Hvordan bevare en sjøstjerne: 11 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan bevare en sjøstjerne: 11 trinn (med bilder)
Hvordan bevare en sjøstjerne: 11 trinn (med bilder)

Video: Hvordan bevare en sjøstjerne: 11 trinn (med bilder)

Video: Hvordan bevare en sjøstjerne: 11 trinn (med bilder)
Video: How To Build A Photo Light Box For Less Than $10 2024, Mars
Anonim

Sjøstjerner er en flott dekorasjon som du kan finne på stranden. For å forhindre at disse dekorasjonene ødelegges, hjelper det å vite hvordan de skal bevares, ved å tørke dem med alkohol for å få stjernene til å se vakre ut. Det er veldig lett. Se trinn 1 for mer informasjon.

Steg

Metode 1 av 2: Konservering av sjøstjerner

Bevar en sjøstjerne for dekorasjon Trinn 1
Bevar en sjøstjerne for dekorasjon Trinn 1

Trinn 1. Kontroller at sjøstjernen du finner er død

Av de omtrent 1500 sjøstjerneartene som finnes i verden, har de en ting til felles: de er langsomme. Det er veldig vanskelig å vite om sjøstjernen du finner er død eller ikke, men du kan bevare skjønnheten til sjøstjernen ved å bevare den døde sjøstjernen, uten at du trenger å drepe dem først.

  • Hvis du finner en sjøstjerne på stranden, må du vente litt før du berører den. Er sjøstjernen i bevegelse? Stiger det luftbobler fra sanden under? Hjelp i så fall ved å sette sjøstjernen tilbake til vannet. Vent noen minutter for å se om det er tegn på liv før du tar det.
  • Hvis sjøstjernen føles skjør og ikke beveger seg, er sjøstjernen død og klar til å bli brakt hjem for deg å bevare som dekorasjon.
Bevar en sjøstjerne for dekorasjon Trinn 2
Bevar en sjøstjerne for dekorasjon Trinn 2

Trinn 2. Rengjør sjøstjernen din

Du kan rengjøre den før du bevarer og viser sjøstjernen. Selv om det ikke er det viktigste, dypper noen samlere ofte sjøstjerner i såpevann og tørker dem deretter før de dyppes i alkohol eller tørkes med salt.

  • Hvis du vil rengjøre den før du dypper i alkoholen, ta litt vaskemiddel og et par glass vann og dypp sjøstjernen i vannet for å rengjøre den. Ikke børst eller rengjør med for grove hender, fordi sjøstjerner er skjøre.
  • Tørk sjøstjernen i solen, behold armene på sjøstjernen. Vanligvis krøller disse ermene når de tørker, så det er viktig å flate dem forsiktig med to flate skiveblader slik at de ikke krymper.
Bevar en sjøstjerne for en dekorasjon Trinn 3
Bevar en sjøstjerne for en dekorasjon Trinn 3

Trinn 3. Bevar sjøstjernen med alkohol

Vanligvis vil samlere dyppe dem i alkohol med en gang, men det er fortsatt opp til deg hvordan du vil bevare dem. Etter at du har tatt med sjøstjernen din hjem fra stranden, kan du suge den i isopropylalkohol helt og la den sitte i 30-48 timer.

Alternativt velger noen å suge sjøstjernen i formalin, en del formaldehyd og fem deler vann. Hvis du gjør dette, må du huske på at sjøstjernen vil ha en ganske sterk kjemisk lukt en stund før den forsvinner av seg selv. Å putte den i glasset får ikke lukten til å forsvinne, vær oppmerksom på dette. Konserveringstrinn med formalin er det samme som med alkohol

Bevar en sjøstjerne for en dekorasjon Trinn 4
Bevar en sjøstjerne for en dekorasjon Trinn 4

Trinn 4. Tørk sjøstjernen i solen

Uansett hvordan du velger å forberede sjøstjernen din ved å dyppe den i en hvilken som helst væske, må du tørke den ordentlig før du lagrer den. Den brennende varme solen er flott for å tørke ut sjøstjernen og sikre at de holder lenge.

Støtt sjøstjernens armer med en skive (ikke støtt sjøstjernens armer med bøker eller andre tunge vekter) for å sikre at sjøstjernens armer holder seg jevne og balanserte. Kontroller regelmessig at tørkingen former ermet i den formen du vil ha det hvis du vil forme det på en bestemt måte

Bevar en sjøstjerne for et dekorasjonstrinn 5
Bevar en sjøstjerne for et dekorasjonstrinn 5

Trinn 5. Prøv å bevare sjøstjernen med salt

En alternativ konserveringsmetode du kan bruke er å plassere sjøstjernen på en flat tallerken og drys med naturlig havsalt. Trykk med en flat plate på toppen for å holde armene jevne.

Saltet vil fungere for å absorbere fuktighet fra sjøstjernen og tørke det ut, slik at det holder lenger. Det er sannsynligvis best hvis du gjør dette utendørs i solen slik at det ikke lukter og tørker raskere

Metode 2 av 2: Vis sjøstjerne

Bevar en sjøstjerne for et dekorasjonstrinn 6
Bevar en sjøstjerne for et dekorasjonstrinn 6

Trinn 1. Sørg for at sjøstjernen holder seg tørr

Enten målet ditt er å bevare sjøstjernen, for en vakker utstilling eller et kunstverk, sørg for at sjøstjernen forblir tørr og fortsatt kan tørke til lukten begynner å forsvinne. Selv om lukten ikke er veldig sterk, vil lukten av alkohol vanligvis dvele en stund etter at du er ferdig med herdingsprosessen. Plasser den på et tørt sted og ikke rør den for ofte.

Bevar en sjøstjerne for en dekorasjon Trinn 7
Bevar en sjøstjerne for en dekorasjon Trinn 7

Trinn 2. Lag en skjerm med innrammet nautisk tema

En vanlig måte å vise sjøstjerner på er å kombinere dem med utstillinger av muslingeskall, kråkeboller, sanddollar og erodert trevirke i sjø i en innrammet montre. Denne dekorasjonen er god nok til å plasseres på kontoret, stuen eller et hvilket som helst annet rom, spesielt for hjem nær sjøen.

Bevar en sjøstjerne for en dekorasjon Trinn 8
Bevar en sjøstjerne for en dekorasjon Trinn 8

Trinn 3. Bruk den til å legge til aksenter når du pakker inn gaver

I stedet for bånd, bruk sjøstjerner. Å bruke bevarte sjøstjerner er en kul måte å pakke inn gaver på. Du kan også henge den med et bånd på en gavepose for å gjøre emballasjen mer festlig. Kombiner den med en nautisk temagave for et ekstra preg.

Bevar en sjøstjerne for en dekorasjon Trinn 9
Bevar en sjøstjerne for en dekorasjon Trinn 9

Trinn 4. Bruk den til å dekorere spisebordet

Å lage sjøstjerne -dekorasjoner til å plassere i midten av spisebordet er en fin måte å vise sjøstjerne -dekorasjonene dine på. Å legge skjell og sjøstjerner i en enkel bolle vil holde bordet ditt vakkert i flere måneder og minne deg om stranden.

  • Fest sjøstjernen på en serviett for å søte rommet.
  • Dekorer et vinglass med sjøstjerner ved å knytte det til glasset med et bånd. Sørg for å ta den av før du vasker glasset.
Bevar en sjøstjerne for en dekorasjon Trinn 10
Bevar en sjøstjerne for en dekorasjon Trinn 10

Trinn 5. Fyll glassrøret

En av de enkleste og mest elegante måtene å vise sjøstjerner og andre skjermer med marint tema på er å plassere dem i en glassburk. Disse skjermene er flotte både innendørs og utendørs, og i formelle eller uformelle temaer. Som en påminnelse om solfylte og hakkete dager.

Bevar en sjøstjerne for et dekorasjonstrinn 11
Bevar en sjøstjerne for et dekorasjonstrinn 11

Trinn 6. Lag en sjøstjernestift

Lag en pen brosje eller pin med en sjøstjerne og ha den med stolthet. Fest den til strandposen eller vesken, jakken eller skjerfet.

Anbefalt: