Slik avslutter du et forhold til svigerforeldre: 14 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Slik avslutter du et forhold til svigerforeldre: 14 trinn (med bilder)
Slik avslutter du et forhold til svigerforeldre: 14 trinn (med bilder)

Video: Slik avslutter du et forhold til svigerforeldre: 14 trinn (med bilder)

Video: Slik avslutter du et forhold til svigerforeldre: 14 trinn (med bilder)
Video: "Angel Joke" 2004 komedie / komedie se på nettet 2024, Kan
Anonim

For noen mennesker er det umulig å gå på akkord med svigerfamilien og prøve å forstå dem. Føler du det også? Vanligvis oppstår denne situasjonen når svigerfamilien er manipulerende, er voldelig eller synes det er vanskelig å respektere sine barn eller svigerforeldre. Hvis du sitter fast i en slik tilstand, vil ingenting stoppe deg fra å avslutte forholdet til dine svigerforeldre. Sørg imidlertid for at avgjørelsen ikke tas raskt! Diskuter det i stedet med partneren din først, og tenk på hvilken innvirkning det vil ha på forholdet ditt til andre slektninger. Etter det, hvis dere begge har bestemt dere, vennligst gjør det på en høflig måte.

Steg

Del 1 av 3: Ta beslutningen om å avslutte forholdet til svigerforeldre

Cut off your in Laws Trinn 1
Cut off your in Laws Trinn 1

Trinn 1. Identifiser årsakene bak din beslutning om å avslutte forholdet til dine svigerforeldre

Å bryte vekk fra storfamiliesystemet er et veldig dristig og seriøst skritt. Derfor må du sørge for at du er helt sikker på avgjørelsen før du foretar deg noe. Rådfør deg om nødvendig med en psykolog for å identifisere årsakene til ønsket ditt, samt for å sikre at avgjørelsen er den riktige. Vurder også om problemet du opplever er en unnskyldning verdig.

  • Ta den avgjørelsen hvis forholdet til dine svigerforeldre er fylt med negativitet, eller hvis forholdet til dem ødelegger ekteskapet ditt.
  • Ta denne avgjørelsen hvis dine svigerforeldre er vedvarende mobbende eller voldelige mot deg, noe som får din selvfølelse og/eller selvtillit til å bryte sammen.
Skjær av dine svigerfamilier Trinn 2
Skjær av dine svigerfamilier Trinn 2

Trinn 2. Vurder en mulig dominoeffekt

Tenk på hvilken innvirkning beslutningen din om å avslutte forholdet til dine svigerforeldre vil ha på forholdet til din ektefelle, så vel som med din ektefelles slektninger. Er det mulig at dine andre forhold vil bli negativt påvirket? Er du i så fall klar til å møte det?

  • For eksempel, hvis du har vært i et veldig nært forhold til noen av din manns slektninger, kan det også koste deg å kutte kontakten med dine svigerforeldre.
  • Hvis du har barn, kan det å distansere dem fra besteforeldrene negativt påvirke deres psykologiske tilstand.
  • Hvis familien din er økonomisk avhengig av slektninger, eller hvis du håper å få en arv fra dine svigerforeldre i fremtiden, vil det bare koste deg alle fordelene å kutte kontakten med dem.
Skjær av dine svigerfamilier Trinn 3
Skjær av dine svigerfamilier Trinn 3

Trinn 3. Ikke ta beslutninger når du er sint

Hvis svigerens ord eller handlinger gjør deg opprørt, ta et dypt pust og ta deg tid til å roe ned i stedet for å reagere spontant. Vær forsiktig, forholdet ditt til dem kan bli verre på grunn av det. Tross alt vil du ikke si eller gjøre noe du vil angre senere, gjør du?

  • Vent noen dager før du kommer i kontakt med dine svigerforeldre, eller minst noen måneder før du tar noen store beslutninger angående forholdet til dine svigerforeldre. Mens du venter på den tiden som kommer, kan du lette sinne ved å meditere, trene eller skrive ned klagene dine i en spesiell journal.
  • Sinne vil få deg til å se verden gjennom øynene til en hest. Derfor bør du ikke ta avgjørelser når du er sint!
Skjær av dine svigerfamilier Trinn 4
Skjær av dine svigerfamilier Trinn 4

Trinn 4. Vurder å distansere deg fra dine svigerforeldre

Det er ikke lett å avslutte et forhold til dine svigerforeldre, spesielt hvis du og de må møtes på en ferie eller et annet familiearrangement. Prøv derfor å finne mer praktiske måter, for eksempel å implisitt distansere deg fra dine svigerforeldre og bare samhandle når det er absolutt nødvendig.

  • For eksempel kan du bestemme deg for å begrense kontakten med dine svigerforeldre så mye som mulig, men ikke noe imot å møte dem på arrangementer som involverer storfamilie. I disse hendelsene, be partneren din om å opptre som en mekler for å lette kommunikasjonsprosessen.
  • Å unngå svigerfamilien er den enkleste løsningen å implementere, spesielt hvis du og de bare trenger å se hverandre en eller to ganger i året.

Del 2 av 3: Diskusjon om mulige problemer

Skjær av dine svigerlover Trinn 5
Skjær av dine svigerlover Trinn 5

Trinn 1. Snakk med partneren din

Først av alt, inviter partneren din til å chatte i en privat og minimalt forstyrret situasjon. Etter det, snakk med partneren din om hvordan du føler om dine svigerforeldre og be om deres mening. Deretter jobber du sammen for å finne en løsning som kommer alle parter til gode. Mest sannsynlig vil ikke den riktige løsningen vises umiddelbart i en samtale. Derfor må du fortsette å diskutere dette emnet med partneren din, i det minste til den mest passende løsningen er funnet.

  • Ikke dårlig dine svigerforeldre foran partneren din. Hvis parets forhold til dem fortsatt er bra, er sjansen stor for at paret umiddelbart vil forsvare foreldrene sine. Fokuser heller på å uttrykke følelsene dine på en så nøytral måte som mulig.
  • For eksempel kan du si: "Kjære deg, jeg vet at du elsker foreldrene dine. Men for å være ærlig, så tåler jeg virkelig ikke å høre kritikken deres hver gang vi møtes. Du skjønner det også, ikke sant? Hva tror du vi kan gjøre for å løse dette problemet?”
Cut off your in Laws Trinn 6
Cut off your in Laws Trinn 6

Trinn 2. Tenk på det fremtidige forholdet til svigerfamilien med barnebarna

Faktisk er det ikke like enkelt å avslutte et forhold til svigerforeldre som å snu håndflaten hvis du og partneren din allerede har barn. Tenk i så fall om barna dine kan fortsette å se svigerfamilien i fremtiden. Tenk i så fall på timeplanen og frekvensen.

Identifiser hvilke typer oppførsel som er passende årsaker til å bryte mellom dine svigerforeldre og barna dine. Du kan for eksempel ikke tolerere at svigerfamilien din er voldelig, setter urimelige standarder eller deltar i aktiviteter som skader barna dine

Skjær av dine svigerfamilier Trinn 7
Skjær av dine svigerfamilier Trinn 7

Trinn 3. Tenk på hvordan du ville reagert på høytider og andre familiehendelser

Diskuter situasjoner som krever at du og partneren din besøker dine svigerforeldre eller bruker tid sammen med dem. Tenk spesielt på din vilje til å tilbringe tid under samme tak som dine svigerforeldre. Hvis ikke, spør om partneren din er villig til å delta på familiearrangementer uten deg.

For eksempel går du kanskje ikke til den årlige familiebegivenheten som dine svigerforeldre deltar på, men tillater fortsatt ektefelle og barn å delta

Cut off your in Laws Trinn 8
Cut off your in Laws Trinn 8

Trinn 4. Definer grenser for ditt forhold til dine svigerforeldre

Tenk også på årsakene bak disse grensene, og ikke glem å diskutere dem med partneren din for å sikre at dere begge er én stemme foran svigerfamilien. Ta deg tid til å revurdere disse grensene med jevne mellomrom. Hvis det er funnet noen begrensninger som mindre effektive, kan du gjøre de nødvendige endringene.

  • Du og din partner kan for eksempel protestere mot at svigerfamilien din er for involvert i barneoppdragelsesaktiviteter. Hvis dette er tilfelle, gjør innsigelsen til en av grensene som må kommuniseres til svigerfamilien.
  • En annen begrensning, det er ikke sikkert at svigerfamilien kan blande seg i deg og din ektefelles økonomiske forhold eller bo hjemme mens du besøker. Hvis huset ditt og deres ligger langt fra hverandre, kan du prøve å bestille et rom på et hotell for dine svigerforeldre.

Del 3 av 3: Avslutte forholdet til svigerforeldre

Skjær av dine svigerfar Trinn 9
Skjær av dine svigerfar Trinn 9

Trinn 1. Be din partner om støtte og hjelp

Når det gjelder dine svigerforeldre, er partneren din den eneste personen som kan støtte deg gjennom hele prosessen. Selv om partneren din fortsatt ønsker å opprettholde et forhold til foreldrene, må han fortsatt gi den støtten du trenger og støtte dine valg.

  • Øv på en selvsikker respons med partneren din, slik at han eller hun vet hva de skal gjøre hvis foreldrene begynner å ta opp problemer du og de opplever.
  • Hvis partneren din også ønsker å avslutte forholdet til foreldrene, la ham lede hele prosessen.
Skjær av dine svigerfamilier Trinn 10
Skjær av dine svigerfamilier Trinn 10

Trinn 2. Forklar din posisjon og grenser for dine svigerforeldre

Formidle ditt ønske om å avslutte forholdet til svigerfamilien og årsakene. Sørg for at samtalen er kort, grei og saklig. Med andre ord, ikke kast bort tid på å krangle med svigerfamilien din eller la følelsene dine dominere samtalen.

  • For eksempel kan du si: “Jeg vil ikke se mamma og pappa igjen fordi du alltid ser ned på meg foran barna mine. Denne oppførselen gjorde meg veldig vondt, og jeg vil ikke at sønnen min skal etterligne ham når han blir stor."
  • Mest sannsynlig vil svigerforeldrene ikke godkjenne avgjørelsen din. Husk imidlertid alltid at du ikke trenger å veie deres mening eller begrunne din beslutning i deres nærvær.
Skjær av dine svigeregler Trinn 11
Skjær av dine svigeregler Trinn 11

Trinn 3. Avslutt forholdet til svigerfamilien i forskjellige medier

Hvis du virkelig vil begrense samspillet med slektninger som har en usunn innflytelse, ikke nøl med å fjerne dine svigerforeldre fra de forskjellige mediene som har knyttet deg til dem. For eksempel, venn deg med dine svigerforeldre på Facebook, og blokker om nødvendig også deres e-postadresser og telefonnumre.

Skjær av dine svigeregler Trinn 12
Skjær av dine svigeregler Trinn 12

Trinn 4. Unngå hendelser de deltar på

Hvis du virkelig vil distansere deg fra dine svigerforeldre, må du slutte å delta på sosiale arrangementer eller store familieaktiviteter som ofte involverer dine svigerforeldre. For eksempel kan det hende du må avslutte et klubbmedlemskap som involverer dine svigerforeldre, handle på et annet supermarked eller til og med nekte å delta på en bryllupsinvitasjon.

Det er ikke lett å avvise en invitasjon og finne et nytt fellesskap eller en rutine, men det er faktisk ganske effektivt for å unngå svigerforeldrene dine

Skjær av dine svigerfamilier Trinn 13
Skjær av dine svigerfamilier Trinn 13

Trinn 5. Hold deg til prinsippene dine

Hvis dine svigerforeldre begynner å provosere argumenter eller argumenter, definer grensene dine og årsakene bak beslutningen din om å avslutte forholdet rolig. Hvis en annen slektning kritiserer valget ditt eller prøver å få deg til å føle deg skyldig, kan du prøve å forklare at beslutningen ble tatt for å beskytte ditt velvære og dine forhold til andre. Du trenger ikke å gi en for lang forklaring, ja!

Skjær av dine svigerfamilier Trinn 14
Skjær av dine svigerfamilier Trinn 14

Trinn 6. Hold deg høflig

Husk at du en dag kan møte svigerfamilien din igjen, enten det er med vilje eller ikke. Når den dagen kommer, fortsett å behandle dem godt, og ikke si ord som kan skade dem med vilje. Hjelp deg selv til ikke å føle deg skyldig, og husk alltid at du har full rett til å kontrollere følelsene dine. Respekter alltid dine svigerforeldre, uansett hvor ille de behandler deg!

Anbefalt: