Hvordan bli en sveiser: 12 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan bli en sveiser: 12 trinn (med bilder)
Hvordan bli en sveiser: 12 trinn (med bilder)

Video: Hvordan bli en sveiser: 12 trinn (med bilder)

Video: Hvordan bli en sveiser: 12 trinn (med bilder)
Video: 💥БЛЕСТЯЩИЙ РЕЗУЛЬТАТ!🤗✅ Свяжите и Вы! Узор для палантина (вязание крючком для начинающих) 2024, Kan
Anonim

Sveisere spiller en rolle i verdensutviklingen. Fra konstruksjon til bilracing og produksjonsprosesser, de bruker sin ekspertise til å smelte metaller sammen, til de riktige spesifikasjonene og mengdene. Hvis du er interessert i å lære å være en sveiser, kan du øve på ferdighetene dine på en yrkesfaglig eller spesialisert skole, ta jobbtreningen og få et sertifikat for å søke på jobben du ønsker. Se trinn 1 for mer informasjon.

Steg

Del 1 av 3: Lær å klasse

Bli en sveiser Trinn 1
Bli en sveiser Trinn 1

Trinn 1. Forstå funksjonen til jobben

Sveisere må være mentalt og fysisk sterkt, med god hånd-øye-koordinasjon, og evnen til å holde fokus på repetitive, langvarige oppgaver. Sakte og hensynsløse mennesker er ikke egnet for denne jobben. Sveisere har en spesiell stolthet og ferdighet i å få jobben gjort etter beste evne.

  • En god sveiser bør også være selvmotivert og selvmotivert, da dette kan være en frilansjobb, og du må finne prosjekter og jobbe på egen hånd. Noen ganger er det nødvendig med mange sveisere, men dette avhenger av hvordan du finner etterspørselen etter denne jobben og dine ferdigheter innen sveising.
  • Som sveiser vil du daglig håndtere varmt metall, gjenskinn og skadelige røyk. Ved sveising jobber du med tungt utstyr som kan forårsake alvorlig skade. Det er veldig viktig å forstå alt som har potensial til å forårsake skade, så følg arbeidsetikken.
Bli en sveiser Trinn 2
Bli en sveiser Trinn 2

Trinn 2. Se etter sveisetrening i nærheten av deg

Hvis du ikke har erfaring med sveising, er det et godt sted å begynne med et treningsprogram. Mange studentenheter åpner sveiseaktiviteter, for eksempel fagskoler. Det er den mest pålitelige måten å komme seg til bransjen på, og et godt opplæringsprogram vil gi deg jobbplassering.

Bli en sveiser Trinn 3
Bli en sveiser Trinn 3

Trinn 3. Lær det grunnleggende om sveising

Du kan ikke lære å sveise fra en bok. Sveising er en ferdighet som bare kan læres ved å ta en introduksjonstime, søke om praksisplass, eller gå inn på en fagskole og finpusse metallsveiseferdighetene dine.

  • Hvis du ikke har noen sveiseerfaring eller sveisetrening, og du vil lære mer, kan du begynne med å ta et sveisekurs på din lokale studentenhet eller tekniske skole for å lære sveiseferdigheter, og deretter trene ofte alene.
  • Lær hvordan du bruker alt sveiseutstyr. Du bør prøve å komme i gang, og den første viktige ferdigheten i sveising er å lage små ledd ved å sveise, eller det som kalles en scribble, å bringe metallet sammen uten å klemme det sammen, og å nøye kontrollere buen og ledningen mens du blir med brikkene sammen. Dette krever øvelse og veiledning, så oppsøk litt sveiseopplevelse for å finne ut hvordan du gjør det før du starter.
  • I det siste bruker mange bransjer flux -cored elektrisk lysbuesveising/senter kjerne skjermingsverktøy, som kan fungere automatisk og gjøre arbeidet enklere og mer effektivt. Hvis du vil få erfaring med sveising og få betalt for det, kan du lære hvordan du sveiser med dette verktøyet, som du kan finne på denne jobben.
Bli en sveiser Trinn 4
Bli en sveiser Trinn 4

Trinn 4. Lær sveisetypene som kreves for en bestemt jobb

Sveisere er nødvendig for forskjellige oppgaver, og det er visse bransjer eller jobber som bruker visse sveisemetoder. Lær det grunnleggende om sveising, og hvis du vil gå inn i en bestemt bransje, kan du lære å sveise den industrien krever:

  • MIG (Metal Inert Gas) eller gassflammesveising, brukes vanligvis ved håndtering av stål, rustfritt stål og aluminium. I bilindustrien bruker skipsbygging og mange andre næringer gassflammesveising, med økende typer flukskjerner.
  • SMAW (Shield Metal Arc Welding) eller sveising med beskyttet elektrisk lysbue flamme, er en type sveising som er enkel og populær fordi den er den billigste og enkleste å gjøre. Det brukes ofte i byggearbeid og andre lekser.
  • TIG (Tungsten Inert Gas) eller sveising ved hjelp av en flammebue med en elektrode, er en sveiseprosess som tar lang tid og krever rent metall. Imidlertid kan denne metoden produsere sveiser av høy kvalitet for alle typer metall. Produksjonshus bruker ofte denne TIG til å sveise rustfritt stål. TIG krever mye kompetanse, så hvis du studerer TIG og finner et sted du trenger det, vil sjansene for å få jobb øke.
  • Det er fortsatt mange typer eller metoder for sveising som pleier å være mindre vanlige enn de tre eksemplene ovenfor. En av dem er sveising med en flammebue med wolfram/elektrode, som er en spesiell metode og bare brukes på noen felt, for eksempel ved produksjon av sykler og fly.
Bli en sveiser Trinn 5
Bli en sveiser Trinn 5

Trinn 5. Delta i et internship -program

Mange bedrifter tilbyr opplæring på jobb gjennom lærlingprogrammer, hvor du får en jobb som nybegynner sveiser og håper å lære mer av det. Jo flere praksisplasser du har, desto bedre blir omdømmet ditt.

  • Vanligvis tar det 3 år å fullføre et internship -program og bli anerkjent som klar til å jobbe. Dette er imidlertid annerledes i alle land. For eksempel gjør USA og Canada det samme.
  • Det er noen områder i verden som ikke har praksisplasser, men på jobb kan opplæringsprogrammer fortsatt hjelpe deg med å få arbeidserfaring og forbedre ferdighetene du trenger for jobben du ønsker.
  • Finn programmer med arbeidsplasseringer. Et godt sveisetreningsprogram skal hjelpe elevene med å finne jobber når opplæringen er fullført. Det ville vært enda bedre hvis programmet også åpnet utvalget for ansattesøk.

Del 2 av 3: Få kvalifisert sertifikat/anerkjennelse

Bli en sveiser Trinn 6
Bli en sveiser Trinn 6

Trinn 1. Lær om jobbene som er tilgjengelige for sveisere

Som med alle yrker er det viktig å forstå forskjellen mellom hva som forventes av deg når du blir sveiselærling og hva som forventes av deg når du finner jobb som sveiser. Erfaringen og ferdighetene som kreves vil variere avhengig av stillingen du søker på.

  • Sveiser gjør en ting, som er å sveise metall. En god sveiser må konsekvent finne arbeid i produksjon, ved å bruke sine ferdigheter i produksjon av biler, båter, motorer og annet viktig utstyr. Hvis to metallbiter skal smeltes sammen, gjør sveiseren det. Sveisere trenger vanligvis ikke å samle metall for å sveises, betjene visse maskiner eller gjøre noe annet enn sveising. Mekanikere, bygningsarbeidere, operatører og andre snekkere trenger ofte en sveiser for å hjelpe til med arbeidet.
  • Sveiseekspert ha mer ansvar, inkludert prosjektledelse og planlegging, kunnskap om metaller og å finne en sveiser. Sveiseingeniører trenger vanligvis erfaring med CAD -utkast, og må ha en bachelorgrad i ingeniørfag eller høyere.
  • Sveiselærer må ta eksamen og få et sertifikat som lærer fra API (Indonesian Welding Association), og kan lære ferdighetene som trengs for sveising til andre. Hvis du har en lidenskap for å undervise, er det mange jobber tilgjengelig for kvalifiserte lærere. Du trenger flere års erfaring og en rekke sveiseteknikker for å kvalifisere for dette sertifikatet.
  • Sveiseleder autorisert til å vurdere og føre tilsyn med arbeidsstandarder slik at de tilsvarer standardene som er angitt av API. Arbeidserfaring og har jobbet med en senior sveisekontroller er påkrevd før du får sertifisering.
Bli en sveiser Trinn 7
Bli en sveiser Trinn 7

Trinn 2. Få det riktige API -sertifikatet

Du må få et sertifikat for sveisedisiplinen du trenger. Du bør også fornye sertifikatet ditt slik at det ikke utløper.

  • For kommersielle sveisere må sveisere være sertifisert av API, Ministry of Manpower, Oil and Gas, eller BKI, som administrerer grunnleggende ferdighetstester for visse stillinger. Noen ganger er en bestemt type sertifikat også nødvendig, avhengig av ekspertisen som kreves for en bestemt jobb. Sertifiserte sveisere vil åpne for flere jobbmuligheter.
  • Sveisekandidater må fullføre en sertifisering utført av API, som dekker praksis, grunnleggende prosjektering og litt geometri. Ved å fullføre testen, vil bachelor i sveising bli en sertifisert bachelor i sveising.
  • På visse områder, for eksempel USA, kan du jobbe som sveiser uten sertifikat, men du må ha god arbeidserfaring, og du må også konkurrere med andre som er sertifisert. Dilemmaet er, det vil være vanskelig å bestå eksamen uten å ha erfaring, men ikke bekymre deg, du kan få det ved å bli med i et treningsprogram eller et internship -program.
Bli en sveiser Trinn 8
Bli en sveiser Trinn 8

Trinn 3. Lær andre ferdigheter for å utfylle dine sveiseferdigheter

Hvis du ønsker å bli utdannet, kan du lære å lese design, se på prosjekter og hvordan du organiserer ansatte slik at du er på topp i en jobb. Hvis du aldri har vært på sveisetreningsprogram, eller et program som ikke lærer deg ferdighetene du trenger, kan du prøve å lære det selv, eller spør en venn som har jobbet med det grunnleggende.

Selv om jobben du jobber med ikke krever at du lærer TIG -sveising, eller andre ferdigheter du ikke er god til, bør du vurdere å lære den, slik at du kan få flere ledige stillinger. Jo flere sveiseteknikker du kjenner, jo flere typer arbeid kan du utføre

Del 3 av 3: Finn sveisejobber

Bli en sveiser Trinn 9
Bli en sveiser Trinn 9

Trinn 1. Søk på jobber til forskjellige steder

Mange bransjer krever sveisere, og jobben du søker på vil avhenge av din erfaring og sertifiseringsnivå. Hvis du leter etter en jobb, kan du søke etter ledige stillinger for sveisere på nettet. Finn den her.

Mesteparten av tiden, for å søke om en jobb, må du utarbeide curriculum vitae, bevis på sertifisering og en stofffri registrering før du blir ansatt

Bli en sveiser Trinn 10
Bli en sveiser Trinn 10

Trinn 2. Forny alltid sertifikatet ditt

Hold øye med utløpsdatoen for sertifikatet ditt og forleng det så mye som mulig. I visse jobber kan dette påvirke lønnen din.

  • Hvis du er så heldig å bli akseptert som heltidsansatt, kan du med jevne mellomrom fornye sertifikatet og gjennomføre ny jobbopplæring. Heldigvis vil dette trolig øke utbetalingen din og legge til ditt nye ferdighetssett.
  • For å gjøre deg til en toppkandidat for en bestemt jobb, er det svært viktig å forbli sertifisert og aktivt forfølge andre sertifiseringer for å øke lønnen og sjansene for å få prosjekter og selvfølgelig ditt ansvar.
Bli en sveiser Trinn 11
Bli en sveiser Trinn 11

Trinn 3. Se etter jobber med spesifikke sveisetyper og ledige stillinger for bestemte jobber

Hvis du er interessert i en bestemt type sveising, eller en bransje som krever en bestemt type sveising, må du kanskje øve mer for å oppnå ferdighetene som trengs for et bredere spekter av jobber.

Vanligvis foregår sveisearbeid på steder som verft, fabrikker, byggeplasser og langs rørledninger, selv om det er mange andre muligheter. Hvis du er interessert i bransjen, men ikke er sikker på stillingen, kan du bare lete etter nyheter på nettet eller spør noen som har jobbet der

Bli en sveiser Trinn 12
Bli en sveiser Trinn 12

Trinn 4. Gjør forskjellige typer arbeid hvis mulig

Når du har 10-20 års erfaring som sveiser i feltet, vil du sannsynligvis ikke ha problemer med å finne en fast jobb, eller få lønn deretter. Jo mer du jobber, og jo flere typer sveisearbeid du gjør, jo før vil du kjenne de mange teknikkene og sveisetypene du kan gjøre.

Vurder å søke på jobber som krever reise. Hvis du ikke finner ledige stillinger for fast ansatte i nærheten av deg, kan du se andre steder. Mange sveisere reiser mens de sveiser, men de pleier bare å vare noen få måneder. Noen mennesker jobber for selskaper som krever at de skal være på farten de neste månedene

Forslag

  • Ring for sponsede jobbtreningsprogrammer for å kontrollere utgiftene dine.
  • Ta en rekke opplæringsprogrammer for å lære forskjellige ferdigheter og sikre at ferdighetene dine blir brukt og er etterspurt i forskjellige bransjer.

Anbefalt: