Hvordan heve flere hunder: 12 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan heve flere hunder: 12 trinn (med bilder)
Hvordan heve flere hunder: 12 trinn (med bilder)

Video: Hvordan heve flere hunder: 12 trinn (med bilder)

Video: Hvordan heve flere hunder: 12 trinn (med bilder)
Video: ТАКОГО ЕЩЁ НИКТО НЕ ВИДЕЛ! Полезные советы на все случаи жизни! 2024, Kan
Anonim

Har du mer enn én hund, eller vurderer du å adoptere en ny hund? Med litt planlegging kan du enkelt organisere hierarkiet, sikre lykke til flere hunder og holde huset fredelig.

Steg

Bor i en multi dog husholdning Trinn 1
Bor i en multi dog husholdning Trinn 1

Trinn 1. Tenk deg godt om før du skaffer deg en annen hund

Hvis du adopterer en ny hund, må du vurdere noen viktige ting for å sikre at du klarer en livsstil som involverer mer enn en hund. Hver ekstra hund vil kreve tid, penger og krefter for å mate, trene og leke. Hvis en hund gjør en feil, vil den andre hunden også bli provosert til å gjøre det samme. Vurder også behovene til den tidligere tamme hunden. Hvis hunden er gammel og kanskje ikke kan ta imot valpen på grunn av en fysisk tilstand eller sykdom, vil du kanskje ikke skaffe deg en ny hund. Imidlertid kan en lat, men sunn gammel hund bare trenge det!

Bor i en multi dog husholdning Trinn 2
Bor i en multi dog husholdning Trinn 2

Trinn 2. Ta deg gjerne en ny hund hvis du bestemmer deg for at du kan administrere de ekstra fôrings-, trening- og stellbehovene

En av fordelene med å ha to eller flere hunder er at hundene vil binde og trøste hverandre. Imidlertid bør du også huske fra starten at du må legge mye mer innsats og bånd med hver hund for at forholdet skal fungere.

Bor i en multi dog husholdning Trinn 3
Bor i en multi dog husholdning Trinn 3

Trinn 3. Introduser din nye hund for din eksisterende hund før du tar den med hjem

En flott måte å introdusere nye hunder på er å ta dem med seg først. Du kan beholde dem hvis det ser ut til at hunden din kommer godt overens med hundene dine. Men hvis det er et aggresjonsproblem, er det ikke sikkert at hunden er den riktige hunden for adopsjon.

  • Ikke presenter en ny hund for kjæledyrhunden din den dagen den kommer hjem. Hold hundene dine utendørs og gi nye hunder tid til å utforske hjemmet ditt først.
  • Velg et nøytralt sted for å presentere den nye hunden din for hundene du holder. Nøytrale steder det er snakk om er steder som ikke besøkes av hundene du klapper. Introduser hunden sakte ettersom hunden kan trenge tid til å få venner.
Bor i et hus med flere hunder Trinn 4
Bor i et hus med flere hunder Trinn 4

Trinn 4. Vet hva du kan forvente når hunder møter hverandre for første gang

Slipp løs båndet slik at hundene kan bli kjent med hverandre på sin egen måte. Hunder vil kysse baken og nesen til andre hunder, og vise et visst kroppsspråk (går stivt, legger poter på andre hunders skuldre, pelsen står på enden, etc.). Hunder kan også bjeffe, sutre og klynke. Dette er en form for "hundesosialisering" og prøv ditt beste for å holde deg borte fra det og holde øye med det, da de fleste hunder vil håndtere det på egen hånd. Hunden vil søke sin plass i flokken og vente med å overbevise alle hundene om at du og andre er lederen. Vær også oppmerksom på om hunden markerer sitt territorium eller ikke (ved vannlating). Selv om det regnes som en naturlig form for hundekommunikasjon og en måte å etablere dominans og sosial posisjon, kan det være et stort problem hvis det skjer innendørs. Hundetreningsteknikker eller anti-urinprodukter som spray-sett, hundebleier og spesielle hundetøy kan bidra til å forhindre dette problemet.

  • Vær positiv. Hunder vil kjenne igjen negative følelser. I stedet for å bekymre deg, vær positiv til introduksjonen og håp at hundene kommer godt overens. Hvis du er begeistret for introduksjonen, vil hunden din svare og ta det som et tegn på å være positiv til hverandre.
  • Se og hold hunder borte fra hverandre hvis du ser eller hører hunder bløffe, snerrende og snerrende på hverandre, begge hundene er stive og prøver å slåss, den ene hunden viser uinteresse, men den andre fortsetter å irritere ham (vanlig i kombinasjoner av senior og eldre hunder). mye yngre), eller hvis hundene bare stirrer på hverandre (kjemper om dominans). Hvis disse problemene, må hunden skilles. Prøv å introdusere hunden mer gradvis. Å ta henne på tur mens du virkelig kontrollerer henne i bånd, er en fin måte å komme i gang.
  • Søk profesjonell råd hvis hunden din fortsatt ikke kommer godt overens. Slike problemer kan oppstå og ekspertråd kan virkelig hjelpe. Du kan spørre veterinær, profesjonell hundetrener eller dyreoppførsel om råd.
  • Hold øye med hundehierarkiet. Hierarkier vil raskt danne seg, og du vil kunne se hvilken hund som gikk, spiste, tilbrakte tid med deg først og så videre. Du bør forsterke hierarkiet med din egen oppførsel (som leder), men uten å få den underdanige hunden til å føle seg fremmedgjort.
Bor i en multi dog husholdning Trinn 5
Bor i en multi dog husholdning Trinn 5

Trinn 5. Opprettholde et forhold og bånd til hver hund

Når du har lykkes med å introdusere hundene, kan du begynne å oppdra dem og etablere deg som leder. Dette er ikke så lett som man skulle tro. Hvis det er mer enn en hund, kan hunden ha en tendens til å oppfatte deg eller et annet familiemedlem som et dårligere medlem av flokken (ofte på grunn av atferd og handlinger som utilsiktet viser det). Enda verre er det at mange mennesker antar at hunder vil ta hensyn til hverandre for ikke å kontrollere og knytte bånd til hver hund. Men i virkeligheten bør du prøve å trene og tilbringe tid med hver hund likt.

Bor i et multi dog husholdning Trinn 6
Bor i et multi dog husholdning Trinn 6

Trinn 6. Forhindre endringen i dominans som gjør hunden til en leder

Tren hundene og vær også oppmerksom på din egen oppførsel overfor hundene. Lær hunden grunnleggende disiplin; Hvis hunden din har blitt trent før (før du fikk en ny hund), må du teste hunden for etterlevelse og minne hunden etter behov. Tren din nye hund til de samme standardene som din forrige hund. Tren hundene til å behandle deg og hvert familiemedlem i huset som ledere. Hvis du ikke gjør det, kan hundene kjempe mot hverandre for lederskap og ignorere kommandoene dine.

  • Behold posisjonen din som leder. Du må forbli lederen eller "alfa" for hundene. Hold forventningen om at hver hund vil høre og svare på kommandoene dine gjennom disiplinopplæring. Hvis hunden din ikke lytter til deg, går du tilbake til det grunnleggende om trening. Ikke gå med ham, lek eller mat ham før hunden din følger kommandoene dine. Ikke la hunden gå gjennom døren før deg heller, og omskol hunden som gjorde det.
  • Flerhundstrening er et spesialisert vitenskapsfelt. Søk informasjon om den beste måten å gjøre det på og søk om nødvendig råd fra en profesjonell hundetrener. God trening er viktig for harmoni i hjemmet.
Bor i et flerhundshusholdningstrinn 7
Bor i et flerhundshusholdningstrinn 7

Trinn 7. La hunden tilbringe litt tid alene

Det ville være fint hvis hunden klarte å gjøre det fra starten. Imidlertid kan hunden ta litt tid å komme til det punktet. Hvis det er tilfelle, kan du prøve å skille hundene når du går ut og la hundene sakte tilbringe tid sammen mens du er hjemme. Øk tidsperioden til hunden kan stå alene. Formålet med denne øvelsen er å la hundene være der for hverandre og ikke savne deg eller noen andre når du ikke er hjemme.

Buretrening kan være nyttig i begynnelsen av treningen for å venne hunder til hverandres nærvær. La hundene være i samme rom, slik at hundene kan se hverandres nærvær

Bor i en multi dog husholdning Trinn 8
Bor i en multi dog husholdning Trinn 8

Trinn 8. Kjenn tegn på aggresjon

Slå opp informasjon om hundens kroppsspråk, slik at du kan fortelle når hunden din "bare leker" og faktisk kjemper. Dette er ikke annerledes enn å legge merke til tegnene når hunder ser hverandre i utgangspunktet. Vær oppmerksom på aggresjon som kan oppstå når hunden din er på samme sted. Aggresjon kan også oppstå selv om hunden kommer godt overens og har fått riktig opplæring. Tidene for tilsyn er når hunden er: syk, spiser, er territorial, gravid eller ammer, og blir kjent med andre kjæledyr eller nyfødte i familien. Pass også på når alle i familien er for opptatt til å tilbringe vanlig tid med hundene.

  • Vær forsiktig med gjenstander som en av hundene liker. Problemer kan oppstå hvis en annen hund bruker den og de fleste andre hunder bare forstår når hunden knurrer. Hvis problemet blir mer alvorlig, fjern og kast gjenstanden når den territorielle hunden ikke ser.
  • Straff aldri en knurrende hund. Hunder knurrer av hverandre for å advare om at hundene er sinte og forhindrer kamp. Grunts er hundens versjon av diplomati. Straff kan stille hunden, men det lindrer ikke hundens angst. Hunder som har blitt straffet på denne måten kan angripe uten forvarsel.
Bor i en multi dog husholdning Trinn 9
Bor i en multi dog husholdning Trinn 9

Trinn 9. Mat hundene med individuelle boller og la det være god plass mellom dem

Hvis det er tegn på aggresjon under fôring, kan du til og med mate dem i et separat bur eller rom. Å mate flere hunder bør ikke være en kamp. Pass på at hunder ikke blir matet oppå andre hunder eller får mindre mat enn andre hunder. Gi hver hund sin egen matskål og område, og mate den samtidig. Fôring i separate kenneler eller rom kan redusere kampproblemer forårsaket av forholdet mellom dominerende og underdanige hunder. Selv om det kan virke trivielt for mennesker, er problemet vanskelig å løse og kan forverres hvis hundene er for nær hverandre. Når du er ferdig med å mate, rydder du opp mat som er igjen, slik at andre hunder ikke vandrer inn i andre hunders matskåler og markerer dem som territorium.

  • Gi den dominerende hunden mat først for å forhindre konkurranse i hundehierarkiet.
  • Når du gir bein, gir du hver hund et godt bein samtidig. Hvis det er tegn til uenighet om beinene, flytt de to hundene til forskjellige områder slik at beinene til den underdanige hunden ikke blir stjålet av den dominerende hunden. Selv om du må lage et eget beinfôringsområde (med wire og lignende verktøy), må du sørge for at begge hundene får beinet (ikke tatt av den andre hunden).
  • En bolle med vann for alle hunder vil være tilstrekkelig hvis den er stor nok til antall hunder du har. Imidlertid, hvis du er bekymret, bruk en ekstra bolle.
Bor i et hus med flere hunder Trinn 10
Bor i et hus med flere hunder Trinn 10

Trinn 10. Gi balansert oppmerksomhet, men forsterk hundens hierarki

Hunder er flokkdyr og vil naturligvis gruppere seg etter rekkefølgen på flokken. Generelt bryr hundene seg ikke om hvilken flokk de er i så lenge de er sikre på posisjonen. De fleste har en tendens til å prøve å etablere et rettferdig og likeverdig system ved å forsvare ikke-dominerende hunder og dermed forstyrre hundehierarkiet. Kamp kan oppstå hvis hunden ikke er sikker på hvilken hund som skal være den dominerende hunden. Sørg for at den dominerende hunden i huset ditt får mat, leker, oppmerksomhet og kommer først inn døren. Ikke ignorere andre hunder, men gi dem ros og oppmerksomhet etter at den dominerende hunden har akseptert dem. Dette vil redusere risikoen for konkurranse om dominans.

Bor i et hus med flere hunder Trinn 11
Bor i et hus med flere hunder Trinn 11

Trinn 11. Sørg for at hver hund har sitt eget soveområde

Akkurat som matskålen, bør sengen også tilpasses hver hund. Definer tydelig en seng for hver hund og plasser sengetøyet på forskjellige områder, slik at hundene ikke føler at de er oppå hverandre. Hvis det ikke er regulert, vil hunder som holdes med mange hunder ha en tendens til å velge sine egne soveområder. Hvis du ikke liker dette alternativet, må du trene hunden din til å sove andre steder. Ikke bli overrasket om hunder sover sammen heller. Bare sørg for at hver hund har nok plass og puter eller sengetøy.

Bor i en multi dog husholdning Trinn 12
Bor i en multi dog husholdning Trinn 12

Trinn 12. Ha det gøy

Hvis du stadig er redd for hundeinteraksjoner, er det mer sannsynlig at det oppstår kamper fordi hunder kan føle følelsene og frykten til eierne. Slapp av og ha det gøy!

  • Underhold hunden. Gi mange leker til hunden og bytt ut leker som er skadet. Kjøp leker med bein, tau, baller osv. Som hunden din kan få tilgang til når de trenger dem. Hvis hunder er av forskjellige størrelser, må du sørge for å skaffe leker som passer til deres størrelse.
  • Få hunden din til å trene regelmessig. Dette vil frigjøre oppdemmet energi og redusere hundens trang til å bjeffe for å hindre at naboer blir forstyrret.

Tips

  • Gi hunden din mat i henhold til hans alder og ernæringsbehov. En annen grunn til at forskjellige fôrområder er viktige, er å unngå å blande hundemat. Selv om det krever innsats, er det et must å holde mange hunder.
  • Hvis hunden din har forskjellige behov for stell, bruk tid med hunden som trenger minst ved å klappe og kose.
  • Kastrering av hund. Dette vil bidra til å stoppe dominansadferd og forhindre utilsiktede tarmproblemer.
  • Eldre hunder kan synes det er irriterende å ha en livlig valp. Hvis du adopterer en ny hund som ledsager til en tidligere kjæledyrhund, bør du vurdere å velge en voksen hund.
  • Tren hundene hver for seg, eller i det minste langt nok unna til at hundene ikke blir distrahert av hverandres tilstedeværelse. Det er best å trene en hund du har (tidligere) før du oppdrar en annen hund, med mindre du får to eller flere valper samtidig.

Advarsel

  • Akkurat som en støyende og aktiv hund, trenger en stille hund også oppmerksomhet og kjærlighet. Gi dem begge like kjærlighet og oppmerksomhet.
  • Hvis hunden din begynner å slåss, må du kontakte en profesjonell hundetrener. Ikke prøv å stoppe en aggressiv hund selv! Forstå hvordan du trygt kan stoppe hundekamper og søke informasjon før du adopterer en annen hund. Kast i det minste et teppe over kamphunden slik at hunden ikke vet hva som skjer rundt ham og gir deg en sjanse til å skille dem.
  • For å forhindre aggresjon og uønskede valper, bør du vurdere å nøytralisere. Hunder i varme kan oppføre seg uventet og aggressivt uten tilsyn.
  • En overaktiv hund kan være utilsiktet aggressiv. Fôring, hjem og spilletid kan være en kilde til stress for noen hunder. Så vær forsiktig når hunden er for aktiv.

Anbefalt: