Hvordan gjøre verden til et bedre sted (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan gjøre verden til et bedre sted (med bilder)
Hvordan gjøre verden til et bedre sted (med bilder)

Video: Hvordan gjøre verden til et bedre sted (med bilder)

Video: Hvordan gjøre verden til et bedre sted (med bilder)
Video: Зарабатывайте деньги в Интернете, просматривая видео ... 2024, Kan
Anonim

Earth, en utrolig stor bosetning med mange muligheter til å gjøre ting for å bygge et vakrere liv på den. Imidlertid kan det store antallet alternativer til tider være overveldende, og det er alltid andre måter å bidra på som du kanskje ikke har tenkt på. Når håpet begynner å falme, kan wikiHow hjelpe deg med å bringe det tilbake ved å gi nyttig veiledning om hvordan du kan forbedre forholdene for verden og samfunnet som helhet. God lesning og verdensbygging!

Steg

Del 1 av 4: Forbedring av verden starter med det nærliggende

Hjelp til med å endre verden Trinn 1
Hjelp til med å endre verden Trinn 1

Trinn 1. Frivillig

Å bli med i en veldedig organisasjon er en fin måte å forbedre livet i nærmiljøet på. Du kan gi personlig assistanse og se virkningen på menneskene du hjelper. Gi ditt beste ved å utnytte ferdighetene du har, utvikle nye eller delta i humanitære aktiviteter i nabolaget ditt. De beste eksemplene er frivillighet til å utvikle vanskeligstilte/katastroferammede områder eller tilby helsetjenester i fjerntliggende områder. I tillegg kan du også:

  • Lær hjemløse barn å lese og skrive.
  • Fordeling av mat og drikkevann til berørte innbyggere.
  • Bli med på sosiale aktiviteter som støtter grønnere miljø.
Bli en grønn virksomhet Trinn 26
Bli en grønn virksomhet Trinn 26

Trinn 2. Minimer virkningen på deg selv

En annen måte å forbedre verden på er å redusere din egen negative innvirkning på miljøet. Å ta godt vare på livet vil ha en betydelig positiv innvirkning på miljøet og bidra til å beskytte planeten jorden for fremtidige generasjoner.

  • Ha for vane å resirkulere konsekvent.
  • Begynn å redusere husholdningsavfall og lag kompost.
  • Prøv å spare energi ved å spare vann og strømforbruk.
  • For å bevare miljøet der du bor, bruk solcellepaneler hjemme, bruk offentlig transport, en elbil eller gå, hvis avstanden er nær nok.
  • Øk den positive effekten. Prøv å observere hvordan din lykke og velvære er forbundet med andre mennesker og miljøet. Lær hvordan du kan skape varig lykke i livet.
Støtt en kandidat for president Trinn 9
Støtt en kandidat for president Trinn 9

Trinn 3. Vær en engasjert innbygger

Bruk din stemmerett fordi dårlige politikere og politikk vil ha en negativ innvirkning på samfunnet og miljøet ditt. Å ikke stemme og tie er å la deg styre av dårlige politikere. Bli aktivt involvert i byen, provinsen og landet ditt ved å søke informasjon om politikerne du støtter, utøve din stemmerett og utdanne andre om viktige spørsmål.

For eksempel vil bare 50% til 60% av de kvalifiserte amerikanerne stemme under presidentvalget. Dette tallet ble redusert til 35% til 40% ved en midtveis presidentstemme. Tenk på endringene som ville skje hvis 90% av velgerne stemte i presidentvalget og 60% på midtveisavstemningen

Frivillig for å hjelpe eldre Trinn 7
Frivillig for å hjelpe eldre Trinn 7

Trinn 4. Bestem holdningen når du handler

Dine penger betyr mye for selgerne. Derfor, snakk høyt! Ikke kjøp produkter fra selskaper som skader eller misbruker kjæledyr. Så mye som mulig, kjøp produkter som støtter lokalbefolkningens økonomiske liv og fremdriften i ditt eget område. Slutt å kjøpe produkter fra selskaper hvis beslutninger har en negativ innvirkning på mange mennesker.

Gi gjerne informasjon til selskapene som produserer varene, slik at de vet hva du gjør og hvorfor! Mange selskaper bryr seg om hva kundene vil ha, men de vet ikke hvordan de skal gjøre en endring hvis ingen forteller dem det

Frivillig under Spring Break Trinn 8
Frivillig under Spring Break Trinn 8

Trinn 5. Vær stolt av området du bor i

Ta vare på deg og vær stolt av området du bor i. I tillegg til dine egne interesser, kan det også beskytte andre i samfunnet ditt. Benytt deg av det hvis det er en mulighet til å hjelpe fordi ikke alle har denne muligheten. Prøv å tenke på forskjellige måter å forbedre miljøet der du bor, for eksempel ved å gjøre følgende:

  • Inviter lokalbefolkningen til å utføre samfunnstjeneste ved å plante trær, rydde fortau og rengjøre parker i boligområder.
  • La aldri søppelet ligge og prøv å finne en søppelbøtte eller resirkuleringsbeholder for å kaste søppelet! Rydd opp hvis det er søppel spredt, selv om noen andre droppet det.

Del 2 av 4: Bedre miljøforhold globalt

Beregn barnebidrag når du er selvstendig næringsdrivende Trinn 3
Beregn barnebidrag når du er selvstendig næringsdrivende Trinn 3

Trinn 1. Gi en donasjon gjennom en passende veldedighet

For å kunne hjelpe mennesker i utlandet må du finne en veldedighet som jobber i et bestemt felt og distribuerer bistand på best mulig måte. Velg en veldedighet som har gjort det bra fortløpende i et bestemt område. Det er flere internasjonale veldedige organisasjoner som jobber på forskjellige felt, inkludert Heifer International, Charity: Water, Water.org, Doctors Without Borders, CARE og The Institute of International Education.

Hjelp til med å endre verden Trinn 8
Hjelp til med å endre verden Trinn 8

Trinn 2. Kjøp varer produsert under fair trade -handelssystemet

Fair trade -sertifisering sikrer at varer produseres under arbeidsforhold som behandler arbeidere menneskelig ved å betale rettferdige lønninger og anstendige arbeidsforhold. Ved å kjøpe så mange produkter som mulig, viser du at selskaper som praktiserer dette systemet fortjener mer penger og oppfordrer andre selskaper til å ta i bruk det samme systemet.

Fair trade -produkter får alltid en spesiell etikett. Hvis du ikke er overbevist ennå, ikke kjøp uetisk produserte varer. Kaffe, bananer, sjokolade, tropiske frukter, vin (spesielt fra California), klær (spesielt fra Kina, Bangladesh, Sørøst -Asia) og smykker blir vanligvis produsert gjennom uetiske produksjonsprosesser

Hjelp hjemløse barn trinn 1
Hjelp hjemløse barn trinn 1

Trinn 3. Invester pengene dine

Utviklingsland eller fattige lokalsamfunn trenger vanligvis muligheter slik at deres økonomiske liv kan utvikle seg. Du kan hjelpe ved å gi et lån til småbedrifter. På denne måten kan pengene dine returneres, og disse små bedriftene kan bidra til deres økonomiske og samfunnsliv. En enkel måte å gjøre dette på er gjennom Kiva.org som gir småbedriftslån til mennesker i fattige områder.

På denne måten kan forsømte kvinner og grupper også forsørge seg selv

Hjelp til med å endre verden Trinn 7
Hjelp til med å endre verden Trinn 7

Trinn 4. Beskytt miljøet

Gjør ting som kan beskytte miljøet globalt. Den beste måten er å redusere avhengigheten av drivstoff som kommer fra gruvedrift og andre kilder som har en negativ innvirkning på miljøet. Bruk offentlig transport, sykler eller elektriske kjøretøyer for å reise. Bruk også solenergi i hjemmet ditt, i stedet for å bruke gasser som forstyrrer miljøet. Vanen med å spise lokal mat og bruke lokale produkter vil også redusere bruken av drivstoff fra gruvedrift.

Prøv å spare så mye energi som mulig. Energiproduksjon veier tungt på jorden, og fører ofte til branner i gassgruver eller produksjon av kjernekraft. Energi som ikke brukes, kan brukes til viktigere behov og mindre energi må produseres. Slå av lyset når du går ut, ikke bruk varmt vann til dusj (hvis været ikke er for kaldt), bruk sparepærer, slå av datamaskiner når de ikke er i bruk, etc. Det er mange måter å spare energi på

Bli en grønn virksomhet Trinn 25
Bli en grønn virksomhet Trinn 25

Trinn 5. Ikke kast bort for mye

Ikke spis for mye, ikke kjøp mat du ikke trenger, og ikke kjøp nye klær hvert år. Bruk klær som fremdeles er egnet for bruk. Påfør et sunt, balansert kosthold etter behov for ikke å kaste bort mer. Lag kompost hvis det er mat igjen. Ikke kast bort mye, slik at jorden vi elsker ikke danner nye fjell fra hauger søppel!

  • Lag kompost. Klargjør en ganske stor beholder utenfor huset og en liten søppelboks inne i huset. Samle alle rester, ubrukte matlagingsingredienser og søppel etter å ha ryddet i hagen og legg dem i en beholder utenfor huset. Bruk en hagegaffel til å røre komposten regelmessig. Tilsett også jord med jevne mellomrom. Etter grundig blanding kan du drysse denne komposten i hagen.
  • Ha for vane å resirkulere skikkelig. I det siste vil ganske mange gründere hente kasserte gjenstander og avfall for å bli behandlet produktivt, for eksempel kan plastemballasjeavfall brukes som materiale for å lage paraplyer, poser eller lommebøker. Elementer som kan resirkuleres, kommer vanligvis fra plastflasker, bokser og papir.
Tilgi en fornærmende forelder Trinn 9
Tilgi en fornærmende forelder Trinn 9

Trinn 6. Vær en redningsaktivist for dyr

Som de dominerende innbyggerne på planeten Jorden har vi et ansvar for å beskytte andre vesener som ikke kan beskytte oss selv. Mange dyr lider og til og med er utdødd på grunn av måten vi lever på i dag. Du kan forbedre dyrenes levekår, for eksempel ved å:

  • Send inn et forslag til regjeringen om å lage forskrifter for å beskytte dyrelivet.
  • Kjøp produkter som er produsert uten å torturere dyr.
  • Gi en donasjon til støtte for veldedige organisasjoner som beskytter dyr, for eksempel gjennom nettstedene til The Humane Society, The Marine Mammal Center eller Performing Animal Welfare Society.
Hjelp de hjemløse Trinn 2
Hjelp de hjemløse Trinn 2

Trinn 7. Doner produkter for å støtte kvinners helse

Kvinner i noen utviklingsland, for eksempel i India og Afrika, kan ikke få hygieneprodukter for å holde kroppen ren. Dette får dem til å skamme seg og isolere seg, til og med forårsake ubehag og fare for infeksjon. Du kan løse dette problemet ved å donere det de trenger eller penger for å støtte helsen. Dermed kan de gå på skole eller på jobb for å få muligheten til å forbedre livene sine.

Et annet veldedighetsarbeid er Days for Girls

Del 3 av 4: Forbedre hjemmelivet

Konfronter en venn som unngår deg Trinn 6
Konfronter en venn som unngår deg Trinn 6

Trinn 1. Vis en vennlig holdning

Ofte er vi så opptatt av å prøve å forbedre livene våre at vi glemmer at det er mange ting vi gjør hver dag hjemme som også har en positiv innvirkning. En av de beste tingene du enkelt kan gjøre er å behandle andre som du selv vil bli behandlet. Og enda bedre, behandle andre slik de vil bli behandlet. Gjør morsomme ting for andre mennesker så ofte som mulig, for eksempel ved å lage bursdagsgaver eller gi noen en tur til bilen deres er fikset. Hvis vi kan jobbe sammen, vil alt gå greit, og vi vil begge nyte fordelene ved å dele livets godhet.

Få foreldrene dine til å slutte å si nei til deg Trinn 4
Få foreldrene dine til å slutte å si nei til deg Trinn 4

Trinn 2. Vis et eksempel

Sett et godt eksempel for venner og familiemedlemmer ved å gi informasjon om aktuelle spørsmål, slik at de også kan ta gode beslutninger. Forklar viktigheten av disse tingene, slik at de er motiverte til å endre liv. Du kan forstørre den positive effekten ved å endre tankegangen til noen mennesker.

Ess et gruppe- eller paneljobbintervju Trinn 8
Ess et gruppe- eller paneljobbintervju Trinn 8

Trinn 3. Finn en jobb

Nesten hver jobb kan ha en positiv innvirkning på samfunnet. Du kan tjene mennesker i nød og forbedre økonomien i ditt nærmiljø samtidig som du forbedrer levekårene til de rundt deg. Ved å jobbe kan du også tjene penger på å donere eller finansiere et småbedriftslån!

Vær venner med kollegaene dine Trinn 2
Vær venner med kollegaene dine Trinn 2

Trinn 4. Vær positiv

Vi vil føle oss triste og pessimistiske hvis vi er omgitt av negative og onde mennesker, slik at det blir stadig vanskeligere å håndtere andre problemer i hverdagen. La alle se at et smil og et håp virkelig kan forbedre livet til alle rundt deg. Ved å finne lærdom fra motgang og jobbe hardt for å overvinne problemer, kan du påvirke menneskene du samhandler med positivt.

Hjelp til med å endre verden Trinn 11
Hjelp til med å endre verden Trinn 11

Trinn 5. Hjelp andre

Vi kan alltid være hyggelige og hjelpe andre, men ofte går vi glipp av denne muligheten fordi vi føler oss for opptatt eller tror at noen andre vil hjelpe. Hvis du vil at livet rundt deg skal bli bedre, gjør det riktige og prøv å hjelpe, i stedet for bare å se det som andres problem.

For eksempel, hvis noen bærer dagligvarer inn i bilen og noe faller, kan du hjelpe til med å plukke den opp og putte den i en lomme. Små ting som dette ville blitt satt stor pris på av alle

Del 4 av 4: Bruke andre måter

Hjelp de hjemløse Trinn 14
Hjelp de hjemløse Trinn 14

Trinn 1. Hjelp hjemløse

Hjemløse er forsømte mennesker som ofte blir misforstått. Ved å hjelpe hjemløse hjemme eller i utlandet kan du forbedre andres liv og skape et rolig og trygt miljø.

Vær fornøyd med det du har Trinn 2
Vær fornøyd med det du har Trinn 2

Trinn 2. Hjelp kvinner

I visse kulturer anses kvinner som en uviktig gruppe. Selv om forholdene mange ganger har blitt bedre, forekommer det også land som opprettholder feminisme, og som fortsatt diskriminerer lønnsstandarder og vold mot kvinner. Gjør alt du kan for å hjelpe kvinner, ikke bare de i fattige land, men begynne med de rundt deg. Husk at likestilling i samfunnet vil åpne flere muligheter for alle.

Tips

  • Gjør det du vet for å gjøre denne verden til et bedre sted. Lær og gi informasjon til andre!
  • Beskytt de svake, uttrykk ønskene til de som ikke har ytringsfrihet, kjemp for de som er maktesløse til å hjelpe seg selv.
  • Ikke bare ta ut søppel, resirkuler.
  • Å hjelpe andre er en god ting. Ikke vær redd for å gjøre det.
  • Frivillig ved å lære PAUD -barn å lese. Å være snill mot barn lærer dem å være snille mot andre.
  • Begynn hagearbeid med kompost du lager selv. Dyrk grønnsaker slik at du ikke trenger å gå ut for å kjøpe dem.
  • Ikke kast bort mat. Kjøp nok mat og spis til du går tom, i stedet for å bruke for mye for å kaste den.
  • Fortell alle hva du vet om forurensning, spesielt om global oppvarming. Vi har ytringsfrihet. Så snakk med mengden og forklar hvordan du kan bidra til å forbedre deres liv ved å formidle det som er beskrevet i denne artikkelen i en overraskelsestale.
  • Doner midler gjennom veldedige formål, enten mye eller lite. Store og små veldedige organisasjoner trenger midler, enn si små. Animals, Inc. er en veldedig organisasjon som selger bakverk og andre ting for å forhindre misbruk av dyr.
  • Å være vegetarianer handler ikke bare om å beskytte dyr! Det kan også redusere karbonutslipp til luften (for å bekjempe global oppvarming og miljøforurensning), mate de sultne og redusere risikoen for kreft (i tillegg til hjertesykdom og fedme)!

Advarsel

  • Ikke bli motløs fordi du føler at du ikke kan gjøre en endring. Store endringer starter vanligvis fra en uformell samtale mellom to mennesker og går gjennom en gruppe mennesker med samme tankegang.
  • Finn informasjon om organisasjonen du vil hjelpe eller donere til. Noen organisasjoner, selv om de hevder å være veldedige organisasjoner, har ikke brukt midlene de samler inn for å hjelpe mennesker. Du finner informasjon om veldedige organisasjoner ved å gå til nettsidene Charity Watch og BBB.

Anbefalt: