Hvordan rengjøre en Timberland Bot (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan rengjøre en Timberland Bot (med bilder)
Hvordan rengjøre en Timberland Bot (med bilder)

Video: Hvordan rengjøre en Timberland Bot (med bilder)

Video: Hvordan rengjøre en Timberland Bot (med bilder)
Video: 5 måter å tilgi: Hvorfor tilgivelse er viktig. 2024, Kan
Anonim

Selv om disse særegne gule Timberland -støvlene opprinnelig ble laget som en solid arbeidssko, har de nå blitt veldig populære og brukes ofte som daglig sko. Enten du bruker dem som arbeids- eller motesko, må Timberland -støvlene holdes rene for å forlenge levetiden og beholde den lyse gule fargen. Disse skoene er laget av nubuckskinn, så de krever spesiell forsiktighet. La Timberland -støvlene dine se nye ut ved å fjerne flekker regelmessig og passe godt på læret.

Steg

Del 1 av 3: Rengjøring av mindre flekker

Rengjør Timberland støvler Trinn 1
Rengjør Timberland støvler Trinn 1

Trinn 1. Fjern små rusk med en myk børste

Som et første trinn må du rengjøre Timberland -sko ved å pusse dem. Start på toppen av ankelen og fortsett å pusse hele støvelens overflate i en frem og tilbake bevegelse.

  • Denne lette rengjøringen kan vanligvis fjerne noen av de små ruskene som sitter fast på skoen. Hvis det er dype riper eller skoene er veldig skitne, må du fjerne så mye rusk som mulig med en børste før du går videre til andre rengjøringsmetoder.
  • Du kan rengjøre Timberland -roboter med en ren, myk børste. Imidlertid selger Timberland -selskapet faktisk sett som er spesielt designet for rengjøring av Timberland -sko. Du kan også bruke en børste spesielt designet for rengjøring av nubuck eller semsket skinn, som vanligvis kalles en "semsket børste".
Rengjør Timberland støvler Trinn 2
Rengjør Timberland støvler Trinn 2

Trinn 2. Bruk et viskelær for å fjerne blemmene

Du kan bruke en vanlig blyantsviskelær, en semsket viskelær eller en Timberland barrens for å fjerne eventuelle riper på støvlens overflate. Gni viskelæret eller stangrenseren lett til blemmene er borte.

Et viskelær eller en barrens vil behandle de vanligste skrubbsårene. Begge er ikke veldig flinke til å fjerne skitt eller gjørme som har sivet og dekket hele skoen

Rengjør Timberland støvler Trinn 3
Rengjør Timberland støvler Trinn 3

Trinn 3. Pensle boten en gang til

Når alt skitt på støvlene er fjernet, glatt overflaten av nubucken på støvlene med en børste. Børsten fjerner også viskelærrester som kan ligge igjen.

Flytt børsten lett over botens overflate, og pass på at du gjør den i en retning. Dette er slik at overflaten på skinnet ser jevn ut når du er ferdig med å rengjøre det

Rengjør Timberland støvler Trinn 4
Rengjør Timberland støvler Trinn 4

Trinn 4. Utfør regelmessig flekkfjerning

Hold Timberland -skoene rene ved å rengjøre dem en gang i uken. Dette er en veldig viktig handling hvis du bruker den hver dag fordi smuss og støv vil fortsette å samle seg. Med dette ukentlige vedlikeholdet kan du holde boten din ny og frisk i lang tid.

Del 2 av 3: Grundig rengjøring av sko

Rengjør Timberland støvler Trinn 5
Rengjør Timberland støvler Trinn 5

Trinn 1. Kjøp et rengjøringsprodukt og et beskyttende belegg som passer til støvlene

Velg et produkt som er spesielt designet for skinnet i skoene dine. Timberland støvler er laget av semsket skinn og vanlig skinn. Imidlertid er tradisjonelle Timberland -roboter laget av nubuck. Du kan vanligvis bruke samme rengjøringsmiddel til å rengjøre nubuck og semsket skinn.

  • Kjøp et rengjøringssett for lær som matcher skoens hudfarge. Se på emballasjen og kontroller at rengjøringsproduktet er egnet for å fjerne det gule skinnet fra Timberland -støvlene.
  • Hvis du ikke er sikker på hvilket produkt du skal kjøpe, kan du gå til en skoreparasjonstjeneste i ditt område og spørre om de selger et produkt som passer støvlene dine.
Rengjør Timberland støvler Trinn 6
Rengjør Timberland støvler Trinn 6

Trinn 2. Fjern skolissene

Fjern de to skolissene og sett dem til side hvis de fortsatt er rene. Hvis de blir skitne, vask lissene for hånd og la dem tørke før du legger dem tilbake på skoene.

  • Vask skolissene med varmt såpevann til alt smuss er fjernet. For grundig rengjøring, skrubbe snoren med såpe og deretter suge den i varmt vann. Når de er rene, henger du fast skolissene for å tørke.
  • Skosnører kan også vaskes i maskin med andre klær. Husk at hvis snørebåndene er veldig skitne, må du vaske dem separat fra andre klær.
Rengjør Timberland støvler Trinn 7
Rengjør Timberland støvler Trinn 7

Trinn 3. Fjern løst rusk og smuss med en myk børste

Børst støvlene med en børste for å fjerne smuss. Gjør det med lett trykk slik at overflaten på boten ikke blir riper. Imidlertid er myke børster vanligvis trygge for roboter. Ved å fjerne så mye skitt som mulig i starten, kan du redusere mengden skrubbing som må gjøres senere.

  • Ikke glem bunnen av skoen. Skosåler fanger vanligvis grus og smuss som enkelt kan fjernes med en stiv børste før rengjøring. Hvis du ikke fjerner det, er sjansen stor for at hendene og hjemmet ditt vil være fullt av gjørmete skitt.
  • En børste kan fungere bedre enn en fille fordi den kan nå skrokenes kroker og sko. Du må imidlertid være forsiktig når du bruker børsten på læret. Stive børster kan klø i huden.
Rengjør Timberland støvler Trinn 8
Rengjør Timberland støvler Trinn 8

Trinn 4. Sett den ene hånden inn i boten

Når du rengjør, må du passe på å ikke endre formen på skoen. Ved å stikke den ene hånden inn i skoen, kan du påføre motsatt trykk på området som skal rengjøres, slik at overflaten på skoen ikke vrir seg når den gnis.

Du kan også bruke hendene til å skyve ut rynker og bretter du vil fjerne. Når du skyver den opp, kan kombinasjonen av trykket du bruker under skoen med rengjøringsvæsken gjenopprette formen på huden i området

Rengjør Timberland støvler Trinn 9
Rengjør Timberland støvler Trinn 9

Trinn 5. Skrubb sålene med en tannbørste og mild oppvaskmiddel

Skyll gummisålene til Timberland -støvlene med vann, bruk deretter såpe og en tannbørste for å skrubbe dem. Gni skittet forsiktig på sålen på skoen. Skyll sålen med varmt vann for å fjerne eventuelle rester, og sjekk deretter arbeidet ditt.

Du kan også fjerne skitt på sålen på skoen med en bomullspinne. Dypp en bomullspinne i varmt såpevann, og gni den langs sporene på sålen til alt skittet er borte

Rengjør Timberland støvler Trinn 10
Rengjør Timberland støvler Trinn 10

Trinn 6. Skrubbe utsiden av støvelen med vann og rengjøringsmiddel

Skrubbe utsiden av støvelen med et renere, varmt vann og en myk børste. Beveg børsten i en retning for å holde botens overflate vakker. Bruk også lett trykk når du rengjør smuss på overflaten av skoene. Fortsett å skrubbe, og påfør mer renere om nødvendig til overflaten er ren.

  • Sørg for at du følger instruksjonene på emballasjen til rengjøringsproduktet når du bruker det til å rengjøre flekker.
  • Du kan også bruke en myk tannbørste for å gjøre en grundig rengjøring av alle sømmene på støvlene.
Rengjør Timberland støvler Trinn 11
Rengjør Timberland støvler Trinn 11

Trinn 7. Rengjør de resterende flekkene med sandpapir

Hvis det fortsatt er uklar flekker som ikke forsvinner etter at du har rengjort dem, kan du skrubbe dem av med fint sandpapir. Med 400 sandpapir og lett trykk, flytt sandpapiret i en retning, og stopp slipingen når flekken er borte.

Denne metoden er ganske komplisert og bør gjøres som en siste utvei. Ikke sand for hardt. Imidlertid kan denne metoden fjerne gjenstridige flekker

Rengjør Timberland støvler Trinn 12
Rengjør Timberland støvler Trinn 12

Trinn 8. Skyll overflaten av skoen med en liten mengde vann

Når støv og smuss er fjernet, er det på tide å skylle botens overflate. Skyll av eventuelt gjenværende rengjøringsmiddel og skitt med en liten mengde vann.

Rengjør Timberland støvler Trinn 13
Rengjør Timberland støvler Trinn 13

Trinn 9. Utfør en grundig rengjøring om nødvendig

Hvor ofte denne grundige rengjøringen skal utføres, avhenger av intensiteten av bruken eller hvor alvorlig skitten er. Generelt bør du rengjøre dem grundig hvis skoene er synlig skitne og ikke kan rengjøres med flekkerengjøring. Hvis støvlene dine brukes daglig og de er veldig skitne, må du kanskje gjøre en grundig ukentlig rengjøring. Hvis skoene dine er relativt rene når de brukes, trenger du kanskje bare å rengjøre dem hver 1 eller 2 måneder.

Del 3 av 3: Tørr og skinnende sko

Rengjør Timberland støvler Trinn 14
Rengjør Timberland støvler Trinn 14

Trinn 1. Dekk botten med papir

Hvis støvlene blir deformerte etter rengjøring, må du få dem tilbake i form før de tørker. Den delen som ofte endrer form etter rengjøring er tåen på skoen. Du kan fikse dette ved å sette et stykke papir inn i bagasjerommet slik at den synkende delen av skoen går tilbake til sin opprinnelige form.

Du kan bruke avis, skrapepapir, papirposer eller annet papir for å holde støvlene i form

Rengjør Timberland støvler Trinn 15
Rengjør Timberland støvler Trinn 15

Trinn 2. La boten tørke i 24 timer

Etter at du har påført rengjøringsmiddelet og fjernet flekken, la skoene tørke i varm luft. Dette kan ta opptil 24 timer, avhengig av hvor våte skoene var da de ble rengjort.

Ikke plasser boten i nærheten av høy varme, for eksempel brann. Den høye varmen kan smelte limet i støvlene, eller skade læret

Rengjør Timberland støvler Trinn 16
Rengjør Timberland støvler Trinn 16

Trinn 3. Skinn støvlene

Hvis de har tørket, kan skoene se rare ut. Dette skjer fordi overflaten på nubuckskinnet blir rynket og krever ytterligere pleie. Børst overflaten av skoen lett i en retning med en ren, tørr børste. Denne handlingen får støvlene til å se normale ut igjen.

Hvis skoene dine virkelig er rynkete og du ikke kan fikse dem ved å børste, hold støvlene nær dampen som kommer ut av vannkoker og skrubbe overflaten med en tannbørste. Dampen vil fjerne de sammenfiltrede skinnfibrene, slik at du kan skrubbe dem rett, noe som får dem til å stå opp igjen

Rengjør Timberland støvler Trinn 17
Rengjør Timberland støvler Trinn 17

Trinn 4. Påfør balsam eller forsegler (beskyttelseslag) på skoene

Bruk en balsam eller forsegler designet for å beskytte overflaten til en nyrenset bot. Følg instruksjonene på produktemballasjen når du bruker den. Du kan vanligvis påføre dette produktet ved å dyppe en liten mengde av materialet på en ren klut og tørke det over hele overflaten av skoen.

Anbefalt: