Hvordan møte hindringer (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan møte hindringer (med bilder)
Hvordan møte hindringer (med bilder)

Video: Hvordan møte hindringer (med bilder)

Video: Hvordan møte hindringer (med bilder)
Video: Derfor kan hestehuller være livsfarlige 2024, April
Anonim

Alle må ha støtt på hindringer i livet hans, selv for mennesker som ser ut til å ha alle bekvemmeligheter i livet. Så, hvordan takler alle? Ville du gi opp og flytte til Antigua i stedet? Vi vil hjelpe deg med å endre perspektivet ditt med noen strategier og ferdigheter, og vi vil gå gjennom trinnene du må ta sammen for å gjøre deg i stand til å overvinne disse hindringene som en vinner.

Steg

Del 1 av 2: Feilsøking

Møt utfordringer Trinn 1
Møt utfordringer Trinn 1

Trinn 1. Godta at hindringen eksisterer

Mange mennesker motstår hindringene som kommer. De vil overbevise seg selv om at problemene deres er mindre enn de egentlig er, eller at de ikke eksisterte i utgangspunktet. Du må kjenne igjen disse hindringene når du begynner å tenke på denne måten fordi det de sier er sant: det første trinnet for å overvinne et problem er å innrømme at du har et problem.

Dette er ikke noe hyggelig. Å innrømme at hindringene er virkelige og at du må overvinne dem kan være veldig skummelt. Hvis du er redd for hindringene du møter, må du huske at du i løpet av livet ditt har møtt alle hindringer som kommer deg, og du kan overvinne det. Det er ingen grunn til å tro at hindringene nå er forskjellige fra før

Møt utfordringer Trinn 2
Møt utfordringer Trinn 2

Trinn 2. Gjør tiltak

Det er veldig viktig å sette i gang tiltak på problemet ditt så snart som mulig for eventuelle hindringer du står overfor. Hver eneste inaktivitet blir en aktivitet. Ved å gjøre ingenting, gjør du faktisk noe. Og det vil sannsynligvis ikke hjelpe situasjonen din. Problemer multipliserer vanligvis når du lar dem, som kaniner. Jo raskere du møter hindringer, jo lettere blir det for deg å overvinne dem.

Møt utfordringer Trinn 3
Møt utfordringer Trinn 3

Trinn 3. Evaluer fakta

Så, er du klar til å begynne å løse problemet ditt? God! Det beste første du kan gjøre er å vurdere fakta. Hva vet du fra det som skjedde? Er du sikker på at du forstår situasjonen? Ikke bare finn ut hva problemet er; Det viktigste er sannsynligvis at det du ikke skjønner er det virkelige problemet. Ta deg tid til å forstå situasjonen så godt du kan.

  • Dette betyr vanligvis at du må snakke med folk, selv om ingen er pålitelige i din situasjon. Har du problemer på skolen? Snakk med læreren din. Problemer på jobben? Snakk med sjefen din eller kolleger. Problemer i forholdet ditt? Snakk med partneren din. Plaget med helsen din? Snakk med legen din. Du må forstå det.
  • Oppføring kan hjelpe deg. En hindring innebærer vanligvis ikke bare en enkelt oppgave eller et problem, men består vanligvis av flere forskjellige deler. Lag en liste over de mindre hindringene og tingene du trenger for å overvinne dem.
Møt utfordringer Trinn 4
Møt utfordringer Trinn 4

Trinn 4. Bruk det du har

Når du forstår hva du har å gjøre med, kan du tenke på hva du har tilgjengelig for å hjelpe deg med å overvinne denne hindringen. Hva er det viktigste som vil bidra til å løse problemet ditt, men det er mange ting du kan vurdere. Tenk på styrkene dine, menneskene som kan hjelpe deg, og eventuelle fysiske ressurser du har (som penger). Du må også tenke på de svakeste områdene dine. Dette kan tillate deg å planlegge fremover slik at du kan kompensere eller i det minste være forberedt på visse områder der det kan oppstå problemer. Vær realistisk om det gode og det onde du må gjøre: Overdreven optimisme er ikke bra.

Anta at du står overfor hindringer i ekteskapet ditt. Hva har du som kan hjelpe deg med å overvinne disse hindringene? Du kan kommunisere hvordan du føler. Det er veldig viktig å forstå mellommenneskelige spørsmål. Du har også foreldre som alltid er der for deg, ettersom de har opplevelsen av å holde seg sammen i møte med noen alvorlige kamper. Merket kan ha noen forslag. Du vet også at du ikke er flink til å endre vaner, så du vet at du må være forberedt på å ta mer hensyn til dem

Møt utfordringer Trinn 5
Møt utfordringer Trinn 5

Trinn 5. Se etter mer informasjon

Nå som du vet hva situasjonen er og hva du har, kan du nå begynne å lete etter informasjon som kan hjelpe deg. Finn ut om hindringene du står overfor. Snakk med folk som har lignende hindringer. Jo flere fakta, lignende situasjoner og andres erfaringer du kjenner, jo lettere blir det for deg å overvinne disse hindringene. Det hjelper deg også fra å føle deg ensom.

  • Du kan finne informasjon på nettet og bruke Google til å finne nettsider som snakker om problemet ditt.
  • For eksempel når du står overfor hindringer på jobben; Du vil bli vurdert og kvaliteten på arbeidet ditt vil bli dårligere. Nå, søk på Google for en ytelsesvurdering. Du vil lære og høre om prosessen og hvordan det har skjedd med andre mennesker. Du kan også lære om hva som må gjøres for å øke sjansene for å beholde jobben din hvis anmeldelsen din ikke går bra.
Møt utfordringer Trinn 6
Møt utfordringer Trinn 6

Trinn 6. Se på alle mulighetene

Når vi bekymrer oss, har vi en tendens til å se veldig lite av hindringen. Du kan se noe som "bør jeg gjøre dette eller det". Imidlertid er det sjelden å ha et nøyaktig syn på situasjonen. Denne tankegangen kan sette din beslutningsprosess i fare. Utfordre ideene dine om hva som virkelig er viktig for situasjonen og hvilke alternativer du har. Finn noen ideer du kan forestille deg veldig tydelig. Du kan forstå at noen ting kan være passende for deg å gjøre, selv om de ikke fungerer som du tror ting kommer til å skje.

Hvis du blir sittende fast i en situasjon og finner en alternativ rute, er en av de enkleste måtene å snakke med noen du stoler på. Spør om råd. Hvis du er alene, se på hovedmålene dine (ting du prøver å oppnå). Det er et problem å komme dit, ikke sant? Se nå på den faktiske funksjonen til målet. Er det noen annen måte å oppnå det på? Dette kan åpne andre veier du kan ta

Møt utfordringer Trinn 7
Møt utfordringer Trinn 7

Trinn 7. Snakk, snakk og snakk

Hvis hindringene du står overfor involverer andre mennesker, kan de fleste av dine hindringer løses ved å snakke med andre mennesker. De fleste av problemene våre oppstår først når vi ikke klarer å kommunisere på den måten vi burde.

  • For eksempel når du har problemer i forholdet ditt. Det beste du kan gjøre for å løse problemet er å snakke med partneren din. Vær ærlig om hvordan du føler og hva du vil, og oppmuntre dem til å gjøre det samme. Hvis de ikke vil snakke med deg, fortsett å prøve.
  • Et annet eksempel er når du møter problemer på skolen. Snakk med læreren din eller skolens rådgiver. Uansett problem, vil en av dem ha ideer for å hjelpe deg. Du kan også tro at de vil skjelle deg, dømme deg eller gjøre ting verre, men det er usannsynlig at det skjer. Du vil sannsynligvis ikke fortelle dem noe som vil overraske dem, og de har mye erfaring med feilsøking og kan ha gode ideer for deg.
Møt utfordringer Trinn 8
Møt utfordringer Trinn 8

Trinn 8. Finn en rådgiver

Når du står overfor et hinder, er en av tingene du kan gjøre for å endre opplevelsen din av en bestemt situasjon, å søke en rådgiver. Denne rådgiveren kan være en person, et nettsted, en bok: alt som kan gi deg råd om din nåværende situasjon og inspirere deg til å gjøre det som en vinner. Å ha en rådgiver kan også gjøre opplevelsen din mer positiv og kan hjelpe deg med å endre hvordan du gjør det som skjer.

  • For eksempel, hvis du har et problem med en venn, snakk med storesøsteren din. Han kan ha hatt det samme problemet som deg, så han kan gi deg noen råd. Han kan også støtte og få deg til å føle deg komfortabel.
  • Nettsamfunn kan også oppfylle denne rollen, så ikke bekymre deg hvis du synes det er vanskelig å snakke med folk eller be om hjelp personlig.
Møt utfordringer Trinn 9
Møt utfordringer Trinn 9

Trinn 9. Fortsett å prøve til du finner en løsning

Nøkkelen til å håndtere livets problemer er å fortsette å prøve. Aldri gi opp. Hvis du gir opp lett, vil du ikke oppleve suksess i noe du prøver. Selvfølgelig bør du ikke prøve den samme tilnærmingen om og om igjen, men aldri slutte å lete etter løsninger. Hver utfordring kan møtes og enhver situasjon kan bli bedre, så lenge du holder tankene åpne.

Noen ganger er løsningen på et problem å akseptere skjebnen. For eksempel er utfordringen din at du er diagnostisert med en kronisk sykdom. Du trenger ikke prøve å bli kvitt sykdommen; faktisk er det ikke sikkert du ikke kan komme deg etter sykdommen. Men i denne situasjonen er en god løsning å finne fellesskapsidentitet og identitet med andre mennesker med samme sykdom, og lære å akseptere virkeligheten og se de gode tingene som skjer i livet ditt

Del 2 av 2: Endre din oppfatning

Møt utfordringer Trinn 10
Møt utfordringer Trinn 10

Trinn 1. Erkjenn at det er noe du må gå igjennom

Så du har en formidabel hindring: nå må du prøve å overvinne den. Hvordan takler du det mest irriterende som har hendt deg? Det er veldig viktig å huske at tiden går og ting endrer seg. Alltid husk. Det som gjenstår er at solen stiger hver ris. Uansett hva du står overfor, hvor dårlig og varig du føler deg, er det viktig å huske at du ikke alltid vil føle det slik. Hindringene dine vil ikke vare evig. En ny virkelighet vil danne seg, og du vil finne veien gjennom livet. Fortsett å minne deg selv på: Dette må bestås.

For eksempel når partneren din som har vært med deg siden du var ung forlater deg. Det vil føles forferdelig, som om du aldri vil bli lykkelig igjen og ikke vil finne noen andre du virkelig elsker. Kanskje du føler at du aldri vil finne noen andre igjen. Men når tiden går, går du ut og plutselig … kommer en kjekk prins inn i rommet. Han er morsom og kjekk, og han vil tro at Abda er den mest ekstraordinære personen på jorden. Det vil skje. Du må være tålmodig og gi det litt tid

Møt utfordringer Trinn 11
Møt utfordringer Trinn 11

Trinn 2. Minn deg selv på de gode tingene i livet ditt

Når dårlige ting skjer med oss eller når vi føler oss deprimerte, har vi en tendens til å glemme de vakre tingene som skjedde i våre liv. Uansett hvor ille ting var, ville verden fortsatt være et fint sted. Nyt de gode tingene i livet ditt. Bruk tid på å glede deg over de gode tingene og fortelle folk som elsker deg at du også elsker dem. Ikke bare vil dette holde deg våken i en vanskelig tid, det vil også hjelpe deg med å finne en måte å overvinne hindringer på.

Noen ganger har folk vanskelig for å se de gode tingene i livet. Ikke la dette skje med deg. Har du en verdifull person? Du har fortsatt venner og familie. Er det ikke nok å ha venner og familie? Du lever og har en god sjanse til å gå ut og finne venner og få erfaring. Det er alltid en verdifull opplevelse som venter på å bli hentet av deg

Møt utfordringer Trinn 12
Møt utfordringer Trinn 12

Trinn 3. Vær alltid fleksibel

Uansett hvilke hindringer du møter, vil det å være fleksibel gjøre en stor forskjell i å hjelpe deg med å overvinne hindringene. Se deg selv som et tre som har falt ned i en elv. Du kan prøve å gå med strømmen, men du må prøve, og du vil støte på steiner under reisen. I stedet for å gå med strømmen, endre hver retning elven tar deg, vil du gli forsiktig til elven tar deg til elvebredden.

Møt utfordringer Trinn 13
Møt utfordringer Trinn 13

Trinn 4. Se etter attri i livet ditt

Når du har en hensikt eller finner mer mening i livet ditt, vil du oppdage at det blir lettere å møte hvert hinder. Dette er fordi det kan være nyttig, håpefullt eller inspirerende og gjøre deg glad. Det er mange måter å oppnå dette på. Du kan sette deg et mål, for eksempel at du vil kjøpe hus om fem år. Noen mennesker blir mer religiøse og finner trøst i sitt trossamfunn. Noen mennesker melder seg frivillig og finner styrke i å hjelpe andre. Finn noe som kan være nyttig for deg.

Å finne mening med livet kan være vanskelig hvis du ikke har funnet det ennå. Som med de fleste ting i verden, er det beste å gjøre det. Når du finner det rette for deg, finner du ut. Vær åpen for så mange muligheter som mulig, og ikke la deg selv gi opp og ikke prøve

Møt utfordringer Trinn 14
Møt utfordringer Trinn 14

Trinn 5. La deg utfordre

Å håndtere stress krever øvelse. Du vil finne det lettere å håndtere et problem hvis du håndterer det oftere. Når du lar deg fortsette å gjemme deg og alltid velger den sikre veien i livet for å unngå utfordringer, vil du aldri vise deg selv at du faktisk er i stand til å møte disse hindringene. La hindringene skje. Ta risiko som har lovende belønninger. Du vil oppdage at du kan mer enn du tror.

Det er det samme når du lærer å sykle: du må falle og gå av sykkelen og kan få riper eller blåmerker når du trener balansen. Hver gang du halter, vil det imidlertid lære deg en leksjon å holde deg oppreist. Hvis dere alle halter og slutter å studere i noen år, vil dere aldri lære

Møt utfordringer Trinn 15
Møt utfordringer Trinn 15

Trinn 6. Vær takknemlig for hindringene du har

Vær takknemlig når du står overfor hindringer i livet. Hver hindring du møter vil lære deg mer om deg selv. Det vil forklare hvem du egentlig er … og at du er en flott person. Du er unik og stor og hindringer gjorde deg til den du er. Du kan bli utfordret for nå. Men husk at selv om du er bekymret eller opprørt, kan hindringer gjøre deg til en bedre person.

Møt utfordringer Trinn 16
Møt utfordringer Trinn 16

Trinn 7. Tro på deg selv

Det viktigste du kan gjøre for å møte enhver utfordring er å tro på deg selv. Når du tviler på deg selv, vil du føle deg ubesluttsom. Du vil ta dårlige avgjørelser. Du vil ta gode beslutninger! Å ikke tro på deg selv kan kraftig endre det du får ut av disse opplevelsene. Å tro på deg selv og det du får er flott, og du lærer av det … eller tror du ikke på deg selv og tror at disse erfaringene er negative fordi du ser dem som en del av din fiasko. Hvilken erfaring vil du ha?

Noen ganger føles livet så grusomt når vi virkelig ikke vil tro på oss selv. Vennligst ikke la dine erfaringer vær så snill, ikke la dine erfaringer dempe din ekstraordinære entusiasme. Du er veldig sterk. Se alt du har gjort så langt! Vi vet at du kan håndtere disse hindringene godt. Vi tror på deg og vi er veldig stolte av deg. Fortsett å prøve, og ikke glem å være fantastisk

Tips

  • Innse at du ikke er årsaken til en bestemt hendelse. (for eksempel død eller tap av jobb)
  • Innse at ikke alle negative situasjoner er rettet mot deg! (eller bare deg!) Noen ting skjer av mange grunner, og de skjer bare for i det minste å irritere deg. Ikke tenk for mye på hvorfor og hvordan hendelsen skjedde.

Anbefalt: