3 måter å studere eksamensmateriell på når du er syk

Innholdsfortegnelse:

3 måter å studere eksamensmateriell på når du er syk
3 måter å studere eksamensmateriell på når du er syk

Video: 3 måter å studere eksamensmateriell på når du er syk

Video: 3 måter å studere eksamensmateriell på når du er syk
Video: Tappe ser på nrksuper.no [EDUCATIONAL] 2024, Kan
Anonim

Innrøm det, å studere eksamensmateriale er en stressende aktivitet, selv under de beste forholdene. Så, hvor stor er vanskeligheten din hvis du må studere når du er syk? Virkningen vil absolutt ikke være særlig uttalt hvis sykdommen ikke forhindrer deg i å lese bøker. Men hva om du virkelig trenger å ta en pause og har vanskelig for å finne tid til å studere? Prøv å lese denne artikkelen for å gjøre de nødvendige forberedelsene og bruke de beste metodene slik at læringsprosessen kan fortsette uten å ofre helsen din!

Steg

Metode 1 av 3: Studerer materialer effektivt

Revider for eksamen mens du er syk Trinn 1
Revider for eksamen mens du er syk Trinn 1

Trinn 1. Oppsummer eller registrer informasjonen du leser

Fordi noen som er syke vil bruke mer tid på å hvile, kan du bruke de mest effektive og effektive studieteknikkene for å maksimere studietiden du har og øke prosentandelen av suksess. En metode for klok læring er ved å skrive. Med andre ord, prøv å skrive ned alle søkeordene og oppsummere konseptene som læres med dine egne ord, og observer deretter resultatene som faktisk er mer effektive enn å bare lese stoffet eller gjennomgå det høyt.

Det er best å bruke en penn eller blyant for å registrere informasjon manuelt. Forskning viser at å skrive informasjon manuelt kan maksimere hjernens evne til å forstå og huske informasjon, sammenlignet med å skrive den ved hjelp av en bærbar datamaskin

Revider for eksamen mens du er syk Trinn 2
Revider for eksamen mens du er syk Trinn 2

Trinn 2. Bruk aktive læringsmetoder

Forskning viser at praktiske spørsmål eller å studere med hjelpemidler som flashkort (informasjonskort) kan fungere mer effektivt enn bare å lese en teoribok eller notater. I tillegg til å være mer som formatet på eksamen du vil ta senere, vil denne aktiviteten også tvinge hjernen din til å huske, syntetisere og behandle informasjon i stedet for bare å lese eller gjenta den.

Revider for eksamen mens du er syk Trinn 3
Revider for eksamen mens du er syk Trinn 3

Trinn 3. Prøv å stimulere mer enn én sans til å forstå viktig informasjon bedre

Husk at alle har en annen måte, og bruker sansene, for å lære informasjon. For å forbedre dine kognitive evner og huske informasjon, prøv å engasjere så mange av sansene dine som du kan mens du studerer!

For eksempel kan du lese og oppsummere materialet du noterte, og deretter stille og svare på relevante spørsmål høyt. Hvis disse trinnene følges riktig, behandler du faktisk informasjon gjennom visuelle, taktile og hørbare metoder. Som et resultat har du berørt metoden som passer best for din måte å lære på, samtidig som du forstår konseptene som blir undervist bedre

Revider for eksamen mens du er syk Trinn 4
Revider for eksamen mens du er syk Trinn 4

Trinn 4. Sett deg realistiske mål

Læringsaktiviteter vil faktisk føles lettere hvis de er delt inn i flere økter, som hver fokuserer på et bestemt materiale. Siden du er syk, kan du realistisk identifisere ting du kan oppnå. Del studiet i korte økter, og la kroppen hvile mellom øktene.

  • For eksempel kan studieøkter brytes ned kronologisk ved å studere materialet for ett eller to møter i en økt, eller tematisk ved å studere en bestemt formel eller konsept i en økt.
  • Fokuser på ett emne eller materiale i hver økt! Å gjøre flere ting samtidig vil ikke bare stresse kropp og sinn, det vil heller ikke være veldig effektivt å implementere.
Revider for eksamen mens du er syk Trinn 5
Revider for eksamen mens du er syk Trinn 5

Trinn 5. Ta jevnlige pauser

Faktisk kan kroppen lett føle seg sliten når du er syk. I tillegg kan tretthet også forstyrre din evne til å studere effektivt. Derfor ikke nøl med å ta pauser for å slappe av og hvile kroppen din regelmessig for å sikre at kroppens helse opprettholdes og kroppens ytelse ikke overskrider grensene. I tillegg kan pauser også bidra til å opprettholde fokus mens du studerer.

  • Selv om du ikke er syk, er det en god idé å ta en pause hvert 25. til 50. minutt for å lade konsentrasjonen. Ved hver pause, slutt å studere i 5 til 15 minutter, slik at kroppen og hjernen din kan komme seg og fungere bedre etterpå.
  • Hvis du er syk, husk alltid at å studere med fokus på kort tid vil være mye mer fordelaktig enn å studere lenge med ikke optimalt fokus. Det er derfor å studere med korte intervaller har vist seg å være mer effektivt enn å studere for lenge.

Metode 2 av 3: Forbereder seg på å studere effektivt

Revider for eksamen mens du er syk Trinn 6
Revider for eksamen mens du er syk Trinn 6

Trinn 1. Vurder alvorligheten av sykdommen din

Enkelte sykdommer og/eller medisiner kan forårsake symptomer som gjør det vanskelig for deg å lære, for eksempel intens smerte eller døsighet. Hvis du er i en lignende situasjon, kan du prioritere helse fremfor testresultater og ha en realistisk tankegang om hvilke resultater som kan og ikke kan oppnås. Alternativt, selv om du føler deg tømt for energi, kan du i det minste fortsatt lese materialet, svare på spørsmål på nettet eller bruke andre læringsmetoder.

  • Fortell læreren så snart som mulig hvis du må være fraværende fra timen på grunn av sykdom. Vanligvis er e -post den foretrukne kommunikasjonsmetoden for lærere fordi den føles mer profesjonell.
  • Hvis tilstanden din virkelig ikke tillater deg å ta eksamen, vil de fleste utdanningsinstitusjoner ikke ha noe imot å holde en oppfølgingseksamen. For å få denne tillatelsen må du vanligvis først be om et offisielt brev fra en lege for å bekrefte sykdommen din.
Revider for eksamen mens du er syk Trinn 7
Revider for eksamen mens du er syk Trinn 7

Trinn 2. Ha en positiv mental holdning og oppførsel

Noen som er syke vil generelt se på studier som en ubrukelig aktivitet og vil bare øke angsten før eksamen. I stedet for å tenke på den måten, kan du prøve å ta en positiv tankegang (som å minne deg selv på å gjøre ditt beste selv om du ikke føler deg bra), og kast et destruktivt tankemønster (for eksempel "Ugh, jeg er så syk at jeg kan ikke ta eksamen. "vel"). Som et resultat kan du bestå vanskelige tider bedre.

Husk at materialet du lærer definitivt vil være nyttig, uansett hvor lite det er. Derfor er det bedre å studere så mye du kan, i stedet for å gi opp eller ikke lære i det hele tatt

Revider for eksamen mens du er syk Trinn 8
Revider for eksamen mens du er syk Trinn 8

Trinn 3. Lag et godt læringsmiljø

For at læringsprosessen skal skje mer effektivt, må du eliminere alle mulige distraksjoner, spesielt hvis du er syk og allerede forstyrret av symptomene som vises. Ta deg tid til å sette opp et læringsmiljø som er behagelig, befordrende og utstyrt med alt som trengs for å minimere distraksjoner.

  • Reduser distraksjoner. Finn et sted borte fra folkemengdene, og slå deretter av mobiltelefoner, fjernsyn og annen elektronikk som du ikke trenger mens du studerer.
  • Ta vare på din komfort. Ikke studer i sengen slik at kroppen ikke er søvnig, men velg en behagelig posisjon for å slappe av under læringsprosessen. Gjør dette slik at kroppen ikke føles mer smertefull eller ubehagelig når du er syk.
  • Studer i et lyst rom. Selv om du ikke er syk, kan dårlig belysning utløse hodepine og tretthet i øyet. I tillegg til å forhindre at disse symptomene blir verre, må du også unngå situasjoner som er tilbøyelige til å gjøre kroppen søvnig når du studerer, ikke sant?
  • Forbered alt nødvendig utstyr for å overvinne symptomene som oppstår. Forbered for eksempel en vevskasse og en søppelbøtte hvis nesen din fortsetter å løpe nese når du er forkjølet. Ha også en flaske hostesirup, medisiner, vann og snacks på bordet, slik at du ikke trenger å gå ut av rommet ditt for å hente den mens du studerer.
Revider for eksamen mens du er syk Trinn 9
Revider for eksamen mens du er syk Trinn 9

Trinn 4. Spis et sunt og balansert kosthold

Så mye som fristelsen til å spise hurtigmat mens du studerer, ikke gjør det! Selv om appetitten minker når du er syk, og selv om de fleste matvarer vil smake dårlig på tungen, må du likevel tvinge deg til å spise sunn og balansert mat slik at kroppens ernærings- og energibehov blir dekket.

  • Unngå mat som er for søt og fet fordi de kan senke energien din. Spis i stedet så mange frukter og grønnsaker som mulig som er rike på vitaminer, mineraler og antioksidanter!
  • Hvis du ikke risikerer å forverre sykdommen, må du spise så mye fiberrike karbohydrater som mulig, for eksempel havregryn og fullkorn. I tillegg til å være gunstig for helsen, har denne matkilden også vist seg å være i stand til å opprettholde skarpheten i hjernen når den lærer, spesielt fordi hjernen vil bruke glukoseinnholdet i karbohydrater for å huske og lagre informasjon.
Revider for eksamen mens du er syk Trinn 10
Revider for eksamen mens du er syk Trinn 10

Trinn 5. Drikk så mye klare væsker som mulig, spesielt vann

Dette kan hjelpe kroppen din til å holde seg hydrert, holde immunsystemet sunt og erstatte væske som går tapt når du hoster eller blåser i nesen.

Unngå alkohol som kan dehydrere kroppen din og ytterligere vil svekke din læringsevne

Revider for eksamen mens du er syk Trinn 11
Revider for eksamen mens du er syk Trinn 11

Trinn 6. Ikke drikk for mye koffein

Sykdommer som influensa eller feber har vist seg å redusere hjernens skarphet, forverre humøret, redusere kroppens reaksjoner, forstyrre hjernens evne til å behandle informasjon og redusere hjernens evne til å huske. Alle disse symptomene kan overvinnes ved å innta koffein i lave doser, for eksempel de som finnes i et lite glass kaffe, te eller andre koffeinholdige drikker.

Fordi koffein kan gjøre kroppen dehydrert, ikke glem å følge den med å spise klare, koffeinfri væsker så mye som mulig. For eksempel, hvis du drikker et glass te, ikke glem å følge den med et glass vann

Revider for eksamen mens du er syk Trinn 12
Revider for eksamen mens du er syk Trinn 12

Trinn 7. Ikke glem å ta nødvendige medisiner og vitaminer

En person som er syk generelt vil også ha feber og føle smerter som kan forstyrre fokuset når de studerer. Hvis du er i en lignende situasjon, kan du prøve å ta smertestillende på apoteket for å lette symptomene dine. I tillegg ta vitaminer for å styrke immunsystemet og øke energien.

  • Prøv for eksempel å ta acetaminophen, ibuprofen eller paracetamol for å lindre smerter og feber. I mellomtiden kan du ta kald medisin for å redusere slimoppbygging i luftveiene og behandle ondt i halsen. Sørg for at du bare tar medisiner som ikke forårsaker døsighet, ja!
  • Vær alltid oppmerksom på advarselsetiketten på legemiddelpakken og følg doseringsinstruksjonene som er oppført. Ta aldri medisiner eller vitaminer mer enn foreskrevet dose!
Revider for eksamen mens du er syk Trinn 13
Revider for eksamen mens du er syk Trinn 13

Trinn 8. Hvil så mye som mulig

Selv om det kan være fristende å holde seg våken hele natten før eksamen, må du forstå at denne oppførselen bare vil gjøre smerten din verre og forverre prestasjonen din på eksamen. Husk at kroppen din trenger tilstrekkelig hvile for å gjenopprette cellene i den og reparere immunsystemet!

Mangel på søvn vil også gjøre symptomene dine verre. Spesielt kan søvnmangel redusere hjernens evne til å tenke og beholde informasjon i fire dager, noe som selvfølgelig vil redusere effektiviteten av å studere og forverre testresultatene dine

Metode 3 av 3: Søk ekstern hjelp

Revider for eksamen mens du er syk Trinn 14
Revider for eksamen mens du er syk Trinn 14

Trinn 1. Informer foreldrene dine om sykdommen din

Å informere dine foreldre, foresatte eller andre nære mennesker om sykdommen din er et trinn du ikke bør ignorere, spesielt hvis du må ta en eksamen når helsetilstanden din ikke er god. Stol på meg, de kan gi den hjelpen og støtten du trenger i denne vanskelige situasjonen.

For eksempel kan foreldre bidra til å gjøre studiemiljøet ditt mer behagelig. I tillegg kan de også hjelpe til med å finne en lege eller dele situasjonen med den aktuelle læreren eller administrasjonsoffiseren

Revider for eksamen mens du er syk Trinn 15
Revider for eksamen mens du er syk Trinn 15

Trinn 2. Gå til legen

Dette trinnet må du selvfølgelig gjøre når du er syk. I forhold til eksamen vil du imidlertid mest sannsynlig måtte be om et legebrev for å få en spesiell dispensasjon. I tillegg kan du også rådføre deg med en lege om du vil ta en oppfølgingseksamen eller ikke, sett fra sykdommens alvor.

De fleste utdanningsinstitusjoner har egne helsetjenester. Med andre ord, du trenger ikke å bry deg om å lete etter en lege og bekrefte sykdommen din hvis læreren eller administrasjonsoffiseren forespørsler om det. I tillegg har de fleste utdanningsinstitusjoner også akademiske rådgivere som kan hjelpe deg med å lage planer knyttet til eksamen

Revider for eksamen mens du er syk Trinn 16
Revider for eksamen mens du er syk Trinn 16

Trinn 3. Kontakt læreren din

Hvis legen din tror at sykdommen kan forstyrre resultatene dine på eksamen, må du umiddelbart dele denne informasjonen med læreren eller eksamensveilederen. Selv om de ikke nødvendigvis lar deg hoppe over eksamen, må du i det minste holde dem informert for å be om råd eller diskutere muligheten for å ta en oppfølgingseksamen.

  • Jo raskere informasjonen formidles, desto bedre blir resultatene. Hvis det bare er noen minutter før eksamen, er det sannsynlig at du vil bli vurdert å finne på unnskyldninger for å være fraværende fra eksamen. Overfør derfor nyhetene på forhånd slik at læreren din har tid til å svare og gi hjelp.
  • Bare send en enkel e -post som sier "Kjære. Professor Chan, jeg ble nylig diagnostisert med lungebetennelse av en lege. Er jeg bekymret for at sykdommen vil forstyrre prestasjonene mine når jeg tar eksamen på tirsdag, kan jeg be om tillatelse til å ta oppfølgingseksamen? Eller har professoren andre, mer relevante forslag? Takk skal du ha."
Revider for eksamen mens du er syk Trinn 17
Revider for eksamen mens du er syk Trinn 17

Trinn 4. Sjekk retningslinjene for utdanningsinstitusjonen din

Hvis du føler at tilstanden din kan påvirke testresultatene eller poengsummene dine negativt, kan du prøve å kontakte administrasjonspersonalet for å finne ut retningslinjene deres for studenter som ikke kan ta eksamen på grunn av sykdom. Noen ganger har administrasjonsoffiseren mer detaljert kunnskap om institusjonens regler enn læreren din. Selv om de ikke kan svare på spørsmålet ditt direkte, kan de i det minste koble deg til en mer passende fest.

Tips

  • Be om støtte og hjelp hvis du trenger det. Smerte er ikke morsomt, vet du! La derfor noen andre hjelpe en hånd for å gjøre prosessen enklere for deg.
  • For å øke tilliten din mens du studerer, må du sørge for at du faktisk husker ganske mye informasjon så langt. Med andre ord trenger du ikke lenger å lære noe nytt, men bare gå gjennom gammel informasjon mens du studerer.

Advarsel

  • Hvis kroppen din føler seg søvnig mens du studerer i smerte, ikke utelukk søvn! Husk at kroppen din faktisk sender et signal om å be om hvile. Tross alt, etter å ha våknet, kan du alltid komme tilbake for å studere i en friskere tilstand, ikke sant?
  • Sett alltid helsen din fremfor alt annet! Husk at det å ta vare på helsen din er mye viktigere enn å gjøre en god test.
  • Alle metodene i denne artikkelen kan bare brukes hvis sykdommen du lider av er generell og midlertidig. Hvis du har en alvorlig, livstruende eller kronisk sykdom, bør "læring" ikke stå øverst på prioriteringslisten!

Anbefalt: