Hvordan behandle loppebitt på hunder: 15 trinn

Innholdsfortegnelse:

Hvordan behandle loppebitt på hunder: 15 trinn
Hvordan behandle loppebitt på hunder: 15 trinn

Video: Hvordan behandle loppebitt på hunder: 15 trinn

Video: Hvordan behandle loppebitt på hunder: 15 trinn
Video: Аномально вкусно‼️ ЧЕХОСЛОВАЦКИЙ СУП ИЗ ФАРША. Жена Липована в шоке. 2024, Kan
Anonim

Lopper er parasitter som kan være veldig irriterende for både deg og hunden din. Hvis hunden din virker kløende eller skraper oftere, må du se etter tegn på loppeangrep, inkludert egg, bittemerker og avføring. Vanligvis kan du fjerne lopper fra kjæledyrets kropp ved hjelp av aktuelle pleieprodukter som sjampo og loppekrage. Rådfør deg imidlertid med veterinæren før du begynner å iverksette tiltak, og sørg for at du velger riktig behandling i riktig dosering for hunden din.

Steg

Del 1 av 3: Gjenkjenning av lopper

Behandle loppebitt på hunder Trinn 1
Behandle loppebitt på hunder Trinn 1

Trinn 1. Se etter små røde flekker, loppeavfall og nitter på hundens hud

Et av de mest åpenbare tegnene på et flåttangrep er objektene den etterlater på hundens kropp. Se nøye på hundens hud, se etter bittmerker i form av små røde støt. I tillegg etterlater lopper ofte "skitt" som ser ut som svarte sandkorn, samt hvite egg som ser ut som små riskorn.

  • Hvis hunden din er allergisk mot loppebitt, vil det røde området bli større.
  • Hvis hundens pels er mørk, bruk en loppekam/pinsett for å fange nitter. Deretter banker du kammen på et hvitt vev for å se om det er skitt eller egg som slippes ut.
Behandle loppebitt på hunder Trinn 2
Behandle loppebitt på hunder Trinn 2

Trinn 2. Vær oppmerksom på om hunden skraper mye

Hyppig skrape, slikke og bite i sin egen hud er andre tegn på loppeangrep hos hunder. Se på hundens oppførsel for å se om han plutselig klør, biter eller slikker huden oftere enn vanlig.

Behandle loppebitt på hunder Trinn 3
Behandle loppebitt på hunder Trinn 3

Trinn 3. Vær oppmerksom på irritasjon og skorper på hundens hud

Skorpe, skallede flekker og betennelse kan signalisere en rekke hudproblemer, inkludert lus. Hvis du mistenker at lopper er årsaken, kan du se på hundens pels og se om det er irritasjon, skallete flekker eller skorper der.

Kontakt din veterinær hvis du klarer å finne noen av symptomene ovenfor hos hunden din. Bortsett fra å være et tegn på loppeangrep, kan dette symptomet også indikere angrep av midd, skabb og andre hudproblemer hos hunder

Behandle loppebitt på hunder Trinn 4
Behandle loppebitt på hunder Trinn 4

Trinn 4. Bruk en loppekam

Hvis du mistenker at hunden din har lopper, kan du kjøpe en loppekam som er tilgjengelig i de fleste dyrebutikker. Bruk denne kammen for å se etter lopper og alt som er igjen av lopper. En loppekam vil gjøre det lettere for deg å finne lus, så vel som egg og avføring.

Trinn 5. Observer for lopper å hoppe

Ved alvorlig loppeangrep kan du kanskje se den voksne loppen hoppe på hundens rygg mens den beveger seg. Ta hunden umiddelbart til veterinæren for behandling.

Alvorligheten av loppeangrepet bestemmes også av hunden. Så ikke få panikk. Veterinæren vil fortelle deg hvor alvorlig angrepet er på hunden din og gi passende behandling

Del 2 av 3: Behandling av loppeangrep

Behandle loppebitt på hunder Trinn 5
Behandle loppebitt på hunder Trinn 5

Trinn 1. Rådfør deg med en veterinær

Før du bruker hjemmebehandling, må du først rådføre deg med veterinæren din for å sikre at du bruker riktig produkt for hunden din. Ulike hundens kroppsstørrelser krever forskjellige doser. I tillegg kan valpens kroppsstørrelse være for liten for visse medisiner. Ring veterinæren din, eller avtal en avtale for å sikre at du velger det rette loppebehandlingsproduktet for hundens spesifikke behov.

Behandle loppebitt på hunder Trinn 6
Behandle loppebitt på hunder Trinn 6

Trinn 2. Bruk en sjampo mot lus

Anti-loppe sjampo er et produkt som raskt dreper lopper på hunder. Dette er imidlertid det første behandlingsalternativet, og effektene varer bare i omtrent 1 uke. For det, ta hunden din til veterinæren slik at du kan få mer permanent munnpleie. Les sjampopakken for å være sikker på at du tar riktig dose og bruker den på de riktige områdene i hundens kropp. Gjenta denne behandlingen i henhold til instruksjonene på sjampopakken eller som anbefalt av veterinæren din.

  • Overbruk av aktuelle loppeprodukter kan være irriterende og skadelig for hunder. Så vær forsiktig. Sørg for å bruke den i riktig mengde i henhold til hundens alder og størrelse.
  • Bruk en loppekam for å gre gjennom hundens hår når det er tørt, og for å fjerne eventuelle resterende loppeegg.
  • Hvis den brukes riktig, bør anti-loppeshampoo bare etterlate en liten mengde rester på hundens pels. Sørg imidlertid for å skylle grundig når du er ferdig.
Behandle loppebitt på hunder Trinn 7
Behandle loppebitt på hunder Trinn 7

Trinn 3. Påfør loppe- og middemiddel på hundens pels

Medisiner du bruker for å forhindre flått og midd hos hunder kan også brukes til å drepe lopper. Imidlertid vil effektene av denne behandlingen vises gradvis, så den vil være mer effektiv når den kombineres med en hurtigvirkende behandling, for eksempel en anti-lussjampo.

  • Aktuelle behandlinger som Advantage og loppekjeder kan også hjelpe mot luseangrep.
  • Dessverre påvirker loppekjeder bare voksne lus. Så du trenger fortsatt et annet middel som kan håndtere egg og unger som fortsatt er igjen etter bruk av en sjampo mot lus.
Behandle loppebitt på hunder Trinn 8
Behandle loppebitt på hunder Trinn 8

Trinn 4. Spør legen din om resept på sta flått

Hvis hunden din har en alvorlig loppeangrep som gjør ham veldig ubehagelig, eller hvis problemet er vanskelig å håndtere, må du avtale time med veterinæren din. Veterinæren din vil foreskrive medisiner som vil behandle sta lopper og få hunden din til å føle seg mer komfortabel i løpet av behandlingsperioden.

Sørg for å alltid følge veterinærens instruksjoner nøye når det gjelder bruk av medisiner, spesielt når det gjelder dosering, tidspunkt og administrasjonsfrekvens, samt mulige bivirkninger

Trinn 5. Rengjør huset umiddelbart for å forhindre at angrepet kommer tilbake

Maskinvask sengetøy, tepper, klær og hundeleker med stoff som bruker et hundesikkert vaskemiddel, i alternativet "desinfiserende" syklus hvis du har det i vaskemaskinen. Rengjør boller og leker av plast med varmt vann og oppvaskmiddel. For å fjerne lopper fra gulv eller tepper, legg en loppekrage i en støvsugerpose, og støvsug deretter alle områdene der hunder hyppig. Kast innholdet i støvsugerposen ofte.

Fjern lopper fra miljøet umiddelbart etter angrepet for å fjerne egg og voksne lopper som har falt eller har rømt

Del 3 av 3: Forebygge neglebitt i fremtiden

Behandle loppebitt på hunder Trinn 9
Behandle loppebitt på hunder Trinn 9

Trinn 1. Bruk et loppeavvisende middel

Dette produktet er tilgjengelig i nettbrett, aktuell og krage i de fleste dyrebutikker. Velg en metode som passer for hunden din, og bruk den regelmessig. Påfør aktuelle produkter eller gi medisineringstabletter som anvist av veterinæren eller instruksjonene på pakken. På samme måte bør loppekjeder også byttes ut i henhold til produsentens anbefalinger.

Behandle loppebitt på hunder Trinn 10
Behandle loppebitt på hunder Trinn 10

Trinn 2. Bruk en loppekam for å gre hundens hår

Å kaste hundens pels med en loppekam regelmessig kan bidra til å avvise lopper før de sprer seg. Bruk denne kammen en gang i uken for å avvise lopper før de har mulighet til å legge egg og legge seg i hundens kropp.

Behandle loppebitt på hunder Trinn 11
Behandle loppebitt på hunder Trinn 11

Trinn 3. Vask kjæledyrutstyr en gang i uken

Hold lopper borte fra hunder ved å vaske sengetøy, tepper, leker og klær som gensere en gang i uken. Bruk varmt vann og et hundesikkert vaskemiddel for å vaske klutredskaper. Bruk også syklusalternativet "desinfiser" hvis det er tilgjengelig i vaskemaskinen. Vask hundens oppvask og plastleker med varmt vann og oppvaskmiddel.

Behandle loppebitt på hunder Trinn 12
Behandle loppebitt på hunder Trinn 12

Trinn 4. Hold huset rent

For å holde lopper borte fra hunden din, bør du også holde loppene borte fra hjemmet ditt. Støvsug områdene hunden din besøker regelmessig med et verktøy, og bruk en loppespray eller loppefelle rundt huset. Dette er spesielt viktig hvis hunden din har hatt loppeangrep.

  • Den riktige løsningen for hjemmet ditt er i stor grad bestemt av omgivelsene spesielt. Hvis hunden din har hatt gjentatte loppeangrep, velger du et produkt som en loppebombe som kan hjelpe deg med å bli kvitt mange lopper raskt.
  • Loppefeller er egnet for bruk som sikkerhet hjemme hvis angrep av lopper der har blitt kontrollert.
Behandle loppebitt på hunder Trinn 13
Behandle loppebitt på hunder Trinn 13

Trinn 5. Isoler kjæledyr som er infisert med lopper

Forhindre spredning av lopper fra ett kjæledyr til et annet ved å holde dem adskilt. En måte er å sette hunder som har milde loppeangrep i et lukket rom, slik at andre dyr ikke kan komme i nærheten av dem. Hvis hunden din har en mer alvorlig loppeangrep, bør du vurdere å ta det andre kjæledyret til en venns hus eller kjæledyrpleie til loppeangrepet er løst.

  • Ikke la denne separasjonen bli sett på som straff av hunden. Sørg for at hunden får rikelig med mat og rent vann, samt utstyr som tepper, sengetøy og leker. Tilbring også en god del tid med ham hver dag. Poenget er å forhindre spredning av lopper, ikke ignorere hunden eller få ham til å føle skyld.
  • Vask alltid hendene og bytt klær etter hver interaksjon med et kjæledyr med lopper før du berører et annet kjæledyr.

Anbefalt: