Hvordan lage glyserinsåpe: 11 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan lage glyserinsåpe: 11 trinn (med bilder)
Hvordan lage glyserinsåpe: 11 trinn (med bilder)

Video: Hvordan lage glyserinsåpe: 11 trinn (med bilder)

Video: Hvordan lage glyserinsåpe: 11 trinn (med bilder)
Video: 5 COOL DIY BARBIE CLOTHES with 3 Fabrics ~ How To Make Doll Dresses 2024, April
Anonim

Å lage glyserinsåpe kan virke vanskelig for noen, spesielt hvis du tenker deg å lage såpe som krever en alkalisk løsning, men å lage såpe ved å smelte glyserin og deretter helle det vil ikke ta mye tid. Du kan lage glyserinsåpe som dekorasjon eller bruke den hjemme på fritiden eller gi den som gave til venner og familie. Lær følgende grunnleggende metoder for å lage såpe og deres variasjoner.

Steg

Metode 1 av 2: Lage grunnleggende glyserinsåpe

Lag glyserinsåpe trinn 1
Lag glyserinsåpe trinn 1

Trinn 1. Kjøp materialet du trenger

Håndverksbutikker selger vanligvis glyserin, som er grunningrediensen i såpe i form av en bar som kan smeltes. Hvis du virkelig er spent, kan du lage ditt eget glyserin, men det vil være lettere for deg å kjøpe hvit eller annen farget glyserin i en håndverksbutikk. Klar glyserinsåpe ser alltid litt gjennomsiktig ut, uavhengig av fargen du velger. I tillegg til glyserin trenger du også følgende ingredienser:

  • essensiell olje. Håndverksbutikker selger også essensielle oljer for bruk i glyserinsåpe. Du trenger bare noen få dråper for å dufte hele såpen du lager, slik at du kan velge en mindre flaske. Velg sitronverbenaolje, roseolje, lavendel, peppermynte eller annen duft du liker.
  • Såpeform. Håndverksbutikker selger mange typer trykk, fra små til veldig store. Sørg for å velge en form som fungerer med glyserinsåpe, så såpen kommer ut av formen alene når den stivner.
  • Medisinsk alkohol. Hvis du ikke har alkohol hjemme, kan du kjøpe en flaske alkohol på apoteket. Hell alkohol for å rengjøre sprayflasken; Du trenger det for å fjerne bobler fra glyserinet før det stivner.
Image
Image

Trinn 2. Smelt glyserinet i en dobbel panne

Skjær så mye glyserin du trenger for å fylle såpeformen, og skjær den deretter i små biter, så det er lettere å smelte. Legg glyserinbitene i en kjele, fyll pannen med vann og varm den over middels varme. Varm glyserinet til det er helt smeltet.

  • Hvis du ikke har en dobbelpanne, kan du lage din egen. Finn to panner, den ene store og den andre mindre, slik at den får plass inne. Fyll en større gryte med noen få centimeter vann. Legg den lille kjelen inne i den store gryten slik at den flyter oppå vannet. Sett kjelen over middels varme. Legg glyserinbitene i en liten kjele som ikke inneholder vann, og la det smelte.
  • Du kan også smelte glyserin i mikrobølgeovnen. Legg glyserinbitene i en bolle som tåler mikrobølgeovn, og varm i 30 sekunder til den er helt smeltet.
  • Du kan smelte hele glyserinpinnen med en gang eller hugge den litt om gangen til du har nok glyserin til å lage såpe. Den ferdige såpen vil ha samme vekt og volum som en glyserinstang, bare den vil se vakker ut.
Image
Image

Trinn 3. Tilsett essensiell olje

Tilsett noen dråper olje; fordi denne oljen er veldig konsentrert, kan selv litt gi en sterk aroma. Bruk en treskje til å røre dråper olje jevnt inn i glyserinet, og fjern deretter glyserinet fra varmen.

Image
Image

Trinn 4. Forbered såpeformen

Legg såpeformen på en flat overflate med et vev. Bruk en sprayflaske fylt med alkohol for å spraye alkoholen inn i såpeformen, og beleg området der glyserinet skal fylles. Alkoholen forhindrer at det dannes bobler i såpen når den avkjøles og tørker. Hvis du ikke bruker alkohol, vil sannsynligvis den ferdige såpen ha et boblebelegg.

Image
Image

Trinn 5. Hell i såpen

Løft den øverste pannen og hell såpen forsiktig i formen. Fyll hver form til enden. Vær forsiktig så du ikke fyller den for full, ellers blir den ferdige såpeformen ikke perfekt.

  • Hvis såpen er vanskelig å helle direkte i pannen, bruk en trakt for å helle den ut eller legg den i en flaske med en trakt før du heller den i såpeformen. Du må gjøre dette trinnet raskt, fordi såpen ikke avkjøles før den går i formen.
  • Varm opp såpen om nødvendig før du heller den igjen. Varm opp i en dobbel panne eller mikrobølgeovn i noen minutter for å gjøre det lettere å helle.
Image
Image

Trinn 6. Spray alkoholen igjen

Bruk en sprayflaske til å spraye alkoholen på såpen etter at den er helt i formen så lenge den fremdeles er væske. På den måten kan du forhindre at det dannes bobler på toppen av såpen.

Image
Image

Trinn 7. La såpen avkjøles, og fjern den deretter fra formen

La såpen avkjøle seg i formen i en time eller to, til den er helt fast. Snu såpeformen for å fjerne den ferdige glyserinsåpen.

  • Bank forsiktig på baksiden av formen hvis såpen ikke kommer ut av formen umiddelbart.
  • Oppbevar såpe i en lufttett beholder til den er klar til bruk.

Metode 2 av 2: Opprette interessante varianter

Image
Image

Trinn 1. Lag såpe med snor

Etter at du har smeltet glyserinet, hell det i en stor bolle av plast eller metall. Tilsett noen dråper av din essensielle eteriske olje. Dypp en snor en viss lengde i glyserinvæsken, fjern den deretter fra bollen og la væsken avkjøles og stivne. Dypp igjen for å lage et andre lag, fjern deretter fra væsken og avkjøl. Dypp tilbake i glyserinvæsken til du når ønsket tykkelse.

  • Bruk taumateriale kreativt. Prøv å lage en knute eller sløyfe av tauet før du dypper den i glyserinløsningen, for å lage forskjellige former for såpe.
  • Heng tauet på dusjhåndtaket slik at du enkelt kan bruke det i dusjen.
Image
Image

Trinn 2. Lag flerfarget såpe

Du kan kjøpe klart glyserin og farge det med kosmetisk fargestoff, som også selges i håndverksbutikker. Etter smelting av glyserinet, skill fargestoffet i porsjoner og tilsett noen dråper av fargestoffet før du heller såpen i formen.

Lag Glycerin Soap Trinn 10
Lag Glycerin Soap Trinn 10

Trinn 3. Legg pynt til såpen

Du kan også legge fast stoff til såpen for å dekorere den. Denne metoden er perfekt for å legge til et personlig preg på festfavørene dine, eller som matcher baderomsinnredningen din. Vurder følgende alternativer:

  • Lag blomstersåpe ved å dyppe tørkede blomsterblader i flytende glyserin før du heller det i formen.
  • Lag bursdagssåpe ved å fylle en halv såpeform og deretter sette inn et lite leketøy, for eksempel en plastleke eller et annet objekt i midten av såpen. Hell i den flytende såpen igjen for å forsegle den helt.
  • Lag en suvenirsåpe for syv måneders hendelse ved å helle såpe i en form og deretter putte en rangle eller et annet leketøy i såpen.
Lag glyserinsåpe Trinn 11
Lag glyserinsåpe Trinn 11

Trinn 4. Lag din egen form

Hvis du ikke finner en såpeform du liker i butikken, kan du lage din egen. Du kan bruke alle gjenstander av hard plast som en såpeform. Hvis du vanligvis bruker disse tingene til mat, må du vaske dem godt før du bruker dem igjen.

  • Isboksboksen kan brukes som en såpeform. Bruk disse enkle boksene eller kjøp isbitformer med interessante former som fisk, skjell eller hodeskaller.
  • For å lage større størrelser såpe, bruk en plastbolle eller kopp. Du kan også bruke resirkulerte plastbeholdere, for eksempel yoghurtemballasje.

Tips

  • Hvis du vil lage en mild hvit såpe, kan du kjøpe en ugjennomsiktig glyserinbase som såpebunn og ikke legge til fargestoff i den.
  • Vis din hjemmelagde såpe i en klar glassbeholder for å dekorere kjøkkenet eller badet ditt.
  • Bruk en tannpirker eller lignende gjenstand til å skjære ut såpe og lage interessante design.
  • Pakk såpen inn i klart papir eller plast for å holde overflaten ren og legg den deretter i innpakningspapir. Knytt et bånd for å forskjønne såpen din.

Anbefalt: