3 måter å være en god jente

Innholdsfortegnelse:

3 måter å være en god jente
3 måter å være en god jente

Video: 3 måter å være en god jente

Video: 3 måter å være en god jente
Video: KÆRESTE VIDEO 2024, April
Anonim

Føler du at du ikke har vært et godt barn for foreldrene dine? Ikke bekymre deg for mye, for faktisk kan et barns holdning og oppførsel til foreldrene alltid forbedres. Selv om metodene som brukes og indirekte "er enige om" av hver familie er forskjellige, må du generelt lære å vise din kjærlighet og takknemlighet for foreldrene dine. Trikset, lytt til ordene deres, hjelp dem når det trengs, og vær et barn som kan redegjøre for alle ordene og handlingene deres. I tillegg etabler god, ærlig og åpen kommunikasjon med foreldre. Stol på meg, uansett hvor dårlig forholdet ditt til dine tidligere foreldre var, er det å sette pris på dem den beste måten å forbedre forholdet og vise hvor viktige de er i livet ditt.

Steg

Metode 1 av 3: Vær et ansvarlig barn

Vær en god datter Trinn 1
Vær en god datter Trinn 1

Trinn 1. Hjelp foreldrene dine hjemme

Gjør alle gjøremålene dine hjemme uten å bli påminnet av foreldrene dine. I tillegg kan du ta på deg ekstra ansvar som å hjelpe til med å rengjøre stuen og spisestuen etter rengjøring av rommet ditt. Stol på meg, din hjelp vil bli verdsatt av foreldrene dine!

  • Ikke ta snarveier når du gjør husarbeid. Det vil si at du fullfører oppgavene dine hjemme ordentlig og grundig.
  • Øk følsomheten din for å gjøre enkle ting som kan lette foreldrenes arbeid, for eksempel rengjøring av bordet etter middagen.
Vær en god datter Trinn 2
Vær en god datter Trinn 2

Trinn 2. Hjelp dem å passe søsteren din

Hvis du har yngre søsken, kan du hjelpe foreldrene dine med å passe og ta vare på dem. Hvis det er mulig, kan du prøve å bytte bleien til søsteren din, vaske og fylle flasken, eller hjelpe henne med lekser. Hvis du er gammel nok, kan du tilby å passe dem hjemme mens foreldrene dine er utenbys eller til og med utenbys.

  • Hvis du kan være alene hjemme, er det sannsynlig at foreldrene dine lar deg passe på ditt yngre søsken mens de er ute av huset.
  • Du kan si: "Fordi jeg etter dette kan begynne å bli alene hjemme, mamma og pappa, du kan gå ut å spise middag eller se en film på kino sammen mens jeg tar vare på søsteren min hjemme."
Vær en god datter Trinn 3
Vær en god datter Trinn 3

Trinn 3. Lytt til dem

Når foreldrene dine gir deg råd eller bare deler informasjon med deg, må du ikke ignorere dem. Husk at deres livserfaringer er langt mer enn dine. Respekter derfor deres kunnskap og bruk rådene de gir deg, slik at du ikke gjentar feilene de gjorde da du var på din alder.

For eksempel, hvis de ber deg om å kjøre under fartsgrensen, må du alltid kjøre forsiktig. Hvis de ikke kan stole på en av vennene dine, reduser du tiden du bruker sammen med dem

Vær en god datter Trinn 4
Vær en god datter Trinn 4

Trinn 4. Respekter deres beslutning

Hvis foreldrene dine ber deg om å komme hjem før kl. 23, kom hjem kl. 10:45. Respekter alltid reglene deres mens du fortsatt bor i huset deres. Vis at du vil respektere dem og ikke vil ignorere dem.

Vær en god datter Trinn 5
Vær en god datter Trinn 5

Trinn 5. Fullfør leksene dine

Hvis du fortsatt er på skolen, må du sørge for at alle leksene dine er gjort i tide eller til og med før fristen. Ikke la foreldrene dine alltid minne deg på det. Hvis du trenger deres hjelp, ikke nøl med å spørre! Husk at de fleste foreldre føler seg lykkelige når barna deres trenger det, selv om de er gamle.

Vær en god datter Trinn 6
Vær en god datter Trinn 6

Trinn 6. Vær ærlig med dem

Hvis du gjør en feil eller har problemer, ikke vær sjenert med å fortelle dem det! I utgangspunktet trenger du ikke holde noe hemmelig for foreldrene dine. Hvis det er et alvorlig tema du vil dele med dem, kan du be dem sette seg ned og diskutere emnet. Vær ærlig med dem!

For eksempel, hvis du mislykkes på skolen, kan du be dem sette seg ned sammen for å lytte til problemet ditt og planene dine for å fikse det. Be om nødvendig også om hjelp og/eller råd fra dem

Møt kjærestens datter Trinn 7
Møt kjærestens datter Trinn 7

Trinn 7. Definer din visjon og oppgave

Å sette mål og arbeide for å nå dem kan vise din besluttsomhet for foreldrene dine. Del derfor livsmålene dine med foreldrene dine og be om deres støtte når du går mot mål. Vis at du er i stand til å være uavhengig og ansvarlig for dine mål. Som et resultat vil forholdet mellom deg og foreldrene dine bli enda tettere!

Vær en god datter Trinn 7
Vær en god datter Trinn 7

Trinn 8. Tilbyr ytterligere hjelp

Hvis foreldrene dine synes det er vanskelig å få ting gjort, kan du tilby hjelp. For eksempel, hvis det ser ut til at moren din har vanskelig for å løfte matposen, kan du be henne sette seg ned og løfte hele posen for å ta plassen hennes. Hvis de har økonomiske problemer, må du jobbe deltid, slik at du ikke trenger å be dem om lommepenger lenger.

Vær en god datter Trinn 8
Vær en god datter Trinn 8

Trinn 9. Introduser foreldrene dine for vennene dine og foreldrene deres

La foreldrene dine bli involvert i ditt personlige liv ved å introdusere dem for alle vennene dine og foreldrene deres. Husk at foreldre har rett og behov for å kjenne menneskene de tilbringer mesteparten av tiden sammen med. Så ikke nøl med å åpne tilgangen.

  • Hvis du vil reise med vennene dine, ikke glem å nevne navnene dine til foreldrene dine.
  • Introduser også kjæresten din for dem.

Metode 2 av 3: Å vise kjærlighet til foreldre

Vær en god datter Trinn 9
Vær en god datter Trinn 9

Trinn 1. Husk alltid foreldrenes fødselsdager og viktige feiringer for dem

Alle foreldre vil gjerne ha et barn som kan huske viktige datoer i livet, for eksempel bursdager eller andre feiringsdatoer. Så prøv å skrive ned datoene som er viktige for foreldrene dine på telefonens kalender eller en spesiell notatbok, og når disse datoene kommer, ring dem eller gjør noe spesielt for å feire med dem.

I disse øyeblikkene kan du invitere dem til middag sammen, sende et gratulasjonskort med en morsom melding eller gi dem en gave

Vær en god datter Trinn 10
Vær en god datter Trinn 10

Trinn 2. Send tekstmeldinger og gratulasjonskort som uttrykker din kjærlighet

Send jevnlig en tekstmelding som sier "Jeg elsker deg" eller "Ha en fin fars-/morsdag, ok?" Selv om det bare tar noen sekunder å skrive og sende meldingen, så stol på at det betyr mye for foreldrene dine. Hvis du vil, gjør dette selv etter at du ikke lenger bor hos dem.

Vær en god datter Trinn 11
Vær en god datter Trinn 11

Trinn 3. Kjøp eller lag en enkel gave til dem

Hvis du har råd, kan du kjøpe en gave som en ny fjernsyn eller noe så enkelt som en bok faren din ønsker. Uansett hvilken gave du velger, vil foreldrene dine se det som et uttrykk for din kjærlighet og omsorg for dem.

  • Har du ikke råd til en gave? Prøv å lage det selv! Tross alt i dag er det så mange hjemmelagde gaveideer som ikke er mindre gode enn fabrikkproduserte produkter.
  • Spør om det er noe du kan gjøre for dem.
Vær en god datter Trinn 12
Vær en god datter Trinn 12

Trinn 4. Uttrykk din takknemlighet

Faktisk vil uttrykk for takknemlighet bety mye dypere enn gavene du gir og den positive oppførselen du viser dem. Minn dem alltid på at du er veldig takknemlig for alt de har gjort, og fortsetter å gjøre, for deg.

Si, "Takk for at du var en spesiell forelder for meg, ok? Mamma og pappa er gode forbilder for meg, og jeg er takknemlig for å ha foreldre som deg."

Vær en god datter Trinn 13
Vær en god datter Trinn 13

Trinn 5. Tilbring tid med dem

Ta deg noen dager i uken til å være sammen med foreldrene dine. Jo eldre du blir, desto større setter de pris på tiden du er villig til å bruke. For eksempel, inviter dem til å ta en piknik i byparken, spille bowling sammen eller bare ta en rolig spasertur på kvelden.

Tilbring tid med far og mor vekselvis. For eksempel, spis middag med moren din i dag, og gå på kino med faren din dagen etter

Vær en god datter Trinn 14
Vær en god datter Trinn 14

Trinn 6. Husk den gode tiden med foreldrene dine

Ta for eksempel et album som inneholder gamle bilder av familien din, og inviter foreldrene dine til å se gjennom det sammen mens du slapper av på ettermiddagen eller spiser middag, og minner om de gode stundene du har hatt sammen. Utnytt øyeblikket til å forklare hvor viktig øyeblikket er for deg.

For eksempel kan du si, "Wow, jeg husker ferien på stranden den gangen, ok? Jeg var så glad den gangen, spesielt da pappa ble bitt av en krabbe, kunne jeg ikke slutte å le!”

Metode 3 av 3: Å være et godt barn for foreldre når de vokser opp

Vær en god datter Trinn 15
Vær en god datter Trinn 15

Trinn 1. Ring foreldrene dine hver uke

Hvis du er voksen og bor atskilt fra foreldrene dine, ikke glem å sjekke dem regelmessig, for eksempel over telefon. I det øyeblikket, fortell også tingene som nettopp har kommet inn i livet ditt.

Noen ganger kan det være vanskelig for deg å ringe foreldrene dine veldig lenge hvis du har det travelt. Hvis det er tilfelle, kan du prøve å sende dem en kort melding om hvor mye du liker dem og at du tenker på dem. Hvis du vil, kan du utnytte øyeblikket til å planlegge ytterligere kommunikasjon via telefon, Skype eller FaceTime

Vær en god datter Trinn 16
Vær en god datter Trinn 16

Trinn 2. Informer de store og viktige avgjørelsene i livet ditt

Snakk med foreldrene dine før du tar noen store beslutninger. Stol på meg, de vil sette pris på tiden du tar til å be om råd. Dessuten vil de sannsynligvis kunne hjelpe deg med å ta den beste avgjørelsen!

  • Informer for eksempel beslutninger angående universitetet du vil gå til eller huset du vil kjøpe.
  • Del alltid den siste informasjonen om livet ditt med foreldrene dine. Ikke bare fortell dem store og viktige ting. I stedet snakk om trivielle ting som arbeids- eller høyskolesituasjonen din, personen du er sammen med for øyeblikket, eller tv -programmene og filmene du har vært forelsket i nylig.
Vær en god datter Trinn 17
Vær en god datter Trinn 17

Trinn 3. Besøk foreldrenes hus så ofte som mulig

Hvis du og de ikke lenger bor i samme hus, ikke glem å besøke dem så ofte som mulig. Besøk dem minst en gang i måneden bare for å spise middag eller en film sammen. Hvis foreldrene dine er eldre, kan du besøke dem for å rense huset eller kjøpe livsnødvendighetene de trenger.

Hvis du er gift og har barn, ikke glem å ta med barna dine til besteforeldre minst et par ganger i året. Hvis du vil, kan du også planlegge en ferie som involverer alle familiemedlemmer, slik at forholdet mellom foreldrene dine og barnebarna kan bli enda tettere

Vær en god datter Trinn 18
Vær en god datter Trinn 18

Trinn 4. Gi alltid støtte til foreldrene dine

Akkurat som du alltid trengte deres hjelp og støtte som barn, så gjør de det, spesielt når de blir eldre. Følg for eksempel foreldrene dine når de må operere på sykehuset. Hvis de får en pris på jobben, vær der for å vise din støtte. Husk at det å være et godt barn betyr å være der når foreldrene dine trenger deg.

Vær en god datter Trinn 19
Vær en god datter Trinn 19

Trinn 5. Ordne en ferieplan med foreldrene dine

Ikke bare reise med venner eller partner mens du er på ferie! Husk at foreldrene dine definitivt vil bli lykkelige hvis de kan holde ferie med sine elskede barn. Prøv derfor å planlegge en ferie med dem, for eksempel å gå til stranden eller til og med bo i en annen by i noen dager, hvis timeplanen tillater det. Tilbring kvalitetstid med dem og vær den tidenes beste barn!

Vær en god datter Trinn 20
Vær en god datter Trinn 20

Trinn 6. Ta deg tid til å følge foreldrene dine i aktiviteter de liker

Sjansen er stor for at foreldrene dine har brukt det meste av livet på å se tegneserier eller besøke fornøyelsesparker, selv om de ikke liker aktivitetene. Betal dem derfor tilbake når du er voksen. Selv om du ikke liker å gå på kunstmuseer, for eksempel så langt aktiviteten kan få moren din til å smile, ikke nøl med å følge henne. Synes du fugletitting er en kjedelig aktivitet? Hvis faren din liker det, gjør det i hvert fall for ham.

Anbefalt: