3 måter å redde ville babyrotter på

Innholdsfortegnelse:

3 måter å redde ville babyrotter på
3 måter å redde ville babyrotter på

Video: 3 måter å redde ville babyrotter på

Video: 3 måter å redde ville babyrotter på
Video: Varm COOP med hendene i 4 dager!!! 2024, Kan
Anonim

Voksne rotter kan være i stand til å bære det dødelige Hanta -viruset, så vel som parasitter som lopper, lopper og ormer. Derfor bør ikke voksne mus holdes. Å holde voksne mus er ikke et godt alternativ fordi frykten for mennesker aldri vil forsvinne, uansett hvor lenge de blir tatt vare på av mennesker. Det er imidlertid en veldig god ting å ta vare på en herreløs mus fordi den ikke kan ta vare på seg selv ennå. Babymus som blir tatt vare på av mennesker, vil ikke ha overlevelsesinstinkter som andre ville rotter. Derfor bør du ta vare på babymus så lenge som mulig. Babyrotter som blir tatt vare på av mennesker, pleier å være smartere enn rotter som har blitt temmet, og er veldig kjærlige og lojale mot sine eiere.

Steg

Metode 1 av 3: Omsorg for ville babyrotter med andre morrotter

Lagre en baby villmus Trinn 1
Lagre en baby villmus Trinn 1

Trinn 1. Overtal morrotta til å komme seg ut av reiret

Hvis babymusene som er funnet er i samme størrelse som babymusene i hjemmet ditt, kan det være at mormusen kan ta seg av de ville babymusene du finner. Lokk morrotta ut av reiret og flytt den til et annet bur. Dette gjøres slik at morrotta ikke ser hva du gjør.

Hvis babyrottene er under halvannen uke (når rottene først åpner øynene), medfører denne metoden mindre risiko enn håndmating av rottene

Save a Baby Wild Mouse Trinn 2
Save a Baby Wild Mouse Trinn 2

Trinn 2. Endre lukten av herreløse mus

Tørk forsiktig av babymusene ved hjelp av sengetøy som kom fra mormusburet.

Bruk rent sengetøy. Sovematter fylt med avføring kan skade helsen til babymus

Save a Baby Wild Mouse Trinn 3
Save a Baby Wild Mouse Trinn 3

Trinn 3. Plasser babyens ville mus sammen med andre babymus

Plasser babyen herreløse mus mellom og under babymusene i buret. Ikke rør babymus for ofte hvis mulig, og gjør det forsiktig.

Save a Baby Wild Mouse Trinn 4
Save a Baby Wild Mouse Trinn 4

Trinn 4. Returner mormusen til det opprinnelige buret

Plasser mormusen i buret, og flytt den litt bort fra reiret. La morrotta finne sin egen baby. Ikke tving morrotta til å samle seg med babyen.

Save a Baby Wild Mouse Trinn 5
Save a Baby Wild Mouse Trinn 5

Trinn 5. La moren og babymusene være i fred

Ikke stå i nærheten av buret for å se på, eller forstyrre moren og babymusene. Hvis morrotta er irritert, kan hun forlate babyen sin.

  • Husk at morrotta kan forlate eventuelle herreløse babyrotter du finner (eller alle babyene.)
  • Vær forsiktig når du introduserer ville villmus til morsmus. La moren og babymusene være i fred hvis mulig.
  • Mus vil knirke når noe ille skjer, så du trenger ikke være oppmerksom på buret hele tiden.
Save a Baby Wild Mouse Trinn 6
Save a Baby Wild Mouse Trinn 6

Trinn 6. Hjelp til med å mate et stort antall babyrotter

Hvis morrotta må amme flere ville babymus samtidig, kan hun kanskje ikke amme alle babymusene. Overtale morrotta til å holde seg borte fra reiret og plassere den i et annet bur. Gi ville babymus på samme måte som foreldreløse babymus.

  • Hvis det er et hvitt (melket) område på overflaten av babyrottens mage, indikerer dette at han har drukket nok melk fra moren sin og ikke trenger din hjelp.
  • Kontroller babyrotta flere ganger om dagen for å sikre at den får i seg nok melk og ikke går ned i vekt. Babyrotter kan gå ned i vekt raskt, så de må mates umiddelbart.
Save a Baby Wild Mouse Trinn 7
Save a Baby Wild Mouse Trinn 7

Trinn 7. Vurder å kjøpe morsmus i en dyrebutikk

Hvis du ikke har en morrotte, kan du kjøpe en morrotte som nettopp har født og babyene. Hvis en villrotte er veldig ung, i stedet for å mate den selv, er det mer sannsynlig at den overlever hvis den blir tatt vare på av morrotta.

Å flytte mor og babyrotter til forskjellige steder vil øke sjansen for at morrotta forlater babyene. Vurder derfor risikoen før du gjør dette

Metode 2 av 3: Lagring av ville babyrotter

Save a Baby Wild Mouse Trinn 8
Save a Baby Wild Mouse Trinn 8

Trinn 1. Kontroller at musen er helt ignorert

Hvis du finner et museter, men moren er ingen steder å se, kan det være at moren unngår deg eller leter etter mat. La musen bo og sjekk igjen en annen gang. Hvis ikke musemusen kommer tilbake, kommer hun kanskje aldri tilbake.

  • Prøv å ikke berøre babymusene for ofte. Men ikke bekymre deg for mye. I motsetning til de fleste fugler ignorerer mus ikke babyene sine bare fordi de lukter som mennesker.
  • Etter 4-6 timer, hvis det ikke er noen hvit flekk på overflaten av babyrottens mage, kan det ikke ha blitt ammet. Morrotta kan ha dødd eller forlatt babyene.
Save a Baby Wild Mouse Trinn 9
Save a Baby Wild Mouse Trinn 9

Trinn 2. Kontakt et rehabiliteringsbyrå for dyreliv

Hvis du finner en herreløs mus (eller et tomt musete), må du kontakte nærmeste rehabiliteringsbyrå for dyreliv. Å overlate babymus til profesjonelle hender er det beste alternativet for å holde dem i live. I mellomtiden er det flere ting du kan gjøre for å sikre at musene lever.

  • Hvis du ikke har en villfarende rehabilitering i nærheten av deg, kan babymus trenger din umiddelbare omsorg.
  • Når du kontakter et rehabiliteringsbyrå for dyreliv, spør hva babyrotter vil gå gjennom mens de er i rehab. Dyrelivsrehabiliterere kan prøve å oppdra babymus, eller gjøre dem om til fôr. Hvis du ikke vil at babymus skal brukes som uglemat, må du ta vare på dem selv.
Save a Baby Wild Mouse Trinn 10
Save a Baby Wild Mouse Trinn 10

Trinn 3. Ta straks babymusen som ble angrepet av katten til veterinæren

Hvis en babymus nettopp har blitt angrepet av en katt, kan bakterier fra kattens munn forårsake en dødelig infeksjon kjent som septikemi. Du kan ta med rotten til veterinæren for nødhjelp. Imidlertid kan det hende at babymus ikke overlever.

Save a Baby Wild Mouse Trinn 11
Save a Baby Wild Mouse Trinn 11

Trinn 4. Få babymusen til å føle seg komfortabel

Dekk boksen med en myk, ren klut. Fjern dinglende stofftråder slik at babymusens føtter ikke blir fanget.

  • Vask hendene etter at du har rørt babymus. Babymus kan være i stand til å overføre et veldig farlig og dødelig virus kalt Hanta -viruset.
  • Hvis babymusene fortsatt lever etter noen dager, må du overføre dem til et ventilert glass eller en plastbeholder. Sørg for at babymusene ikke kan gnage på beholderen du bruker.
Save a Baby Wild Mouse Trinn 12
Save a Baby Wild Mouse Trinn 12

Trinn 5. Hold babymusene varme

Babymus skal alltid være varme. Han bør plasseres i et bur med en temperatur på 26-37 ° C (du kan sjekke temperaturen på musburet med et termometer). Slå på varmeputen til den laveste innstillingen og dekk den til med en ren, myk klut eller et håndkle. Plasser en varmepute under boksen der babymusene bor.

  • Pass på at varmeputen ikke er for varm. Hvis det føles varmt for hendene, la det avkjøle seg i esken før du legger det under babymusboksen.
  • Hvis du ikke har en varmepute, kan du bruke en flaske eller plastpose med varm ris. Du må varme opp og erstatte den kalde risen. Bruk en oppvarmbar flaske eller beholder. En plastflaske eller plastpose spesielt for kjøleskapet er et godt alternativ.
  • Friske babymus kan opprettholde en stabil kroppstemperatur etter to og en halv uke, så lenge beholderen er plassert i et varmt rom.
Save a Baby Wild Mouse Trinn 13
Save a Baby Wild Mouse Trinn 13

Trinn 6. Kjøp en liten sprøyte for fôring av babymus

Øyedråperen er for stor hvis den brukes til fôring av rotter. Du trenger en liten sprøyte (uten nål). Dyrebutikker selger generelt små sprøyter med slanke, buede snuter spesielt for fôring av gnagere.

Save a Baby Wild Mouse Trinn 14
Save a Baby Wild Mouse Trinn 14

Trinn 7. Sørg for at babymusene får i seg nok væske

Hvis babyrotten har blitt etterlatt av moren i mer enn en time, må du rehydrere babyrotten før du gir den formelen. Ha 3-4 dråper av en smakløs elektrolyttdrikk i munnen på babyrotten. Vent en time før du gir babyrotter formel.

Metode 3 av 3: Amming av rotter for hånd

Save a Baby Wild Mouse Trinn 15
Save a Baby Wild Mouse Trinn 15

Trinn 1. Bestem alderen på babymusene

For å kunne mate en rotte på riktig måte må du vite alderen. Observer diagrammet som viser bilder av utviklingen av babymusene. Etter det matcher du de ville babymusene du fant med et av bildene fra diagrammet.

  • Babymus begynner å vokse pels når de er 3-5 dager gamle.
  • Babymus vil åpne øynene når de er 10-14 dager gamle.
  • Når babyrotta åpner øynene, går den inn i sitt mest aktive stadie. Friske babymus på dette stadiet vil alltid hoppe og være vanskelige å holde.
Save a Baby Wild Mouse Trinn 16
Save a Baby Wild Mouse Trinn 16

Trinn 2. Vær forsiktig så du ikke kveles av babymusene mens de fôrer

Å hydrere eller mate en rotte kan drukne den, selv når bare en liten mengde væske kommer inn i lungene. Hvis det kommer bobler ut av munnen mens du fôrer en babyrotte, kan babyrotta kveles og få pustevansker.

  • Gi rottemelken i oppreist posisjon. Gi aldri en babymus i liggende stilling, for eksempel når du mater en baby.
  • Hvis det er bobler, snu babyratten umiddelbart (halen opp, hodet ned) for å forhindre at væske kommer inn i lungene.
  • Dessverre overlever unge babymus vanligvis ikke kvelning. Babymus som er gamle nok kan overleve hvis du snur dem raskt.
Save a Baby Wild Mouse Trinn 17
Save a Baby Wild Mouse Trinn 17

Trinn 3. Bestem fôringsplanen for babymusene basert på deres alder

Babymus som er forlatt av sine mødre, kan være ganske stor. Imidlertid kan den være underernært og derfor veldig liten. Begynn å mate babymus etter alder.

  • Nyfødte mus må mates hver 1 eller 2 timer for å overleve. Du må kanskje være våken om natten for å amme.
  • Når babyrottens øyne er åpne (når babyrotten er 2 uker gammel), kan du mate den hver 3. eller 4. time.
Save a Baby Wild Mouse Trinn 18
Save a Baby Wild Mouse Trinn 18

Trinn 4. Kontroller at mengden melk som gis er i henhold til alderen på babyrotten

Hver gang de blir matet, trenger villrotter 0,05 ml formel for hvert gram kroppsvekt. For eksempel krever en babyrotte som veier 10 gram 0,5 ml melk hver gang den mates. Sprøyten som brukes må vise dosen ml eller cm3.

  • Gi babymus en spesiell kattungeformel blandet med vann. Babyrotter kan ikke fordøye formler som er for tykke.
  • Hold babyrotten i oppreist stilling mens du mater den for å forhindre at formelen kommer inn i lungene. Ta tak i babyrottens midtseksjon (samme posisjon som menneskets midje). Sørg for at babymusens hode vender opp, og føttene vender ned. Babyrottens frempoter kan være i din grep, avhengig av størrelsen på babyrotten og hånden din.
  • Hell formelen i siden av babyrottens munn.
  • Vær forsiktig så du ikke får formelen inn i babyrottens nese. Du kan tørke nesen med en bomullspinne mens han spiser. Dette gjøres slik at babyrottens luftveier ikke blokkeres.
  • Hvis vekten til babymusene reduseres, kan du prøve å øke andelen av maten.
  • Ikke tving ham til å spise. Gi babymusene gradvis mat.
  • Hvis babymusene er veldig små, kan du bruke en myk børste (ny og ren) i stedet for en sprøyte. Dypp penselen i formelen, og tørk deretter kantene på babyrottens munn.
Save a Baby Wild Mouse Trinn 19
Save a Baby Wild Mouse Trinn 19

Trinn 5. Oppmuntre babymusen til å tisse

Babymus kan ikke gjøre avføring alene, og de vil dø hvis du ikke oppfordrer dem til å gå. Etter å ha matet rotten, tørk forsiktig av magen og anusen med en bomullspinne fuktet i varmt vann. Fortsett å gjøre dette til babyrotta klarer å passere urin.

  • Ikke gni babyens hud hardt, slik at han ikke irriterer seg.
  • Hvis babyrotta etter noen minutter fortsatt ikke vil gå på do, la den hvile. Prøv igjen etter 30 minutter.
Save a Baby Wild Mouse Trinn 20
Save a Baby Wild Mouse Trinn 20

Trinn 6. Gi babyrottene som har vokst fast føde

Når babyrotten åpner øynene og ser sunn ut, kan du legge til fast føde mens du mater den. Fortsett å gi babyrotter formel til de er 3 til 4 uker gamle.

Noen faste matvarer som er gode for babyrotter er: Blandet gnagermat (hamstermat er et godt alternativ), ris (babyrotter foretrekker hvit ris fremfor brun ris), babymat fra mennesker og kattungemat

Save a Baby Wild Mouse Trinn 21
Save a Baby Wild Mouse Trinn 21

Trinn 7. Gi babyrotta en stor flaske vann

Babymus hvis øyne er åpne kan drikke vann fra en flaske. Heng flasken på den ene siden av buret, og sørg for at tuppen av trynet kan nås av babyrotta. La babymusene drikke vannet fra flasken alene. Det er greit hvis babyrotten først ikke vil bruke vannflasken.

Anbefalt: