Hvordan kjøpe melon: 10 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan kjøpe melon: 10 trinn (med bilder)
Hvordan kjøpe melon: 10 trinn (med bilder)

Video: Hvordan kjøpe melon: 10 trinn (med bilder)

Video: Hvordan kjøpe melon: 10 trinn (med bilder)
Video: Домашний уход за лицом после 50 лет. Советы косметолога. Антивозрастной уход за зрелой кожей. 2024, Kan
Anonim

Den merkelige rekken på huden til en melon kan være nesten like merkelig som et kart over planeten Pluto for mange kjøpere. Lås opp hemmelighetene til denne duftende frukten, og lær hvordan du får en søt, moden melon.

Steg

Del 1 av 2: Plukker en melon

Kjøp en Cantaloupe Trinn 1
Kjøp en Cantaloupe Trinn 1

Trinn 1. Se etter tegn på råte

Vær oppmerksom på steder, hyller eller oppbevaringsbokser for meloner. Hvis det er mange fluer eller andre insekter i nærheten, eller det er væske som drenerer og dekker frukten, kan det være bedre å kjøpe meloner andre steder.

  • Unngå meloner som har hull, riller/buler eller brune eller svarte flekker på huden.
  • Hvis det bare er ett område med misfarging på melonhuden, kan det være området der melonen ble plassert eller området utsatt for solen. Dette vil vanligvis ikke påvirke smaken.
Kjøp en Cantaloupe Trinn 2
Kjøp en Cantaloupe Trinn 2

Trinn 2. Sjekk fargen på huden og garnet på huden

En moden melon har en gul, brun eller kremfarget hud. Denne huden er dekket av et maskemønster, som har mer uttalte og tykkere områder på overflaten. En grågrønn hud dekket av et flatt nett er et tegn på at melonen ikke er moden.

Noen nye meloner kan forbli grønne selv om de er modne. Hvis hver melon i haugen er grønn, kan du prøve å slå opp navnet på typen melon på nettet eller spør en butikkmedarbeider

Kjøp en Cantaloupe Trinn 3
Kjøp en Cantaloupe Trinn 3

Trinn 3. Observer fruktbunnen nøye

Aldri kjøp en melon med en grov eller utsatt base, en som har en klumpete base som kom fra frukten eller en som har stammen fremdeles festet. Meloner som dette blir plukket for raskt og vil smake veldig dårlig. Velg i stedet meloner med glatte, avrundede baser.

Selv om du kan føle modenheten ved å trykke på fruktbunnen, er denne metoden lite pålitelig og kan føre til at frukten blir lettere skadet. Unngå imidlertid meloner med en våt, rennende base

Kjøp en Cantaloupe Trinn 4
Kjøp en Cantaloupe Trinn 4

Trinn 4. Løft og klapp melonen du ønsker

Melonen skal veie i henhold til størrelsen. Tilstanden skal være solid, men ikke vanskelig. Klapp melonen og lytt etter en lav, full lyd fra den. En høy, tom stemme viser en ubehagelig melon.

Se etter tegn på en overmoden melon: en klissete overflate, grøtaktig eller flassende kanter, eller lyden av vann som svinger når den flyttes

Kjøp en Cantaloupe Trinn 5
Kjøp en Cantaloupe Trinn 5

Trinn 5. Smak og lukt på tuppen av frukten

Lett trykk på denne delen (motsatt fruktbunnen) er ideelt for å sikre modenhet. Det er enda viktigere at denne delen har en behagelig søt duft, for eksempel duften av blomster. Overdreven søtlig aroma indikerer at frukten er overmoden og gjæret.

  • Lukten av alkohol eller aceton (neglelakkfjerner) indikerer at melonen har gjæret.
  • For å unngå en melon med en grøtaktig fylling, trykk nedover hele melonen. Er det solid? Hvis det er deler som er myke eller buede, blir innsiden grøtaktig.

Del 2 av 2: Lagring og servering av melon

Kjøp en Cantaloupe Trinn 6
Kjøp en Cantaloupe Trinn 6

Trinn 1. Oppbevar melonen i kjøleskapet

Kule temperaturer vil redusere sjansene for bakterievekst, og holde melonen frisk. Oppbevar meloner mellom 36 og 40 F (2,2–5ºC) for best resultat (mest sannsynlig er friskhetsskuffen i kjøleskapet ved den temperaturen).

  • Du kan lagre umodne meloner i flere dager ved romtemperatur. Når den er moden, anbefales kjøleoppbevaring sterkt av helsemessige årsaker.
  • Svært sterke dufter kan feste seg til andre ting i kjøleskapet. Oppbevar melonen i et glass eller en plastboks for å forhindre at dette skjer.
Kjøp en Cantaloupe Trinn 7
Kjøp en Cantaloupe Trinn 7

Trinn 2. Vask hendene når du serverer melon

Det har vært flere tilfeller av utbrudd av “Salmonella” og andre bakterier fra meloner, delvis på grunn av forbrukernes uvitenhet. Vask hendene med såpevann etter at du har fått melonene hjem. Vask hendene igjen før og etter kutting av melonen.

Kjøp en Cantaloupe Trinn 8
Kjøp en Cantaloupe Trinn 8

Trinn 3. Gni melonskallet før du skjærer det

Melonskall er ofte forurenset med bakterier som kan skyves inn i frukten under skjæring. Webmønsteret på melonhuden gjør det vanskelig å fjerne bakterier, så skrubb alle delene forsiktig med en ren børste eller fingrene. Hold melonen under rennende vann mens du gjør dette. Tørk melonen med et papirhåndkle når du er ferdig.

  • Ikke vask melonen for lenge fra serveringstiden. Selv en liten mengde fuktighet og slapp hud vil fremme soppvekst.
  • Ikke bruk såpe, fordi såpen vil bli absorbert i melonen gjennom huden.
Kjøp en Cantaloupe Trinn 9
Kjøp en Cantaloupe Trinn 9

Trinn 4. Skjær melonen

Bruk en ren kniv og skjærebrett. Del den i to fra enden til bunnen, fjern frøene og skjær den i båter. Vask alle kniver og overflater etter at du nyter melonen.

Kjøp en Cantaloupe Trinn 10
Kjøp en Cantaloupe Trinn 10

Trinn 5. Skrell og lagre den resterende melonen

Ikke la den hakkede melonen stå i mer enn fire timer; noen mennesker antyder at melon forbrukes ikke mer enn to timer. Skjær fruktkjøttet fra skinnet og oppbevar det i en lukket beholder i kjøleskapet.

Alternativt kan du fryse melonkjøttet mellom bakepapir. For best smak, server innen en måned, litt myknet. For å bevare smaken og fargen lenger, beleg med sukker eller sukkersirup før frysing

Tips

  • Denne artikkelen beskriver den amerikanske melonen, som refererer til bergmelonen eller moskusmelonen som finnes i noen regioner. I Europa kan ordet melon referere til andre meloner som ikke har et nett på huden og forblir grønne når de er modne.
  • I områder der meloner vokser, smaker meloner best om sommeren. Selv om de er importert og utenom sesongen, har de en ikke så god smak.
  • For en veldig søt melon, se etter klumper av brunt sukker ved basen. Huden på frukten vil se gylden oransje ut på tre fjerdedeler, og en fjerdedel grønn.

Anbefalt: