Hvordan forklare arbeidsetikk: 11 trinn

Innholdsfortegnelse:

Hvordan forklare arbeidsetikk: 11 trinn
Hvordan forklare arbeidsetikk: 11 trinn

Video: Hvordan forklare arbeidsetikk: 11 trinn

Video: Hvordan forklare arbeidsetikk: 11 trinn
Video: Hvordan bruke indre dialog til å motivere deg selv. Med mental trener Marius Dammyr. 2024, April
Anonim

Arbeidsetikk er relatert til holdninger, følelser og tro på jobben. En persons uttalelse om arbeidsmoral kan vise hvordan han oppfyller sitt ansvar overfor arbeidet, for eksempel gjennom planlegging, ansvarlighet, vilje til å jobbe hardt, gjennomføring av oppgaver, uavhengighet, pålitelighet, samarbeid, kommunikasjon, ærlighet, innsats, tidsfrister, utholdenhet, ledelse, vilje mer arbeid og engasjement. En person med god arbeidsmoral vil være svært gunstig for selskapet fordi han vil jobbe på en positiv og produktiv måte. Derfor vil arbeidsgivere vanligvis spørre potensielle ansatte om arbeidsmoral. Siden arbeidsmoral er et mangefasettert og individuelt emne, bør du vurdere nøye hva du skal si når du forklarer arbeidsfilosofien. På den måten kan du dra nytte av denne muligheten til å avsløre det beste om deg selv, hvis du blir spurt under et jobbintervju.

Steg

Del 1 av 3: Evaluering av arbeidsetikk

Svar Hva er din arbeidsetiske trinn 1
Svar Hva er din arbeidsetiske trinn 1

Trinn 1. Beskriv dine prioriteringer på jobben

Er arbeid din første prioritet, eller er det andre viktigere aspekter av livet ditt?

  • Du kan sette jobben din som din første prioritet, men du kan fortsatt oppfylle de andre ansvarene på riktig måte.
  • En person som har et balansert liv er en attraktiv kandidat for mange selskaper. Noen selskaper spør også om andre ting du liker utenfor jobben.
Svar Hva er din arbeidsetikk Trinn 2
Svar Hva er din arbeidsetikk Trinn 2

Trinn 2. Forstå ditt forhold til jobben du søker på

For å svare godt på spørsmål om arbeidsmoral, må du først virkelig forstå forholdet mellom deg og jobben din. Vennligst vurder følgende:

  • Måten du nærmer deg arbeid på, har å gjøre med din evne til å oppfylle jobbansvaret ditt. Egenskapene til mennesker med god arbeidsmoral kan ses på deres positive holdning og villige til å jobbe hardt.
  • Ditt syn på arbeid vil påvirke arbeidsytelsen din, noe som gir et viktig bidrag til din arbeidsmoral. Arbeid kan gjøre deg spent, stolt og positiv om deg selv og prestasjonene dine. På den annen side føler du deg kanskje stresset på grunn av arbeid.
  • Din tro på arbeid har å gjøre med rollen du er i og ditt eget liv. For eksempel kan du tro at arbeid kan forme karakter og spille en viktig rolle i å skape et balansert liv.
Svar Hva er din arbeidsetikk Trinn 3
Svar Hva er din arbeidsetikk Trinn 3

Trinn 3. Beskriv dine synspunkter på ulike aspekter ved jobben

Disse notatene hjelper deg med å huske i detalj alle viktige ting om din arbeidsmoral og ferdigheter under intervjuet.

  • Hva er ditt syn på samarbeid? Forklar fordeler og ulemper hvis du må ha ansikt til ansikt interaksjon med kolleger og klienter.
  • Hva er dine synspunkter på etterutdanning og forbedring av ferdigheter? Beskriv din holdning og syn på profesjonell opplæring.
  • Hva er ditt syn på å jobbe overtid eller jobbe i utfordrende situasjoner? Skriv din tilbakemelding om å jobbe overtid eller en ny og utfordrende arbeidssituasjon.
Arbeidsetikk Trinn 4
Arbeidsetikk Trinn 4

Trinn 4. Skriv også ned spesifikke eksempler som du har opplevd mens du jobbet

Disse notatene kan være nyttige når du må bevise at arbeidsetikken din har støttet din suksess i karrieren din så langt. Vurder følgende eksempler:

  • Arbeide i team: Synes teamarbeid det er vanskelig/fordelaktig for deg? Synes du det er nyttig/hemmet når du jobber med andre mennesker?
  • Arbeide med klienter som er vanskelige å håndtere: Har du noen gang møtt problemer når du har å gjøre med klienter? Hvordan overvinner du vanskeligheter når du hjelper en klient med å løse problemene sine mens du må vise forståelse og følge selskapets regler?

Del 2 av 3: Besvare spørsmål om arbeidsetikk

Svar Hva er din arbeidsetikk Trinn 5
Svar Hva er din arbeidsetikk Trinn 5

Trinn 1. Vær forberedt på å svare på spørsmål om arbeidsmoral

Andre spørsmål knyttet til arbeidsmoral kan være relatert til hvordan du ser på din nåværende jobb, jobbytelse, evne til å jobbe med andre, ferdigheter osv.

  • Spørsmål om arbeidsmoral sier kanskje ikke “Beskriv din arbeidsmoral” eller “Hva er din arbeidsmoral?”
  • Lignende spørsmål kan stilles med følgende setninger: "Beskriv deg selv?", "Hva synes du om å jobbe i team?", "Hva synes du om trening og læring av nye ferdigheter?"
Svar Hva er din arbeidsetiske trinn 6
Svar Hva er din arbeidsetiske trinn 6

Trinn 2. Gi ærlige svar for å forklare en god arbeidsmoral

Vær spesifikk om holdninger, følelser og tro på jobben ved å gi riktige svar og forklare en klok arbeidsfilosofi.

  • For eksempel kan du si at du alltid jobber med engasjement fordi du tror at du vil oppleve suksess og trivsel ved å prøve å gjøre ditt beste.
  • Du kan også si at du alltid gjør ditt beste for å føle deg glad på jobben og holde deg begeistret for å fullføre oppgaver.
  • Legg vekt på at du ser på arbeid som kontinuerlig læring og alltid er ivrig etter å delta på treninger og workshops for å utvikle ferdigheter og bidra til arbeidsplassen på nye, innovative måter. Arbeidsgivere leter vanligvis etter mennesker som er villige til å øke kunnskapen om jobben og bidra med ny innsikt til teamet.
Svar Hva er din arbeidsetiske trinn 7
Svar Hva er din arbeidsetiske trinn 7

Trinn 3. Bruk daglig erfaring for å støtte svaret ditt

Del en opplevelse som kan bevise at du har god arbeidsmoral.

  • Hvis du for eksempel sier at ærlighet er topp prioritet på jobben, kan du dele en opplevelse som kan vise ærlighet når du står overfor en vanskelig situasjon.
  • Hvis din arbeidsmoral er villig til å jobbe med andre, uttrykk ditt bidrag i å støtte gruppens suksess med å fullføre prosjektet.
Svar Hva er din arbeidsetikk Trinn 8
Svar Hva er din arbeidsetikk Trinn 8

Trinn 4. Beskriv vanskeligheter du opplevde i din forrige jobb og hvordan du kan overvinne dem

Beskriv din suksess med å løse problemet, og samarbeid med andre kolleger for å finne en løsning.

Gi et konkret eksempel. Du kan forklare med noen få setninger, for eksempel: “Når jeg møter en klient som er skuffet og sint på grunn av et problem med kontoen hans, forblir jeg rolig og viser forståelse mens jeg prøver å tenke på en løsning. Jeg diskuterte dette umiddelbart med veilederen min for å avgjøre den beste løsningen som var gunstig for både klienten og selskapet samtidig. Som et resultat er kundene fornøyd med løsningene som tilbys, og jeg kan jobbe effektivt med teamet.”

Del 3 av 3: Still intervjuspørsmål

Svar Hva er din arbeidsetikk Trinn 9
Svar Hva er din arbeidsetikk Trinn 9

Trinn 1. Gi tilbakemelding ved å spørre om jobben du ønsker

Arbeidsgivere foretrekker vanligvis søkere som er villige til å stille spørsmål under intervjuer. Det er flere spørsmål du kan stille som tilbakemelding når du blir spurt om din personlighet, arbeidsmoral eller teamarbeid, for eksempel:

  • "Hvilke ferdigheter og erfaring trenger selskapet for at noen skal bli ansatt?" Arbeidsgivere vil bruke denne muligheten til å forklare hva bedriften trenger. På den måten kan du forklare mer om deg selv og din arbeidsmoral som du ikke har gitt uttrykk for ennå.
  • "Er det muligheter for profesjonell opplæring eller videreutdanning?" Dette spørsmålet viser at du vil fortsette å lære nye måter å jobbe på og ønsker å vokse med selskapet.
Svar Hva er din arbeidsetikk Trinn 10
Svar Hva er din arbeidsetikk Trinn 10

Trinn 2. Still spørsmål om arbeidsgruppen

Dette spørsmålet viser at du er villig til å være en del av et team og er villig til å tenke på hvordan du kan bidra gjennom dine ferdigheter.

  • "Kan du forklare meg om arbeidsteamet mitt?" Ved å stille dette spørsmålet, vet du allerede at du senere vil jobbe i et team. Benytt anledningen til å forklare at du jobbet godt sammen i din forrige jobb.
  • Forklar at du har et syn og en arbeidsmåte som er i tråd med bedrifts- og teamfilosofien. Du kan si: “Jeg er klar til å være et godt teammedlem. Når jeg blir med, vil jeg vurdere behovene til teamet når jeg fullfører prosjektet. På denne måten kan jeg bruke de ferdighetene som er mest fordelaktige for teamet og foreslå strategier på dette området. Jeg vil gi støtte og positive tilbakemeldinger til kolleger i teamet”.
Svar Hva er din arbeidsetikk Trinn 11
Svar Hva er din arbeidsetikk Trinn 11

Trinn 3. Ikke spør om fordeler og lønn

Et jobbintervju er ikke et godt tidspunkt å spørre om fordeler, permisjoner, endringer i arbeidsplaner, sladder du har hørt eller personlige spørsmål om intervjueren.

  • Still bare spørsmål knyttet til jobben, selskapet (generelt) og arbeidsteamet.
  • Du kan stille spørsmål om fasiliteter og lønn i løpet av neste rekrutteringsprosess, ikke i det første intervjuet.

Tips

  • Når de spør om arbeidsmoral, vil arbeidsgivere vanligvis rekruttere søkere som har en positiv holdning, forstår teamarbeid, har initiativ, er i stand til å utføre forskjellige oppgaver, kan håndtere tid godt og er villige til å fortsette å lære.
  • Prøv å fremstå som en vellykket person. Bruk en ren, velsittende og pen formell drakt. Ikke bruk klær som er uklare, rynkete, altfor duftende eller fargerike.

Anbefalt: