Hvordan lære en gammel hund å gå stille i bånd

Innholdsfortegnelse:

Hvordan lære en gammel hund å gå stille i bånd
Hvordan lære en gammel hund å gå stille i bånd

Video: Hvordan lære en gammel hund å gå stille i bånd

Video: Hvordan lære en gammel hund å gå stille i bånd
Video: Красивая история о настоящей любви! Мелодрама НЕЛЮБОВЬ (Домашний). 2024, Kan
Anonim

Å ha et godt forhold til hunden din betyr å ha tid til å gå med ham. Dessverre er de fleste hunder vant til å trekke i båndet, noe som gjør deg sliten, ubehagelig og kan være farlig hvis hunden er stor og sterk. Imidlertid er det ikke nødvendig å fortvile hvis hunden din er gammel og har disse dårlige vanene fordi det aldri er for sent å omskole hunden din til å gå stille i bånd. Du trenger bare tid, tålmodighet og forståelse for hva som motiverer hunder til å lære og følge kommandoer.

Steg

Del 1 av 2: Trening av gamle hunder til å ta båndet rolig

Tren en eldre hund for å gå rolig i bånd Trinn 1
Tren en eldre hund for å gå rolig i bånd Trinn 1

Trinn 1. Velg riktig type sele

Hunder som krever båndtrening, kan dra fordel av en spesiell bånd for trening. Denne båndstørrelsen er kort, som holder hunden ved din side. Et bånd som dette lar deg raskt og effektivt korrigere dårlig oppførsel ved å lede hunden din fra distraksjoner.

Tren en eldre hund for å gå rolig i bånd Trinn 2
Tren en eldre hund for å gå rolig i bånd Trinn 2

Trinn 2. Unngå å bruke treningsteknikker basert på straff

Støttehalsbånd, drosselkjeder eller stikkhalsbånd brukes ikke ved omskolering. Selv om de kan se attraktive å ha på seg, er de smertefulle og får hunden til å feste seg ved å trekke. Disse verktøyene forårsaker ikke bare fysisk skade, men utnytter også hundens frykt, og hjelper ham ikke å lære på en positiv måte.

I tillegg er kragen generelt et tegn på at treneren ikke vet noen annen måte å korrigere hundens oppførsel på. Ikke la denne etiketten klebe til deg. Tren i stedet hunden på en human måte ved å bruke hundepsykologi

Tren en eldre hund for å gå rolig i bånd Trinn 3
Tren en eldre hund for å gå rolig i bånd Trinn 3

Trinn 3. Behandle spenningen forårsaket av bruk av selen

Det er sannsynlig at hunden blir overlykkelig så snart båndet dukker opp. Dette er fordi selen er forbundet med å gå. Hunden må være rolig når den drar for at denne omskolingen skal lykkes.

  • I denne situasjonen må du feste båndet på hunden og la ham fri hjemme uten å gå en tur. Målet ditt er å bryte antagelsen om at det å ha bånd betyr at hunden din går en tur.
  • For eksempel, når du er hjemme, må du sette bånd på hunden din og gå i gang med din vanlige hjemrutine. Etter 5-10 minutter, fjern tømmene og fortsett arbeidet som vanlig. Gjenta denne aktiviteten hver halvtime eller så til hunden blir sensitiv for bruk av båndet.

Del 2 av 2: Lær gamle hunder å følge

Tren en eldre hund for å gå rolig i bånd Trinn 4
Tren en eldre hund for å gå rolig i bånd Trinn 4

Trinn 1. Husk hvorfor hunden din trekker i båndet

Generelt er de fleste hunder attraktive fordi de elsker å reise, til steder som er hyggelige og lukter godt, for eksempel parker. Hunden gjentar gjerningen når han får belønning for å gjøre gjerningen. I dette tilfellet er handlingen med å trekke i båndet en belønning fordi hunden vet hvor de vil dra umiddelbart.

Tren en eldre hund for å gå rolig i bånd Trinn 5
Tren en eldre hund for å gå rolig i bånd Trinn 5

Trinn 2. Håndter glede gjennom døren

Når hunden din har roet seg når den er i båndet, kan du prøve å ta ham med ut. Dette kan bringe ham tilbake til sansene, for denne gangen føler hunden at han skal gå en tur. Bruk mye tid på å håndtere det. Gå ut av døren med hunden, lukk døren, stopp, og gå deretter tilbake til huset.

Gjenta til både du og hunden din kjeder seg, og han mister interessen for å trekke i båndet fordi han kan være tilbake i huset og ikke gå en tur

Tren en eldre hund for å gå rolig i bånd Trinn 6
Tren en eldre hund for å gå rolig i bånd Trinn 6

Trinn 3. Lær hunden din å slutte å trekke i båndet

Denne metoden fungerer best hvis du legger ned mye tid, og er forberedt på å ikke komme så langt du vil. Sett bånd på hunden og forlat huset stille. Når han trekker i tauet, stopper du umiddelbart i sporene dine. Hold i båndet tett, uten å trekke hunden mot deg..

  • Hvis hunden din trenger mye trening, kan du prøve å spille ball i parken for å slite ham ut før du starter treningen.
  • Hvis du lar hunden din trekke deg til parken i løpet av omskolingsperioden, vil all tidligere innsats være forgjeves.
Tren en eldre hund for å gå rolig i bånd Trinn 7
Tren en eldre hund for å gå rolig i bånd Trinn 7

Trinn 4. Forsterke positiv oppførsel

Når hunden din snur på hodet for å se på deg, gi ham en oppriktig "Smart hund!" deretter gå videre og gå videre. Hver tredje eller fjerde gang dette skjer, gi hunden en godbit.

Tren en eldre hund for å gå rolig i bånd Trinn 8
Tren en eldre hund for å gå rolig i bånd Trinn 8

Trinn 5. Prøv alternative treningsmetoder hvis det ikke fungerer

Når hunden trekker i båndet, stopp og begynn å gå i motsatt retning. Hvis hunden går videre og trekker i den retningen, stopper du igjen og endrer retning. Meldingen du formidler til hunden din er at den ikke kan gå lenger hvis den fortsetter å trekke i båndet. Dermed er det ingen vits i å trekke den av.

Imidlertid vil bruk av denne metoden når hunden din prøver å få fart på deg få deg til å stoppe, noe som betyr ingen bevegelse i det hele tatt. Snart vil hunden innse at du er den eneste som har kontroll under turen. Du bestemmer tid, sted og tempo. Når hunden har innsett dette, vil den ikke lenger tiltrekke seg

Tren en eldre hund for å gå rolig i bånd Trinn 9
Tren en eldre hund for å gå rolig i bånd Trinn 9

Trinn 6. Vær tålmodig med denne opplæringen

Det tar tid å endre inngrodd atferd. Forplikt deg til å øve daglig, men ikke anta at hunden din vil endre oppførselen sin på bare en uke. Det kan ta lengre tid for hunden å forstå meldingen din og deretter gjøre endringene du vil ha.

  • Forhåpentligvis, etter omtrent en måned med denne treningen, vil ikke hunden din gå deg lenger.
  • På samme måte må du ikke bruke denne metoden over lengre tid. Det tar mer tid og repetisjon enn bare lengre trening. For eksempel, ikke gå lenge med denne metoden. Hunden din blir enten sliten eller lei av denne øvelsen.

Ting som trengs

  • hodelag
  • Hundemat

Anbefalt: