Hvordan lage nitrogengjødsel: 8 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan lage nitrogengjødsel: 8 trinn (med bilder)
Hvordan lage nitrogengjødsel: 8 trinn (med bilder)

Video: Hvordan lage nitrogengjødsel: 8 trinn (med bilder)

Video: Hvordan lage nitrogengjødsel: 8 trinn (med bilder)
Video: 9 simple newsletter writing best practices 2024, Kan
Anonim

Nitrogen er en viktig plantevekstkomponent og spiller en viktig rolle i utviklingen av sunt løvverk. Mens du kan kjøpe kjemisk gjødsel som inneholder mye nitrogen, kan du også lage naturlig organisk gjødsel ved å forstå naturlige produkter som inneholder mye nitrogen og kan blandes med jorda.

Steg

Lag nitrogengjødsel Trinn 1
Lag nitrogengjødsel Trinn 1

Trinn 1. Bruk kompost

Kompost er organisk materiale som har dekomponert / dekomponert. Komposthaugene inneholder vanligvis en rekke næringsstoffer som gagner planter, inkludert kalium, fosfor og nitrogen. Når det gjelder nitrogen, bryter bakteriene i komposten stoffet ned i ammonium, som deretter omdannes av andre bakterier til nitrat, slik at det kan absorberes av planterøtter. Kompost består av mye nitrogenrikt materiale, inkludert løvgrønt, andre grønnsaker og fuktig frukt som leverer mye nitrogen til den befruktede jorda.

Lag nitrogengjødsel Trinn 2
Lag nitrogengjødsel Trinn 2

Trinn 2. Tilsett kompostert kaffegrut

Kaffegrut kan blandes direkte i jorden, eller først tilsettes komposthaugen. Kaffegrut inneholder så mye som 2 volumprosent nitrogen, noe som er høyt for et nitrogenholdig materiale. I tillegg, selv om noen er bekymret for syreinnholdet i kaffe, gjelder dette bare kaffebønner. Kaffegrut som forblir etter brygging, har vanligvis en pH nær nøytral, som er rundt 6,5-6,8.

Du kan tilsette kaffegryn direkte til jorden ved å blande det fuktige pulveret i jorden ved å spre det over jordoverflaten og deretter dekke det med organisk mulch

Lag nitrogengjødsel Trinn 3
Lag nitrogengjødsel Trinn 3

Trinn 3. Prøv å bruke kompostert gjødsel

Sau, ku og grisgjødsel inneholder mest nitrogen, etterfulgt av fjørfe og melkkoe. Hestgjødsel inneholder også nitrogen, men konsentrasjonen er mye lavere enn for andre dyr. Kompostert husdyrgjødsel er bedre å bruke fordi bakterier har begynt å bryte ned nitrogen til en form som planter kan absorbere.

Vær oppmerksom på at bruk av animalsk avfall har sine ulemper. Husdyrgjødsel har en tendens til å øke saltinnholdet i jorda, og bruk av husdyrgjødsel vil øke ugressveksten

Lag nitrogengjødsel Trinn 4
Lag nitrogengjødsel Trinn 4

Trinn 4. Bland blodmåltidet for å få øyeblikkelig gjødsel

Blood meal aka blood meal er et organisk produkt laget av tørket blod, og inneholder totalt 13 prosent nitrogen. Denne mengden er ganske stor for gjødselkomponenten. Du kan bruke blodmel som nitrogengjødsel ved å drysse det på jorden og deretter vanne det med vann for å oppløse det, eller du kan blande blodmel med vann og bruke løsningen som flytende gjødsel.

  • På grunn av den raske virkningen er blodmåltid en utmerket kilde til nitrogen for næringsrike avlinger, for eksempel salat eller mais.
  • Blodmåltid kan også brukes som en komponent i kompost eller andre organiske akseleratorer fordi det øker nedbrytningsprosessen.
Lag nitrogengjødsel Trinn 5
Lag nitrogengjødsel Trinn 5

Trinn 5. Mat bomullsfrømelet forsiktig

Denne gjødselkomponenten er laget av pulverfrø fra bomullsplanten. Noen anser det som den nest beste nitrogenkilden etter blodmåltid. I motsetning til blodmel brytes imidlertid ikke bomullsfrømel raskt ned, så det tar lang tid før planter får nitrogen.

Den største ulempen med bomullsfrømel er dens negative innvirkning på jordens pH. Dette materialet gjør jorden veldig sur. Derfor må du overvåke jordens pH -nivå nøye hvis du vil lage organisk gjødsel av dette materialet

Lag nitrogengjødsel Trinn 6
Lag nitrogengjødsel Trinn 6

Trinn 6. Bruk krabbemel, fjærmel eller skinnmel for en saktevirkende gjødsel

Dette produktet er laget av krabbepulver, fjær og okseskinn, og hver ingrediens inneholder mye nitrogen. Imidlertid brytes alle disse komponentene ned på relativt lang tid, og vil ikke gi nok nitrat til planter som spiser raskt. Imidlertid er dette materialet ganske godt som gjødsel eller kompostblanding fordi det kan opprettholde et konstant nitrogeninnhold gjennom vekstperioden.

Lag nitrogengjødsel Trinn 7
Lag nitrogengjødsel Trinn 7

Trinn 7. Prøv å bruke biosolider og tre

Biosolider og bearbeidede trematerialer som sagflis, flis og kloakkavfall (som må behandles før det brukes som gjødsel) inneholder nitrogen og kan brukes som gjødsel. Det er bare det at du må sørge for at biosolidene som brukes er behandlet. Ellers vil denne gjødsel gi mer risiko enn fordeler. Videre er det mange gjødsel som er bedre enn biosolider og trevirke fordi disse materialene brytes ned sakte og produserer lite nitrogen. Imidlertid gir disse to gjødselene fortsatt næringsstoffene jorda trenger. Trerester legger også til en "havn" for planter.

Lag nitrogengjødsel Trinn 8
Lag nitrogengjødsel Trinn 8

Trinn 8. Plante nitrogenjusterende planter

Enkelte planter, for eksempel belgfrukter og kløver, lagrer nitrogen i rotknutene. Disse knutene frigjør gradvis nitrogen i jorda mens planten lever, og når planten dør, forbedrer den generelle jordkvaliteten.

  • Bare kast bønnene på bakken. Mange anbefaler grønne bønner fordi de ikke er veldig store, men vokser raskt.
  • Prøv å pløye jorda for å få nitrogen tilbake i det. Spred de grønne bønnene når du bosetter tomten din i det syvende året. Ikke høst grønne bønner, og la frøene falle til bakken som en nitrogenfiks, spesielt hvis du skal plante en høyspisende avling, for eksempel mais, året etter.

Anbefalt: