3 måter å behandle utslett under ringene

Innholdsfortegnelse:

3 måter å behandle utslett under ringene
3 måter å behandle utslett under ringene

Video: 3 måter å behandle utslett under ringene

Video: 3 måter å behandle utslett under ringene
Video: Hvordan du blir kvitt flekker etter kviser! 2024, April
Anonim

Klør hudområdet under ringen på grunn av utslett? Ikke skynd deg å få panikk! I utgangspunktet er utslett under ringen et svært vanlig hudproblem og lett å behandle. Hvis du føler at du opplever det, må du umiddelbart gå til nærmeste lege eller hudlege for å identifisere årsaken, for eksempel ansamling av smuss eller nikkelallergi. Hvis utløseren ikke er en nikkelallergi, kan ringen brukes så lenge du holder hendene rene og fuktige. Men hvis utløseren er en nikkelallergi, må du beskytte helsen til hendene dine ved å bytte ut ringen eller belegge den med et annet materiale som ikke utløser allergi på huden din.

Steg

Metode 1 av 3: Behandling av utslett

Unngå myggstikk under graviditet Trinn 12
Unngå myggstikk under graviditet Trinn 12

Trinn 1. Ta kontakt med lege

I mange tilfeller er utslettet vanligvis kontaktdermatitt eller betennelse i huden på grunn av kontakt med visse stoffer i ringen. For å diagnostisere årsaken nøyaktig, ikke nøl med å oppsøke lege. Deretter vil legen avgjøre om utslett faktisk er forårsaket av nikkelallergi, opphopning av svette og smuss eller andre årsaker.

  • Legen kan utføre en allergitest for å avgjøre om det er en hudreaksjon på nikkel eller ikke. Trikset, legen vil påføre nikkel, platina og andre allergener på huden, og deretter la den stå i 48 timer for å oppdage om en allergisk reaksjon oppstår etterpå.
  • Hvis huden din ikke reagerer på nikkel, er det en god sjanse for at ansamling av smuss eller svette har utløst utslett. Hvis det er tilfelle, trenger du bare å rengjøre ringen grundig.
  • Tell varigheten av å bære ringen for å oppdage årsaken til utslett. Hvis ringen har blitt slitt lenge, men utslettet under den nylig har dukket opp, er det mest sannsynlig ikke årsaken til materialet i ringen. Med andre ord kan årsaken være en irritasjon fanget under ringen.
Berolig myggbitt Trinn 11
Berolig myggbitt Trinn 11

Trinn 2. Påfør kortisonkrem for å redusere betennelse

Mest sannsynlig vil legen din anbefale en kortisonkrem for å lindre irritasjon og rødhet på huden som du kan kjøpe uten resept på apoteket. I mer alvorlige tilfeller kan legen din foreskrive en høyere dose medisiner. Bruk disse medisinene en eller to ganger om dagen i to til fire uker.

  • Vanligvis har hydrokortisonkrem som er foreskrevet av en lege en høyere dose enn hydrokortisonkrem uten resept.
  • Følg alltid instruksjonene på medisinpakken.
  • Påfør kortisonkrem i maksimalt syv dager. Hvis symptomene ikke avtar etter syv dager, gå tilbake til legen.
Bli kvitt insektbitt Trinn 4
Bli kvitt insektbitt Trinn 4

Trinn 3. Ta en antihistaminpille for å lindre kløen som vises

Sjansen er stor for at legen din vil be deg om å ta et reseptfritt antihistamin, for eksempel Benadryl (difenhydramin) eller Claritin (loratadin), for midlertidig å lindre intensiteten av utslett.

Følg doseringsanbefalingene som er oppført på medisinpakken

Få feilbitt for å stoppe kløe Trinn 10
Få feilbitt for å stoppe kløe Trinn 10

Trinn 4. Prøv å bruke en soppdrepende krem for å behandle utslett forårsaket av soppvekst

Hvis utslettet ser flassende og forstørret ut, er det mest sannsynlig en soppinfeksjon forårsaket av overflødig varme og fuktighet fanget under ringen. Vanligvis oppstår slike forhold på grunn av overdreven svetteproduksjon i området. Prøv å kommunisere denne muligheten til legen din og be ham om passende behandlingsanbefalinger.

Legen din kan foreskrive en soppdrepende krem eller be deg kjøpe den uten resept på apoteket

Metode 2 av 3: Bruk ringen

Finn ringstørrelsen Trinn 7
Finn ringstørrelsen Trinn 7

Trinn 1. Sett ringen på den andre fingeren

For å gi utslett tid til å gro, overfør ringen til den andre fingeren. Hvis utslettet dukker opp igjen på fingeren, må du slutte å bruke den.

Rengjør skjøre smykker Trinn 10
Rengjør skjøre smykker Trinn 10

Trinn 2. Fjern ringen før du fukter hendene

Noen ganger kan utslett også skyldes vann og såperester som bygger seg opp under ringen. Derfor, ikke glem å fjerne ringen før du svømmer, dusjer, bader eller vasker hendene. Tørk hendene grundig før du tar dem på igjen.

Bruk en mild såpe når du vasker hendene. Spesielt Dove, Clay og Cetaphil -såper er perfekte alternativer å bruke

Velg en Hair Relaxer Trinn 4
Velg en Hair Relaxer Trinn 4

Trinn 3. Påfør lotion på hendene hver dag

Spesielt er lotionen i stand til å redusere friksjonen mellom ringen og huden, og dermed redusere potensialet for irritasjon. Hvis mulig, kjøp en lotion som er merket "allergivenlig" eller som ikke utgjør en risiko for en allergisk reaksjon.

Ta vare på safirsmykker Trinn 9
Ta vare på safirsmykker Trinn 9

Trinn 4. Rengjør ringen

I noen tilfeller kan smuss og svette som sitter fast på ringen irritere huden og forårsake utslett. For å forhindre at dette skjer, kan du prøve å ta ringen din til en butikk som tilbyr ringrensingstjenester, eller rengjøre ringen selv ved hjelp av en spesiell smykkerengjøringsløsning. Ikke glem å fortynne oppløsningen med vann i henhold til instruksjonene på baksiden av emballasjen, og bløtlegg deretter ringen i maksimalt 40 minutter. Etter det skrubber du ringen forsiktig med en myk børste.

Metode 3 av 3: Håndtering av en allergi mot nikkel

Rengjør skjøre smykker Trinn 11
Rengjør skjøre smykker Trinn 11

Trinn 1. Bytt ringmateriale

Hvis ringen er så viktig og verdifull, vil du sannsynligvis ikke kaste den, ikke sant? Prøv derfor å ta den med til en ringselger og spør hva slags metall som ble brukt til å lage ringen. Be om nødvendig ringeselgeren om å endre typen materiale som brukes.

  • Titan, rustfritt stål og 18 ct gull er generelt trygt å ha på deg som har nikkelallergi.
  • Faktisk er det ganske vanlig å tilføre nikkel til gullsmykker. Spesielt, jo høyere karat, desto mindre sannsynlig er det at smykker inneholder nikkel.
  • Det er mer sannsynlig at hvitt gull inneholder nikkel enn gult gull.

Trinn 2. Belegg ringen med rhodium

Be ringselgeren om å dekke hele overflaten av ringen med rhodium for å beskytte fingeren. Selv om det vil koste mye mindre enn å kjøpe en ny ring, vær oppmerksom på at rhodiumbelegget eroderer etter noen år.

Trinn 3. Påfør polish på innsiden av ringen

Dekk innsiden av ringen med klart neglelakk. Vent til neglelakken er helt kjølig og tørr før du setter ringen på igjen. Påfør neglelakk hver annen eller tredje dag for å maksimere funksjonen.

  • Dette er en midlertidig løsning til du kan bytte ut ringen eller dekke den med et annet materiale.
  • Nickel Guard er et spesielt belegg designet for å beskytte huden din mot å komme i direkte kontakt med smykker som inneholder nikkel. For å bruke det trenger du bare å påføre belegget på innsiden av ringen som neglelakk.
Ta vare på gull trinn 7
Ta vare på gull trinn 7

Trinn 4. Kontroller om det er nikkel i hver ring du har

Hvis du tror du har nikkelallergi, kan du prøve å kjøpe et spesielt nikkeldetektionssett i en nettbutikk eller hudlege. Vanligvis finner du to kjemiske væsker i den. Hell en dråpe av hver væske på overflaten av ringen, rør deretter forsiktig med en bomullspinne. Hvis den blir rosa, inneholder ringen din nikkel. Ellers er ringen din trygg å bruke.

Ikke bekymre deg, det vil ikke skade smykkene dine

Tips

  • Nikkelallergi kan fortsatt oppstå selv om du har brukt en nikkelbelagt ring i årevis.
  • Denne typen utslett oppleves oftest av folk som har gifteringer. For å fikse dette, prøv å fjerne ringen i en hel time hver dag.
  • Dessverre vil en nikkelallergi som allerede er opplevd ikke bli helt kurert.

Anbefalt: