Hvordan overtale foreldre til å la venner bli

Innholdsfortegnelse:

Hvordan overtale foreldre til å la venner bli
Hvordan overtale foreldre til å la venner bli

Video: Hvordan overtale foreldre til å la venner bli

Video: Hvordan overtale foreldre til å la venner bli
Video: 10 tegn på at noen liker deg 2024, Kan
Anonim

Det er ikke alltid lett å overbevise foreldrene dine om å la vennen din bli, spesielt hvis de er overbeskyttende eller overbeskyttende. Det er naturlig for foreldre å bekymre seg for å tillate dette. Ikke bare om rotet som må ryddes opp senere, men også det å invitere utenlandske barn inn i huset. Hvis du vil overtale foreldrene dine til å la en venn bli igjen, er det best å vise at du er ansvarlig og at de ikke har noe å bekymre seg for. Se trinn 1 for å komme i gang.

Steg

Del 1 av 3: Be om tillatelse riktig

Overtale foreldrene dine til å la deg få en overnatting Trinn 1
Overtale foreldrene dine til å la deg få en overnatting Trinn 1

Trinn 1. Spør foreldrene dine om lov når de er i godt humør

Når du vil be foreldrene dine om noe, er timing veldig viktig. Det er mer sannsynlig at mor eller far gir tillatelse til å slappe av på en søndag ettermiddag på terrassen, enn når du nettopp har kommet hjem fra en slitsom jobb eller etter en travel dag med rengjøring av kjøkkenet. Se etter øyeblikk når foreldrene dine er avslappede, ikke har en million ting som skjer i hodet ditt, og når du generelt er glad for å være sammen med deg. Selv om det kan være umulig å vite nøyaktig hva de tenker på, kan du fortsatt gjette om de lytter til forespørselen din eller ikke.

Selv om du kanskje ikke vet hva foreldrene dine er bekymret for, ikke spør før bestemor og bestefar kommer på besøk, for eksempel. Eller når de er opptatt ved kjøkkenbordet, eller når de generelt er for slitne til å lytte. Selv om det ikke betyr at du må vente for alltid, bør du vente til tiden er riktig. Med mindre du har det travelt

Overtale foreldrene dine til å la deg få en overnatting Trinn 2
Overtale foreldrene dine til å la deg få en overnatting Trinn 2

Trinn 2. Be om tillatelse til å bo på et passende tidspunkt

En annen ting å tenke på er nøyaktig når du vil at vennene dine skal bli. Ikke be om tillatelse før bestemor kommer på besøk, og ikke gjør det når du vet at foreldrene dine vil være opptatt med å rydde opp i høytiden. Velg et tidspunkt når de ikke vil være opptatt hjemme eller i tankene. Jo mer behagelig tidsvalget er, desto større er sjansen for at de gir tillatelse. Du bør også velge et tidspunkt da du selv er relativt ledig, slik at de ikke bestrider forespørselen med unnskyldninger som: "Du skal ha en matteprøve/ballspill/stavekonkurranse den dagen."

Du vil kanskje at vennen din skal overnatte så snart du er ferdig med å be om tillatelse, men det er best å gjøre dette minst noen uker i forveien for å øke sjansene

Overtale foreldrene dine til å la deg få en overnatting Trinn 3
Overtale foreldrene dine til å la deg få en overnatting Trinn 3

Trinn 3. Vær høflig når du ber om tillatelse, ikke krav

Når du henvender deg til foreldrene dine for noe, enten det er et nytt videospill eller en film, er stemmen din avgjørende. Hvis du plutselig dukker opp og sier: "Uansett, vennen min blir værende, og du kan ikke stoppe meg!" åpenbart navnet er frekt og de vil forby raskere enn du går ut av huset. Prøv å være høflig, søt, forståelsesfull og understreke at den ultimate makten og beslutningen ligger hos foreldrene. Dette er mye mer sannsynlig at de lar dem gi tillatelse.

Selv om det er vanskelig å minne deg selv på å respektere foreldrene dine når du virkelig ønsker å få et ønske, må du gjøre det. Det er de som lager reglene i huset, og så lenge det er rimelig, ikke klag eller vær frekk hvis du ikke får det du vil, da det bare vil gjøre ting verre

Overtale foreldrene dine til å la deg få en overnatting Trinn 4
Overtale foreldrene dine til å la deg få en overnatting Trinn 4

Trinn 4. Hold aktiviteten med å ta med deg en venn for første gang, enkel

Hvis du aldri har gjort det før, er det kanskje ikke lurt å invitere alle jentevennene dine i femte klasse for å bli på festen med Club Dim-tema. Inviter bare to eller tre personer, og trenger ikke å bruke forskjellige temaer eller matforespørsler. Hvis dette er behagelig for foreldre, vil du sannsynligvis ikke ha noe imot neste gang. Men ikke spør for mye med rare forespørsler, for de vil definitivt ikke være tillatt.

Overtale foreldrene dine til å la deg få en overnatting Trinn 5
Overtale foreldrene dine til å la deg få en overnatting Trinn 5

Trinn 5. Tilbyr å gjøre noe hyggelig i retur

Du kan forvente at foreldrene dine umiddelbart gir deg det du vil. Men tenk på det og innse et øyeblikk at de vil ha en tendens til å sette pris på mer og til og med fortjener noe i retur. Tilbyr å vaske oppvasken oftere, gjøre husarbeidet som foreldrene vanligvis gjør, eller på en annen måte å hjelpe dem. Hvis du er gammel nok, kan du kanskje hjelpe deg på markedet for å handle kjøkkenutstyr, gå med hunden din eller noe annet, slik at foreldrene dine kan ha litt tid.

  • Du bør ikke vente til de sier nei. Når du er ferdig med å be om tillatelse, legger du til umiddelbart: "Og i stedet skal jeg rengjøre kjøleskapet eller ta ut søppelet hver måned, eller rense kattebakken, fra nå av."
  • Tenk på det: Er det noe en forelder ville være motvillig til å gjøre og ville være glad hvis du gjorde det? Kanskje de alltid klager over at de må hente post foran huset, plukke opp telefonen og vite at det er fra en telefonselger, eller beskjære hagen. Se om det er noe du kan tilby å gjøre på en slik måte at de er villige til å la deg ta med deg en venn for å bli hjemme i stedet.
Overtale foreldrene dine til å la deg få en overnatting Trinn 6
Overtale foreldrene dine til å la deg få en overnatting Trinn 6

Trinn 6. Påpek at dette kan være en flott mulighet for deg å sosialisere

Ikke la foreldrene føle skyldfølelse for å få deg til å føle at du ikke har venner eller ikke la deg henge med andre mennesker. La oss bare si at det er normalt at barn på din alder blir hjemme hos en venn, og du vil ikke gå glipp av trenden. Si at du vil henge med venner for natten, og at dette kan være en morsom måte å henge på. Få foreldrene dine til å føle at hvis du ikke tillater det, vil du gå glipp av en god mulighet til å få venner.

Overtale foreldrene dine til å la deg få en overnatting Trinn 7
Overtale foreldrene dine til å la deg få en overnatting Trinn 7

Trinn 7. Hvis grunnleggende taktikk ikke fungerer, kan du prøve en mer drastisk tilnærming

Hvis det mislykkes etter å ha vært hyggelig og vist at du kan være ansvarlig eller til og med etter å ha sagt unnskyld, "Kan du være så snill?" virker fortsatt ikke, prøv en mer drastisk taktikk. Her er noen alternativer:

  • Fortell foreldrene dine at vennen din virkelig vil at du skal bli hjemme hos ham. Hvis foreldrene sier "Nei!", Si rolig: "Ok. Kan han da bli her?". De fleste foreldre er veldig redde hvis barnet deres blir og sover i andres hus, og derfor er det mer behagelig hvis andre barn blir hjemme. Hvis foreldrene dine også er slik, er det mer sannsynlig at de blir enige etter å ha hørt din første forespørsel, fordi de tror at de andre barna som bor hjemme hos dem er bedre, selv om de fremdeles ikke liker det.
  • Spør først om det er greit å gjøre noe mer ekstremt. Be om tillatelser som er litt ekstreme, som om det er greit å reise på ferie med venner og familie, ta en hund eller ta ridetimer, og vent på at de sier nei. Etter at de har sagt nei, legg på et irritert uttrykk og vent noen dager på at de skal være sikre på at forespørselen din er alvorlig. Spør deretter tilfeldig om vennen din kan bli værende. Hvis de ikke legger merke til trikset ditt, vil de sannsynligvis gi deg tillatelse.
  • Hvis du har en irriterende søsken eller to, bare si at de kan bli med også hvis de vil. På den måten føler foreldre at de har en gratis barnevakt og kan hvile.

Del 2 av 3: Redusere foreldrenes angst

Overtale foreldrene dine til å la deg få en overnatting Trinn 8
Overtale foreldrene dine til å la deg få en overnatting Trinn 8

Trinn 1. Gi dem en oversikt over planene dine, slik at de vet hva som vil skje under oppholdet

Foreldre er ikke veldig forskjellige fra sine egne barn. Noen ganger er det jeg hater mest å ikke vite hva som kommer til å skje. Kanskje de ikke ga dem tillatelse til å bli fordi de ikke visste hva som skulle skje, enn si tenk på at ti barn ble gale og lekte putekamper mens de løp rundt og ødela møbler. Hvis du vil forsikre dem om at ingenting dårlig vil skje, er den beste måten å gjøre det klart hvordan oppholdet vil bli. Her er noen ting foreldre bør vite:

  • Hvor mange mennesker vil bli invitert
  • Hva vil du spise senere
  • Hva vil du se, hvis du virkelig vil se en film
  • Hvor skal vennene dine sove
  • Når kommer og går du?
Overtale foreldrene dine til å la deg få en overnatting Trinn 9
Overtale foreldrene dine til å la deg få en overnatting Trinn 9

Trinn 2. Si at du vil gjøre alt (eller det meste) av arbeidet som må utføres

En annen grunn til at foreldrene dine ikke lar vennen din overnatte er tanken på å måtte forberede en stor middag og måtte ordne opp igjen neste morgen. De kan også bekymre seg for å måtte rengjøre huset for at det skal se presentabelt og passende ut for vennene dine og foreldrene deres. Si at du er villig til å rydde og rydde opp før og etter, pluss et løfte om at vennene dine ikke skal lage rot. Si også at du bare vil bestille en billig pizza til måltidet, så foreldre ikke føler at de trenger å gjøre mange ting for å holde vennene dine lykkelige.

Etter å ha gjort det klart for foreldre at de ikke trenger å jobbe hardt for å tjene, er det mer sannsynlig at de gir tillatelse. De vil også bli imponert over at du er villig til å vise mye initiativ og ansvar

Overtale foreldrene dine til å la deg få en overnatting Trinn 10
Overtale foreldrene dine til å la deg få en overnatting Trinn 10

Trinn 3. Møt foreldrene med vennene dine før de blir

Hvis du ikke har møtt før, kan du be vennene dine om å stikke innom huset ditt først, slik at foreldrene kan se for seg selv at de er gode, søte, normale og pålitelige barn for å overnatte. Inviter venner til å spille baseball med familien din, spise middag eller se en film sammen, slik at foreldre kan se selv at det ikke er noe å bekymre seg for. På denne måten er det sannsynlig at foreldre vil ombestemme seg.

Foreldre vil også føle seg tryggere hvis de kan møte foreldrene til vennene dine når de blir hentet

Overtale foreldrene dine til å la deg få en overnatting Trinn 11
Overtale foreldrene dine til å la deg få en overnatting Trinn 11

Trinn 4. Si at foreldre kan sjekke når som helst mens venner bor

Det beste med å la vennene dine bli igjen for foreldre er at de kan sjekke inn nesten når som helst, i stedet for om du bor hos noen andre. Fortell dem at de kan sjekke inn når som helst mens de spiser, ser på en film eller bare henger og chatter. Be foreldre lage melk og kake og frokost neste morgen, hvis du vil. Sjansen er stor for at de ikke vil plage deg i det hele tatt, men likevel trøste seg med at de enkelt kan se hva du gjør.

Si at du lar døren stå litt åpen, eller at du vil la foreldrene få vite det noen få timer. Selv om dette er litt av en overdrivelse, er det fortsatt bedre enn å ikke få lov i det hele tatt

Del 3 av 3: Å vise ansvar

Overtale foreldrene dine til å la deg få en overnatting Trinn 12
Overtale foreldrene dine til å la deg få en overnatting Trinn 12

Trinn 1. Pek på fortiden da du var hyggelig mot venner

Hvis du ønsker å få tillatelse fra foreldrene dine, så husk deg selv hvor ansvarlig du var tidligere da du lekte med venner etter å ha bedt om lov til å ta med en venn for å overnatte. Kanskje den samme vennen bodde hjemme hos deg forrige uke. Du kan si: "Husk da Maggie kom for å se på TV og spise pizza? Ingenting skjedde, gjorde det?" Vis at det er greit hvis vennen din, som har vist seg å være god på det, tilbringer noen netter med å ligge sent hjemme.

Dine foreldre må selv se at du virkelig kan være hyggelig og ikke bare lover. Lag en liste over aktiviteter tidligere når du har vist deg som god med venner, slik at du kan ta dem opp og trøste foreldrene dine

Overtale foreldrene dine til å la deg få en overnatting Trinn 13
Overtale foreldrene dine til å la deg få en overnatting Trinn 13

Trinn 2. Vis at vennene dine ikke vil distrahere deg fra din primære forpliktelse til å studere og være en god elev på skolen

Hvis du vil at foreldrene dine skal la vennen din overnatte, må du vise at du er en god student, fokusert på skolearbeid og ikke vil bli forstyrret av din akademiske prestasjon på grunn av venner. Å ha venner er sunt og viktig for mental vekst, og du må vise foreldrene dine at du kan balansere studier og lek.

Hvis karakterene dine ikke er så gode, vil foreldrene dine bruke dette som en unnskyldning for å forby vennen din å bli. Prøv å være en god student og vis at du kan klare ting godt. Garantert at de vil ha større sannsynlighet for å gi tillatelse. Det er sant at ikke alle kan være den beste eleven i klassen, men det viktigste er at du viser at du gjør ditt beste

Overtale foreldrene dine til å la deg få en overnatting Trinn 14
Overtale foreldrene dine til å la deg få en overnatting Trinn 14

Trinn 3. Hjelp foreldre med å rengjøre huset

En annen måte å overtale foreldrene dine til å la vennen din overnatte er å være ekstra mild hjemme. Ikke bare gjør din del, sørg for at alt ser pent og rent ut. Ta klesvask, vaske opp, lage foreldrenes seng, til og med tilby middag eller ta matbestillinger, hvis du kan. Det er enda bedre hvis du også vil feie og tørke gulv, eller en annen ubehagelig jobb som foreldre vanligvis gjør. De vil se at du kan være ansvarlig og bli imponert over det.

Trinn 4. Selvfølgelig kan du ikke bare hjelpe når du trenger det

Konstant å vise ansvar hjelper deg også til å vokse opp som et komplett individ.

Overtale foreldrene dine til å la deg få en overnatting Trinn 15
Overtale foreldrene dine til å la deg få en overnatting Trinn 15

Trinn 5. Følg foreldrenes instruksjoner

Dette høres åpenbart ut, ja, men mange barn i dag er overrasket over å finne en forelder som fortsatt ikke tillater noe, selv etter at barnet har oppført seg mye. Hvis foreldrene dine forteller deg at du skal komme hjem på et bestemt tidspunkt, må du ikke bryte det. Hvis de ber deg om å hjelpe søsteren din, ikke ignorer dem. Hvis de forteller deg at du skal stå opp tidlig for å gå på skolen, ikke bry deg om å klage i sengen og be om å bli vekket om ti minutter. Jo mer lydig du er, desto mer villig vil de være til å høre og godkjenne forespørsler om å bringe en venn over til huset.

  • Hvis du er sta overfor foreldrene dine, vil du til og med angi hvorfor du ikke får tillatelse til å ta med venner til å overnatte. Følg dem, slik at det er positive verdier som støtter din vilje.
  • Vær en god vert når du har gjester. Hvis familien din har gjester, det være seg fettere eller barndomsvenner til foreldrene dine, oppfør deg som en god vert ved å hjelpe til med å fjerne jakker, ta med mat, være en guide hjemme. La foreldrene dine se at du kan være en god vert når venner kommer for å bli!
Overtale foreldrene dine til å la deg få en overnatting Trinn 16
Overtale foreldrene dine til å la deg få en overnatting Trinn 16

Trinn 6. Vær hyggelig mot din bror eller søster

En annen måte å vise foreldrene dine på at du er ansvarlig for å ta vare på sengekameraten din, er å vise en snill og rettferdig holdning til din bror eller søster. Uansett hvor irriterende søsken er, bør du prøve ditt beste for å være snill. Hjelp hvis de trenger hjelp, ikke vær en snik hvis de ikke kan gjøre mye, prøv å være støttende og vær snill som søsken.

Hvis du respekterer søsken, vil foreldrene dine se at du er verdig tillit og ansvar for å ta vare på sengekameraten din

Tips

  • Gjør hva foreldrene dine ber dem om å gjøre for å sikre at du er verdig tillit og belønning.
  • Hvis du vil sørge for at de gir tillatelse, vær hyggelig dagen før og etter å ha spurt om tillatelse. Det er enda bedre å være hyggelig i noen dager før du ber om tillatelse.
  • Vær lett og vær høflig til de tillater det.
  • Ikke fortsett å klage. Ellers ville de definitivt ikke gi tillatelse.
  • Si at vennens foreldre har tillatt det.
  • Hvis du vil vite avgjørelsen deres med en gang, hold deg nær med et englesmil på ansiktet ditt.
  • Ikke prøv å bestikke eller overtale dem med penger.
  • Vis rapportkort med gode resultater. Legg til litt ved å si: "Jeg ville gjort _ hvis jeg fikk invitere en venn." Kanskje dette kan hjelpe.
  • Tilby deg å være hyggelig mot broren din og/eller søsteren din.
  • Ikke løft stemmen når du ber om tillatelse.
  • Sørg for at du har en god grunn til å invitere venner til å bli.
  • Rydde og rydde opp i rommet før en gjest kommer. På denne måten vil foreldre se at du er ansvarlig.
  • Bare følg strømmen. Hvis de sier ja, betyr det at de kan, hvis de ikke gjør det, betyr det at de ikke kan. Respekter foreldrene dine mens de fremdeles er der.

Advarsel

  • Foreldre kan sette visse regler under oppholdet til venner. Se dette.
  • Fortsett å være hyggelig mot foreldrene dine hvis de ikke gir deg tillatelse. Det viser modenhet.
  • Ikke vis for mye at du vil ha noe. Faktisk vil det være enda vanskeligere å overbevise dem.
  • Hvis de tilbyr å gjøre det en annen gang, godta det og ikke klag, for i det minste har du tid til å forberede deg på det beste oppholdet ennå!
  • Hvis de forbyder det, kan du prøve å arrangere en annen, mer passende dag.
  • Ikke gråt!
  • Foreldre kan ikke gi tillatelse for dagen, men kan love å gi tillatelse i løpet av de neste ukene.

Anbefalt: