Hvordan du skal oppføre deg når du er sosial

Innholdsfortegnelse:

Hvordan du skal oppføre deg når du er sosial
Hvordan du skal oppføre deg når du er sosial

Video: Hvordan du skal oppføre deg når du er sosial

Video: Hvordan du skal oppføre deg når du er sosial
Video: Daglig Rutine 2024, Mars
Anonim

Å oppføre seg godt når du er sosial eller har etikett gjør hverdagen hyggeligere. Andre mennesker vil svare godt og føle seg komfortable i samspillet med deg hvis du forstår hvordan du skal behandle andre godt. For det er det noen grunnleggende ting du trenger å lære for å kunne sosialisere godt, begynne med å prøve å forstå publikum, vise riktig kroppsspråk, forbedre kommunikasjonsevner og opprettholde utseende.

Steg

Del 1 av 4: Forstå publikum

Lær å oppføre deg sosialt Trinn 1
Lær å oppføre deg sosialt Trinn 1

Trinn 1. Prøv å forstå hvem du har å gjøre med

Publikum referert til her er ikke en gruppe mennesker som ser på et show (bokstavelig betydning), men på mange måter er de sosiale interaksjonene vi gjør en form for forestilling.

  • Vær oppmerksom på om oppførselen din når du møter et familiemedlem eller en nær venn er annerledes hvis du møter noen du ikke kjenner. Vær oppmerksom på atferden din når du samhandler med kolleger foran sjefen din og i ditt fravær. Det samme gjelder måten du oppfører deg på foran barn og eldre mennesker. Tenk på hvorfor du oppførte deg slik.
  • Prøv å forstå følelsene til personen du er sammen med. Tenk nøye over hvem du snakker med før du sier noe. Vær forsiktig med å komme med tvetydige uttalelser som kan tolkes feil av visse mennesker.
Lær å oppføre deg sosialt Trinn 2
Lær å oppføre deg sosialt Trinn 2

Trinn 2. Vær oppmerksom på hvordan andre mennesker samhandler

Dette er spesielt nyttig når du er i et nytt miljø, for eksempel fordi du nettopp har byttet jobb eller går inn i et nytt fellesskap. Du kan identifisere interaksjonsmønstre i forskjellige situasjoner ved å begrense deg selv og observere på avstand.

Lær å oppføre deg sosialt Trinn 3
Lær å oppføre deg sosialt Trinn 3

Trinn 3. Vær åpen for folk du ikke kjenner, og vær åpen for nye opplevelser

Dette er spesielt nyttig for unge mennesker eller hvis du ikke er vant til å håndtere mangfold. Godta mennesker med ukjent kulturell bakgrunn og forskjellige ferdighetsnivåer.

  • Vis vennlighet og respekt til alle, selv om det er forskjeller mellom deg og dem. Hvis du først føler deg ukomfortabel, kan det være fordi du selv virker annerledes enn dem. Ta initiativ til å starte samspill med dem og vær høflig. Til slutt vil du lære mange ting gjennom mangfoldet du finner i hverdagen.
  • Følg rådene fra Dale Carnegie (forfatter av "Hvordan vinne venner og påvirke andre"): "Fokuser på utsiden, ikke på deg selv."
Lær å oppføre deg sosialt Trinn 4
Lær å oppføre deg sosialt Trinn 4

Trinn 4. Ikke kom med uttalelser som generaliserer til visse grupper mennesker

For eksempel: uttalelser som generaliserer basert på kjønn, rase, seksuell legning eller alder.

Ikke kom med stereotype uttalelser eller kommentarer om rase eller sexisme fordi de er støtende, selv om du snakker i en gruppe uten at du kommenterer

Lær å oppføre deg sosialt Trinn 5
Lær å oppføre deg sosialt Trinn 5

Trinn 5. Gjenkjenne sosiale signaler gjennom dagligdagse interaksjoner

Sosiale signaler er ting vi får fra andre mennesker som blir videreformidlet til oss indirekte.

  • For eksempel: Du er opptatt på jobb når noen snakker med deg. Bare snu til ham og gå tilbake til jobben. Hvis han fortsatt vil chatte med deg, kan det hende at han ikke kan lese dine sosiale tegn som sier at du er opptatt og ikke kan chatte akkurat nå.
  • Et annet eksempel: Du er på en fest. Noen du ikke kjenner kommer i nærheten og begynner å flørte med deg. Du ignorerer ham og fortsetter å chatte med vennene dine, men han vil ikke dra, selv med å prøve å få oppmerksomheten din. Personen kan ikke lese sosiale signaler som sier at du ikke tiltrekkes av dem.
  • Evnen til å lese sosiale signaler er veldig viktig. En person vil føle seg frustrert hvis han har gitt et signal, men den andre personen er ikke i stand til å tolke det. Å lese sosiale signaler er en evne vi lærer fra barndommen.
  • Kulturelle forskjeller påvirker noen ganger evnen til å lese sosiale signaler, samt visse psykiske problemer, som autisme, ADHD og depresjon.
Lær å oppføre deg sosialt Trinn 6
Lær å oppføre deg sosialt Trinn 6

Trinn 6. Bruk høflige ord

Uansett hvem du er sammen med, gjør det til en vane å si "takk", "takk" og "unnskyld" for å vise respekt for personen du snakker med.

Lær å oppføre deg sosialt Trinn 7
Lær å oppføre deg sosialt Trinn 7

Trinn 7. Vær forsiktig og vær høflig

Hvis du ikke vet hva du skal si, snakk så lite høflig som mulig. Du kan snakke, spesielt med folk du ikke kjenner så godt.

Del 2 av 4: Bruke godt kroppsspråk

Lær å oppføre deg sosialt Trinn 8
Lær å oppføre deg sosialt Trinn 8

Trinn 1. Bli vant til å sitte og stå rett

Len deg litt mot den andre personen. Å bøye seg og/eller krysse armene indikerer at du kjeder deg eller kan føle deg irritert når du snakker med ham.

Lær å oppføre deg sosialt Trinn 9
Lær å oppføre deg sosialt Trinn 9

Trinn 2. Få sporadisk øyekontakt

Når du snakker med noen eller lytter til noen andre snakker, må du få øyekontakt for å vise tillit og et ønske om å være fullt involvert i samtalen.

Hvis den andre personen unngår øyekontakt med deg, må du ikke dra konklusjoner. Enkelte kulturer ser på øyekontakt som uhøflig eller ønsker å skremme andre. Tenk positivt og prøv å finne ut hvorfor

Lær å oppføre deg sosialt Trinn 10
Lær å oppføre deg sosialt Trinn 10

Trinn 3. Ikke stir på samtalepartneren

Å få øyekontakt og stirre er to forskjellige ting. Ikke fortsett å se hva andre mennesker gjør hvis du ikke har en samtale med dem fordi de vil føle seg skremt. Slik oppførsel anses som frekk og respektløs.

Lær å oppføre deg sosialt Trinn 11
Lær å oppføre deg sosialt Trinn 11

Trinn 4. Smil

Folk vil føle seg komfortable rundt folk som smiler. Ikke tving deg selv til å smile hele tiden, men under samtaler, smil av og til, spesielt hvis ting er morsomt eller morsomt.

Del 3 av 4: Forbedring av kommunikasjonsevner

Lær å oppføre deg sosialt Trinn 12
Lær å oppføre deg sosialt Trinn 12

Trinn 1. Tenk før du snakker

Dette er allerede forklart i den første delen. Tenk på hva du skal si før du snakker.

  • Ikke kom med dømmende uttalelser.
  • For eksempel, hvis du ikke har blitt forfremmet, i stedet for å si: "Du er ikke en god sjef!" spør du bedre: "Hva må jeg gjøre for å forbedre jobbytelsen min?"
Lær å oppføre deg sosialt Trinn 13
Lær å oppføre deg sosialt Trinn 13

Trinn 2. Juster stemmetonen når du snakker

Andre mennesker vil bli irritert hvis du snakker med et veldig høyt volum eller stemmen din er for høy. I tillegg kan følelsene dine tolkes feil.

Lær å oppføre deg sosialt Trinn 14
Lær å oppføre deg sosialt Trinn 14

Trinn 3. Vent til det er din tur til å snakke

Lytt nøye til personen som snakker, og ikke avbryt samtalen. Dette er kanskje ikke lett, spesielt hvis du er veldig spent på å si noe eller hvis noen dominerer gruppediskusjonen ved å fortsette å snakke. Prøv å kontrollere trangen til å avbryte samtalen, og ikke avbryt andres setninger.

Lær å oppføre deg sosialt Trinn 15
Lær å oppføre deg sosialt Trinn 15

Trinn 4. Ikke rope eller sverge når du er sint

Alle kan bli sinte. Hvis du er sint på noen, kan du rolig forklare hvorfor du er sint eller ta avstand fra situasjonen, og ta en diskusjon med dem når du har roet deg.

Husk at noen, enten det er en nær venn, familiemedlem, bekjent, vanligvis vil reagere dårlig på å bli kjeftet. Denne måten å kommunisere på er veldig skremmende og vil bare forverre konflikten

Lær å oppføre deg sosialt Trinn 16
Lær å oppføre deg sosialt Trinn 16

Trinn 5. Still spørsmål og vis interesse

Spør videre om noen sier noe til deg. For eksempel forteller vennen din at han var ute av byen forrige uke. Spør ham hvor han gikk og om turen var morsom. Spørsmål og komplimenter er begge nyttige. Etter å ha gitt komplimenter, kan du stille spørsmål, for eksempel:

  • Skoene dine er kule! Nytt, hva? Hvor kan man kjøpe?
  • Søt katt! Hva heter han? Hvilken type?
  • Samtaler vil flyte mer hvis du er villig til å bidra, stille spørsmål, vil vite svarene og gi tilbakemelding.
Lær å oppføre deg sosialt Trinn 17
Lær å oppføre deg sosialt Trinn 17

Trinn 6. Ikke overdriv

Mange mennesker som er humoristiske eller talentfulle på mange måter har en tendens til å ønske å dominere samtalen med sine vitser eller suksesshistorier. Denne oppførselen irriterer andre mennesker, så ikke vær sånn!

  • Husk at jo mer interessert du er i den andre personen, desto mer sannsynlig vil han eller hun ønske å chatte med deg. Selv om du ikke vil fortsette samtalen med ham, ikke la ham tro at du er egoistisk eller arrogant.
  • Det er humor og vitser som er upassende når de blir fortalt i visse situasjoner. Ikke fornærm eller gjør narr av den andre personen fordi du vil være morsom fordi han vil føle seg ubehagelig, spesielt hvis du ikke kjenner ham godt.
Lær å oppføre deg sosialt Trinn 18
Lær å oppføre deg sosialt Trinn 18

Trinn 7. Vær positiv

Positive mennesker vil tiltrekkes av mennesker som har et positivt tankesett og en hyggelig personlighet. I stedet for å konstant klage og kritisere, tenk på den positive siden av den nåværende situasjonen eller finn en konstruktiv løsning på problemet. Ser du at glasset er halvfullt i stedet for halvtomt?

Del 4 av 4: Opprettholde utseende

Lær å oppføre deg sosialt Trinn 19
Lær å oppføre deg sosialt Trinn 19

Trinn 1. Bestem reisemålet

Vil du gå til en restaurant? Ser du på en fotballkamp? Piknik? Bryllupsfesten? Nyttårsaften?

  • Klærne du bruker når du går utenfor viser andre at du bryr deg om utseendet ditt, og dette gjør at du føler deg tryggere.
  • Hvis du vil gå til en restaurant, kan du søke på internett etter informasjon slik at du vet hvordan atmosfæren er.
  • For uformelle hendelser, piknik eller for å se på en fotballkamp, bruk jeans og en T-skjorte.
  • Hvis du skal på en fancy restaurant, et bryllup eller et nyttårsaften, kan du ha på deg noe litt mer fancy. Velg klær som matcher atmosfæren på stedet for arrangementet for å avgjøre hvor kult du ser ut. Bruk for eksempel en elegant kjole eller skjørt og bluse (for kvinner), dress eller skjorte og bukser (for menn).
Lær å oppføre deg sosialt Trinn 20
Lær å oppføre deg sosialt Trinn 20

Trinn 2. Ta godt vare på kroppen din

Bruk rene og ryddige klær uansett hvor du går. Vend deg til å dusje hver dag, sjampoere, pusse tennene og bruke deodorant om nødvendig.

Det er vanlig å holde kroppen ren, men en uorganisert kropp kan alvorlig hindre sosiale interaksjoner og gjøre deg mer sannsynlig å bli syk

Lær å oppføre deg sosialt Trinn 21
Lær å oppføre deg sosialt Trinn 21

Trinn 3. Spør andre om deres mening

Hvis du ikke er sikker på antrekket du har valgt, kan du be en god venn eller et familiemedlem om råd.

Hvis du vil gå til et nytt sted, kan du søke råd fra en venn som allerede kjenner situasjonen der. Eller, hvis du ikke vet hvor formell en bestemt begivenhet er (for eksempel: et bryllup kan være veldig formelt eller uformelt), er det en god idé å spørre personen som er vert for arrangementet

Tips

  • Vær deg selv! Noen ganger kan det at du bekymrer deg for mye om hvordan du skal oppføre deg best, får deg til å føle deg mer vanskelig når du er sosial enn du ville gjort hvis du var akkurat som du er.
  • Vis tillit, selv om det bare later som. Mange av oss har opplevd situasjoner som var ubehagelige og som fikk oss til å føle oss engstelige. Prøv å vise tillit, selv om du føler det motsatte, for dette vil få folk til å svare deg på en god måte og kan omgå ubehaget slik at du virkelig kan føle deg trygg.

Anbefalt: