3 måter å bli kvitt riper på huden

Innholdsfortegnelse:

3 måter å bli kvitt riper på huden
3 måter å bli kvitt riper på huden

Video: 3 måter å bli kvitt riper på huden

Video: 3 måter å bli kvitt riper på huden
Video: How to make new bolts look old/ easily age metal/ DIY metal projects 2024, Kan
Anonim

Hvis skoene, håndvesken eller skinnmøblene dine er riper, er det flere måter å fikse dem på. Hvis ripen ikke er for dyp, kan du prøve å bruke hårføner, hvit eddik eller tjæreolje. Hvis ripen er alvorlig nok, kan du prøve å bruke skinnlim og markør for lærfarge. Du kan reparere dype riper ved å kjøpe et sett med reparasjonssett for lær og påføre lim, fyllstoffer og beskyttere på det skadede hudområdet.

Steg

Metode 1 av 3: Bruke hurtigmetoden

Fix Scuffed Leather Trinn 1
Fix Scuffed Leather Trinn 1

Trinn 1. Bruk en hårføner til å varme og massere riper

Velg en innstilling for middels temperatur og varm deretter overflaten på den riper huden. Bruk hendene til å massere den varme huden for å skjule riper.

Pass på at hårføner ikke er for varm. Hvis tørketrommelen er for varm når den treffer deg, reduser temperaturen

Fix Scuffed Leather Trinn 2
Fix Scuffed Leather Trinn 2

Trinn 2. Tørk av riper med hvit eddik

Dypp en bomullspinne i hvit eddik. Tørk av den riper huden med en bomullspinne for å utvide huden forsiktig. La det tørke, og poler deretter det riper med klar skopuss.

Prøv å bruke eddik for å fjerne riper på skinnsko eller håndvesker

Fix Scuffed Leather Trinn 3
Fix Scuffed Leather Trinn 3

Trinn 3. Bruk tjæreolje

Bruk en ren klut til å gni tjæreoljen på den riper huden. Gni tjæreoljen i en sirkulær bevegelse, og la den stå i 10 minutter. Fjern deretter den gjenværende tjæreoljen som fester seg med en ren klut.

Bruk fargeløse eller duftende produkter for å unngå skade på huden

Fix Scuffed Leather Trinn 4
Fix Scuffed Leather Trinn 4

Trinn 4. Bruk en balsam for å reparere den riper huden

Kjøp en fargebalsam online, i en hjemmebutikk eller i din nærmeste tekstilbutikk. Hvis en applikatorsvamp ikke er tilgjengelig, påfør fargebalmen på en ren klut og gni den deretter inn i huden i en sirkulær bevegelse. La balsamen trekke inn i huden som anbefalt. Etter det bruker du en ren fille til å polere riper og fjerne gjenværende balsam som fortsatt er festet.

Metode 2 av 3: Bruke skinnlim for å reparere mindre riper

Fix Scuffed Leather Trinn 5
Fix Scuffed Leather Trinn 5

Trinn 1. Rengjør det riper på huden med en skinnrens

Påfør skinnrens på bunnen. Følg bruksanvisningen på etiketten for hudrensemiddel. Rengjøring av den riper huden fjerner støv og olje. I tillegg kan det også forhindre misfarging, og sikre at limet sitter godt fast. Rensing av huden vil også åpne porene slik at huden kan absorbere produktene som brukes bedre.

Fix Scuffed Leather Trinn 6
Fix Scuffed Leather Trinn 6

Trinn 2. Bruk et skarpt verktøy for å fjerne de skrapede hudfibrene

Bruk en slikkepott eller baksiden av en kniv til å skrubbe den skrapede huden. Dette gjøres for å fjerne riper i hudfibrene fra overflaten. Ved å gjøre dette, er skinnlimet i stand til å nå området under riper i skinnfibrene.

Fix Scuffed Leather Trinn 7
Fix Scuffed Leather Trinn 7

Trinn 3. Påfør en liten mengde skinnlim ved hjelp av en slikkepott eller kniv

Påfør noen dråper hudlim på spissen av en slikkepott eller baksiden av en kniv. Trekk en slikkepott eller kniv over det skrapede hudområdet for å påføre skinnlim på undersiden av fibrene. Påfør hudlim i korte, jevne slag.

Fix Scuffed Leather Trinn 8
Fix Scuffed Leather Trinn 8

Trinn 4. Skrub overflaten på skinnet som er riper for å fjerne luftbobler og rester av hudlim

Etter påføring av skinnlim, gni det riper området med en slikkepott eller baksiden av en kniv for å fjerne luftbobler og jevne ut overflaten av læret. Ved å gjøre dette vil de skrapede skinnfibrene slippe og balansere med hudoverflaten. Masser det riper området med fingeren for å fjerne eventuelt gjenværende lim.

Fix Scuffed Leather Trinn 9
Fix Scuffed Leather Trinn 9

Trinn 5. Bruk en fargestoffmarkør for å farge det riper området

Hvis markøren som brukes, stemmer overens med hudtonen din, bruk markøren tynt. Påfør forsiktig markøren på ytterkanten av slaget slik at den smelter inn med huden rundt. Riper som er mindre alvorlige trenger kanskje ikke å male på nytt. Tenk derfor nøye etter om du har påført skinnlim om ripen skal farges på nytt eller ikke.

Metode 3 av 3: Reparere dype riper

Fix Scuffed Leather Trinn 10
Fix Scuffed Leather Trinn 10

Trinn 1. Rengjør det riper og kutt løse hudfibre

Bruk en skinnrens for å fjerne smuss og olje før du starter. Bruk en liten saks til å klippe de lange trådene som drar i overflaten av læret. Du trenger ikke kutte korte eller vanskelig tilgjengelige skinnfibre. Dette er fordi hudfibrene ikke vil forstyrre hudreparasjonsprosessen.

Du kan kjøpe skinnrensere, lim, fyllstoffer og beskyttere separat. Du kan også kjøpe et sett med reparasjonssett for lær. Du kan kjøpe disse skopleieproduktene online eller i din nærmeste boligforbedringsbutikk

Fix Scuffed Leather Trinn 11
Fix Scuffed Leather Trinn 11

Trinn 2. Bruk en svamp for å påføre 8-10 lag med lærlim

Påfør en liten mengde lærlim på en ren, tørr svamp, og dekk deretter hele det riper på huden. Kontroller produktetiketten for tørketiden til lærlimet. La deretter limet tørke før du påfører neste strøk. For tilfredsstillende resultat, påfør 8-10 lag lim på den riper huden.

Fix Scuffed Leather Trinn 12
Fix Scuffed Leather Trinn 12

Trinn 3. Sand det riper området med mykt sandpapir

Bruk 1200 sandpapir til å slipe området på huden som er påført limet. Slip huden i en mild sirkelbevegelse. Fortsett å slipe det riper på huden til overflaten er jevn og myk.

Fjern eventuelt støv med et mikrofiberhåndkle etter sliping av læret

Fix Scuffed Leather Trinn 13
Fix Scuffed Leather Trinn 13

Trinn 4. Påfør fyllstoffet på dype nok slag

Bruk en palettkniv eller slikkepott for å påføre et tynt lag fyllstoff på overflaten av de dype nok riper. Vent til fyllstoffet tørker i 20 til 25 minutter. Påfør så mange lag fyllstoff som mulig til slaget er jevnt og balansert med hudens overflate.

Fix Scuffed Leather Trinn 14
Fix Scuffed Leather Trinn 14

Trinn 5. Slip og tørk læret med et alkoholholdig rengjøringsmiddel på det riper området

Etter å ha påført fyllstoffet og latt det tørke, slipe du riperområdet med sandpapir 1200. Bruk et alkoholholdig skinnrengjøringsmiddel og gni det deretter over det riper. La det tørke i noen minutter.

Rensemiddelet fjerner eventuelt gjenværende fyllstoff og forbereder huden for farge

Fix Scuffed Leather Trinn 15
Fix Scuffed Leather Trinn 15

Trinn 6. Mal og beskytt det riper området

Hvis du ikke har en applikator, bruker du en ren, tørr svamp for å påføre et tynt lag hudfargestoff. La det tørke som anbefalt før du påfører neste strøk. Etter å ha farget og kamuflert det riper området, påfør 3-4 lag med skinnbeskyttelse for å gjøre hudoverflaten sterkere og mer fleksibel.

Anbefalt: