3 måter å vise kjærlighet til foreldre

Innholdsfortegnelse:

3 måter å vise kjærlighet til foreldre
3 måter å vise kjærlighet til foreldre

Video: 3 måter å vise kjærlighet til foreldre

Video: 3 måter å vise kjærlighet til foreldre
Video: 5 ting du må spise for å FORBRENNE MER FETT 2024, Kan
Anonim

Foreldrene dine har ofret mye for deg gjennom årene, og du må vise hvor takknemlig du er for deres offer. Imidlertid er det noen ganger vanskelig å bevise ordene dine i form av handlinger. På den ene siden må du vise hvor mye du elsker dem. På den annen side vet du kanskje ikke hvordan. Heldigvis kan du uttrykke din kjærlighet enkelt. Ta deg tid, gi en hjelpende hånd, og chatte med dem for å vise at de er en kjærlig foreldrefigur.

Steg

Metode 1 av 3: Tilbringe kvalitetstid sammen

Vis foreldrene dine at du elsker dem Trinn 1
Vis foreldrene dine at du elsker dem Trinn 1

Trinn 1. Spør om deres livserfaringer

Det mest verdifulle du kan gi foreldrene dine er tiden din, og de vil sikkert sette pris på det. Sett deg ned med foreldrene dine og spør om deres liv for å vise at du bryr deg og er interessert i dem. Faktisk kan du til og med lære noe om dem som du ikke visste før.

  • Start samtalen med å si: "Hvordan var barndommen din, far/mor?" Du kan også si, "kult, ikke sant! Min far/mor pleide å ha et eventyr rundt Java. Hva smaker det som?"
  • Noen ganger glemmer et barn at selv foreldrene har et eget liv. Du kan også synes det er vanskelig å tro at deres liv ikke alltid er festet til deg og dine søsken.
Vis foreldrene dine at du elsker dem Trinn 2
Vis foreldrene dine at du elsker dem Trinn 2

Trinn 2. Følg hobbyene deres

En flott måte å knytte bånd til foreldrene dine og vise kjærlighet er å gjøre noe de er interessert i. Hvis de har en spesiell interesse eller hobby, kan du prøve å følge den. Disse aktivitetene er morsommere når de kan gjøre det med andre mennesker, spesielt barna deres. De vil sette pris på din innsats for å vise interesse for det de brenner for, så vel som tiden du bruker til å bli med dem.

  • For eksempel, hvis foreldrene dine liker sport, må du spille med dem. Hvis de regelmessig deltar i bokklubber, spør om du kan bli med.
  • Å bruke tid sammen med dem samtidig som de får muligheten til å gjøre noe de liker, kan bygge gode minner for alle involverte.
Vis foreldrene dine at du elsker dem Trinn 3
Vis foreldrene dine at du elsker dem Trinn 3

Trinn 3. Lag retter til dem

Det er mulig at foreldrene dine har laget mat til familien din resten av livet. Nå er sjansen til å returnere tjenesten. Gi dem tid til å hvile og lage deilige retter fra hjertet, selv om det bare er stekt ris!

Ikke vær redd hvis matlagingen din ikke er perfekt. Foreldrene dine vil ikke ha noe imot det hvis matlagingen din ikke er en deilig femstjerners restaurant. De vil sette pris på tiden og innsatsen du legger ned

Vis foreldrene dine at du elsker dem Trinn 4
Vis foreldrene dine at du elsker dem Trinn 4

Trinn 4. Tilbe dem (hvis foreldrene dine er religiøse)

Hvis foreldrene dine tilber flittig, er en klok måte å vise kjærligheten din å gå for å tilbe sammen med dem. Du kan føle noe spesielt når du tror på og tilber med andre mennesker, spesielt for foreldre og barn. En oppriktig handling som dette vil sikkert være noe foreldrene dine vil huske lenge.

  • Planlegg om mulig gudstjeneste eller andre åndelige sammenkomster med foreldrene dine hver uke. Du kan til og med lære å meditere med dem.
  • Alternativt kan du spørre om foreldrenes tro. Det viser dem også at du bryr deg og er interessert i livet deres.
Vis foreldrene dine at du elsker dem Trinn 5
Vis foreldrene dine at du elsker dem Trinn 5

Trinn 5. Fortell meg om livet ditt

Foreldre, spesielt etter at barna blir tenåringer eller voksne, føler seg ofte ekskludert fra barnas liv. Prøv å holde foreldrene dine involvert i livet ditt. Som et eksempel:

  • Introduser dem for vennene dine.
  • Fortell oss om et essay eller prosjekt du jobbet med på campus.
  • Inviter dem til barnets bursdagsfest (hvis du er gift og har barn).
  • Spør dem om råd om dating.

Metode 2 av 3: Hjelp dem

Vis foreldrene dine at du elsker dem Trinn 6
Vis foreldrene dine at du elsker dem Trinn 6

Trinn 1. Rydd opp i huset

Dette reflekterer respekt og bidrar til å redusere arbeidsmengden. Hvis du bor hjemme med foreldrene dine, må du ta en viktig rolle i å holde huset rent, spesielt rommet ditt. Hvis du ikke blir hjemme, kom hjem en eller to ganger i uken for å hjelpe dem.

  • Vask og brett klær.
  • Rent og ryddig bestikk.
  • Rydd opp i et rotete rom etter at du/andre har brukt det.
  • Rengjør huset med en støvsuger.
  • Trim eller trim gresset på gården.
Vis foreldrene dine at du er glad i dem Steg 7
Vis foreldrene dine at du er glad i dem Steg 7

Trinn 2. Tilby transport

I løpet av denne tiden blir du kanskje ofte hentet av foreldrene dine. Nå kan du betale tilbake godheten deres. Tilbyr å kjøre dem til destinasjonen når det er nødvendig, spesielt hvis de er gamle og har flere og flere problemer med å kjøre. Selv om de fremdeles kan kjøre bil, kan det være en godhet å huske å ha noen å ta dem bort.

Fortsett å vise respekt, spesielt hvis foreldrene dine begynner å bli gamle. Kanskje foreldrene dine ikke er "lykkelige" når de innser at de trenger andres hjelp for å komme et sted. Be om tillatelse til å hjelpe dem i stedet for å fortelle dem at du skal ta dem som et skritt mot å gjøre betydelige endringer

Vis foreldrene dine at du elsker dem Trinn 8
Vis foreldrene dine at du elsker dem Trinn 8

Trinn 3. Reparer skaden i huset

Når foreldrene dine blir eldre, vil de ikke kunne ta seg av sitt eget hjem som de pleide. I stedet for å la dem ringe en reparatør for å fikse skaden hjemme, kan du prøve å fikse problemet selv. Hvis du ikke kan gjøre dette, kan du prøve å kontakte det riktige personalet eller tjenesten, slik at foreldrene dine ikke trenger å bruke penger.

  • Foreldrene dine ber kanskje ikke åpent om hjelp fordi de ikke vil belaste deg. Prøv imidlertid å be direkte om hjelpen de trenger.
  • Hvis de fortsatt ikke vil fortelle deg det, kan du sjekke hjemmet for skader eller problemer selv, eller spør et annet familiemedlem om noe som må fikses.
Vis foreldrene dine at du elsker dem Trinn 9
Vis foreldrene dine at du elsker dem Trinn 9

Trinn 4. Bruk penger på det du kan betale for deg selv

Foreldrene dine må ha betalt mye for deg. Hvis du har midler, må du av og til behandle dem når det er mulig. Inviter dem til middag sammen eller forkynn dem på en ferie for å vise din takknemlighet for det de har gitt mens du gjenspeiler din kjærlighet. Hvis lønnen deres er begrenset, kan du gjøre følgende:

  • Betal noen av regningene deres.
  • Kjøp husholdningsartikler til dem.
  • Dekk utgiftene til omsorg for kjæledyr.
  • Lag planer med dem for å styre foreldrenes økonomi.

Metode 3 av 3: Vis kjærlighet

Vis foreldrene dine at du elsker dem Trinn 10
Vis foreldrene dine at du elsker dem Trinn 10

Trinn 1. Fortell foreldrene dine regelmessig at du elsker dem

Du kan mistenke at foreldrene dine allerede vet at du elsker dem. Selv om det er sant, vil de føle seg lykkeligere når de hører dine kjærlige ord personlig. Fortell foreldrene dine at du elsker dem når du kan. Du vil bli overrasket over å kjenne lykken de føler eller viser etterpå.

Ta deg tid til å si det og sørg for at det formidler den rette meningen. Husk at det er en forskjell mellom "Jeg elsker deg" og "Jeg elsker deg så mye!"

Vis foreldrene dine at du elsker dem Trinn 11
Vis foreldrene dine at du elsker dem Trinn 11

Trinn 2. Skriv ned dine uttrykk for kjærlighet

Det er imponerende å fortelle hvor mye noen betyr i livet ditt. Imidlertid har uttrykk for kjærlighet skrevet i brev også sin egen særegenhet. Skriv et takkebrev til foreldrene dine for alt de har gjort. Ved å skrive det i et brev, kan de lese det når de vil huske din takk. Det kan også være lettere for deg å uttrykke din kjærlighet i et brev enn når du må si det personlig.

  • Du kan også skrive et dikt eller en novelle for å uttrykke din takknemlighet og kjærlighet. Foreldrene dine vil sette pris på tiden og innsatsen du har lagt ned for å lage gaven.
  • Som et annet alternativ, send et e-kort med en privat melding hvis du ikke er veldig kreativ.
Vis foreldrene dine at du elsker dem Trinn 12
Vis foreldrene dine at du elsker dem Trinn 12

Trinn 3. Gi foreldrene dine en klem

Berøring er den mest grunnleggende formen for kommunikasjon mellom mennesker. Da du var baby, trøstet foreldrene dine deg når du gråt. Etter hvert som du vokste, pleide moren din og trøstet deg når du hadde mareritt. Dessverre, som en form for kjærlighet, forsvinner berøring ofte når barn blir eldre. Derfor, gi foreldrene dine en klem for å vise din kjærlighet.

Klem hjelper til med å frigjøre det sosiale bindingshormonet som kan lindre stress og bekjempe fysiske plager. Hvis du klemmer foreldrene dine ofte, kan de faktisk få helsemessige fordeler

Vis foreldrene dine at du elsker dem Trinn 13
Vis foreldrene dine at du elsker dem Trinn 13

Trinn 4. Lag en gave til foreldrene dine

Uansett alder eller barn, elsker foreldrene dine vanligvis hjemmelagde gaver. De forstår at det legges mer tid og omtanke i å lage en gave til barnet enn å kjøpe det fra butikken. Selv om gaven ikke er perfekt, vil foreldrene dine fortsatt sette pris på godheten din.

Du kan male bilder, lage kort, ta bilder av dem og ramme dem inn, eller til og med lage skulpturer. Du kan også tilbringe en hel dag med dem

Vis foreldrene dine at du elsker dem Trinn 14
Vis foreldrene dine at du elsker dem Trinn 14

Trinn 5. Ring dem en eller to ganger i uken

Du trenger ikke å ringe på lenge. En telefon på bare noen få minutter vil være tilstrekkelig. Sørg imidlertid for at du har en grundig samtale. Gi dem din fulle oppmerksomhet. På denne måten vil foreldrene sette pris på din innsats for å prioritere dem.

  • Snakk med foreldrene dine for å finne riktig varighet eller hyppighet av samtaler. Noen ganger er foreldre ikke veldig glade for å snakke over telefon. I mellomtiden er det også foreldre som liker å chatte over telefon hver uke.
  • Sørg for å spørre rett tid for dem.
  • Ikke ring dem når du tilbringer tid med andre mennesker, kjører eller er opptatt fordi det får dem til å føle seg "uviktig".

Tips

  • Når huset ser rotete ut og bestikket ikke er vasket, ikke vent til foreldrene dine ber deg om å rengjøre huset og vaske bestikket. Gjør oppgaven før du blir spurt av foreldrene dine. De vil elske deg og respektere deg for ditt initiativ.
  • Husk at du ikke vil leve for alltid med dem. Utnytt øyeblikket når du møter foreldrene dine.
  • Prøv å være åpen om hvordan du føler deg og snakk om presset du går gjennom hvis de vil lytte. Ved å dele historien din, viser du at du bryr deg om deres mening.
  • Tilby små tjenester eller tjenester, for eksempel en og annen kopp te til foreldrene dine, eller til og med lage en liten matbit de liker.
  • Fortell foreldrene dine at de er elsket av alle i familien. Fortell dem at de ikke er alene, og at du eksisterer og elsker dem.
  • Ikke ta opp temaer som vil gjøre dem sinte eller såret, selv om emnene inkluderer dine egne følelser. Prioriter følelsene sine og finn andre måter å håndtere dine på.

Anbefalt: