3 måter å organisere arbeidsplassen din på

Innholdsfortegnelse:

3 måter å organisere arbeidsplassen din på
3 måter å organisere arbeidsplassen din på

Video: 3 måter å organisere arbeidsplassen din på

Video: 3 måter å organisere arbeidsplassen din på
Video: Idébanken: Helsefremmende arbeidsplasser 2024, Kan
Anonim

Så, føler du deg lei av å bli ikke verdsatt og underbetalt? Trenger du en stemme på jobb? Fagforbundet er der for problemet. Vanligvis vinner fagforeninger ting som økte lønninger og fordeler, bedre jobbsikkerhet og gunstigere arbeidsordninger for medlemmene gjennom "kollektive forhandlinger" med arbeidsgiver eller selskap. Siden dette betyr å øke selskapets budsjett, er det imidlertid sannsynlig at selskapsledelsen vil presse fagforeningsinnsatsen ytterligere. Se trinn 1 nedenfor for å starte kampen for dine rettigheter som arbeider.

Steg

Metode 1 av 3: Ta et informert valg

Foren din arbeidsplass Trinn 1
Foren din arbeidsplass Trinn 1

Trinn 1. Forstå hvordan fagforeninger fungerer

I USA er fagforeninger et splittende tema. Noen berømmet at det var få organisasjoner som kjempet for vanlige folks rettigheter, mens andre fordømte det som et skjold mot korrupsjon og latskap. Før du prøver å danne en fagforening, er det svært viktig å forstå hvordan fagforeninger fungerer objektivt - fri for skjevhet fra både støttespillere og motstandere.

  • I en fagforening er arbeidere i ett selskap enige om å forene (enten alene eller med arbeidere andre steder) i grupper for å forhandle om mange saker - lønnsøkninger og bedre arbeidsforhold, for eksempel. Hvis nok folk er enige om å melde seg inn i en fagforening og gjøre den offisiell, er arbeidsgiveren "lovpålagt" å forhandle en kontrakt med fagforeningen, som representerer alle arbeidere, ikke med alle de enkelte arbeiderne, noe som vanligvis er tilfellet med arbeidsgiveren.
  • Samlet sett har arbeidere i fagforeninger større forhandlingsmakt enn de som gjør det individuelt. Hvis for eksempel en arbeider som "ikke" er i fagforeningen krever høyere lønn eller bedre omsorg, blir han eller hun vanligvis ignorert-det verste scenariet for arbeidsgiveren er at arbeidstakeren blir permittert og noen andre blir ansatt. Men hvis arbeidstakere er fagorganiserte og krever bedre omsorg, bør arbeidsgivere ta det til etterretning - hvis "alle" arbeidere er enige om å slutte å jobbe (i en handling som kalles "streik"), har arbeidsgiveren ikke noe annet valg om å drive virksomheten og bli mindre heldige.
  • Til slutt må fagforeningsmedlemmer betale "bidrag"-kostnader som normalt brukes til fagforeningsdrift, betale pensjoner, betale fagforeningsarrangører og advokater, lobbye regjeringen for å komme politikk til gode, og bygge et "streikeaksjon" -fond-penger som brukes til forsørge seg selv under streiken. Mengden penger som betales som bidrag varierer basert på beslutningen til fagforeningsmedlemmet eller lederen, avhengig av hvor demokratisert fagforeningen din driver. Målet med fagforeninger er å øke lønningene og bedre arbeidsforhold, ikke overstige medlemsavgifter.
Foren din arbeidsplass Trinn 2
Foren din arbeidsplass Trinn 2

Trinn 2. Kjenn dine rettigheter

Ofte vil selskapsledelsen prøve å forhindre at ansatte danner en fagforening, fordi vanligvis arbeidere som er i en fagforening vil få bedre lønn og fordeler enn arbeidere som ikke er i en fagforening. Det er veldig viktig å kjenne dine juridiske rettigheter når det gjelder dannelse av en fagforening, slik at du om nødvendig kan beskytte deg mot ulovlige handlinger fra dine overordnede.

  • I USA beskriver National Trade Union Act i detalj rettighetene til fagforeningsmedlemmer "så vel som" rettighetene til potensielle fagforeningsmedlemmer. De fleste domstoler har lovfestet § 7 i loven som har følgende mandat:

    • Ansatte kan diskutere fagforeningsideer og distribuere fagforeningslitteratur i arbeidstider og på arbeidsplasser som pauserom. De kan også vise støtte til fagforeningen gjennom klær, pins, smykker, etc.
    • Ansatte kan be andre ansatte signere en begjæring om dannelse av en fagforening. Enkelte arbeidsklager osv. Den ansatte kan også be arbeidsgiveren om å anerkjenne begjæringen.
  • I tillegg er de fleste domstoler enige om at lovens artikkel 8 gir følgende beskyttelse:

    • Arbeidsgivere kan ikke tilby lønninger, kampanjer eller andre insentiver til ansatte hvis de samtykker i å ikke organisere seg.
    • Arbeidsgivere kan ikke stenge selskapet eller overføre jobber fra visse ansatte på grunn av fagforeningstilhørighet.
    • Arbeidsgivere kan ikke si opp, nedgradere, trakassere, kompensere eller straffe ansatte for fagforeningstilhørighet.
    • Til slutt kan arbeidsgiveren heller ikke "true" med å utføre noen av de ovennevnte handlingene.
Foren din arbeidsplass Trinn 3
Foren din arbeidsplass Trinn 3

Trinn 3. Ikke tro på vanlige myter

Siden det er veldig vanskelig for arbeidsgivere å forhindre fagforeninger gjennom direkte juridiske inngrep, vil mange tro på myter, forvrengninger og løgner for å forhindre at ansatte danner eller slutter seg til fagforeninger. Hvis sjefen din sprer noen av ryktene ovenfor, må du innse at de er unøyaktige og informere dine medarbeidere om følgende fakta:

  • Gebyrene for fagforeninger er ikke store. Faktisk er formålet med fagforeningskontingent å gi rom for mer effektive forhandlinger for å øke lønningene og bedre arbeidsforhold “for mer enn” kontingenten din. I tillegg bestemmer medlemmene selv bidragsstrukturen og hvert medlem foretar et valg hvis det blir en endring. Bidrag kan ikke betales før fagforeningen har forhandlet fram en kontrakt som alle medlemmer er enige om.
  • Fagforeningssupportere mister jobben før de kan danne disse fagforeningene. Det er ulovlig å fyre eller straffe noen av sympati fra deres fagforening.
  • Ved å melde deg inn i en fagforening mister du fordelene du har nå. Det er ulovlig for en arbeidsgiver å trekke fordeler på grunn av ansattes sympati for fagforeningen. I tillegg er lønnen du tjener nå og fordelene gyldige til fagforeningsmedlemmet (inkludert deg) sier opp en annen kontrakt.
  • Du mister alt når du blir tvunget til å slå til. Selv om misforståelser er veldig populære, er streiker vanligvis svært sjeldne. The International Union of Office Workers and Professionals rapporterer at bare omtrent 1% av kontraktsforhandlingene resulterer i en streik. I tillegg, hvis du går med i en stor fagforening, i stedet for å danne din egen, har du tilgang til streikemidler, som vil betale deg for streikens varighet.
  • Fagforbundet er urettferdig overfor arbeidsgiveren eller utnytter arbeidsgiverens fordel. Formålet med en fagforening er å forhandle fram en "avtale" mellom en arbeidsgiver og en arbeidsgiver - ikke å rane arbeidsgiveren eller drive ham av banen. Ingen arbeidsavtale trer i kraft før begge parter godtar det. Til slutt, hvis en arbeidsgiver ikke betaler rimelig lønn for arbeidet en ansatt gjør og sørger for at arbeidsforholdene er trygge og komfortable, "skader" arbeidsgiveren arbeidstakeren aktivt ved å frata ham muligheten som er verdt arbeidstakerens tid, i andre ord hans velferd.

Metode 2 av 3: Kontakt unionen

Foren din arbeidsplass Trinn 4
Foren din arbeidsplass Trinn 4

Trinn 1. Finn en lokal fagforening, hvis ønskelig

Når det er på tide å organisere deg, kan du lovlig danne din egen fagforening med medlemmer som bare kommer fra selskapet du jobber for. Dette er et gyldig og rimelig valg. Imidlertid foretrekker ansatte på mange arbeidsplasser å bli med i større fagforeninger, som faktisk har flere medlemmer, vil ha en større maktkilde når det gjelder representasjon og forhandlinger. Du finner en fullstendig liste over USAs fagforeninger på https://www.unions.org/union_search.php. I tillegg er lokale fagforeninger vanligvis oppført på de gule sidene eller i andre forretningskataloger under navnet "Union".

  • Ikke la deg skremme av navnet på en fagforening - en fagforening som opprinnelig representerte arbeidere fra ett yrke, nå representerer mange forskjellige typer yrker. Det er for eksempel ikke uvanlig at kontorarbeidere blir medlemmer av en bilforening. Nedenfor er noen eksempler på fagforeninger som fremdeles er aktive i USA:

    • Levering og sjåfør (Teamsters - IBT)
    • Stålkonstruksjon (smed - IABSORIW)
    • Elektronikk / kommunikasjon (elektrisk - IBEW / kommunikatorer - CWA).
    • The Blacksmith's Union (USW) er et godt eksempel på en fagforening mellom tjenestene. Denne fagforeningen overvåker flere jobber som sykepleiere, politi, brannmenn, fabrikkarbeidere og mange flere, men for å være tydelig er det ikke alle arbeidere som er medlemmer av denne fagforeningen som velger å bli smeder.
Foren din arbeidsplass Trinn 5
Foren din arbeidsplass Trinn 5

Trinn 2. Kontakt fagforeningen du ønsker

Hvis du kan, kan du kontakte ditt lokale fagforeningskontor direkte - hvis du ikke kan, kan du kontakte det nasjonale eller internasjonale kontoret for å bli kontaktet av det lokale representasjonskontoret. Det er til og med mulig at hvis fagforeningen ikke er interessert i å representere deg, kan de kanskje anbefale en annen fagforening som kan gi deg gratis ressurser.

Årsaker til at en fagforening “ikke” vil representere deg kan inkludere det faktum at arbeidsstyrken din er for liten eller at du er involvert i en bransje som fagforeningen føler seg ukomfortabel eller ukvalifisert til å representere

Foren din arbeidsplass Trinn 6
Foren din arbeidsplass Trinn 6

Trinn 3. Kommuniser hva du vil gjøre

Hvis en fagforening er interessert i å representere deg, er det sannsynlig at du vil bli satt i kontakt med medlemmer av den lokale fagforeningen. Ulike fagforeninger kan bruke forskjellige organiseringsmetoder basert på jobbtype og bedriftseier. Å jobbe med en lokal fagforening gir deg tilgang til erfarne fagforeningsmedlemmer som har erfaring med å organisere fagforeninger og forhandle kontrakter rettferdig. De fleste, men ikke alle potensielle fagforeningsmedlemmer synes dette er den beste måten å organisere arbeidsplassen på.

Gi så mye informasjon som mulig. De fleste fagforeninger vil være interessert i å vite hvor mange ansatte som jobber hjemme hos deg, hvor de jobber, hva slags arbeid de gjør og lønn og lønn. Fagforeninger kan også være interessert i visse klager med bedriftseiere - for eksempel ulik lønn, usikre arbeidsplasser eller diskriminering, så prøv å forberede deg på disse klagene

Metode 3 av 3: Danne en fagforening på arbeidsplassen din

Foren din arbeidsplass Trinn 7
Foren din arbeidsplass Trinn 7

Trinn 1. Vær forberedt på mye motstand

Ærlig talt, de fleste arbeidsgivere ønsker fagforeninger som pesten velkommen. Dette er fordi det sannsynligvis vil medføre høyere kostnader for selskaper med fagorganiserte arbeidere på grunn av økte lønnskostnader og tilhørende fordeler. Disse ekstra kostnadene kan redusere overskuddet som gründere kan nyte, noe som betyr at det er mindre de kan spare. Noen gründere vil stoppe ved ingenting for å forhindre at dette skjer; noen vil til og med ty til forskjellige forsøk med ulovlig taktikk. Vær forberedt på å være fiendtlig, både fra sjefen din og fra deres fortrolige. Erfarne fagforeningsadministratorer kan kanskje fortelle deg nøyaktig hva du kan forvente.

  • En god tommelfingerregel er å være forsiktig så du ikke "forstyrrer" arbeidet ditt på noen måte. Med andre ord kan sjefen din lovlig skyte eller straffe deg ved å prøve å danne en fagforening, men hvis du gir dem en annen grunn, kan de vende seg til muligheten.
  • Husk at hvis fagforeningsordningen er vellykket, vil arbeidsgiveren ikke lenger kunne diktere arbeidsvilkårene, men er "lovpålagt" å forhandle i god tro med din tillitsvalgte. Husk også at mens arbeidsgiver prøver å motvirke fagforeningsinnsatsen din, kan han eller hun ikke "lovlig" straffe deg på grunnlag av å starte en fagforening, selv om du ikke lykkes, forutsatt at du følger lovene i USA Fagforeningsloven (se avsnitt 1).
Foren din arbeidsplass Trinn 8
Foren din arbeidsplass Trinn 8

Trinn 2. "Føl" arbeidsplassen din

For at en fagforening skal ha mulighet til å bli dannet, trenger flertallet av arbeiderne i ditt område støtte. Snakk med kollegaene dine - er mange av dem misfornøyde med fordelene eller lønnen? Har noen av dem opplevd urettferdig behandling, favorisering eller diskriminering? Har du økonomiske vanskeligheter på grunn av kansellerte sluttvederlag etc.? Hvis de fleste av dine kolleger ikke ser lykkelige ut, kan du ha en god sjanse til å danne en fagforening.

Vær imidlertid forsiktig med "hvor" og "til hvem" du øker fagforeningens utsikter. Medlemmer av selskapets ledelse eier automatisk aksjer i status quo - de tjener mindre hvis arbeidstakerne er fagorganiserte. Vær også forsiktig med "elskede" ansatte eller personer med nære ledelsesbånd, da disse menneskene kanskje ikke kan holde på hemmelighetene dine. Først av alt, involver bare folk du kjenner og stoler på

Foren din arbeidsplass Trinn 9
Foren din arbeidsplass Trinn 9

Trinn 3. Samle informasjon og støtte

Undersøk bransjen du jobber i - er det noen andre arbeidere i ditt sted (eller ansatt i andre selskaper) som ennå ikke er i en fagforening? Hvem er den sterkeste allierte på arbeidsplassen din? Hvem er villig til å hjelpe i arbeidet med å organisere en fagforening? Er det noen lokale politikere eller samfunnsledere som sympatiserer med saken din? Å organisere en fagforening er hardt arbeid - ikke bare må du organisere organisasjonen, men du må kanskje også delta i demonstrasjoner og innsats for å nå ut til samfunnet. Jo flere venner og ressurser du beholder i starten, jo større sjanser har du for å lykkes.

Når du samler allierte og ammunisjon til laugssatsingen din, kan du prøve å holde det hemmelig. Jo lenger du kan forme den uten at ledelsen vet, jo bedre

Foren din arbeidsplass Trinn 10
Foren din arbeidsplass Trinn 10

Trinn 4. Danne en organisasjonskomité

Hvis din fagforening skal lykkes, trenger den bred støtte, ikke bare fra arbeiderne på arbeidsplassen din, men også sterk veiledning fra utpekte ledere. Møt folk som har lovet støtte, og hvis du har appellert til en større fagforening, deres representanter (igjen, det kan være lurt å gjøre dette i hemmelighet for ikke å virke mistenksom overfor ledelsen på arbeidsplassen din). Bestem deg for den mest dedikerte koalisjonen av fagforeningssupportere - i de tidlige stadiene av fagforeningens dannelse vil disse menneskene fungere som ledere for organisasjonens bevegelse, og motivere ansatte til å iverksette tiltak og stå i spissen for å få støtte.

Foren din arbeidsplass Trinn 11
Foren din arbeidsplass Trinn 11

Trinn 5. Vis din støtte til National Labor Relations Board

Videre vil du demonstrere bred og sterk støtte til National Labor Relations Council (DHTKN), et nøytralt styrende organ. Dette betyr vanligvis å få så mange arbeidere i ditt område som mulig til å signere et spesielt skjema som kalles et "autorisasjonskort" som uttrykker deres ønske om å bli representert av fagforeningen. For at DHTKN skal ha en anonym stemme for å avgjøre om stedet ditt kan danne en fagforening, trenger du 30% av arbeiderne for å signere kortet.

  • Merk - dette autorisasjonskortet må spesifisere at en arbeider ved signering uttrykker sin intensjon om å bli representert av en fagforening. Hvis kortet bare nevner at ved å signere, sier arbeideren at de "støtter valget" når det gjelder fagforeningen, er de ugyldige.
  • For å få støtte vil organisasjonskomiteen ofte organisere stevner, invitere foredragsholdere og distribuere litteratur for å utdanne arbeidere om rettigheter og oppmuntre til fagorganisering. Vurder disse taktikkene for å øke støtten til din fagforening.
Foren din arbeidsplass Trinn 12
Foren din arbeidsplass Trinn 12

Trinn 6. Hold valg sponset av DHTKN

Når du får minst 30% garanti for arbeiderstøtte til fagforeningen din, kan du søke DHTKN om å holde et formelt valg på arbeidsplassen din. Når du mottar en forespørsel, vil DHTKN foreta en undersøkelse for å sikre at støtten til fagforeningen er offisiell og at det ikke er tvang. Hvis dette viser seg å være sant, vil DHTKN forhandle med dine overordnede og med fagforeningens beslutningstakere om å holde valg. Dette valget finner vanligvis sted på arbeidsplassen din, og kan skje flere ganger for å sikre at alle arbeidere med varierende arbeidsplaner får en sjanse til å stemme.

  • Vær oppmerksom på at arbeidsgiveren din kan og vil ofte utfordre legitimiteten til søknaden din og/eller arbeidstøtte som angitt av autorisasjonskortet.
  • Vær også oppmerksom på at denne prosessen er veldig komplisert og fremgangsmåten i dette trinnet er gjort enklere. Kontakt DHTKN for presise og spesifikke regler, som kan variere basert på arbeidsgiver og land.
Foren din arbeidsplass Trinn 13
Foren din arbeidsplass Trinn 13

Trinn 7. Forhandle en kontrakt

Hvis din fagforening vinner valget, blir det offisielt anerkjent av DHTKN. På dette tidspunktet må arbeidsgiveren din lovlig forhandle en kollektiv kontrakt med fagforeningen din. I forhandlingsperioden vil du kunne ta opp visse klager på arbeidsplassen din, prøve å innføre nye arbeidsordninger, strebe etter høyere lønn og mye mer. Kontraktspesifikasjonene avhenger av din fagforeningsleder, din arbeidsgiver og selvfølgelig deg, ettersom kontrakten må godkjennes av fagforeningsvalget før den kan tre i kraft.

Vær oppmerksom på at mens fagforeninger lar deg forhandle kollektivt, vil de ikke "garantere" at din innsats vil bli akseptert av arbeidsgiveren. Husk at forhandlinger er en frem og tilbake-prosess. Det er ikke sikkert du får akkurat det du ber om. Vær imidlertid trygg på at fagforeningene i gjennomsnitt utgjør omtrent 30% mer enn ikke-fagforeningsarbeidere

Tips

  • Velg hvordan du skal begynne å danne din fagforening ved å begrense diskusjonen om å velge pålitelige kolleger fra starten. Det kan være en dårlig idé å snakke om det med barnet til arbeidsgiveren. Når ledelsen får vite om fagorganiseringsarbeid, desto raskere kan de danne en kampanje mot innsatsen ved å iverksette tiltak mot en person (aggressivt håndheve arbeidsregler) eller som helhet (møter). Til slutt vil "alle" berørte ansatte få muligheten til å "stemme" eller motsette seg tillitsvalgte.
  • Arbeidsgivere har også vært kjent for å gi ansatte "plutselige" lønnsøkninger med sikte på å "vise" at en fagforening ikke er nødvendig for lønnsøkning. Fagforeningsflyttere ser vanligvis på dette som et av de første trinnene de har lyktes med.
  • Arbeidsgivere bruker ofte taktikk for å forhindre at ansatte slutter seg til fagforeninger. Svært ofte blir de sendt til ansatte i "høringsmøter." Dette er det "obligatoriske oppmøtet" som arbeidsgivere bruker for å forklare alle de dårlige tingene som "ville" skje hvis selskapet danner en fagforening. Trusler om å stenge butikker, miste jobber, redusere lønn og sluttvederlag, korrupsjon av fagforeningens tjenestemenn osv. Er alle vanlige historier.

Advarsel

  • Hvis det kommer en fagforening til arbeidsplassen din, må du sørge for at de forteller deg at du har rett til å bli medlem eller ikke bli med i fagforeningen. Du kan også når som helst trekke deg fra din status som fagforeningsmedlem. Sørg for at de forteller deg om dine "Beck -rettigheter".
  • Valget er i din hånd. Under de riktige arbeidsforholdene trenger du ikke melde deg inn i en fagforening, og du trenger ikke betale kontingent. Hvis du er i en upassende arbeidstilstand, trenger du heller ikke melde deg inn i en fagforening og kan når som helst trekke deg fra medlemskapet. Du må kanskje betale kontingent og kan søke om refusjon som har vist seg ikke å bli brukt til å betale for saker knyttet til tariffforhandlinger, klagejustering og tillatte utgifter. Hak Kerja Foundation gir juridisk juridisk bistand lovlig og gratis hvis du trenger deres tjenester. Du bør imidlertid vite at "Right to Work Foundation" er anti-fagforening og grundig finansiert av virksomheter som åpent motsetter seg fagforeninger og støtter motstridende fagforeningslover.
  • Det er mulig at arbeidsgiveren vil prøve å si opp noen som hjelper til med å organisere en fagforening på arbeidsplassen. Selv om det er ulovlig for arbeidsgivere å gjøre det, hindrer det dem ikke i å si opp noen som er forsinket eller fraværende fra jobben om dagen. Vær forsiktig og følg alle eksisterende arbeidsregler. "Ikke" gir arbeidsgiveren en grunn til oppsigelse. Jo sterkere du er i forening med dine medarbeidere, jo mer makt må du forhindre eller slå tilbake når det skjer.

Anbefalt: