Hvordan identifisere Hobo Spiders: 10 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan identifisere Hobo Spiders: 10 trinn (med bilder)
Hvordan identifisere Hobo Spiders: 10 trinn (med bilder)

Video: Hvordan identifisere Hobo Spiders: 10 trinn (med bilder)

Video: Hvordan identifisere Hobo Spiders: 10 trinn (med bilder)
Video: Staysman & Lazz - En godt stekt pizza 2024, April
Anonim

Hobo -edderkoppen (Eratigena agrestis), ofte kalt "aggressiv hus -edderkopp", ble ved et uhell brakt til det nordvestlige USA på 1980 -tallet og finnes i dag i Stillehavet nordvest og deler av Canada. Hobo edderkoppbitt er ganske alvorlige og farlige fordi de kan forårsake flere helseproblemer og sår rundt bittområdet. Hobo -edderkoppen er ofte forvekslet med Loxosceles reclusa. Du kan observere edderkoppens farge, størrelse, web og bitt for å identifisere hobo edderkopper.

Steg

Del 1 av 3: Observasjon av edderkoppers farge og størrelse

Identifiser en Hobo Spider Trinn 1
Identifiser en Hobo Spider Trinn 1

Trinn 1. Observer edderkoppen med en brun kropp og gule merker på magen

Hobo -edderkoppen har en brun forben som er der bena, som også er brune, fester. Vanligvis, når det ses nøye, er det et brunt mønster på forsiden av edderkoppens kropp. Du kan også se gule striper på edderkoppens underkropp eller mage. Du må kanskje se mønsteret ved hjelp av et mikroskop eller forstørrelsesglass.

Identifiser en Hobo Spider Trinn 2
Identifiser en Hobo Spider Trinn 2

Trinn 2. Kjenn størrelsen på edderkoppen

Hobo edderkopper er generelt mindre enn andre edderkopparter. Mannlige hobo-edderkopper har en kroppslengde på 7-14 mm. Hobo-edderkoppen hunn har en kroppslengde på 10-17 mm. For å sikre at de er mindre, kan du sammenligne hobo -edderkoppen med Loxosceles reclusa.

Hobo -edderkoppen har også kortere ben enn andre edderkopper. Hobo-edderkoppen kan strekke bena 5-7 cm lange

Identifiser en Hobo Spider Trinn 3
Identifiser en Hobo Spider Trinn 3

Trinn 3. Bruk et forstørrelsesglass eller mikroskop for å observere edderkoppens pedipalper

Hobo -edderkoppens slående trekk kan tydelig sees med forstørrelsesglass eller mikroskop. Små kroppsdeler kan hjelpe deg med å identifisere hobo -edderkopper.

  • Den mannlige hobo -edderkoppen har 2 store pedipalper. Pedipalpene er plassert på begge sider av edderkoppens hode og munn. Pedipalps ser ut som boksehansker når de sees under et mikroskop. Pedipalpene er den mannlige edderkoppens kjønnsorganer og kan virke hovne. Kvinnelige hobo -edderkopper har også pedipalper, men virker ikke hovne.
  • Se også de tynne, nesten gjennomsiktige hårene som kalles "plumose setae" på edderkoppens kropp. Du trenger et mikroskop med et sterkt objektiv for å se det. Disse tynne hårene vokser jevnt på edderkoppens kropp og er vanskelige å se med øyet.
Identifiser en Hobo Spider Trinn 4
Identifiser en Hobo Spider Trinn 4

Trinn 4. Sørg for at hobo -edderkoppen du finner ikke er en annen edderkoppart

Hobo edderkopper er ofte forvekslet med Loxosceles reclusa eller andre edderkopparter. Imidlertid kan du identifisere noen fysiske egenskaper for å bekrefte at edderkoppen er en hobo -edderkopp.

  • Sørg for at edderkoppen har flekker på brystbenet (det flate skallet på edderkoppens overkropp omgitt av edderkoppens ben). Hvis det er 3-4 flekker på brystbenet, er edderkoppen ikke en hobo-edderkopp.
  • Legg merke til de to lange linjene på forsiden av edderkoppens kropp, der edderkoppens ben festes. Hvis den har disse to lange stripene, er det ikke en hobo -edderkopp. Hobo -edderkoppen har et tynt, upåfallende mønster spredt over forbenet.
  • Legg merke til hans skinnende, hårløse, mørke oransje føtter. Hvis den har disse egenskapene, er den ikke en hobo -edderkopp.
  • I motsetning til Loxosceles reclusa, har hobo-edderkoppen ikke mørke bånd på bena eller et fiolinlignende mønster på hodet. I motsetning til hobo -edderkoppen har Loxosceles reclusa heller ingen merker på magen.

Del 2 av 3: Observere spindelvev

Identifiser en Hobo Spider Trinn 5
Identifiser en Hobo Spider Trinn 5

Trinn 1. Kontroller at nettet er over bakken

Hobo edderkopper er ikke vertikale klatrere. Derfor bygger hobo edderkopper vanligvis baner over bakken eller under jorden. Hvis nettet er over bakken eller under jorden, er nettet fra hobo -edderkopper.

Identifiser en Hobo Spider Trinn 6
Identifiser en Hobo Spider Trinn 6

Trinn 2. Observer edderkoppnettet som er formet som en trakt

Hobo-edderkoppen er en edderkoppart som lager et traktformet web. Hobo edderkopper bruker sine lange ben og løpsevne til å lage baner som er formet som trakter eller rør.

  • Dette nettet er vanligvis festet mellom to gjenstander som er over bakken, for eksempel planter eller trestammer. Noen ganger gjør hobo edderkopper reir under planker, kjellere og blant gress eller vegetasjon.
  • I motsetning til hobo -edderkoppen kan ikke Loxosceles reclusa lage baner. Derfor, hvis det er en traktformet bane rundt edderkoppens habitat, er edderkoppen ikke Loxosceles reclusa.
Identifiser en Hobo Spider Trinn 7
Identifiser en Hobo Spider Trinn 7

Trinn 3. Pass på at nettet ikke fester seg ved berøring

I motsetning til andre edderkopper lager hobo-edderkoppen et ikke-klebrig web. Nettet vil få byttet til å falle og hobo -edderkoppen vil umiddelbart angripe før byttet slipper unna.

Hobo edderkopper har dårlig syn. Derfor er hobo edderkopper mer aggressive mot mennesker enn andre edderkopparter. Hobo -edderkoppen oppfører seg aggressivt fordi hvis den ikke angriper, vil den sulte ihjel

Del 3 av 3: Observing Spider Bite

Identifiser en Hobo Spider Trinn 8
Identifiser en Hobo Spider Trinn 8

Trinn 1. Se etter blemmer eller åpne sår rundt bittet

De fleste hobo edderkoppbitt er først smertefrie. Bittet er rødt og ser ut som en myggstikk. Innen 24 timer vil bittet blære. Innen 24-36 timer åpnes blemmene og fylles med pus. På dette tidspunktet vil kroppen begynne å reagere på edderkoppens gift.

Identifiser en Hobo Spider Trinn 9
Identifiser en Hobo Spider Trinn 9

Trinn 2. Se etter hodepine, kvalme eller tretthet

Vanlige symptomer på hobo edderkoppbitt er hodepine, kvalme og tretthet. Du kan også oppleve kortsiktig hukommelsestap og synsforstyrrelser når du blir bitt av en hobo-edderkopp. Disse symptomene vil dukke opp innen 24-36 timer.

Hvis hobo edderkoppbitt ikke blir behandlet umiddelbart, vil du oppleve gjentatte bivirkninger på grunn av giften i kroppen din, for eksempel hodepine, kvalme, oppkast, smerter i bittområdet og influensalignende symptomer

Identifiser en Hobo Spider Trinn 10
Identifiser en Hobo Spider Trinn 10

Trinn 3. Søk øyeblikkelig legehjelp når du blir bitt av en hobo -edderkopp

Hvis du blir bitt av en hobo -edderkopp, må du umiddelbart vaske bittområdet med et antiseptisk middel. Ta kontakt med legen din for antibiotika eller stivkrampe, som kan forhindre infeksjon.

Anbefalt: