekter, kan diskuteres.

  • Les ingrediensene i alle anti-loppeprodukter, og vurder sikkerheten for hunden din.
  • Rådfør deg med en veterinær før du påfører plantevernmidler på hunder.
Forhindre flått på hunder Trinn 11
Forhindre flått på hunder Trinn 11

Trinn 2. Vurder å lage ditt eget loppepulver

Hvis du vil unngå giftstoffer og plantevernmidler som finnes i de fleste loppeavvisende produkter, kan du bruke hjemme- og hageingredienser for å beskytte hunden din mot lopper.

  • Bland naturlig kiselgur laget av fossiler av vannplanter, ikke kiselgur; neempulver (en indisk plante som inneholder plantevernmidlet oneliminoid, som kan kjøpes i helseforretninger) og ryllik (en urt hjemmehørende på den nordlige halvkule som beroliger huden mens den avviser lus).
  • Hell blandingen ovenfor i en krukke. Sett hundens hår til side for å avsløre huden, og dryss deretter hjemmelaget pulver lett fra baksiden til forsiden av hundens kropp. Pass på at du drysser litt pulver på hundens hals.
  • Pulveret som trengs for en mellomstor hund, bør bare være omtrent en teskje. Gi denne hunden denne behandlingen hver måned for å avvise lopper.
Forhindre flått på hunder Trinn 12
Forhindre flått på hunder Trinn 12

Trinn 3. Lag et urte loppeavvisende kjede

  • Bland to spiseskjeer mandelolje med Rose Geranium eller Palo Santo olje, og hell noen dråper av denne blandingen på hundens hals før du går en tur i skogen. Du kan også helle oljen direkte i båndene. Gi denne behandlingen en gang i uken.
  • For å lage loppeavstøtende fra sitroner: Skjær en sitron i kvartaler, og legg dem i en 0,5 liters krukke. Hell kokende vann i glassene og la stå over natten. Hell oppløsningen i en sprayflaske og spray den over hundens kropp, spesielt bak ørene, rundt hodet og underdelen av halen og underarmene.
Forhindre flått på hunder Trinn 13
Forhindre flått på hunder Trinn 13

Trinn 4. Lag en naturlig loppesjampo

  • Bland noen dråper Palo Santo -olje i din valgfrie organiske lavendelsjampo.
  • Påfør sjampo på hundens pels og la den skumme i 20 minutter før du skyller den av. Denne metoden kan drepe eksisterende flått og forhindre nye angrep.
Forhindre flått på hunder Trinn 14
Forhindre flått på hunder Trinn 14

Trinn 5. Lag et naturlig loppe- og kryssmiddel med eplecidereddik

  • Eplecidereddik kan gjøre hundens blod litt surere, noe som gjør det mindre sannsynlig for lopper og flått. Tilsett to spiseskjeer eplecidereddik til hundens mat eller vann som en forholdsregel.
  • Vurder å bruke eplecidereddik i stedet for et loppeavvisende plantevernmiddel. Fyll en sprayflaske med eplecidereddik og spray den over hunden før du går rundt loppebiotopen.
  • Husk at dette alternativet er naturlig og kanskje ikke er like effektivt som plantevernmidler. Imidlertid har eplecidereddik ikke potensial til å skade hundens helse.

Tips

  • Hundelopper (flått) er bare en av mange ytre parasitter som kan angripe hunder. Andre parasitter er lopper og midd. De mange måtene å forhindre hundelopper ovenfor kan bekjempe alle problemene forårsaket av disse ytre parasittene.
  • Som med alle helseproblemer, bør du først kontakte veterinæren din om du har spørsmål eller bekymringer. Rådfør deg alltid med en veterinær før du bruker medisiner, spesielt kjemiske plantevernmidler.

Advarsel

  • Vær oppmerksom på at mange metoder for forebygging og behandling av lopper inneholder plantevernmidler og kun kan brukes på kjæledyr. Det er alltid en risiko for en uventet reaksjon når du bruker et produkt som dette. Observer hunden din i noen dager etter å ha brukt et av disse produktene. Uventede reaksjoner inkluderer anfall, oppkast og svakhet.
  • Forebygging av hundelopper i denne artikkelen bør brukes separat. Du risikerer å forgifte hunden din hvis du bruker den samtidig.
  • Ikke bruk hundeloppemedisin uten å konsultere veterinæren din. Hvert produkt har sine fordeler og ulemper, og veterinæren din vil hjelpe deg med å designe en behandling som passer deg og hundens spesielle tilstand.
  • Hundelopper kan bære sykdom. Hundelopper kan overføre sykdom til både deg og hunden din. I de fleste tilfeller må hunde lopper klamre seg til og suge hundens blod i 24 timer for å overføre sykdom, noe som gjør det vanskelig å oppdage et angrep tidlig.

Anbefalt: