Hvordan blande på videregående skole: 14 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan blande på videregående skole: 14 trinn (med bilder)
Hvordan blande på videregående skole: 14 trinn (med bilder)

Video: Hvordan blande på videregående skole: 14 trinn (med bilder)

Video: Hvordan blande på videregående skole: 14 trinn (med bilder)
Video: Tappe ser på nrksuper.no [EDUCATIONAL] 2024, Kan
Anonim

Å gå på videregående kan være en stor utfordring. Du går på en skole der alle virker overbevist om hva de gjør og måten de gjør det på. For å være ærlig, var alle litt usikre på videregående. Du kan imidlertid finne et passende sted og en god vennegjeng å tilbringe videregående dager med.

Steg

Del 1 av 3: Finne vennskap

Passer inn på videregående skole trinn 1
Passer inn på videregående skole trinn 1

Trinn 1. Start tidlig

De fleste videregående skoler har en orienteringsperiode. På den tiden kan du besøke skolen. Under orienteringen kan du prøve å snakke med andre mennesker for å se om du deler de samme interessene.

For eksempel kan du si, “Hei, jeg er Budi. Studerer du her også? Jeg vil bli med i bandet, hva med deg?"

Passer inn på videregående skole trinn 2
Passer inn på videregående skole trinn 2

Trinn 2. Bli med på ekstratimer

De fleste videregående skoler har en rekke tilleggsprogrammer og aktiviteter som du kan ta del i basert på dine interesser. Det beste med å ta fritidsfag er at du får møte andre tenåringer med lignende interesser. Det kan være temaet for samtalen din.

  • For eksempel, kanskje du vil bli med på en tale eller kunst utenomfaglig, eller vil være en del av et marsjorkester eller kor. Du vil møte andre tenåringer som liker kunst eller musikk like mye som deg.
  • Hvis du ikke finner et fritidsfag du liker, kan du spørre administrasjonen om hvordan du starter et fritidsopplegg om noe du brenner for. Bare sørg for at det utenomfaglige er passende på skolen før du spør. Du kan også trenge en lærer for å støtte det.
Passer inn på videregående skole trinn 3
Passer inn på videregående skole trinn 3

Trinn 3. Sørg for at du møter den samme personen

Jo oftere du møter den samme gruppen, jo mer kjent blir du for gruppen. Over tid vil du begynne å bli kjent og komme nærmere menneskene i gruppen. Prøv å sitte med samme gruppe til lunsj. Gruppen kan være mennesker som sitter i nærheten av deg i klassen, eller folk som er i samme fritidsfag som deg.

Passer inn på videregående skole trinn 4
Passer inn på videregående skole trinn 4

Trinn 4. Hold kontakten med gamle venner

Noen elever kan fortsette videregående fra samme ungdomsskole som deg. Prøv å møte gamle venner, selv med venner du ikke var veldig nær. Du kan finne ut at dere to har mer til felles nå som dere går på videregående.

Når du ser en gammel venn på gangen, må du si hei. Inviter ham ut eller spør om dere kan gjøre lekser sammen for å minne om fortiden

Del 2 av 3: Få venner

Passer inn på videregående skole trinn 5
Passer inn på videregående skole trinn 5

Trinn 1. Presenter deg selv

Folk vil ikke kjenne deg hvis du ikke snakker. Ikke vær redd for å presentere deg selv, snakke i timene eller under møter.

Start med å hilse på dine nærmeste i klassen før klokken ringer. Du kan si, “Hei, jeg er Tini. Jeg er veldig spent på første skoledag, men nervøs også. Hva med deg?"

Passer inn på videregående skole trinn 6
Passer inn på videregående skole trinn 6

Trinn 2. Prøv å henge med folk du liker

Når du finner folk du liker, spør om du kan bli med dem. For eksempel, hvis du møter en klassekamerat til lunsj, spør om du kan sitte sammen med dem.

For eksempel kan du si, "Hei, vi var i samme klasse i matteklassen. Kan jeg sitte her eller ikke?"

Passer inn på videregående skole trinn 7
Passer inn på videregående skole trinn 7

Trinn 3. Fortell folk hva du liker om dem

Folk elsker å høre gode ting om seg selv. Når du komplimenterer noen, får du muligheten til å chatte med dem. Det får deg til å føle deg bra begge to.

De beste komplimentene er spesifikke. For eksempel, i stedet for å si "Du ser ut som om du er smart", kan du si: "Du er virkelig god til å forstå hva Mr. Amir sier i matematikklassen. Akkurat som en matematisk gud!"

Passer inn på videregående skole trinn 8
Passer inn på videregående skole trinn 8

Trinn 4. Snakk med andre ungdommer

En måte å få venner med noen på er å studere personen. Du kan gjøre dette ved å få personen til å snakke om seg selv. Folk elsker å snakke om seg selv, så still spørsmål for å komme i gang. Spør for eksempel favorittfagene sine eller hvilke aktiviteter de vanligvis gjør utenfor skolen.

For eksempel kan du spørre: "Så, hva gjør du vanligvis når du vil ha det gøy?" Eller, "Har du et favorittspill eller ikke?"

Passer inn på videregående skole trinn 9
Passer inn på videregående skole trinn 9

Trinn 5. Vis vennlighet

En påvist måte å få venner på er å være hyggelig mot alle. Du liker det når folk er hyggelige, ikke sant? Det samme gjør andre mennesker. Prøv å ta med en matbit for å dele med en ny venn, eller hjelp noen med å hente boken hennes når hun slipper den på gangen. Slike tilsynelatende trivielle godhetshandlinger kan hjelpe deg med å bygge vennskap og kompatibilitet.

Passer inn på videregående skole trinn 10
Passer inn på videregående skole trinn 10

Trinn 6. Godta andre mennesker som de er

Akkurat som du vil blande deg inn, gjør det andre mennesker. Noen ganger er det fristende å ekskludere folk som ikke ligner på oss, men det betyr at vi gjør noe vi vil at andre skal unngå. Med andre ord gjør du problemet verre. Ingenting er perfekt. Du må godta folk som de er.

Det betyr ikke at du må være venner med folk som er onde eller mobber. I stedet betyr det at du ikke bør utelukke noen fra å være din venn bare fordi du synes de er rare

Del 3 av 3: Flytte mot kompatibilitet

Passer inn på videregående skole trinn 11
Passer inn på videregående skole trinn 11

Trinn 1. Prøv å være en del av gruppen, i stedet for bare å blande deg inn

Blending betyr at du vil være som andre mennesker for å få venner. På videregående (og som voksen) kan det være fristende. Det er lettere å skjule en del av deg selv enn å være deg selv og risikere å bli sparket ut av gruppen. Men å leve uten å være deg selv vil etter hvert få deg til å føle deg verre. I tillegg vil det å la din personlighet skille seg ut hjelpe deg med å finne mennesker som ligner på deg og danne en sterk vennegjeng.

“Sammenslåing” betyr ofte at du må endre deg selv slik at du ikke blir oversett i gruppen. "En kamp" indikerer at gruppen aktivt vil at du skal bli i den

Passer inn på videregående skole trinn 12
Passer inn på videregående skole trinn 12

Trinn 2. Omfavne forskjellene

Alle er unike og har et unikt sett med tanker, ideer og følelser. Ja, du er annerledes enn andre mennesker. Hva betyr forskjellen hvis du vil blande deg inn? Dette kan bety å omfavne disse forskjellene og finne andre som er villige til å omfavne disse forskjellene også.

Passer inn på videregående skole trinn 13
Passer inn på videregående skole trinn 13

Trinn 3. Vær tålmodig

Noen ganger tar det tid å finne en passende gruppe. Du kan føle deg ensom en stund. Men hvis du fortsetter å prøve, vil du forhåpentligvis finne en gruppe mennesker som bryr seg om deg.

I mellomtiden, fortsett å gjøre det du liker, og bli med i grupper som interesserer deg. Fortsett å hilse på folk i klassen

Passer inn på videregående skole trinn 14
Passer inn på videregående skole trinn 14

Trinn 4. Lag vennegrupper, ikke gjenger

Kanskje du har dannet en vennegruppe i en musikkgruppe fordi du har de samme interessene. Det er en typisk vennegjeng. Andre ganger kan det oppstå vennegrupper fordi de deler felles verdier, for eksempel religion, og du ønsker alle som ønsker å bli med velkommen. På den annen side oppmuntrer gjenger til samsvar og fokuserer ofte på å være den mest populære eller oppdaterte. Problemet med gjenger er at medlemmene bevisst utelukker mennesker. Det får andre til å føle seg neglisjert.

Anbefalt: