Hvordan være en god bror (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan være en god bror (med bilder)
Hvordan være en god bror (med bilder)

Video: Hvordan være en god bror (med bilder)

Video: Hvordan være en god bror (med bilder)
Video: Hvad er der sket med min lillebror?! 2024, April
Anonim

Vil du lære å være et godt eksempel eller forbedre forholdet til søsken? Skal du være bror for første gang? Les denne detaljerte guiden om hvordan du kan være en god bror og sett det perfekte eksempelet for broren din!

Steg

Del 1 av 3: Sett et godt eksempel

Vær hyggelig mot broren din Trinn 2
Vær hyggelig mot broren din Trinn 2

Trinn 1. Vær en som er full av respekt

Det er veldig viktig å være et eksempel for broren din for alltid å respektere. Ikke bare ved å respektere søsknene dine, men du må også respektere dine foreldre, lærere, venner, til og med mennesker du virkelig ikke kjenner. Å være respektfull vil hjelpe dem mye i livet, og hvis de lærer det av noen de respekterer, vil det bli en livslang vane.

Ikke kjemp mot dine foreldre eller lærere. Ha en god diskusjon hvis det er et problem, men gjør i stedet det du har blitt fortalt, og vis søsken hvordan det løses

Vær hyggelig mot broren trinn 7
Vær hyggelig mot broren trinn 7

Trinn 2. Vær en ansvarlig person

Det er også veldig viktig å få søsken til å lære å ta ansvar. Ikke ta narkotika eller alkohol og fortsett å gjøre og hjelpe med husarbeid. Gjør ditt beste på skolen, men vær ydmyk med karakterene dine. Finn en jobb hvis timeplanen tillater det, og spar penger på en ansvarlig måte. Dette vil hjelpe deg med å være et godt eksempel for søsken. De vil se at hardt arbeid og ofring vil lønne seg.

Overtal foreldrene dine til å gjøre noe Trinn 5
Overtal foreldrene dine til å gjøre noe Trinn 5

Trinn 3. Bruk godt språk

Ikke lær dem alle dårlige ordene som finnes, men bruk godt språk som betyr godt i å snakke. Snakk ordentlig og bruk god grammatikk og godt ordforråd. De vil følge språket ditt og lære mye av det. Gode taleevner blir ofte sett på som et tegn på en bedre utdanning, og mange ansatte synes det er viktig, og du vil gjøre dem vellykkede.

Vær hyggelig mot broren din Trinn 5
Vær hyggelig mot broren din Trinn 5

Trinn 4. Unngå vold

Du bør aldri prøve å være voldelig mot søsken og gi et godt eksempel ved ikke å være voldelig mot noen. Barn som lærer at vold er beundringsverdig fra søsken, kan ha en voldelig livsstil som vil ende opp i fengsel eller enda verre. Derfor løser du problemet i minnelighet ved å diskutere det. Hvis noen prøver å presse deg inn i en kamp, vær den eldre og gå bort fra kampen.

Gutter som er vitne til at foreldrene deres er frekke, vil gjøre dem dobbelt så voldelige, så hva tror du de ville gjort hvis de så en bror de respekterer ofte voldelig?

Ta tak i å komme ut mens du ert Trinn 8
Ta tak i å komme ut mens du ert Trinn 8

Trinn 5. Vær deg selv

Lær søsknene dine å respektere seg selv ved alltid å være seg selv. Gjør dette ved å være deg selv. Gå etter tingene du liker og ikke la andre meninger påvirke deg. Vær deg selv og glem trendene og gjør det du tror vil gjøre deg mest populær. Ved å gjøre dette vil søsken lære å være mer trygg på seg selv.

Vær hyggelig mot broren din Trinn 13
Vær hyggelig mot broren din Trinn 13

Trinn 6. Beskytt andre

Vis søsknene dine at de alltid bør stå opp for de som er svakere og beskytte dem som fortjener beskyttelse ved å gjøre det samme som deg. Du vet aldri at et barn som blir slått på skolen, kanskje ikke har et søsken som skal beskytte ham. Å hjelpe mennesker i nød vil lære søsken å være en god person og få dem til å respektere deg mer enn noen gang.

Bruk riktig etikette når du røyker trinn 2
Bruk riktig etikette når du røyker trinn 2

Trinn 7. Gjør det som er riktig

Gjør det riktige, spesielt i en vanskelig situasjon. Det betyr også å be om unnskyldning eller innrømme når du gjorde noe galt. Du vil at søsken skal kunne gjøre det samme, alltid gjøre det riktige. Dette vil gjøre deg til et bedre menneske.

Del 2 av 3: Bygg gode relasjoner

Vær hyggelig mot broren din Trinn 22
Vær hyggelig mot broren din Trinn 22

Trinn 1. Tilbring tid med søsken

Den beste måten å begynne å ha et bedre forhold til søsken er å tilbringe tid med dem. Å samles, leke, gå … det er ikke noe problem. Gjør det du synes er riktig. Dette vil gi deg delte minner, og også bygge vennskap utover søskenforholdet.

Vær hyggelig mot broren din Trinn 4
Vær hyggelig mot broren din Trinn 4

Trinn 2. Bygg deres tillit

Du vil at søsken skal ha høy selvfølelse, så hjelp dem med å øke selvtilliten. Ros dem hvis de fortjener det, hjelp dem med å bygge ferdigheter og bli smartere, og hjelp dem med å gjøre ting de kan være stolte av. Det vil også gjøre deg glad fordi de ikke bare er stolte av seg selv, men du vil også være stolt av dem.

Overtal foreldrene dine til å gjøre noe Trinn 8
Overtal foreldrene dine til å gjøre noe Trinn 8

Trinn 3. Bygg og oppretthold deres tillit

Hvis du vil ha et godt forhold til søsken, må du stole på hverandre. Når de forteller deg noe, ikke fortell foreldrene dine med en gang. Behold ting bare for dere to, med mindre søsken ber dere om å fortelle det til foreldrene deres. Hvis du ikke stoler på hverandre, kan du ha et vanskelig forhold resten av livet.

Du må også bygge opp deres tillit ved å skape et trygt sted hvor de kan komme og snakke om problemene sine. Du bør ikke le av dem eller kritisere tingene de forteller deg, så de vet at de alltid kan komme til deg uten å frykte reaksjonen din

Deal with Exclusion Trinn 9
Deal with Exclusion Trinn 9

Trinn 4. La dem være seg selv

Ikke prøv å få dem til å like deg og ikke bli opprørt hvis de ikke alltid tar de avgjørelsene du forventer at de skal gjøre. Setter pris på at de har blitt et individ og feirer for det de er. Prøv å gjøre noen unike hobbyer de har sammen eller i det minste snakke og spør om dem fra tid til annen.

Planlegg for en vellykket fremtid Trinn 2
Planlegg for en vellykket fremtid Trinn 2

Trinn 5. Se ting fra deres synspunkt

Noen ganger kan du være uenig om noen ting. Dette er normalt mellom søsken. Men når du krangler eller når de gjør noe du ikke liker, kan du prøve å se det fra deres synspunkt. Prøv å være enig i handlingene deres og forstå at de prøver å gjøre sitt beste. Dette kan bidra til å redusere kampene.

Å se ting fra deres synspunkt kan gjøres hver dag. Å forstå deres kamp i livet og å sette pris på dem for det de har vært gjennom, får deg til å sette mer pris på hverandre

Vær hyggelig mot broren din Trinn 8
Vær hyggelig mot broren din Trinn 8

Trinn 6. Hjelp dem med å løse problemene sine

Hjelp dem når de har et problem! Ikke bare gjør det for dem, men vis dem hvordan du løser problemet på egen hånd. Dette vil gjøre livet deres bedre i fremtiden og også bygge et vennlig forhold mellom dere to.

Men hvis de nekter din hjelp, bør du respektere deres ønsker. Hvis de virkelig vil prøve å gjøre disse tingene på egen hånd, er det beste du kan gjøre alltid å være der for dem hvis de mislykkes eller fortsatt trenger hjelp

Jubler noen Trinn 13
Jubler noen Trinn 13

Trinn 7. Oppmuntre søsken

Oppfordre søsken til å gå ut og gjøre det de vil med livet sitt. Gi dem støtte til å nå sine mål. Gi dem støtte til å bli bedre mennesker. Disse tingene vil hjelpe dem å oppnå mer i livet og bli lykkeligere mennesker. Dette vil redde deg fra å føle deg trist når du ser dem skade og lide.

Stopp aggressiv småbarnsatferd Trinn 10
Stopp aggressiv småbarnsatferd Trinn 10

Trinn 8. Pass på søskenet ditt

En dag kan søsken din få problemer, enten blir de mobbet eller så henger de med feil gruppe. Uansett situasjon må du alltid følge og beskytte søsken og hjelpe dem til å ta bedre avgjørelser når det er nødvendig. Du trenger ikke alltid å vinne i kamper, men søsken vil aldri tvile på hvor mye du elsker dem, og du vil aldri føle deg skyldig i å ikke beskytte dem nok.

Del 3 av 3: Gi noe mer

Unngå motstridende tanker og følelser Trinn 9
Unngå motstridende tanker og følelser Trinn 9

Trinn 1. Trøst søsken når de er triste

En klem og et trøstende ord vil være nok til å trøste ditt triste søsken. La dem snakke om problemene sine (eller ikke snakk om deres!) Og vis dem at du alltid er der for dem ved å gi dem en klem til de føler seg bedre.

Vær hyggelig mot broren din Trinn 11
Vær hyggelig mot broren din Trinn 11

Trinn 2. Gjør fine ting for søsken

Du kan gjøre fine ting for dem ved å gjøre det de vil fra tid til annen, eller plutselig gjøre fine ting for dem, som å lage frokost eller hjelpe dem med å rydde rommet.

Hjelp barna med å håndtere uønskede klemmer Trinn 11
Hjelp barna med å håndtere uønskede klemmer Trinn 11

Trinn 3. Få dem til å føle seg bra ved å være seg selv

Gi søsken din et kompliment når de gjør noe fantastisk eller bra. Fortell dem at de ser presentable av og til eller kompliment antrekket. Dette kan få dem til å føle seg godt om å være seg selv.

Jubler noen opp trinn 6
Jubler noen opp trinn 6

Trinn 4. Gi en minneverdig gave

Når ferien eller bursdagen kommer, gi dem en fin gave, ikke bare noe veldig generisk som alle kan få. Tenk på hva som minner deg om dem eller ting dere har gjort sammen. Tenk på tingene de liker eller vil. Tenk på tingene de trenger. Dette vil hjelpe deg med å få den perfekte gaven.

Vær hyggelig mot broren din Trinn 14
Vær hyggelig mot broren din Trinn 14

Trinn 5. Vær sjenerøs

Del det du har med søsknene dine. Hvis de vil låne tingene dine, lån dem. Hvis du har godteri, del det med dem. Aldri gjøre noe som forventer noe tilbake. Gjør det fordi du vil bli en god bror.

Vær hyggelig mot broren din Trinn 17
Vær hyggelig mot broren din Trinn 17

Trinn 6. Besøk og kontakt dem når du er eldre eller bor langt fra hverandre

Hvis søsken reiser eller bor på et annet sted, eller når du er gammel og må flytte langt unna, kan du ringe eller besøke dem slik at du kan vise at du tenker på dem. Ikke la forholdet bli skadet av avstand, men gjør det sterkt, slik at det kan krysse enhver avstand.

Tips

  • Søsknene dine vil sannsynligvis være rundt deg lenger enn foreldrene dine, så det er viktig å ha et godt forhold til dem. En dag vil de være din eneste gjenlevende familie.
  • Tilbring tid sammen ved å leke eller trene for å skape gode minner sammen.

Anbefalt: