Hvordan ta linfrøolje: 11 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan ta linfrøolje: 11 trinn (med bilder)
Hvordan ta linfrøolje: 11 trinn (med bilder)

Video: Hvordan ta linfrøolje: 11 trinn (med bilder)

Video: Hvordan ta linfrøolje: 11 trinn (med bilder)
Video: Смерть в отеле: Что произошло с девушкой, которую никто не знал? 2024, Kan
Anonim

Linfrøolje inneholder omega-3 og omega-6 fettsyrer. Begge er nødvendige for helsen fordi de er flerumettede fettsyrer (PUFA). Linfrøolje inneholder også essensielle fettsyrer, for eksempel alfa-linolensyre (ALA) og omega-9, som kan redusere risikoen for hjerte- og karsykdommer og slag. Forbruk av linfrøolje kan bidra til å sikre at du får tilstrekkelige mengder omega-3 fettsyrer, som har vist tegn på å redusere betennelse, senke kolesterolnivået og forhindre kroniske sykdommer som hjertesykdom, diabetes og leddgikt. Det er mange forskjellige måter å ta linfrøolje på, fra å ta den i kapselform, drikke oljen til å legge hele linfrø i kostholdet ditt. Lær mer om de forskjellige måtene å konsumere linfrøolje, slik at du kan begynne å innlemme den i kostholdet ditt.

Steg

Metode 1 av 2: Forbruk av linfrøolje

Ta linolje trinn 1
Ta linolje trinn 1

Trinn 1. Snakk med legen din om inntak av linfrøolje

Det er viktig å spørre legen din om å inkludere linfrøolje i kostholdet ditt, spesielt hvis du tar visse medisiner. Linfrøolje kan påvirke flere medisiner, inkludert blodfortynnende medisiner, kolesterolsenkende statiner, samt diabetesmedisiner.

Fortell alltid legen din om alle medisiner og kosttilskudd du tar

Ta linolje trinn 2
Ta linolje trinn 2

Trinn 2. Følg produsentens instruksjoner

Linfrøolje som kjøpes bør ledsages av instruksjoner som inneholder hvor mye og hvor ofte man skal ta linfrøolje. Les og se på emballasjen for spesifikke instruksjoner om hvordan du tar linfrøolje.

  • Den vanlige dosen linfrøolje er 1 ss og tatt tre ganger om dagen, men sørg for å være oppmerksom på emballasjen av linfrø for å være sikker.
  • Linfrøolje som forbrukes i overkant kan føre til fet hud, kviser og til og med fet avføring.
Image
Image

Trinn 3. Bland linfrøolje med juice, vann eller te

Hvis du ikke liker smaken, bland den med vann, grønn te eller fruktjuice - siden dette er en olje, så det vil ikke blandes godt, men hvis smak er et problem, vil det hjelpe å blande det. Å ta linfrøolje til et måltid eller i det minste en matbit kan også bidra til å bli kvitt smaken oljen etterlater i munnen.

Ta linolje trinn 4
Ta linolje trinn 4

Trinn 4. Vurder å ta linfrøolje i kapsler

Linfrøolje selges også i kapselform. Følg igjen produsentens instruksjoner for hvordan du tar linfrøolje. Ta linfrøolje kapsler sammen med et fullt glass vann.

Ta linolje trinn 5
Ta linolje trinn 5

Trinn 5. Oppbevar linfrøoljen eller kapslene i kjøleskapet

Oppbevar linfrøoljekapsler eller flytende linfrøolje i kjøleskapet i en forseglet glassbeholder. Oljen kan reagere i luften og bli harsk, men lagring av linfrø i kjøleskapet vil bidra til å forlenge holdbarheten.

Image
Image

Trinn 6. Tilsett linfrø i maten etter tilberedning

Linolje bør imidlertid ikke varmes opp. Oppvarming av oljen vil fjerne den fra ernæringsmessige fordeler. Hvis du har tilsatt linfrøolje i maten, må du legge den til etter at maten er tilberedt. Hell litt linfrøolje over maten i stedet for å bruke den til å lage mat.

Ta linolje trinn 7
Ta linolje trinn 7

Trinn 7. Reduser forbruket hvis du begynner å føle bivirkninger på fordøyelseskanalen

Linfrøolje kan forårsake gass, diaré og/eller hevelse når du begynner å ta den for første gang. For de fleste vil gassen og/eller hevelsen stoppe etter en eller to ukers inntak. Hvis du opplever bivirkninger av å ta linfrøolje, reduser dosen midlertidig.

Metode 2 av 2: Spise hele linfrø

Ta linolje trinn 8
Ta linolje trinn 8

Trinn 1. Kjøp linfrø av høy kvalitet

Det er to forskjellige typer linfrø: brun og gylden. Prisene er ofte vesentlig forskjellige, men ernæringsmengdene er omtrent de samme. Velg frøtypen som passer budsjettet ditt og fungerer best for måten du bruker det på.

Image
Image

Trinn 2. Mal linfrøene med en kaffekvern eller kjøkkenmaskin

Hvis du bestemmer deg for å bruke hele linfrø, men du også vil male dem for å legge til en rekke matvarer, kan du bruke en kaffekvern til å male dem. Sørg for å bruke en separat kaffekvern for å male linfrøene. Ellers kan linfrø blandes med malte kaffebønner.

Noen ernæringseksperter anbefaler å spise malet linfrø i stedet for hele linfrø fordi det er lettere for kroppen å fordøye og bruke næringsstoffene. Hele linfrø har en tendens til å forlate kroppen intakt, så fordelene er begrensede

Ta linolje trinn 10
Ta linolje trinn 10

Trinn 3. Tilsett hele linfrø i kostholdet ditt

Du kan legge hele linfrø til kostholdet ditt så mye som en spiseskje om dagen. Tilsett linfrø til frokostblandinger, supper, stuinger, sauser og salatdressinger. Du kan spise en spiseskje full om gangen (for eksempel i frokostblandinger om morgenen) eller dele dosen over en dag.

Ta linolje trinn 11
Ta linolje trinn 11

Trinn 4. Dryss hakket linfrø på mat

Du kan også male linfrø og bruke det som pålegg til frokostblandinger, supper, salat, grønnsaker og stuinger. Bruk til en spiseskje malt linfrø daglig. Du kan bruke den enten direkte samtidig i ett måltid eller dele dosen mellom måltidene.

Du kan også bruke ferskmalet linfrø som mel til å lage muffins, pannekaker og brød. Erstatt vanlig mel med hakket linfrø - hvis en oppskrift krever en kopp mel, bland koppen mel med koppen malt linfrø

Tips

  • Oppbevaring av flytende linfrøolje i kjøleskapet vil holde den frisk og forhindre at kvaliteten forringes. Oljen vil også smake bedre når den avkjøles og gjøre konsistensen mindre rennende.
  • Å konsumere linfrøolje er et alternativ for vegetarianere som ikke kan få omega-3 og omega-6 fettsyrer fra fiskeforbruk eller fiskeoljetilskudd.

Advarsel

  • Aldri ta linfrøolje som en erstatning for medisin, eller tenk på det som en medisin for å behandle helseproblemer som høyt LDL eller dårlig kolesterol. Rådfør deg alltid med lege for å unngå alvorlige helseproblemer eller for å behandle dem på riktig måte.
  • Etter å ha lært å ta hampolje, ikke bruk den som erstatning for essensielle matvarer. Du bør fortsatt spise et sunt kosthold som inneholder frukt, grønnsaker og kilder til antioksidanter og andre omega -fettsyrer.
  • Ikke hopp over doser eller gå dager uten å ta hampolje etter at du har startet denne dietten. Omega -oljer vil bygge opp i systemet ditt når det konsumeres regelmessig, noe som vil gi helsemessige fordeler.

Relatert artikkel

  • Å spise hampfrø
  • Sliping av linfrø

Anbefalt: