Hvordan bevare Magnolia Leaves

Innholdsfortegnelse:

Hvordan bevare Magnolia Leaves
Hvordan bevare Magnolia Leaves

Video: Hvordan bevare Magnolia Leaves

Video: Hvordan bevare Magnolia Leaves
Video: Игра LIVE BLACKJACK Americas Cardroom + Аукцион Войн с Вопросами и Хранениями 2024, April
Anonim

Magnolia er blomstrende trær som vokser vakkert og bladene deres vil være grønne hele sommeren. Hvis du vil bevare magnolia blader for å lage buketter eller buketter, er det enkelt å gjøre det ved en prosess som kalles "glyserolabsorbering". Denne prosessen erstatter vanninnholdet i bladene med en forbindelse som kalles glyserol som kan holde bladene vakre i flere måneder, til og med år!

Steg

Del 1 av 2: Lage en glyserolløsning

Bevar Magnolia Leaves Trinn 1
Bevar Magnolia Leaves Trinn 1

Trinn 1. Varm opp 500 ml (2 kopper) vann til 60 ° C

Legg en gryte med vann over middels varme og vent til den blir varm. Bruk et termometer for å kontrollere temperaturen og sørg for at den ikke overstiger 65 ° C. Etter det, slå av brannen.

Varmt vann vil gjøre det lettere å blande glyserol med vann

Bevar Magnolia Leaves Trinn 2
Bevar Magnolia Leaves Trinn 2

Trinn 2. Bland 240 ml (1 kopp) glyserol i vann

Hell glyserolen i varmt vann og rør med en skje. Fortsett å røre i minst 30 sekunder for å sikre at glyserol og vann er grundig blandet.

  • Du kan kjøpe glyserol på apotek, nærbutikker eller internett. Velg ingeniørglyserol - ikke laboratorieglyserol - fordi det er billigere.
  • Denne løsningen vil fremstå som klar. Så du kan ikke se om vannet og glyserol er godt blandet.
Bevar Magnolia Leaves Trinn 3
Bevar Magnolia Leaves Trinn 3

Trinn 3. Hell glyseroloppløsningen i pannen

Bruk en glasspanne som er stor nok til å holde magnolia -bladene. Hell løsningen forsiktig og la det være et tomt rom på toppen av pannen 1 cm høy.

Hvis glyseroloppløsningen forblir, lagre den i en lufttett beholder. Du kan bruke den til å bevare andre blader eller blomster

Del 2 av 2: Bevare Magnolia Leaves med glyserol

Bevar Magnolia Leaves Trinn 4
Bevar Magnolia Leaves Trinn 4

Trinn 1. Skjær grenene av fersk magnolia, plukk bladene og skjær kvistene

Velg skudd som er friske og grønne fra spissene på grenene for de yngste bladene som lettere absorberer glyserolen. Bruk en saks til å trimme bladene fra grenene, og knus eller klipp deretter kvistene med saks for å øke absorpsjonshastigheten.

Skjær bladene fra grenene i henhold til tiltenkt bruk. Noen håndverksprosjekter kan kreve at du forlater kvister, mens andre krever blader uten kvister

Bevar Magnolia Leaves Trinn 5
Bevar Magnolia Leaves Trinn 5

Trinn 2. Legg magnolia -bladene i pannen til de er helt nedsenket i glyserolen

Ordne bladene slik at de ikke overlapper hverandre, og sørg for at det meste av overflaten er dekket med glyseroloppløsningen. Noen av bladene vil flyte. Del det!

Glyserol er en giftfri forbindelse som er trygg for mennesker og dyr. Så du trenger ikke bruke hansker når du berører glyseroloppløsningen i pannen

Bevar Magnolia Leaves Trinn 6
Bevar Magnolia Leaves Trinn 6

Trinn 3. Legg et brett eller en tallerken på toppen for å unngå at bladene synker

Velg et plastbrett eller en tyngre tallerken å legge på toppen av magnolia -bladene. Sørg for at brettet passer inni pannen og kan dekke hele bladet.

Hvis brettet ikke er tungt nok til å holde bladene under overflaten av bløtleggingsløsningen, plasser en tung gjenstand på toppen, for eksempel en stein eller papirvekt

Bevar Magnolia Leaves Trinn 7
Bevar Magnolia Leaves Trinn 7

Trinn 4. La magnolia-bladene ligge i løsningen i 2-6 dager

Bløtlegg bladene i glyserol i minst 2 dager, og kontroller deretter. Når alle bladene ser gyllenbrune ut, fjerner du dem fra løsningen. La bladene som ennå ikke er gyllenbrune i løsningen i de neste 1-2 dagene.

  • Magnolia -bladene vil føle seg fleksible når de fjernes fra løsningen. Så bøy den frem og tilbake et par ganger for å sikre at bladene ikke går i stykker. Hvis det første bladet du bøyer går i stykker, legger du alle bladene tilbake i løsningen og trekker i en dag til for å absorbere mer glyserol.
  • Hvis du legger større blader i bløt, kan denne prosessen ta 2-3 uker, og du må bytte glyserolløsning hver uke for å sikre at den har nok glyserol.
Bevar Magnolia Leaves Trinn 8
Bevar Magnolia Leaves Trinn 8

Trinn 5. Skyll magnolia -bladene med varmt vann og tørk dem

Vask bladene under varmt rennende vann for å fjerne eventuell gjenværende glyseroloppløsning. Etter det legger du det flatt på et håndkle og tørker det med en klut eller silkepapir.

Hvis du vil ha blanke blader, bør du polere dem med en myk klut i 15-20 sekunder hver for å gjøre dem blanke

Bevar Magnolia Leaves Trinn 9
Bevar Magnolia Leaves Trinn 9

Trinn 6. Bruk magnolia blader i buketter eller vis dem i årene som kommer

Blader som er fleksible og allerede inneholder glyserol, vil være svært holdbare og langvarige. Du kan snøre dem til en bolle eller bruke dem som blader til buketter. Hvis bladene ikke brukes, oppbevar du dem i en plastlåsepose eller lufttett beholder på et mørkt, tørt sted.

Nå som magnolia -bladene er myke og smidige, trenger du ikke bekymre deg for at bladene knekker eller smuldrer under lagring

Anbefalt: